Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μέχρι ποιου σημείου?

Συνειδητή εξαπάτηση του καταναλωτικού κοινού ? Γιατί πλήρωσες για άλλο και πήρες κάτι άλλο τελικά. 

Δημοσ.

Για το καλώδιο του ηλιακού χρειάζεται 3*4mm αν δεν κάνω λάθος. 

Αν βάλω αυτό (που είναι εξωτερικού χώρου) , χρειάζομαι και σπιραλ βαρέως τύπου ή όχι? 

https://www.kafkas.gr/proionta/ilektrologiko-yliko/kalodia/exot-egkat/nyy-j1vv-u-j1vv-r-j1vv-s/nyy-chalkou/kal-nyy-e1vv-u-3g4-stpofeio_94429/

Δημοσ.

Οι 9/10 εγκαταστάσεις (μην σου πω και παραπάνω) δεν έχουν ούτε καν αυτό αλλά το "απλό" άσπρο 3*4 που είναι για εσωτερικούς χώρους. Σπιράλ θα βρεις μόνο σε εγκαταστάσεις που ο ιδιοκτήτης είναι "ψείρας" (με την καλή έννοια) και το έχει βάλει μόνος του. Ζήτημα αν είναι ο 1/1000.

Με το μαύρο που είναι εξωτερικού χώρου δεν θα έχεις το παραμικρό θέμα για τα επόμενα 15-20 χρόνια. Ρίξε και μια ματιά μετά από 10-15 χρόνια στα σημεία που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο ή όπου ασκείται πίεση, έχει τσακίσματα για να διαπιστώσεις την καλή του κατάσταση.

• Like 2
Δημοσ.

Ακόμα μια ερώτηση. Για το κυαθιο αν πάρω utp μαύρο εξωτερικού χώρου, είμαι οκ? Η πρέπει να πάρω άλλο τύπο καλωδίου? 

Δημοσ.

Το utp είναι μια χαρά. Εγώ χρησιμοποίησα καλώδιο συναγερμού (είναι ακόμα πιο φθηνό) που μου είχε μείνει. Γενικά κάνει όποιο καλώδιο έχει μικρή ωμική αντίσταση. Το utp είναι τέτοιο.

Δημοσ.

Παιδιά δεν είναι μόνο η αντοχή του καλωδίου (που δε βλέπω να κάνει και μεγάλη διαφορά στην αντοχή στις συνθήκες του περιβάλλοντος το συγκεκριμένο), αλλά είναι και θέμα ασφάλειας. Ο νόμος δεν επιτρέπει καλώδια να είναι έτσι ελεύθερα προσβάσιμα, πόσω μάλλον σε κοινόχρηστο χώρο. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Αν βάλω αυτό (που είναι εξωτερικού χώρου) , χρειάζομαι και σπιραλ βαρέως τύπου ή όχι? 

https://www.kafkas.gr/proionta/ilektrologiko-yliko/kalodia/exot-egkat/nyy-j1vv-u-j1vv-r-j1vv-s/nyy-chalkou/kal-nyy-e1vv-u-3g4-stpofeio_94429/

Σε εξωτερικη χρηση παντα θελει σπιράλ 

Η καναλι. Δλδ παντα προστασια

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για εξωτερική χρήση θελει μεταλλικό σωληνα αλλα πάμε παρακατω.

Επεξ/σία από Curtis76
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 15/11/2018 στις 1:42 ΜΜ, vasilk είπε

Οι 9/10 εγκαταστάσεις (μην σου πω και παραπάνω) δεν έχουν ούτε καν αυτό αλλά το "απλό" άσπρο 3*4 που είναι για εσωτερικούς χώρους. Σπιράλ θα βρεις μόνο σε εγκαταστάσεις που ο ιδιοκτήτης είναι "ψείρας" (με την καλή έννοια) και το έχει βάλει μόνος του. Ζήτημα αν είναι ο 1/1000.

Με το μαύρο που είναι εξωτερικού χώρου δεν θα έχεις το παραμικρό θέμα για τα επόμενα 15-20 χρόνια. Ρίξε και μια ματιά μετά από 10-15 χρόνια στα σημεία που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο ή όπου ασκείται πίεση, έχει τσακίσματα για να διαπιστώσεις την καλή του κατάσταση.

Το θεμα ειναι οτι βαση νομου απαγορευεται.. 

Δλδ για οποιοδηποτε λογω εαν δυστυχως χρειαστει εισαι εκτεθειμενος.. 

Δημοσ.
Στις 15/11/2018 στις 1:04 ΜΜ, sphinxgr είπε

το καλωδιο που αναφερεις δεν εχει προδιαγραφες για αντισταση σε UV. Τετοιο καλωδιο ειναι το H07RN-F (νεοπρενιου).

Ομως ανεξαρτητως αντοχης σε περιβαλλοντικες συνθηκες, ολα τα καλωδια πρεπει να προστετευονται και μηχανικα.

Δημοσ.

Οι συλλέκτες στον δικό μου όταν είχα ανοίξει το συλλέκτη ήτανε απλά χάλκινοι σωλήνες. Γι αυτό μου φάνηκε ιδιαίτερα εύκολο αν πάθαινε κάτι, να επισκευαστεί. Εσύ υποθέτω αναφέρεσαι σε συλλέκτη που δεν είναι απλά χάλκινοι σωλήνες κολλημένοι μεταξύ τους και γι αυτό το λες, σωστά;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...