tornado Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Στις 5/9/2018 στις 1:51 ΜΜ, gia_nnis είπε Σε VFM εισαι εδω https://www.abenergy.gr/index.php?route=product/product&path=94_95&product_id=180 Σάκη αυτός που μου έκανε εγκατάσταση στον ηλιακό μου τα είπε πολύ δραματικά... Εν ολίγοις μου έφτασε ένα κουστούμι περίπου 150 ευρώ... με όχι ακριβή μέτρηση θερμοκρασίας. Ίσως να μην ήξερε, ίσως και να είχε δίκαιο, πάντως προς το παρον το άφησα εκτός. Εκείνο που συζητούσα είναι ότι θέλω να ξέρω αν ο ηλιακός έχει νερό να κάνω μπάνιο ή όχι, συμπέρασμα ήταν ότι η πληροφορία αυτή θα ήταν πανάκριβη.
sakis.kom Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Ευχαριστώ φίλε μου. Εγώ μίλησα με την Esolar και το παληκάρι που έχω κάνει την παραγγελία είναι ευγενέστατο. Ρώτησα για το αν μπορεί στον ηλιακό να υπάρχει αντίσταση με δύο θέσεις για κυάθιο, του είπα πως μπορεί να το λέω κάπως λάθος αλλά και το τι θέλω να κάνω, και μου είπε θα ρωτήσει στο εργοστάσιο και θα μου απαντήσει. Όπως ανέφερα, εμένα μου άρεσε πολύ και το θερμόμετρο που πόσταρα πιο πριν. Δεν ξέρω... εγώ δεν τα βλέπω τραγικά τα πράγματα, τουλάχιστον έως τώρα. Για ότι νεότερο, θα ενημερώσω.
vasilk Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Συζήτηση για θερμόμετρο είχε γίνει και πριν κανένα μήνα. Προσωπικά το έχω καταφέρει με κόστος κάτω από 10€. Ένα θερμόμετρο 220v από έξω (eBay, Aliexpress) με κόστος 5€-6€, 12μ καλώδιο συναγερμού με κόστος 0,15€-0,20€ το μέτρο, καλώδιο παροχής από παλιά συσκευή με 0 κόστος, χωρίς δεύτερο κυάθιο αλλά με σφήνωμα του σένσορα στην μόνωση. Προς το παρόν δουλεύει άψογα.
sakis.kom Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) "...χωρίς δεύτερο κυάθιο αλλά με σφήνωμα του σένσορα στην μόνωση..." Εγώ αυτό θέλω να αποφύγω. Δεν μου κάθεται καλά το να το σφηνώσω μέσα στην μόνωση. Δεν λέω πως είναι λάθος, εμένα δεν θα μου άρεσε. Αν δεν υπάρξει άλλη λύση, θα το ξανασκεφτώ. . Όσο για το καλώδιο, θα προτιμήσω κάποιο που να έχει και προστατευτικό PVC για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, οπότε των ηχείων που είπα πιο πριν το αφήνω. Το ίδιο και του ρεύματος που τελικά είναι 2x1.5 αυτό που πόσταρα, και όχι 2x1 που αρχικά νόμιζα. Οπότε με βλέπω να καταλήγω εδώ... http://www.meidanis.gr/eukampto-kalwdio-2x1-i05vv-f-leuko.html? . Για το θερμόμετρο, για να είναι όλα τακτοποιημένα, κλείνω προς το DHC15W. . Όλα τα παραπάνω με την προϋπόθεση πως δεν θα "κολλήσουμε" σε κάποιο σημείο. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2018 από sakis.kom
anikologr Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σχετικά με το θερμόμετρό εγώ το τοποθέτησα στην έξοδο του ζεστού νερού χρήσης στο πάνω μέρος του ηλιακού. Αρχικά το ένωσα με σύρμα, μετά μονωτική και στην συνέχεια πλαστικό bubbles και ξανά μονωτική. Καλώδιο συναγερμού και έτοιμος. Σας πληροφορώ ότι δουλεύει εξαιρετικά. Προφανώς δεν με ενδιαφέρει η ακρίβεια. Απλά να παίρνω μια καλή ένδειξη της θερμοκρασίας του νερού. Στις 2 εβδομάδες που το έχω είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Είναι η πιο ανώδυνη και χωρίς καμία επέμβαση λύση. Δοκιμάστε το και πείτε μου.. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2018 από anikologr 1
kid Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δείτε και αυτό https://www.iliosak.gr/psifiako_thermometro για καλή οικονομική λύση. Εγώ σε πιο μεγάλες εγκαταστάσεις προτείνω το Vageo VS-1 αλλά για σπίτι ίσως είναι υπερβολή. Τώρα δοκιμάζω ένα με wifi. Θα ενημερώσω όταν έχω νέα. 1 1
sakis.kom Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) @anikologr, και δεν ενοχλεί, με την ένοια πως υπάρχει ένα ξένο αντικείμενο μέσα στην έξοδο του νερού? Ένα ταυ σαν/παρόμοιο με αυτό, μας κάνει στην έξοδο, σωστά? Με την προυπόθεση πως θα ανοίγουμε λίγο την βρύση του ζεστού για να καταλάβει την θερμοκρασία. http://www.tiemme.com/gre/1039s_termici-det_8193.php "...Τώρα δοκιμάζω ένα με wifi. Θα ενημερώσω όταν έχω νέα..." @kid Εδώ θα είμαστε. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2018 από sakis.kom 1
