vaggooss Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 10 λεπτά πριν, 26ska είπε Αυτό λέω ρε παιδιά, εσείς που έχετε ηλιακό, τον ηλεετον αφήσατε ή τον ξηλωσατε; Εγω τον αφησα γιατι δεν εχω ζεστο νερο απο τον λεβητα.. Οποτε περυσι λογω παγωνιας μια εβδομαδα που ηταν παγωμενες η σωληνες του ηλιακου τον χρειαστηκα... Βεβαια αν ειχα μποιλερ στον καυστηρα θα τον ειχα βγαλει.. Εν ολιγοις ειναι η δευτερη επιλογη μου και απαραίτητο.
Devotee Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 12 ώρες πριν, stelakis1914 είπε Εγώ τον ηλεκτρικό τον ξήλωσα. Υπάρχουν και σοβαροί κίνδυνοι για ανάπτυξη βακτηρίων με τα στάσιμα νερά που θα παραμένουν στο δοχείο. Το αυτό... 1
phanispal Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μπορείτε να γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένοι; - Ποιο είναι το δοχείο στο οποίο παραμένουν τα στάσιμα νερά; - Τι εναλλακτικές υπάρχουν για ζέσταμα νερού αν δεν έχουμε αντίσταση και δεν έχει ήλιο; - Εσείς δηλαδή που ξηλώσατε τον ηλεκτρικό, όταν δεν έχει ήλιο τι κάνετε; Για να καταλαβαίνουμε τι λέμε, τι γράφουμε και τι διαβάζουμε δηλαδή. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2018 από phanispal
sakis.kom Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) "Εσείς δηλαδή που ξηλώσατε τον ηλεκτρικό, όταν δεν έχει ήλιο τι κάνετε;" Ανάβουν τον ηλιακό. Το ρεύμα του ηλεκτρικού που το αφαίρεσαν, το σύνδεσαν με καινούριο καλώδιο στον ηλιακό. . Σκέφτομαι να μπει σε όλη την διαδρομή των σωλήνων, σε όλο το τουμπόραμα, σωλήνα σπιράλ βαρέως τύπου (για αντοχή). Το πάχος στο τουμπόραμα μαζί με το προστατευτικό είναι περίπου 4εκ, σωστά? Για να μπει σχετικά εύκολα το ένα μέσα στο άλλο (το τουμπόραμα στο σπιράλ) τι σπιράλ κάνει? Φ40 ή Φ50? Προτιμώ σπιράλ Φ40 αν γίνεται, καθώς θέλω τα δύο σπιράλ να περάσουν σε ένα σημείο σε κανάλι όπως το παρακάτω. Δύο σπιράλ χωράνε εύκολα σε κανάλι 0.40x0.80 ? Αλλιώς πάμε σε 0.40x1.00 ή 0.60x1.00. Έχω πρόβλημα με το κανάλι 0.60x1.00 λόγω ότι είναι πιο παχύ και θα φαίνεται περισσότερο στο σημείο φάτσα που θα είναι. Όποιος το έχει κάνει ας μας δώσει τα φώτα του. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2018 από sakis.kom
phanispal Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Άρα εννοούν ότι είχαν σκέτο ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, από αυτούς που βρίσκεις στα πατάρια και στα μπάνια, όχι την αντίσταση που έχει το βαρέλι του ηλιακού. Ωραία, και τι διαφορά έχει η αντίσταση του ηλιακού με τον αμιγώς ηλεκτρικό; Εννοώ τι διαφορά υπάρχει στη στασιμότητα του νερού.
