lazkal Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 15 ώρες πριν, haris_216 είπε Δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι αλλά ταυτόχρονα δεν βρίσκω ευγενικό το να μην απαντάω όταν κάποιος με ρωτάει προσωπικά κάτι. Δεν ξέρω ποια είναι η χρυσή τομή Βλέπεις ότι έσπευσαν όλοι να απαντήσουν στην ερώτησή σου με όλα τα καλά του χαλκού. Προσωπικά, και χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω κανένα, θα κρατήσω "μικρό καλάθι" για πολλές από τις παραπάνω δηλώσεις. Ακόμα και από αποδεδειγμένα αξιόπιστα μέλη του φόρουμ. Και αυτό γιατί: Ναι, ο χαλκός δεν έχει θέματα με ηλεκτρολύσεις, κλπ. Αυτό σημαίνει ότι δεν κάνεις ποτέ service όπως λένε; Και ότι η εγγύηση έχει ισχύ απουσία της όποιας συντήρησης; Θεωρώ ότι χρειάζεται "φροντίδα" και ως προς τον καθαρισμό αλάτων τα οποία μαζεύονται σε ΚΑΘΕ δοχείο αποθήκευσης νερού αλλά και ως προς την αντικατάσταση τουλάχιστον της φλάντζας, η ξήρανση της οποίας οδηγεί αρχικά σε διαρροές και στη συνέχεια σε φούσκωμα πολυουρεθάνης και "πέταγμα" εξωτερικού κέλυφους και πλαϊνών. Ίσως κάποιοι να πιστεύουν ότι γίνονται (οι φλάντζες) από κάποιο μαγικό λάστιχο το οποίο δεν ξεραίνεται ποτέ ούτε από την πολυκαιρία ούτε από τις θερμοκρασίες που την "ψήνουν" πάνω στο καζάνι. Και μετά πολλοί χρήστες, όχι μόνο ηλιακών αλλά και οποιονδήποτε άλλων προϊόντων, δηλώνουν ευχαριστημένοι χωρίς ουσιαστικά να ξέρουν τι έχουν να περιμένουν και ποια θα ήταν η σωστή συμπεριφορά του μηχανήματος. πχ 2-3 post πιο πάνω ο συνφορουμίτης δηλώνει "Ποτέ συντήρηση, ποτέ σκέπασμα, και ακόμη δεν έχουν κάνει κιχ. Το καλοκαίρι το νερό είναι μονίμως στους 90. (Λείπει η οικογένεια για 2,5 μήνες). Ενημερωτικά, αν λείπει η οικογένεια το καλοκαίρι και ο ηλιακός είναι ξεσκέπαστος, οι 90 βαθμοί είναι λίγοι. Κανονικά θα έπρεπε να έχει καθημερινά ατμοποιήσεις μέσα στο καζάνι Έχω βέβαια 12 λίτρα δοχεία διαστολής. Και τον Οκτώβριο προσθέτω μόνος μου περίπου μισό λίτρο η ένα". Κι ερωτώ, το γεγονός ότι κάθε χρόνο χρειάζεται συμπλήρωση, η οποία θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν είχε τόσο μεγάλα δοχεία διαστολής, δεν θεωρείται service; Απλά πιάνουν τα χέρια του και ίσως δεν καταφεύγει σε μάστορα. Για τον οποιοδήποτε άλλο όμως θα σήμαινε την παρέμβαση τεχνικού και άρα τα βαρύγδουπα "ποτέ" πάνε περίπατο. Εννοείται πως ο καθένας κρίνει με τα δικά του δεδομένα αλλά πιστεύω ότι πρέπει να προσέχουμε όταν τα λέμε σε ανθρώπους των οποίων δεν ξέρουμε τις ανάγκες/γνώσεις/ικανότητές τους. Πχ Στο σπίτι στο οποίο μένω τα τελευταία περίπου 15 χρόνια δεν έχει μπει μάστορας μέσα και όλα δουλεύουν ¨"ρολόϊ". Δεν ακούγεται ωραίο; Και είναι και πραγματικότητα. Η δική μου πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι ο κατασκευαστής ήταν τέλειος και έβαλε τα καλύτερα υλικά; Μήπως το έχει επενδύσει με αυτοβαφόμενους τοίχους ή αυτοεπισκευαζόμενα υδραυλικά; Μακάρι αλλά δεν. Απλά πιάνει το χεράκι μου και τα κουτσοκαταφέρνω. Άρα το "δεν έχει μπει μάστορας" αν και απόλυτα αληθινό δεν