anikologr Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, sakis.kom είπε @anikologr, και δεν ενοχλεί, με την ένοια πως υπάρχει ένα ξένο αντικείμενο μέσα στην έξοδο του νερού? Ένα ταυ σαν/παρόμοιο με αυτό, μας κάνει στην έξοδο, σωστά? Με την προυπόθεση πως θα ανοίγουμε λίγο την βρύση του ζεστού για να καταλάβει την θερμοκρασία. http://www.tiemme.com/gre/1039s_termici-det_8193.php "...Τώρα δοκιμάζω ένα με wifi. Θα ενημερώσω όταν έχω νέα..." @kid Εδώ θα είμαστε. Το έχω βάλει εξωτερικά στην σωλήνα!! Σαν να το έχω κολλήσει πάνω της φαντάσου. Εν γνώση μου ότι η ακρίβεια είναι μέτρια. Επειδή στο μέταλλο η θερμοκρασία μεταδίδεται δεν έχει μεγάλη απόκλιση θεωρώ.. Εγώ πλέον με μια ματιά μπορώ να κρίνω αν το νερό είναι αρκετό για μπάνιο ή πρέπει να ανοίξω ηλεκτρικό... 1
sakis.kom Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Ευχαριστώ φίλε για την απάντηση. Να δω δευτέρα-τρίτη τι θα μου πουν και να δω πως θα προχωρήσω και εγώ. Έχω άλλες εργασίες για τώρα, οπότε δεν χρειάζεται να πάρω βιαστική απόφαση για το θέμα της θερμοκρασίας.
NEWton75 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Στις 9/11/2018 στις 12:18 ΜΜ, Slay898 είπε Καλησπέρα, ψάχνω σωστό ηλιακό για οικογένεια 3 ατόμων που μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια λογικά θα μεγαλώσει. Τοποθεσία Χαλάνδρι και τοποθέτηση σε ταράτσα. Πιστεύετε ότι με 160 λίτρα είμαι οκ ή να πάω στα 200; Και με τι συνδυασμό επιφάνειας σε τζάμι; Γενικά έχω διαβάσει τι προηγούμενες σελίδες του νήματος, αλλά έχω μπερδευτεί. Δεν μου είναι ξεκάθαρο αν αξίζει να πάω σε επώνυμη λύση των 1000 ευρώ και όχι σε κάτι κοντά στα 500-600. Από ότι έχω καταλάβει όλα χαλάνε. Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη! Νομίζω 160 λίτρα με 2.5 έως 3 τμ επιλεκτική επιφάνεια είναι εντάξει
makevius Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Αυτή την εποχή πόση θερμοκρασία εχετε στο νερό του ηλιακού ??
lazkal Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 54 λεπτά πριν, makevius είπε Αυτή την εποχή πόση θερμοκρασία εχετε στο νερό του ηλιακού ?? 60 2
papoys1 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Ψάχνω μπόιλερ διπλής για ηλιακό διότι ο παλιός τα έπαιξε και έχω διαρροή. ΄Εχω δει αυτόν στον οποίο δίνουν 10 χρόνια εγγύηση στα 237 ευρώ και αυτόν με τα ίδια χρόνια εγγύηση αλλά 311 ευρώ .Οι άλλοι ξεφεύγουν. Ακούω γνώμες και καμιά πρόταση για καλύτερη τιμή. Edit.Παλαιότερα θυμάμαι και κάποιον συμφουρμίτη που έγραφε ότι ασχολείται με εμπορία αλλά δε θυμάμαι όνομα.Αν ξέρει κανείς ας ποστάρει.
vasilk Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 42 λεπτά πριν, papoys1 είπε Ψάχνω μπόιλερ διπλής για ηλιακό διότι ο παλιός τα έπαιξε και έχω διαρροή. ΄Εχω δει αυτόν στον οποίο δίνουν 10 χρόνια εγγύηση στα 237 ευρώ και αυτόν με τα ίδια χρόνια εγγύηση αλλά 311 ευρώ .Οι άλλοι ξεφεύγουν. Ακούω γνώμες και καμιά πρόταση για καλύτερη τιμή. Edit.Παλαιότερα θυμάμαι και κάποιον συμφουρμίτη που έγραφε ότι ασχολείται με εμπορία αλλά δε θυμάμαι όνομα.Αν ξέρει κανείς ας ποστάρει. Είναι ο @NEWton75 που το είχε γράψει και αν θυμάμαι καλά είχε πει μια καλή τιμή. Να προσέξεις και τον τρόπο στερέωσης στην βάση γιατί δεν είναι ίδια ούτε για όλα τα μπόιλερ, ούτε για όλες τις βάσεις. 1
makevius Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Τεχνική Ερώτηση ,Η διαφορά του υαλοβάμβακα απο τον πετροβάμβακα στη μόνωση είναι σημαντική? Στο site της sonne γραφει για τους συλλέκτες μόνωση με πετροβάμβακα και στις ποιστοποιήσεις του Δημόκριτου αναφέρει υαλοβάμβακα . Τα έχουν λιγο μπερδεμένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις