Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν ο πελάτης κάνει τα service που προβλέπονται του αντικαθιστώ τα πάντα χωρίς κόστος.

Δεν πουλάω φθηνά για να μπορώ να καλύπτω τέτοιες περιπτώσεις. Για τα άλλα eshop δεν με ενδιαφέρει

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, NEWton75 είπε

Αν ο πελάτης κάνει τα service που προβλέπονται του αντικαθιστώ τα πάντα χωρίς κόστος.

Δεν πουλάω φθηνά για να μπορώ να καλύπτω τέτοιες περιπτώσεις. Για τα άλλα eshop δεν με ενδιαφέρει

Kαλή αρχή και μπράβο σου.

'Όλα τα σοβαρά εργοστάσια που κάνουν καζάνια έχουν σαν βασικό όρο συγκεκριμένη μέτρηση δείκτη κορεσμού και δείκτη διαβρωτικότητας,.Πως το ξεπερνάς αυτό ακόμα και αν ο άλλος έχει κάνει τα προβλεπόμενα service?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, naive είπε

Όσο η after market εξάτμιση στο βελτιωμένο hyundai accent

Το μεγάλο είναι για το κύκλωμα του νερου χρήσης και το επάνω για το κλειστό κύκλωμα (του αντιψυκτικού).

Οπότε το μικρό είναι αναγκαίο να μπει αλλά το μεγάλο αν θέλω το βάζω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, pavloa είπε

Οπότε το μικρό είναι αναγκαίο να μπει αλλά το μεγάλο αν θέλω το βάζω.

Και τα δύο κατά τη γνώμη μου υπάρχουν για ειδικές περιπτώσει συστημάτων, πχ για περιπτώσεις που είναι σε κάποιο σημείο ο ηλιακός που θα δημιουργήσει πρόβλημα η εκτόνωση που μπορεί να κάνει η βαλβίδα αν ανεβεί πολύ η πίεση, ή για πιο σύνθετα συστήματα. Σε ένα τυπικό ηλιακό ταράτσας δεν βρίσκω κανένα από τα δύο αναγκαία.

Υποψιν βέβαια ότι οι βαλβίδες εκτόνωσης (ειδικά του νερού χρήσης) πρέπει να ελέγχονται κάθε κάποια χρόνια ή να αλλάζονται προληπτικά.  

Για τις εγγυήσεις, ο καταναλωτής στα δυο χρόνια ίσως βρει άκρη με το λιανέμπορο.  Για πιο μετά πρέπει να κοιτάς για αξιόπιστο κατασκευαστή κατά τη γνώμη μου, δεν έχει νόημα να περιμένεις πολλά από τον έμπορο. Ειδικα ένα e-shop χωρίς φυσικό κατάστημα (ή και με φυσικό ακόμα), αλλάζει απλά ένα ΑΦΜ στην πορεία και εξαφανίστηκε η υποχρέωση απέναντι στον πελάτη.

Επεξ/σία από naive
  • Like 2
Δημοσ.

δείκτη κορεσμου , δείκτη διαβρωτικότητας

Γνωρίζετε τι είναι αυτά, γιατί δεν τα έχω ακούσει; Να ενημερωθώ να δω τι γίνεται.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, drspiros είπε

Παιδιά, για 160lt 3 τ.μ., τι προτείνετε; Είμαι ανάμεσα σε Mastersol, Esolar, Sol-Violaris που έχω διαβάσει καλά σχόλια. Ευχαριστώ.

Το Mastersol δεν θα σου το πρότεινα. Boiler αγνώστου πατρότητας (με αρκετά παράπονα) και συλλέκτες Σιρακιάν. Μην παρασύρεστε από σχόλια "χθες το έβαλα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος" (τι πρόβλημα να παρουσιάσει σε 2 μέρες;) ή "έχει ζεστό νερό ακόμα και με συννεφιά" (κανένα δεν ζεσταίνει με συννεφιά). Έχει και καλύτερης ποιότητας πράγματα στη σειρά Mastersol Plus (Ελληνικό boiler, καλύτερο συλλέκτη με μονοκόμματο κάσωμα) αλλά και οι τιμές είναι άλλη κατηγορία. Τα φθηνά του (για μένα) δεν αξίζουν.