λέει όλη την αλήθεια. Καλημέρα , ΔΕΝ υπερασπίζομαι τα χάλκινα καζάνια , ούτε τις επιλογές μου . Απλά καταθέτω μια εμπειρία απο τη χρήση 12 χρόνων ( με ελάχιστη συντήρηση ...) Εκεί που φοβόμασταν για το καζάνι (για αυτό άλλωστε και τα δοχεία διαστολής είναι στο κύκλωμα του ΖΝΧ - μην ανοίξει το καζάνι στην ραφή λόγω αύξησης της πίεσης ) την πάθαμε απο τον συλλέκτη . Τρύπησε η χαλκοσωλήνα Φ 8 !!! (όχι κολληση ). Τον Οκτώβριο !! Όσον αφορά την εγγύηση ο Βιολάρης έκανε την πάπια (10 χρόνια δίναμε τότε μου είπε!!!) Θέλω να τονίσω πως επειδή οι ηλιακοί είναι τοποθετημένοι σε κεραμοσκεπή ΔΕΝ είναι εύκολο το σκέπασε - ξεσκέπασε . Η κλίση τους είναι πολύ μικρή (12 μοίρες) , άρα το καλοκαίρι βράζουν . Έχω δοχείο διαστολής στο κλειστό κύκλωμα ενός λιτρου και στο τέλος του καλοκαιριού ανεβαίνω μια φορά και κάνω την συμπλήρωση του νερού .
naive Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, haris_216 είπε Συγνώμη ρε παιδιά αλλά στο "4" μιλάει για αντικατάσταση (προσοχή, όχι συμπλήρωση αλλά αντικατάσταση) των υγρών κάθε δύο χρόνια. Πράγμα που προφανώς σημαίνει επίσκεψη της εταιρίας (ή κάποιου εξουσιοδοτημένου) αφού διαφορετικά δεν μπορεί να διασφαλιστεί ότι έγινε. Και προφανώς θα υπάρχει χρέωση. Κάθε δύο χρόνια Αν αυτό δεν θεωρείται "service" τότε πείτε μου τι είναι (μήπως τα "πιάνω" λάθος και σας ζαλίζω με πράγματα άσχετα). Στο δικό μου το μυαλό "ποτέ συντήρηση" (ή έστω σε 20-30 χρόνια) σημαίνει ότι στο σπίτι δεν πρέπει να μπει μάστορας και να βγει φράγκο. Οτιδήποτε άλλο με τη μορφή της προληπτικής επέμβασης για την εγγύηση ή την καλή λειτουργία, ειδικά όταν πρέπει υποχρεωτικά να γίνει από τεχνικό, είναι "service". Δε λέει αυτό. Σου λέει ότι αν σου σπάσει ο υδροσκελετός του συλλέκτη λόγω παγώματος, δε θα σου τον καλύψει γιατί θα έπρεπε να αντικαθιστάς το αντιψυκτικό. Δε σε υποχρεώνει να τους φωνάξεις για κάποια συντήρηση. Δηλαδή σου μεταφέρει την ευθύνη για τη συγκεκριμένη ζημιά, όπως κάνουν όλοι άλλωστε και είναι λογικό. Τεχνικά, όπως έχουμε ξαναπει, το υγρό μπορεί να χρειαστεί αντικατάσταση ολόκληρο αν η περιεκτικότητα σε προπυλαινογλυκόλη είναι χαμηλή (πχ αν προσθέσεις μόνο ένα λίτρο στα 11 που παίρνει συνολικά) γιατί τότε ιζηματοποιείται. Αν κάνεις ένα μίγμα άνω του 25% και συμπληρώνεις ανάλογα, δε χρειάζεται αλλαγή για 20 χρόνια. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2018 από naive
haris_216 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, naive είπε Δε λέει αυτό. Σου λέει ότι αν σου σπάσει το υδροσκελετός του συλλέκτη λόγω παγώματος, δε θα σου τον καλύψει γιατί θα έπρεπε να αντικαθιστάς το αντιψυκτικό. Δε σε υποχρεώνει να τους φωνάξεις για κάποια συντήρηση. Δηλαδή σου μεταφέρει την ευθύνη για τη συγκεκριμένη ζημιά, όπως κάνουν όλοι άλλωστε και είναι λογικό. Τεχνικά, όπως έχουμε ξαναπει, το υγρό μπορεί να χρειαστεί αντικατάσταση ολόκληρο αν η περιεκτικότητα σε προπυλαινογλυκόλη είναι χαμηλή (πχ αν προσθέσεις μόνο ένα λίτρο στα 11 που παίρνει συνολικά) γιατί τότε ιζηματοποιείται. Αν