vaggooss Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 6 ώρες πριν, anikologr είπε 4 είμαστε.. Τον χειμώνα ούτε για αστείο δεν επαρκεί.. Φέτος προσέθεσα άλλα 2 τετραγωνικά συλλέκτη μπας και δω φως.. Για την ώρα καλά πάει Δλδ περυσι τετοια εποχη δεν σιυ εφθανε το νερο?
anikologr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, vaggooss είπε Δλδ περυσι τετοια εποχη δεν σιυ εφθανε το νερο? Όχι...
vaggooss Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, anikologr είπε Όχι... Καποιο προβλημα εχει ο ηλιακος.. Δεν γινεται με μεσο ορο αυρη την εποχη 20 βαθμους και να μην φθανει.. Εκτος αν εννοείς να κανουν και οι 4 το βραδυ μπανιο με σπαταλη νερου πλυσιμο πιατων κλπ.. Ολα ταυροχρονα δλδ. 150 λιτρα 5 ατομα στον ξαδερφο μου φθανει και περισσευει.
phanispal Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μην πέφτετε σε αυτή την παγίδα, δεν κάνουν όλοι ίδια χρήση νερού. Εγώ με τη γυναίκα μου μας ήρθε 60€ το νερό, 51m³ σε 106 μέρες. Τώρα με το παιδί θα ανέβει κι άλλο. Είναι πολύ λάθος να θεωρεί κάποιος που έχει πενταμελή οικογένεια και του φτάνουν 150 λίτρα, ότι τα ίδια λίτρα θα φτάνουν και σε άλλον. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2018 από phanispal 2
stelios18120 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ έχω πελάτες (ζευγάρι 2 άτομα) (φανταστείτε τους έλεγα επειδή είναι 2 άτομα να βάλουν 120 λίτρα λόγω ηλικίας και δεν έχουν παιδιά κτλπ) και έλεγαν βάλε 160 λίτρα Βάζω 160 λίτρα και μου λένε,μας είναι ίσα ίσα να κάνουμε μπάνιο,επειδή η γυναίκα του και αυτός κάθονται 40 λεπτά έκαστος στο μπάνιο. (Δεν μου το είχαν πει να τους βάλω 300 λίτρα να κανουν χαμάμ 😛 ) Οπότε κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Πχ σε 5 λεπτακια ο αντρας είναι έτοιμος (λογικά) ,ενώ η γυναίκα καθετε συνηθως 30-35 λεπτά και μετά λέει παγωσε,δεν μου έφτασε και τέτοια, που και πάλι υπάρχουν και οι ανάποδες περιπτώσεις😛 Οπότε! Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική,παντα ακούμε τους πελάτες μας,ρώταμε πόσα άτομα είναι σύνολο + πάντα υπολογίζουμε κατι παραπάνω για να μην είναι ίσα ίσα. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2018 από stelios18120 1
haris_216 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, makevius είπε Κατά τη γνώμη σου, μια επιπλέον κλίση 10 μοιρών δεν θα έδινε καλύτερο αποτέλεσμα τον χειμώνα , που είναι και η πιο δύσκολη περίοδος ? Είναι ένα ανέξοδο μέτρο που αν έχει αποτέλεσμα γιατι να μη γίνει . Οι 45 μοίρες είναι η κλίση που μας δίνει την καθετότητα ανάμεσα στις ακτίνες του χειμερινού ήλιου και της συλλεκτικής επιφάνειας και άρα το βέλτιστο αποτέλεσμα εκείνη την περίοδο. Με δεδομένο ότι η τροχιά του ήλιου (για την ακρίβεια της...