Με λιγότερα λεφτά παίρνεις το EnergyPro του Βιολάρη που είναι καλύτερος. Boiler από Λατό και συλλέκτες από Δήμα (πολύ καλοί). Και αν θες και τοποθέτηση από τους ίδιους έχουν από της πιο φθηνές τιμές ανά μέτρο. Θέλει όμως λίγη προσοχή αν γίνει η τοποθέτηση από αυτούς γιατί έχουν γραφτεί κάποια πράγματα. Πέρα από το αστεράκι στην τοποθέτηση όμως είναι από τους πιο VFM στην φθηνή κατηγορία.

Τα Esolar είναι περίπου στα ίδια λεφτά στην αγορά και αλλά λίγο πιο ακριβά στην τοποθέτηση. Το boiler είναι της Braunik. Συλλέκτες στην φθηνή σειρά δεν ξέρω από που είναι. Έχουν και μια πιο καλή σειρά (Premium) με τους (πολύ) καλούς συλλέκτες του Δήμα με μονοκόμματο κάσωμα αλλά ανεβαίνεις κατηγορία και στην τιμή.

Αν θες ντε και καλά φθηνό εγώ θα πρότεινα με σειρά Βιολάρη και μετά Esolar (όχι Mastersol).

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Devotee είπε

Τον Esolar με τον fullplate συλλέκτη...ποιότητα υλικών κατασκευής όπως και σύνδεσης-τοποθέτησης από το "πάνω ράφι"!!!

Σε τι υπερέχει ο fullplate συλλέκτης;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Μάλλον θα εννοεί με ενιαίο φύλο. Έχει 10% περίπου παραπάνω απόδοση από αυτόν με φυλαράκια

Μου κάνει εντύπωση 3 τμ επιλεκτικό σε 150 λίτρα ηλιακό. Δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στο καζάνι;

Στα Σαμμλερ που έπαιρνα εγώ αν έβασε 2.5 τμ επιλεκτικό συλλέκτη στο 150αρι ή 4τμ επιλεκτικό στο 200αρι τρύπαγε.

Στα 150 λίτρα με 2 τμ επιλεκτικό και 200 λίτρα με 2.5 τμ επιλεκτικό πήγαινε πύραυλος και δεν είχε πρόβλημα

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, vasilk είπε

Το Mastersol δεν θα σου το πρότεινα. Boiler αγνώστου πατρότητας (με αρκετά παράπονα) και συλλέκτες Σιρακιάν. Μην παρασύρεστε από σχόλια "χθες το έβαλα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος" (τι πρόβλημα να παρουσιάσει σε 2 μέρες;) ή "έχει ζεστό νερό ακόμα και με συννεφιά" (κανένα δεν ζεσταίνει με συννεφιά). Έχει και καλύτερης ποιότητας πράγματα στη σειρά Mastersol Plus (Ελληνικό boiler, καλύτερο συλλέκτη με μονοκόμματο κάσωμα) αλλά και οι τιμές είναι άλλη κατηγορία. Τα φθηνά του (για μένα) δεν αξίζουν.

Με λιγότερα λεφτά παίρνεις το EnergyPro του Βιολάρη που είναι καλύτερος. Boiler από Λατό και συλλέκτες από Δήμα (πολύ καλοί). Και αν θες και τοποθέτηση από τους ίδιους έχουν από της πιο φθηνές τιμές ανά μέτρο. Θέλει όμως λίγη προσοχή αν γίνει η τοποθέτηση από αυτούς γιατί έχουν γραφτεί κάποια πράγματα. Πέρα από το αστεράκι στην τοποθέτηση όμως είναι από τους πιο VFM στην φθηνή κατηγορία.