κάνεις ένα μίγμα άνω του 25% και συμπληρώνεις ανάλογα, δε χρειάζεται αλλαγή για 20 χρόνια. Τί ακριβώς σημαίνει "σου μεταφέρει την ευθύνη"; Έτσι κι αλλιώς εσύ έχεις πάντα την ευθύνη για οποιοδήποτε μηχάνημά σου, εφόσον δεν τηρείς τις όποιες συντηρήσεις. Πες με ξεροκέφαλο αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να θεωρείται ότι "δεν χρειάζεται συντήρηση υποχρεωτικά" αλλά αν σου χαλάσει το συγκεκριμένο τμήμα που δεν έκανες την "μη υποχρεωτική" συντήρηση αυτομάτως δεν στο καλύπτει Δεν λέω ότι είναι λάθος. Σαφώς και δεν περιμένω να με καλύψει κάπου που δεν έγιναν τα προβλεπόμενα. Λάθος θεωρώ το να λέμε σαν διαφήμιση "no service" αλλά παρακάτω (στα "ψιλά γράμματα") να καταλαβαίνεις ότι τελικά χρειάζεται or else 1
naive Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Με μια κουβέντα, αν σου τρυπήσει το θερμοδοχείο στο καλύπτει η εγγύηση χωρίς προϋποθέσεις συντήρησης. Αν έχει κανει παγωνιά και τους πάρεις και τους πεις μου έσπασε ο υδροσκελετός του συλλέκτη, δε θα σου το καλύψουν. Είναι κάτι που πρέπει να φροντίσεις μόνος σου να μη γίνει, και σου λένε και ένα τρόπο.
haris_216 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, naive είπε Με μια κουβέντα, αν σου τρυπήσει το θερμοδοχείο στο καλύπτει η εγγύηση χωρίς προϋποθέσεις συντήρησης. Αν έχει κανει παγωνιά και τους πάρεις και τους πεις μου έσπασε ο υδροσκελετός του συλλέκτη, δε θα σου το καλύψουν. Είναι κάτι που πρέπει να φροντίσεις μόνος σου να μη γίνει, και σου λένε και ένα τρόπο. Σηκώνει πολύ συζήτηση το τι θα θεωρηθεί ως "σπάσιμο από παγωνιά". Ακόμα και κατασκευαστική αστοχία στον υδροσκελετό ο οποίος μπορεί να αρχίσει να τρέχει μπορεί να βαφτιστεί "σπάσιμο από παγωνιά". Αν είναι χειμώνας, επειδή είχε κρύο (το οποίο απαραίτητα δε σημαίνει παγωνιά), αν είναι καλοκαίρι επειδή "έσπασε το χειμώνα και δεν το πήρατε χαμπάρι". Μόνη λύση η αλλαγή υγρών από την εταιρία που αναφέρθηκε παραπάνω το οποίο όμως στο αυτί μου μεταφράζεται ως "service". Επειδή δε νομίζω "να τα βρούμε" (δεν είναι άλλωστε αυτό το ζητούμενο αλλά η παράθεση διαφορετικών απόψεων) το αφήνω εδώ αφού νομίζω ότι έκανα ξεκάθαρο τον προβληματισμό μου. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2018 από haris_216
vaggooss Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, lazkal είπε Καλημέρα , ΔΕΝ υπερασπίζομαι τα χάλκινα καζάνια , ούτε τις επιλογές μου . Απλά καταθέτω μια εμπειρία απο τη χρήση 12 χρόνων ( με ελάχιστη συντήρηση ...) Εκεί που φοβόμασταν για το καζάνι (για αυτό άλλωστε και τα δοχεία διαστολής είναι στο κύκλωμα του ΖΝΧ - μην ανοίξει το καζάνι στην ραφή λόγω αύξησης της πίεσης ) την πάθαμε απο τον συλλέκτη . Τρύπησε η χαλκοσωλήνα Φ 8 !!! (όχι κολληση ). Τον Οκτώβριο !! Όσον αφορά την εγγύηση ο Βιολάρης έκανε την πάπια (10 χρόνια δίναμε τότε μου είπε!!!) Θέλω να τονίσω πως επειδή οι ηλιακοί είναι τοποθετημένοι σε κεραμοσκεπή ΔΕΝ είναι εύκολο το σκέπασε - ξεσκέπασε . Η κλίση τους είναι πολύ μικρή (12 μοίρες) , άρα το καλοκαίρι βράζουν . Έχω