sakis.kom Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Βάζοντας ηλιακό, θα κάνουμε αυτόν χρήση. Ο ηλεκτρικός δεν θα χρησιμοποιείται, οπότε στο στάσιμο νερό του θα αρχίσουν να εμφανίζονται μικροοργανισμοί και κάποια στιγμή το νερό θα γίνει λάσπη. Συν ότι μπορεί να τρυπήσει. Οπότε γιατί να μην πάει από τώρα για ανακύκλωση. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2018 από sakis.kom
Devotee Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, phanispal είπε Μπορείτε να γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένοι; - Ποιο είναι το δοχείο στο οποίο παραμένουν τα στάσιμα νερά; - Τι εναλλακτικές υπάρχουν για ζέσταμα νερού αν δεν έχουμε αντίσταση και δεν έχει ήλιο; - Εσείς δηλαδή που ξηλώσατε τον ηλεκτρικό, όταν δεν έχει ήλιο τι κάνετε; Για να καταλαβαίνουμε τι λέμε, τι γράφουμε και τι διαβάζουμε δηλαδή. Ενικό,ενικό....Το οτι δεν καταλαβαίνεις εσύ κάποια πράγματα,δε σημαίνει οτι δεν καταλαβαίνουν και όλοι οι άλλοι......Μπορεί να συμβεί στον καθένα μας!!
phanispal Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, sakis.kom είπε Βάζοντας ηλιακό, θα κάνουμε αυτόν χρήση. Ο ηλεκτρικός δεν θα χρησιμοποιείται, οπότε στο στάσιμο νερό του θα αρχίσουν να εμφανίζονται μικροοργανισμοί και κάποια στιγμή το νερό θα γίνει λάσπη. Συν ότι μπορεί να τρυπήσει. Οπότε γιατί να μην πάει από τώρα για ανακύκλωση. Δεκτόν ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα και δη, σε μια πόλη όπως η Αθήνα, τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες ο ηλεκτρικός δε χρησιμοποιείται σχεδόν ποτέ, άρα και να παρουσιαστεί το φαινόμενο που αναφέρθηκε με τη στασιμότητα. Φαντάζομαι όμως ότι λύνεται με το να τον αδειάσεις όταν αρχίσει να ζεσταίνει ο καιρός. Εκτός κι αν δε γίνεται να τον απομονώσεις. 16 λεπτά πριν, Devotee είπε Ενικό,ενικό....Το οτι δεν καταλαβαίνεις εσύ κάποια πράγματα,δε σημαίνει οτι δεν καταλαβαίνουν και όλοι οι άλλοι......Μπορεί να συμβεί στον καθένα μας!! Εντάξει έξυπνε, δεν κατάλαβα ότι αναφερθήκατε στον αμιγώς ηλεκτρικό και όχι και στην αντίσταση του ηλεκτρικού, συν ότι το συνδύασα με τα τριπλής ενέργειας κ.λπ. που ειπώθηκαν. Εν τω μεταξύ, το χειμώνα δεν είναι το ίδιο εύκολο να ζεσταθεί το καζάνι των 160/200 λίτρων που βρίσκεται εκτεθειμένο στην ταράτσα σε σχέση με εκείνο που βρίσκεται μέσα στο σπίτι, που είναι και μικρότερο σε χωρητικότητα. Οπότε αν υπάρχει ήδη ο αμιγώς ηλεκτρικός, δεν καταλαβαίνω γιατί να καταργηθεί. Επίσης, γιατί να τρυπήσει; Και ειλικρινά τώρα, και τι έγινε που θα σκονιστεί; Λες και δε σκονίζεται όταν χρησιμοποιείται. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2018 από phanispal 1
