Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά επέλεξα τον Sonne 200 lt / 3.4 m για περιοχή της Αθήνας. Ευχαριστώ όσους πρότειναν / βοήθησαν . Σε λίγο καιρό θα σας πω τις πρώτες εντυπώσεις.

Επεξ/σία από cambo99
  • Thanks 1
  • Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις Mon Oct 15 2018 στις 11:32 ΜΜ, lazkal είπε

Με τα ίδια λεφτά πήγα σε καλύτερη σειρα συλλεκτών (πάλι του Δημα) απο την Esolar.

Μπορείς να δώσεις λίγο περισσότερες πληροφορίες. Ποιο πήρες, πόσο σου χρέωσαν κάθε συλλέκτη 2τμ και αν χρέωσαν για μεταφορά ή εγκατάσταση.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, vasilk είπε

Μπορείς να δώσεις λίγο περισσότερες πληροφορίες. Ποιο πήρες, πόσο σου χρέωσαν κάθε συλλέκτη 2τμ και αν χρέωσαν για μεταφορά ή εγκατάσταση.

200 Ευρώ για κάθε συλλέκτη (τελική τιμη περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) , δωρεάν μεταφορικά , η εγκατάσταση επιβαρύνει εμένα . Το δικό τους συνεργείο ήθελε 120 Ευρώ για την αλλαγή των συλλεκτών ( είναι σε κεραμοσκεπή ) .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lazkal είπε

200 Ευρώ για κάθε συλλέκτη (τελική τιμη περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) , δωρεάν μεταφορικά , η εγκατάσταση επιβαρύνει εμένα . Το δικό τους συνεργείο ήθελε 120 Ευρώ για την αλλαγή των συλλεκτών ( είναι σε κεραμοσκεπή ) .

Ευχαριστώ. Ποιο συλλέκτη πήρες; Το Navi+; Κούμπωσαν καλά στην παλιά βάση; Ο τρύπιος δεν μπορούσε να το κολλήσεις κάπως; Τους παλιούς συλλέκτες, το καλό και τον τρύπιο τι τους έκανες; Είχαν καμία αξία;

Συγγνώμη για την ανάκριση αλλά είναι φίλος στην ίδια φάση με εσένα και τον ενδιαφέρει.

Επεξ/σία από vasilk
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, vasilk είπε

Ευχαριστώ. Ποιο συλλέκτη πήρες; Το Navi+; Κούμπωσαν καλά στην παλιά βάση; Ο τρύπιος δεν μπορούσε να το κολλήσεις κάπως; Τους παλιούς συλλέκτες, το καλό και τον τρύπιο τι τους έκανες; Είχαν καμία αξία;

Συγγνώμη για την ανάκριση αλλά είναι φίλος στην ίδια φάση με εσένα και τον ενδιαφέρει.

Τον Energy + EVO Full Plate με μόνωση πετροβάμβακα (και περιμετρικά)  . O Navi ήταν ακριβότερος , με μόνο πλεονέκτημα την μονοκάματη περιμετρική κάσα . Η τοποθέτηση θα γίνει αυριο . Οι βάσεις για το βίδωμα είναι κινούμενες στο μοντέλο αυτο ( σε αντίθεση με το Navi ) , οπότε δεν νομίζω να έχω πρόβλημα 

Θα μπορούσε να κολήσει αν έσπαγε το κρύσταλλο ασφαλείας , αλλά δεν γινότανε να ξεκολήσει απο την βάση του , χωρίς να την καταστρέψεις . Γενικά (λίγο που το προσπάθησα ) μου έδωσε την εντύπωση ότι φτιάχτηκε έτσι ώστε να μην ανήξει ποτέ . Τα ίδια μου είχε πεί και ο Βιολάρης .

Επίσης αν άλλαζα μόνο τον ένα θα είχα πρόβλημα χώρου και βάσης .( οι σωλήνες δεν ταιριάζουν οπότε θα έπρεπε να αφήσω απόσταση μεταξύ των πάνελ για να ταιριάξουν)

Ο τρύπιος πάει ανακύκλωση , ο καλός θα φυλαχθεί ως καβάτζα για τον έταιρο 200αρι που έχω .

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν κολλαμε τρυπιους συλλέκτες!

Επισεις δεν ανοίγονται γιατί έχουν λάστιχα και γυαλί και γενικα είναι ολόκληρη διαδικασία (αν καταφέρεις και τον ανοίξεις χωρίς να σπάσει το γυαλί ασφαλείας)

Επισεις δεν έχουν καμία αξία οι τρυπιοι συλλεκτες,τους δίνει σε ένα παλιατζή να βγάλει κανένα €€€ από την σκραπ που θα τους πάει.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω ψάξει στο τόπικ και δεν βρήκα κάποια αναφορά στους Galaxy Solar.  Πολλές πιστοποιήσεις βλέπω μεταξύ των οποίων και των Δανών.