δοχείο διαστολής στο κλειστό κύκλωμα ενός λιτρου και στο τέλος του καλοκαιριού ανεβαίνω μια φορά και κάνω την συμπλήρωση του νερού . Σκεπασμα πανταααααααα... Οτι αλλο και αν κανεις ειναι ημιμετρο και δεν προκειται να σωσει τον ηλιακο... Θα στο πω απλα... Εαν εχεις μια σομπα που καιει στο φουλ και επανω βαλεις μια κατσαρολα με νερο σε 10 λεπτα εχει βρασει... Οσο νερο και να τραβηξεις σε 10 λεπτα ξαναβραζει.. Αυτο γινεται το καλοκαιρι με την ηλιοφάνεια.. Εγω αφηνω εκτεθειμενη 30 εκατοστα της επιφανειας το καλοκαιρι και παλι το νερο βραζει.. Σκεψου οταν ειναι ολη η πλακα εκτεθειμενη στον ηλιο..
kid Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δυστυχώς (ή ευτυχώς για την αγορά) κάποιοι εδώ μέσα (άθελά τους θέλω να πιστεύω) μιλάνε απόλυτα για πράγματα που δεν είναι απόλυτα. Το θέμα του μεγέθους της συλλεκτικής επιφάνειας είναι τραγικό να το απαντάμε "βάλε 2τμ μόνο" ή "τα 3τμ είναι το σωστό μόνο" κοκ. χωρίς να λαμβάνει υπόψη του που είναι το σπίτι γεωγραφικά, τι χρήση κάνει, αν έχει ηλιοφάνεια όλη τη μερα, τι προσατατολισμό, τι κλίση κτλ. Κάποιοι πιο "αδαείς" παρασύρονται και μετά στέλνουν πριβε ότι "έσπασε το καζάνι λόγω υπερθέρμανσης" ή "δε ζεσταίνει καλά" για επιλογές που έχουν γίνει από προτροπές μελών εδώ μέσα... Είμαι στο χώρο του ηλιακού 20 χρόνια και ποτέ δεν έχω πει "160 λίτρα ΜΟΝΟ με τόσα τ.μ." χωρίς να εξετάσω όλα τα παραπάνω. Είμαστε σε φόρουμ ανώνυμο και αυτό σημαίνει ότι ΠΡΕΠΕΙ να φιλτράρουμε 5 και 10 φορές παραπάνω όσα διαβάζουμε γενικά. Και κάτι τελευταίο. Κρατάτε μικρό καλάθι με τα πολύ φτηνά ηλιακά ...όπως πολύ καλά κάνετε (κάποιοι) και κρατάτε μικρό καλάθι για τα Premium παραπάνω. Σε όλα χρειάζεται μια ισορροπία και ένα μέτρο! Και δυστυχώς στη χώρα μας σε αυτό το προϊόν χάθηκε το μέτρο.. Το τι γίνετε στα καζάνια ειδικά όλων αυτών των "φτηνών" σε συνδυασμό με (συνήθως) πολύ καλούς συλλέκτες όσοι είστε επαγγελματίες το βλέπετε ήδη. Οι υπόλοιποι εύχομαι να μη το μάθετε με το σκληρό τρόπο. Καλό είναι να αναζητούμε κάτι οικονομικό σε όλες τις αγορές μας . Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι πολλές φορές το φτηνό δεν είναι οικονομικό! Υ.Γ. Το θέμα με τις εγγυήσεις είναι πολύ καυτό. Θα το ανοίξουμε ελπίζω σοβαρά. Τις εγγυήσεις "εφ΄όρου ζωής" (όπως και ο φίλος παραπάνω) τις κράζαμε πολλοί εδώ μέσα απ την αρχή αυτού του τοπικ και τότε κάποιοι ήταν άπιστοι Θωμάδες.. 😛 2
Slay898 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Καλησπέρα, ψάχνω σωστό ηλιακό για οικογένεια 3 ατόμων που μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια λογικά θα μεγαλώσει. Τοποθεσία Χαλάνδρι και τοποθέτηση σε ταράτσα. Πιστεύετε ότι με 160 λίτρα είμαι οκ ή να πάω στα 200; Και με τι συνδυασμό επιφάνειας σε τζάμι; Γενικά έχω διαβάσει τι προηγούμενες σελίδες του νήματος, αλλά έχω μπερδευτεί. Δεν μου είναι ξεκάθαρο αν αξίζει να πάω σε επώνυμη λύση των 1000 ευρώ και όχι σε κάτι κοντά στα 500-600. Από ότι έχω καταλάβει όλα χαλάνε. Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη!