26ska Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 10 λεπτά πριν, phanispal είπε Δεκτόν ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα και δη, σε μια πόλη όπως η Αθήνα, τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες ο ηλεκτρικός δε χρησιμοποιείται σχεδόν ποτέ, άρα και να παρουσιαστεί το φαινόμενο που αναφέρθηκε με τη στασιμότητα. Φαντάζομαι όμως ότι λύνεται με το να τον αδειάσεις όταν αρχίσει να ζεσταίνει ο καιρός. Εκτός κι αν δε γίνεται να τον απομονώσεις. Εντάξει έξυπνε, δεν κατάλαβα ότι αναφερθήκατε στον αμιγώς ηλεκτρικό και όχι και στην αντίσταση του ηλεκτρικού, συν ότι το συνδύασα με τα τριπλής ενέργειας κ.λπ. που ειπώθηκαν. Εν τω μεταξύ, το χειμώνα δεν είναι το ίδιο εύκολο να ζεσταθεί το καζάνι των 160/200 λίτρων που βρίσκεται εκτεθειμένο στην ταράτσα σε σχέση με εκείνο που βρίσκεται μέσα στο σπίτι, που είναι και μικρότερο σε χωρητικότητα. Οπότε αν υπάρχει ήδη ο αμιγώς ηλεκτρικός, δεν καταλαβαίνω γιατί να καταργηθεί. Επίσης, γιατί να τρυπήσει; Και ειλικρινά τώρα, και τι έγινε που θα σκονιστεί; Λες και δε σκονίζεται όταν χρησιμοποιείται. Δεν είναι το θέμα να μην σκονιστει, είναι το νερό που θα μένει στάσιμο και θα αναπτυχθούν διαφορα εκεί μέσα, άλλωστε είδατε πόσο επηρεάζει τα κλιματιστικά και την νόσο των κλιματιστικων τα στάσιμα νερά. Την αμφιβολία για το πόσο γρήγορα θα ζεσταθεί το νερο στο καζανι του ηλιακού που είναι εκτεθειμένο έξω στο κρύο την έχω κ εγώ. Αλλά από ότι βλέπω όσοι βάζουν ηλιακό, τον ξηλωνουν τον ηλεκτρικό, μάλλον αυτό θα κάνω κ εγώ. Πιάνει τίποτα αν πουληθεί η πάει στα σκουπίδια;
phanispal Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν είναι 80άρι το καζάνι, θα ζεσταθεί πάνω κάτω στο μισό χρόνο σε σχέση με το 160άρι. Αν είναι να τον πετάξεις, μετάτρεψέ τον σε 2 ψησταριές τουλάχιστον. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2018 από phanispal
shack Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 32 λεπτά πριν, 26ska είπε Δεν είναι το θέμα να μην σκονιστει, είναι το νερό που θα μένει στάσιμο και θα αναπτυχθούν διαφορα εκεί μέσα, άλλωστε είδατε πόσο επηρεάζει τα κλιματιστικά και την νόσο των κλιματιστικων τα στάσιμα νερά. Την αμφιβολία για το πόσο γρήγορα θα ζεσταθεί το νερο στο καζανι του ηλιακού που είναι εκτεθειμένο έξω στο κρύο την έχω κ εγώ. Αλλά από ότι βλέπω όσοι βάζουν ηλιακό, τον ξηλωνουν τον ηλεκτρικό, μάλλον αυτό θα κάνω κ εγώ. Πιάνει τίποτα αν πουληθεί η πάει στα σκουπίδια; Αναφέρεστε στην νόσο των λεγεωναρίων; νομίζω αν "κάψει" ο θερμοσίφωνας, ας πούμε μετά το καλοκαίρι που δεν χρησιμοποιήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε θερμοκρασία άνω των 65 βαθμών κελσίου και αφήσουμε να τρέξουν οι βρύσες για λίγο (ώστε να απολυμανθούν οι σωληνώσεις) σκοτώνονται τα μικρόβια.
nasosto Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα. Ζητώ συγγνώμη, σίγουρα θα απαντήθηκαν οι ερωτήσεις μου σε ένα τόσο μεγάλο νήμα, όμως είμαι στο Εξοικονόμηση κατ' οίκον και σε αναζήτηση ηλιακού. https://www.skroutz.gr/s/6830729/SOL-Violaris-EnergyPro-200lt-4m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html Ποια είναι η γνώμη σας για τον συγκεκριμένο και ποιες εναλλακτικές υπάρχουν σε 200lt/4τ. μ. μέχρι 800-850€; Σας ευχαριστώ.