Μένω Κοζάνη, οικογένεια 5 ατόμων. Έχετε άποψη για τον παρακάτω;

https://www.skroutz.gr/s/8516010/Galaxy-Solar-Plus-200lt-4m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html

Δημοσ.

Παιδιά, υπάρχει κάποιος που μπορεί να πει πού γινεται μεγαλύτερη εξοικονόμηση: σε ηλιακό ή ηλεκτρικό θερμοσίφωνα?
Διάβασα κάποια πράγματα και για τα δύο (https://ydravlikoi24.gr/egkatastasi-kai-syndesi-thermosifona/), αλλά θέλω να δω αν υπαρχει καποιος που να έχει χρησιμοποιησει και τα δυο και έχει μια καθαρή εικόνα.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, NaRcOtIcOn είπε

Παιδιά, υπάρχει κάποιος που μπορεί να πει πού γινεται μεγαλύτερη εξοικονόμηση: σε ηλιακό ή ηλεκτρικό θερμοσίφωνα?
Διάβασα κάποια πράγματα και για τα δύο (https://ydravlikoi24.gr/egkatastasi-kai-syndesi-thermosifona/), αλλά θέλω να δω αν υπαρχει καποιος που να έχει χρησιμοποιησει και τα δυο και έχει μια καθαρή εικόνα.

Η εξοικονόμηση εξαρτάται απο πολλα δεδομενα.. 

Εαν εισαι ενα ατομο σε βολευει πχ και ο ταχυθερμαντηρας.. 

Η προσωπική μου γνωμη ομως ειναι οτι σε μια χωρα οπως η ελλαδα με απλετη ηλιοφάνεια δεν αξιζει να βαλεις κατι αλλο περαν του ηλιακου.. 

Οταν αγοραζεις κατι δεν κοιτας μονο το κοστος αγορας αλλα συνυπολογιζεις και τα εξοδα χρησης σε βαθος 20ετιας...

Ταχυθερμαντηρας σε τετραμελη οικογενεια καταναλωνει περιπου 70 κιλοβατωρες τον μηνα μεσο ορο στο συνολο του ετους.. Συνολο τον χρονο περιπου 70 ευρω λειαν επιεικώς .. Επι 20 χρονια 1400 ευρω.. Και σιγουρα καποιες αλλαγες αντιστασεων.. 1400 + 250 η αγορα μας κανει 1650.

Ηλιακος συνολικο κοστος με εγκατάσταση περιπου 800 ευρω.. 

Στην 20 ετια εαν κανεις και μια υποτυπωδη συντηρηση σκεπασμα επιφανειας και συμπληρωση υγρων και αλλαγη ανωδιου, το κοστος ειναι περιπου 100 ευρω. Εαν τα αλλαζεις μονος σου καθως ειναι πανευκολο. 

Οποτε 800 +100 =900.

Ηλιακος 900 στα 20 ετη

Ταχυθερμαντηρας  1650.. 20 ετη. 

Εαν φυσικα δεν παρει και καποια αυξηση το ρευμα..  

Οποτε καταλαβαινεις οτι ειναι μονόδρομος η εγκατάσταση ηλιακου. 

Και δεν θελω να το επεκτείνω και στα περιβαλλοντικα οφέλη.. 

2 λεπτά πριν, vaggooss είπε

Η εξοικονόμηση εξαρτάται απο πολλα δεδομενα.. 

Εαν εισαι ενα ατομο σε βολευει πχ και ο ταχυθερμαντηρας.. 

Η προσωπική μου γνωμη ομως ειναι οτι σε μια χωρα οπως η ελλαδα με απλετη ηλιοφάνεια δεν αξιζει να βαλεις κατι αλλο περαν του ηλιακου.. 

Οταν αγοραζεις κατι δεν κοιτας μονο το κοστος αγορας αλλα συνυπολογιζεις και τα εξοδα χρησης σε βαθος 20ετιας...

Ταχυθερμαντηρας σε τετραμελη οικογενεια καταναλωνει περιπου 70 κιλοβατωρες τον μηνα μεσο ορο στο συνολο του ετους.. Συνολο τον χρονο περιπου 70 ευρω λειαν επιεικώς .. Επι 20 χρονια 1400 ευρω.. Και σιγουρα καποιες αλλαγες αντιστασεων.. 1400 + 250 η αγορα μας κανει 1650.

Ηλιακος συνολικο κοστος με εγκατάσταση περιπου 800 ευρω.. 

Στην 20 ετια εαν κανεις και μια υποτυπωδη συντηρηση σκεπασμα επιφανειας και συμπληρωση υγρων και αλλαγη ανωδιου, το κοστος ειναι περιπου 100 ευρω. Εαν τα αλλαζεις μονος σου καθως ειναι πανευκολο. 