sakis.kom Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ όπως έχω αναφέρει και λίγο καιρό πριν, μετά από πάρα πολύ διάβασμα εδώ μέσα, για 3 άτομα, έχω παραγγείλει τον Esolar 160 λίτρων, με 3ΤΜ (1.5+1.5) συλλέκτες, με δοχείο inox εξωτερικά (γιατί κάποια που είναι με βαφή παρατηρω πως πιάνουν σκουριά), εξαρτήματα σύνδεσης, με τοποθέτηση (θα έχω ήδη έτοιμη παροχή), δωρεάν μεταφορά σε Αττική, μου βγαίνει κάτι λιγότερο από 680 ευρώ. Θα πήγαινα στα 200 λίτρα, αλλά λόγω ότι θα αργεί περισσότερο να ζεστάνει τον χειμώνα με ρεύμα, και τους περισσότερους που ρώτησα μου είπαν τον 160 αντί 200, οπότε έκλεισα αυτόν. Επίσης θα περάσω και καλωδίωση ώστε να βάλω "κάτω" και θερμόμετρο https://www.skroutz.gr/s/5165996/Esolar-160lt-3m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html Δεν πάω σε "καθαρά" inox δοχείο λόγω κόστους. Κάτι δε πολύ γνωστά ονόματα που πουλάνε σε πολύ μεγάλες τιμές, και μετά σε "χτυπάνε" αν χρειαστείς service ή μεταφορά χαλασμένου ηλιακού, δεν ασχολήθηκα καν με αυτούς. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2018 από sakis.kom
makevius Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Σε καινουργια εγκατάσταση ηλιακού είναι λογικό να στάζει η βαλβίδα ασφαλείας ? Είναι 3 ημερών και δεν κάναμε πολύ χρήση μέχρι σήμερα ύστερα απο οδηγία του εγκαταστάτη. Το νερό είχε 60 βαθμους στήν έξοδο 12 το μεσημέρι.