lazkal Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, nasosto είπε Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα. Ζητώ συγγνώμη, σίγουρα θα απαντήθηκαν οι ερωτήσεις μου σε ένα τόσο μεγάλο νήμα, όμως είμαι στο Εξοικονόμηση κατ' οίκον και σε αναζήτηση ηλιακού. https://www.skroutz.gr/s/6830729/SOL-Violaris-EnergyPro-200lt-4m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html Ποια είναι η γνώμη σας για τον συγκεκριμένο και ποιες εναλλακτικές υπάρχουν σε 200lt/4τ. μ. μέχρι 800-850€; Σας ευχαριστώ. Καλησπέρα Να πω λίγα πράγματα για την " υποστήριξη" του Βιολάρη : Το 2006 αγοράζω 2 σετ 200lt/4m2 , χάλκινους , με 12λιτρα δοχεία διαστολής και ότι άλλο μου είχε προτείνει ο κ. Β . Εκανε μόνος του την εγκατάσταση και πληρώθηκε άριστα . Φέτος τον Οκτώβριο στο ένα απο τα δύο σετ , παρουσιάστηκε πρόβλημα . Τρύπησε ο ένας απο τους δύο ηλιακούς συλλέκτες .Κουφό μεν αλλά έγινε . Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του (και αφου του έχω στείλει φωτογραφίες απο τη διαρροή ) μου λέει πως είναι παλιό μοντέλο οι συλλέκτες και δεν υπάρχει συλλέκτης σαν α;νταλλακτικό , οπότε πρέπει να αγοράσω 2 νέους συλλέκτες ήτοι : 2x200 = 400 σύν 100 για την τοποθέτηση , άρα 500 Ευρώ . Η τιμή μου φαίνεται εξωφρενική για κάτι που είναι μέσα στην εγγύηση , και ακολουθεί ο φοβερός διάλογος (με κυπριακή προφορά !!) - Μα μου λές τιμή σαν να μην υπάρχει εγγύηση ! - Ε αφού δεν υπάρχει ανταλακτικό ! -Μα τότε τι μου λές για 15ετη εγγύηση ? -Μα πέρασε η εγγύση ! -2018 μείον 2006 μας κάνει 12 χρόνια , άρα είμαι μέσα στην εγγύση ! - ΤΟΤΕ δίναμε 10 χρόνια εγγύηση !!!! Φυσικά ΔΕΝ έχω κρατήσει αποδείξεις αγοράς απο τότε με τα 15 χρόνια εγγύηση , οπότε έκλεισα το τηλάφωνο και στράφηκα σε άλλη εταιρεία . Θα πληρώσω που θα πληρώσω τους συλλέκτες , τουλάχιστον ας τα πάρει κάποιος άλλος . Φυσικά και καταλαβαίνω ότι επειδή αλλάζει και ο δεύτερος συλλέκτης θα έπρεπε να επιβαρυνθώ με κάτι (για να μην γίνουν πατέντες κτλ) , αλλά εδώ μιλάμε σαν να γίνεται εγκατάσταση απο την αρχή . Με τα ίδια λεφτά πήγα σε καλύτερη σειρα συλλεκτών (πάλι του Δημα) απο την Esolar. 3
vaggooss Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 11 ώρες πριν, nasosto είπε Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα. Ζητώ συγγνώμη, σίγουρα θα απαντήθηκαν οι ερωτήσεις μου σε ένα τόσο μεγάλο νήμα, όμως είμαι στο Εξοικονόμηση κατ' οίκον και σε αναζήτηση ηλιακού. https://www.skroutz.gr/s/6830729/SOL-Violaris-EnergyPro-200lt-4m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html Ποια είναι η γνώμη σας για τον συγκεκριμένο και ποιες εναλλακτικές υπάρχουν σε 200lt/4τ. μ. μέχρι 800-850€; Σας ευχαριστώ. Ηλιακο επιλεγουμε κατα την αποψη μου με αυτα τα κριτηρια και οχι λογω του οτι πηραμε το εξοικονομώ αρα βαλε οτι μεγαλυτερο υπαρχει.. 1)νομος που κατοικεις... Εφοσον αποτι ειδα εισαι κοζανη καλα εκανες και εβαλες μεγαλυτερο συλλεκτη.. 2)ποσα ατομα εισθε στο σπιτι... Για να διαλεξες 200 λιτρα λογικα εισθε 4 ατομα και πανω??? 3)πολυ σημαντικο να ειναι κοντα σου ο κατασκευαστής εαν υπαρχει φυσικά, ετσι ωστε εαν χρειαστεις κατι να τον φθανεις, για να μην μπλεκεις με μεσαζοντες..