Οποτε 800 +100 =900.

Ηλιακος 900 στα 20 ετη

Ταχυθερμαντηρας  1650.. 20 ετη. 

Εαν φυσικα δεν παρει και καποια αυξηση το ρευμα..  

Οποτε καταλαβαινεις οτι ειναι μονόδρομος η εγκατάσταση ηλιακου. 

Και δεν θελω να το επεκτείνω και στα περιβαλλοντικα οφέλη.. 

Και αν βαλεις τον κλασσικο ηλεκτρικο θερμοσίφωνα απλα καταστρεφεσαι οικονομικα καθως καταναλωνει 3πλασιο ρευμα.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο ταχυθερμαντηρας δεν κοστιζει για την αγορα και την εγκατασταση?

6 ώρες πριν, NaRcOtIcOn είπε

ο ηλεκτρικος τι ακριβως εξοικονομηση περιμενεις να κανει?

ΚΑι μην ξεχνατε οτι ενα μεγαλο πλεονεκτημα που εχει ο ηλιακος ειναι οτι εχεις ζεστο νερο ανα πασα στιγμη και δεν περιμενεις να θερμανθει (σε σχεση με τον κλασικο ηλεκτρικο).

Επεξ/σία από maneni
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, maneni είπε

ο ταχυθερμαντηρας δεν κοστιζει για την αγορα και την εγκατασταση?

Ενας καλος για μονοφασικο ρευμα εχει περίπου 300 ευρω. 

Δημοσ.

προσθεσε λοιπον και αυτο το κοστος στα παραπανω που εγραψες. Επισης θελει εγκατασταση και υδραυλικη και ηλεκτρολογικη και μαλιστα εντος κατοικιας.

Και θα ξαναπαω οτι ενας μονοφασικος δεν θα αποδιδει ικανοποιητικα. Ή δεν θα προλαβαινει να ζεστανει ή η παροχη που θα βγαζει θα ειναι πολυ μικρη.

Δημοσ.

Νομίζω και εγώ ότι για να έχει απόδοση ο ταχυθερμαντήρα πρέπει να πας σε συσκευή με τριφασικό ρεύμα, ώστε να έχει ικανοποιητική ισχύ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, maneni είπε

προσθεσε λοιπον και αυτο το κοστος στα παραπανω που εγραψες. Επισης θελει εγκατασταση και υδραυλικη και ηλεκτρολογικη και μαλιστα εντος κατοικιας.

Και θα ξαναπαω οτι ενας μονοφασικος δεν θα αποδιδει ικανοποιητικα. Ή δεν θα προλαβαινει να ζεστανει ή η παροχη που θα βγαζει θα ειναι πολυ μικρη.

Το κοστος το προσθεσα 

Τα εργατικα δεν εβαλα.. 

Γιαυτο αλλωστε εγραψα στον φίλο που εκανε την ερωτηση οτι ο ηλιακος ειναι μονοδρομος απο ολες της αποψεις.. 

22 λεπτά πριν, shack είπε

Νομίζω και εγώ ότι για να έχει απόδοση ο ταχυθερμαντήρα πρέπει να πας σε συσκευή με τριφασικό ρεύμα, ώστε να έχει ικανοποιητική ισχύ.

Εχει αποδοση αλλα αυτος που εκανε την ερωτηση ζητησε γνωμες για την αποσβεση.. 

Δημοσ.

Θέλω σε νέα εγκατάσταση ηλιακου να κάνω εγκατάσταση ανακυκλοφορίας νερού με χρονοδιακόπτη (να πατάω κουμπάκι και σε 5 λεπτά να έχει φύγει το κρύο νερό και να έχω ζεστό με το που ανοίγω τη βρύση).

Το γενικό σχεδιάγραμμα σύνδεσης είναι το ακόλουθο.

http://www.monachos.gr/forum/content.php/449-Ανακυκλοφορία-ζεστού-νερού-χρήσης

Η ερωτηση μου ειναι, δεν γίνεται ο κυκλοφορητής ανακυκλοφορίας να συνδεθεί στην παροχή κρύου νερού που ανεβαίνει στον ηλιακό, αντί να συνδεθεί σε νέα (3η) παροχή προς τον ηλιακό?!

Δηλαδή τραβάω νερό απο το σωλήνα του ζεστού μέχρι να έρθει πραγματικά ζεστό και μέχρι εκείνη τη στιγμή, το επιστρέφω μέσω του σωλήνα του κρύου. Γιατί να χρησιμοποιήσω νέο σωλήνα όπως στο ακόλουθο σχήμα?!

attachment.php?attachmentid=518&d=137543

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...