Τα Esolar είναι περίπου στα ίδια λεφτά στην αγορά και αλλά λίγο πιο ακριβά στην τοποθέτηση. Το boiler είναι της Braunik. Συλλέκτες στην φθηνή σειρά δεν ξέρω από που είναι. Έχουν και μια πιο καλή σειρά (Premium) με τους (πολύ) καλούς συλλέκτες του Δήμα με μονοκόμματο κάσωμα αλλά ανεβαίνεις κατηγορία και στην τιμή.

Αν θες ντε και καλά φθηνό εγώ θα πρότεινα με σειρά Βιολάρη και μετά Esolar (όχι Mastersol).

Απλα ξερεις..!!!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NEWton75 είπε

Μάλλον θα εννοεί με ενιαίο φύλο. Έχει 10% περίπου παραπάνω απόδοση από αυτόν με φυλαράκια

Μου κάνει εντύπωση 3 τμ επιλεκτικό σε 150 λίτρα ηλιακό. Δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στο καζάνι;

Στα Σαμμλερ που έπαιρνα εγώ αν έβασε 2.5 τμ επιλεκτικό συλλέκτη στο 150αρι ή 4τμ επιλεκτικό στο 200αρι τρύπαγε.

Στα 150 λίτρα με 2 τμ επιλεκτικό και 200 λίτρα με 2.5 τμ επιλεκτικό πήγαινε πύραυλος και δεν είχε πρόβλημα

1m2 συλλεκτικης επιφάνειας δίνει 50lt ΖΝΧ.Απλή φυσική.Δεδομένου ότι το εππιλεκτικό δίνει +30% παραπάνω 2 τεινά συμβαίνουν.Η το καζάνι είναι κλεμμένο όσο δεν πάει ή απλά δε δουλεύει όπως πρέπει.Όσων αφορά τα 3m2 καλή επιλογή αλλά με ιδιαίτερες καταπονήσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.Με ένα σκέπασμα όλα διορθώνονται.Που τρύπαγε?Στο κορμί ή στον μανδύα?

Δημοσ.

Τι εννοείς είναι κλεμμένο?

6 λεπτά πριν, NEWton75 είπε

Τι εννοείς είναι κλεμμένο?

Όπως έλεγε και ένας πολύ παλιός του χώρου που φυσικά δεν τον γνωρίζεις, σημασία δεν έχουν τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας αλλά η ισχύς που αυτή αποδίδει.

Φιλικά πάντα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, vasilk είπε

Με λιγότερα λεφτά παίρνεις το EnergyPro του Βιολάρη που είναι καλύτερος.

Τα Esolar είναι περίπου στα ίδια λεφτά στην αγορά και αλλά λίγο πιο ακριβά στην τοποθέτηση. 

Σε ευχαριστώ πολύ! Γιατί να προτιμήσω τα EnergyPro που δεν έχουν Inox boiler από την κλασική σειρά Inox; Η τοποθέτηση ούτως ή άλλως θα γίνει από δικό μου υδραυλικό γιατί μένω επαρχία (Κέρκυρα, πολύ υγρασία εξ ου και η μεγαλύτερη αναγκαιότητα σε ανθεκτικά υλικά). Δεν ψάχνω τον πιο φθηνό, αλλά δεν θέλω να φτάσω και σε επίπεδα Calpak. Αν υπάρχουν βέβαια και άλλες προτάσεις, καλοδεχούμενες.

9 ώρες πριν, g..kar είπε

Όσων αφορά τα 3m2 καλή επιλογή αλλά με ιδιαίτερες καταπονήσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.Με ένα σκέπασμα όλα διορθώνονται.Που τρύπαγε?Στο κορμί ή στον μανδύα?

Τι είδους καταπόνηση; Μήπως είναι υπερβολή τα 3 τ.μ. για 3 άτομα; Θα μπει σε ιδιωτική ταράτσα. Ευχαριστώ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...