γης) δεν είναι σταθερή και μεταβάλεται συνεχώς δεν έχει νόημα μία άλλη κλίση αφού ακόμα και να κερδίσεις κάτι για 1-2 συγκεκριμένες βδομάδες θα χάσεις κάποιες άλλες. Ή μπορεί τις 2 αυτές πολύ χειμωνιάτικες βδομάδες να έχεις ταυτόχρονα και συννεφιά και άρα να μην κερδίσεις τίποτα ενώ ταυτόχρονα θα έχεις μειώσει την απόδοση κάποιες άλλες μέρες. Γενικά παίζουν τόσοι παράμετροι που συνεχώς μεταβάλονται που πραγματικά δεν έχει νόημα τέτοιο πονοκεφάλιασμα παρά μόνο σε ένα ψυχαναγκαστικό κεφάλι απλά για να αισθάνεται ότι έκανε το καλύτερο. Για την ιστορία και το δικό μου τέτοιο είναι (ψυχαναγκαστικό) αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έχω καταφέρει να με...πείσω ότι δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Για τους πιο "ψείρες" το ιδανικό σενάριο θα ήταν ένας ηλιακός που θα ακολουθούσε την πορεία του ήλιου και κατά τη διάρκεια της ημέρας (αλλαγή προσανατολισμού) αλλά και κατά τη διάρκεια του χρόνου (αλλαγή κλίσης). Τέτοιες λύσεις ακολουθούνται συνήθως σε κάποια φωτοβολταϊκά πάρκα. Για την περίπτωση της οικιακής εγκατάστασης αν και τα ηλεκτρονικά τους είναι επιπέδου diy, το κόστος των μηχανικών κινούμενων μερών και οι συντήρησή τους (μην ξεχνάμε ότι ένας μέσος ηλιακός 160 λίτρων ζυγίζει κοντά στα 300 κιλά) είναι τέτοια που δεν αντισταθμίζεται (δεν μιλάω καν για κέρδος) από το όποιο όφελος. 1
Alxnks Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Οι 45 μοίρες είναι η κλίση που μας δίνει την καθετότητα ανάμεσα στις ακτίνες του χειμερινού ήλιου και της συλλεκτικής επιφάνειας και άρα το βέλτιστο αποτέλεσμα εκείνη την περίοδο. Με δεδομένο ότι η τροχιά του ήλιου (για την ακρίβεια της...γης) δεν είναι σταθερή και μεταβάλεται συνεχώς δεν έχει νόημα μία άλλη κλίση αφού ακόμα και να κερδίσεις κάτι για 1-2 συγκεκριμένες βδομάδες θα χάσεις κάποιες άλλες. Ή μπορεί τις 2 αυτές πολύ χειμωνιάτικες βδομάδες να έχεις ταυτόχρονα και συννεφιά και άρα να μην κερδίσεις τίποτα ενώ ταυτόχρονα θα έχεις μειώσει την απόδοση κάποιες άλλες μέρες. Γενικά παίζουν τόσοι παράμετροι που συνεχώς μεταβάλονται που πραγματικά δεν έχει νόημα τέτοιο πονοκεφάλιασμα παρά μόνο σε ένα ψυχαναγκαστικό κεφάλι απλά για να αισθάνεται ότι έκανε το καλύτερο. Για την ιστορία και το δικό μου τέτοιο είναι (ψυχαναγκαστικό) αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έχω καταφέρει να με...πείσω ότι δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Για τους πιο "ψείρες" το ιδανικό σενάριο θα ήταν ένας ηλιακός που θα ακολουθούσε την πορεία του ήλιου και κατά τη διάρκεια της ημέρας (αλλαγή προσανατολισμού) αλλά και κατά τη διάρκεια του χρόνου (αλλαγή κλίσης). Τέτοιες λύσεις ακολουθούνται συνήθως σε κάποια φωτοβολταϊκά πάρκα. Για την περίπτωση της οικιακής εγκατάστασης αν και τα ηλεκτρονικά τους είναι επιπέδου diy, το κόστος των μηχανικών κινούμενων μερών και οι συντήρησή τους (μην ξεχνάμε ότι ένας μέσος ηλιακός 160 λίτρων ζυγίζει κοντά στα 300 κιλά) είναι τέτοια που δεν αντισταθμίζεται (δεν μιλάω καν για κέρδος) από το όποιο όφελος. Καλά αν γίνει κάτι τέτοιο, έχω δει τέτοια λύση και μάλιστα μετατοπίζεται όλος ο ηλιακός μαζί με το καζάνι, πιστευω θα μπορούσε να μην μετατοπίζεται το καζάνι παρά μόνο οι συλλέκτες, οπότε το φερόμενο βάρος θα ήταν κατά πολύ μικρότερο και δεν θα καταπονούσε τον μηχανισμό το ίδιο.