Devotee Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 19 ώρες πριν, lazkal είπε Καλησπέρα Να πω λίγα πράγματα για την " υποστήριξη" του Βιολάρη : Το 2006 αγοράζω 2 σετ 200lt/4m2 , χάλκινους , με 12λιτρα δοχεία διαστολής και ότι άλλο μου είχε προτείνει ο κ. Β . Εκανε μόνος του την εγκατάσταση και πληρώθηκε άριστα . Φέτος τον Οκτώβριο στο ένα απο τα δύο σετ , παρουσιάστηκε πρόβλημα . Τρύπησε ο ένας απο τους δύο ηλιακούς συλλέκτες .Κουφό μεν αλλά έγινε . Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του (και αφου του έχω στείλει φωτογραφίες απο τη διαρροή ) μου λέει πως είναι παλιό μοντέλο οι συλλέκτες και δεν υπάρχει συλλέκτης σαν α;νταλλακτικό , οπότε πρέπει να αγοράσω 2 νέους συλλέκτες ήτοι : 2x200 = 400 σύν 100 για την τοποθέτηση , άρα 500 Ευρώ . Η τιμή μου φαίνεται εξωφρενική για κάτι που είναι μέσα στην εγγύηση , και ακολουθεί ο φοβερός διάλογος (με κυπριακή προφορά !!) - Μα μου λές τιμή σαν να μην υπάρχει εγγύηση ! - Ε αφού δεν υπάρχει ανταλακτικό ! -Μα τότε τι μου λές για 15ετη εγγύηση ? -Μα πέρασε η εγγύση ! -2018 μείον 2006 μας κάνει 12 χρόνια , άρα είμαι μέσα στην εγγύση ! - ΤΟΤΕ δίναμε 10 χρόνια εγγύηση !!!! Φυσικά ΔΕΝ έχω κρατήσει αποδείξεις αγοράς απο τότε με τα 15 χρόνια εγγύηση , οπότε έκλεισα το τηλάφωνο και στράφηκα σε άλλη εταιρεία . Θα πληρώσω που θα πληρώσω τους συλλέκτες , τουλάχιστον ας τα πάρει κάποιος άλλος . Φυσικά και καταλαβαίνω ότι επειδή αλλάζει και ο δεύτερος συλλέκτης θα έπρεπε να επιβαρυνθώ με κάτι (για να μην γίνουν πατέντες κτλ) , αλλά εδώ μιλάμε σαν να γίνεται εγκατάσταση απο την αρχή . Με τα ίδια λεφτά πήγα σε καλύτερη σειρα συλλεκτών (πάλι του Δημα) απο την Esolar. Και πολύ καλά έκανες αδερφέ!!!Όσο για τον Βιολάρη,είναι καλό να λέγονται και να καταγράφονται οι εμπειρίες μας από τις εταιρείες παραγωγής-μεταπώλησης ηλιακών, για να ξεχωρίσουμε κάποια στιγμή "την ήρα από το σιτάρι"!!!+1000 για την επιλογή σου.....👍
Προτεινόμενες αναρτήσεις