vaggooss Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Slay898 είπε Καλησπέρα, ψάχνω σωστό ηλιακό για οικογένεια 3 ατόμων που μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια λογικά θα μεγαλώσει. Τοποθεσία Χαλάνδρι και τοποθέτηση σε ταράτσα. Πιστεύετε ότι με 160 λίτρα είμαι οκ ή να πάω στα 200; Και με τι συνδυασμό επιφάνειας σε τζάμι; Γενικά έχω διαβάσει τι προηγούμενες σελίδες του νήματος, αλλά έχω μπερδευτεί. Δεν μου είναι ξεκάθαρο αν αξίζει να πάω σε επώνυμη λύση των 1000 ευρώ και όχι σε κάτι κοντά στα 500-600. Από ότι έχω καταλάβει όλα χαλάνε. Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη! Θεωρω οτι 160 ειναι πολυ καλα.. Δεν χρειαζεσαι μεγαλη επιφανεια γιατι η αθηνα ειναι ηλιολουστη της περισσοτερες ημερες του χρονου. 2,4 καπου εκει βγαινουν με μια πλακα σε καλύπτει ανετα. Και οσον αφορα την τιμη με μεσο ορο 600 ευρω βρισκεις παραπολυ καλο ηλιακο. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2018 από vaggooss
Devotee Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, makevius είπε Σε καινουργια εγκατάσταση ηλιακού είναι λογικό να στάζει η βαλβίδα ασφαλείας ? Είναι 3 ημερών και δεν κάναμε πολύ χρήση μέχρι σήμερα ύστερα απο οδηγία του εγκαταστάτη. Το νερό είχε 60 βαθμους στήν έξοδο 12 το μεσημέρι. Η βαλβίδα ασφαλείας πρέπει να έχει κάποια "μπόσικα" στο βίδωμα...δεν πρέπει να έχει τεζάρει!!Είναι πολύ πιθανό να φταίει αυτό...τσέκαρέ το. 5 ώρες πριν, Slay898 είπε Καλησπέρα, ψάχνω σωστό ηλιακό για οικογένεια 3 ατόμων που μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια λογικά θα μεγαλώσει. Τοποθεσία Χαλάνδρι και τοποθέτηση σε ταράτσα. Πιστεύετε ότι με 160 λίτρα είμαι οκ ή να πάω στα 200; Και με τι συνδυασμό επιφάνειας σε τζάμι; Γενικά έχω διαβάσει τι προηγούμενες σελίδες του νήματος, αλλά έχω μπερδευτεί. Δεν μου είναι ξεκάθαρο αν αξίζει να πάω σε επώνυμη λύση των 1000 ευρώ και όχι σε κάτι κοντά στα 500-600. Από ότι έχω καταλάβει όλα χαλάνε. Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη! Άν πρόκειται να μεγαλώσει η οικογένεια να πας σε 200άρη!!Με δύο συλλέκτες των 3,3-3,5 μέτρων στο σύνολο,θα έχεις το "ιδανικό πάντρεμα"!! Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2018 από Devotee
makevius Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 38 λεπτά πριν, Devotee είπε Η βαλβίδα ασφαλείας πρέπει να έχει κάποια "μπόσικα" στο βίδωμα...δεν πρέπει να έχει τεζάρει!!Είναι πολύ πιθανό να φταίει αυτό...τσέκαρέ το. Σ ευχαριστώ για την απάντηση . Την είχα σφίξει όντως εγώ ενώ ήταν λάσκα. Ελπίζω να ειναι αυτό!
sakis.kom Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ερώτηση για προσθήκη θερμόμετρου στον ηλιακό. Η καλύτερη λύση είναι να υπάρχει δεύτερη θέση για κυάθιο στην αντίσταση? Έχω καταλάβει σωστά? Αλλά δεν υπάρχει σαν έτοιμη λύση? Από αυτά εδώ δεν μας κάνει κάτι? http://www.thermis-sa.gr/greek/category.php?id=9 https://www.skroutz.gr/c/969/accessory_kentriki_thermansi.html?keyphrase=ηλεκτρικη+αντισταση+θερμοσιφωνα . Βρήκα και αυτό το ψηφιακό θερμόμετρο που μπαίνει σε ράγα ηλεκτρολογικού πίνακα. Ξέρετε αν υπάρχει αντίστοιχο, πιο οικονομικό? Έχετε κάποια γνώμη για αυτά? Μου αρέσει σαν τύπος. Θα μπει σε ολοκαίνουριο πίνακα ρεύματος. Ψηφιακό Θερμόμετρο Ηλιακού Θερμοσίφωνα DHC15W https://www.celsius.gr/88E8093A.el.aspx . Για καλώδιο που θα συνδεθεί με θερμόμετρο 220V, είτε με μετασχηματιστή, μας κάνουν τα παρακάτω καλώδια? Θα προτείνατε κάτι άλλο? https://www.kafkas.gr/proionta/ilektrologiko-yliko/kalodia/icheion-mikrofonika/icheion/kal-hxeion-kokkino-maypo-2x0-75mm2_94936/ https://www.meidanis.gr/kalwdia/ekswterikwn-egkatastasewn/eukampta/eukampto-2x1-5-h05vv-f-kalwdio-leuko.html Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2018 από sakis.kom
Devotee Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, makevius είπε Σ ευχαριστώ για την απάντηση . Την είχα σφίξει όντως εγώ ενώ ήταν λάσκα. Ελπίζω να ειναι αυτό! 👍...
Προτεινόμενες αναρτήσεις