vaggooss Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, phanispal είπε Μην πέφτετε σε αυτή την παγίδα, δεν κάνουν όλοι ίδια χρήση νερού. Εγώ με τη γυναίκα μου μας ήρθε 60€ το νερό, 51m³ σε 106 μέρες. Τώρα με το παιδί θα ανέβει κι άλλο. Είναι πολύ λάθος να θεωρεί κάποιος που έχει πενταμελή οικογένεια και του φτάνουν 150 λίτρα, ότι τα ίδια λίτρα θα φτάνουν και σε άλλον. Το ιδιο λεμε..
phanispal Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Πώς λέμε το ίδιο, όταν λες «Καποιο προβλημα εχει ο ηλιακος.. Δεν γινεται με μεσο ορο αυρη την εποχη 20 βαθμους και να μην φθανει». Εμάς δε μας φτάνει πάντως, αλλά ΟΚ, έχουμε και μωρό που το αλλάζουμε όλη μέρα.
gia_nnis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 4 ώρες πριν, anikologr είπε Όχι... Για να δεις διαφορα μην ανοιγετε καθολου το ζεστο για χερια-προσωπο.. Ακομα και καποια μερα να περισσευει ζεστο νερο μην το καταναλωνεις.. Δηλαδη γνωμονας ανοιγεις το ζεστο μονο για ντουζ ή για να πλυνεις το κεφαλι σου!
anikologr Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 11 ώρες πριν, gia_nnis είπε Για να δεις διαφορα μην ανοιγετε καθολου το ζεστο για χερια-προσωπο.. Ακομα και καποια μερα να περισσευει ζεστο νερο μην το καταναλωνεις.. Δηλαδη γνωμονας ανοιγεις το ζεστο μονο για ντουζ ή για να πλυνεις το κεφαλι σου! Εχεις απόλυτο δίκιο.. Αυτό όμως πες το στην γυναίκα μου... Πίστεψε με θα είναι σαν να μιλάς στον τοίχο.. Παρολαυτά είμαι απογοητευμένος από τον calpak.. 1
vaggooss Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 18 ώρες πριν, phanispal είπε Πώς λέμε το ίδιο, όταν λες «Καποιο προβλημα εχει ο ηλιακος.. Δεν γινεται με μεσο ορο αυρη την εποχη 20 βαθμους και να μην φθανει». Εμάς δε μας φτάνει πάντως, αλλά ΟΚ, έχουμε και μωρό που το αλλάζουμε όλη μέρα. Εαν δεν κανει αλογιστη χρηση ειπα δλδ αυτο που λες και εσυ αναλογα με την καταναλωση.. Ιδιο νοημα διαφορετικη διατυπωση.
gia_nnis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, anikologr είπε Εχεις απόλυτο δίκιο.. Αυτό όμως πες το στην γυναίκα μου... Πίστεψε με θα είναι σαν να μιλάς στον τοίχο.. Παρολαυτά είμαι απογοητευμένος από τον calpak.. Τοτε παντρευτηκες την σπαταλη..!!!😋 Βαλε και αλλα 2τμ αλλα το καλοκαιρι να τον σκεπαζεις οσο χρειαζεται..! Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2018 από gia_nnis
vaggooss Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 8 ώρες πριν, anikologr είπε Εχεις απόλυτο δίκιο.. Αυτό όμως πες το στην γυναίκα μου... Πίστεψε με θα είναι σαν να μιλάς στον τοίχο.. Παρολαυτά είμαι απογοητευμένος από τον calpak.. Στο τι εισαι από γοητευμένος??? Μαλλον σε οτι αφορα οτι δεν γνωριζουν απο οικονομια και σπαταλη του νερου τα μελη της οικογένειας σου.. Οποτε δεν φταίει ο calpak ηλιακος και ετσι δυσφημής μια εταιρεια, ενω θα επρεπε να κανεις καλυτερη ερευνα αγορας βαση των αναγκων σου και να βαλεις πχ 250 λιτρα ηλιακο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις