kid Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Vincent_Hanna δεν καταλαβαίνω πολύ καλά τι θες να πεις αλλά σίγουρα το inox ηλιακό πρέπει να έχει γείωση. αυτό μπορεί να γίνει είτε εφόσον είναι συνδεδεμένο με το ρεύμα είτε συνδέοντας αυτά τα καλωδιάκια με το έδαφος/βάση. ioakimidispan αυτό το "ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ 10ρια ΜΑΡΚΕΣ ΗΛΙΑΚΩΝ" είναι ένας εξαιρετικά ανασταλτικός παράγοντας επιλογής ηλιακού κατα τη γνώμη μου. Θα προτιμούσα κάποιον που να γνωρίζει πολύ καλά μια ή δυο το πολύ μάρκες , να έχει στοκ από ανταλλακτικά από αυτές και εξειδίκευση έτσι ώστε σε περίπτωση που συμβεί κάτι να ανταποκριθεί άμεσα και υπεύθυνα. Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος μάστορας ή υδραυλικός που να είναι αντιπρόσωπος ΔΕΚΑ σοβαρών κατασκευαστών. Δε θα το κάνανε καν οι κατασκευάστριες εταιρίες νομίζω. Και συγνώμη αλλά το "ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΡΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ , ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΡΚΕΣ , ΦΘΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΣ" δεν είναι αξιόπιστο και επαγγελματικό ούτε καν για διαφημιστικό σλόγκαν. Συγνώμη αν είμαι καυστικός αλλά αυτή είναι η γνώμη μου.
despoinaX Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς τους ηλιακούς thermowatt?
princeelf Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Παιδιά καταρχήν να σας ευχαριστήσω όλους που με βοηθήσατε μέσα από τη γνώμη σας για την αγορά Θερμοσίφωνα. Τελικά ύστερα απο 20 μέρες ψάξιμο κατέληξα σε NOBEL . Ενδεικτικά 160 lt NOBEL διπλής με 2 επιλεκτικούς συλλέκτες 640 euro. Μόνο μια συμβουλή ... πήρα τηλέφωνο σε διάφορους και το καθένας μου έδινε άλλη τιμή ενώ όλοι απλά τον μεταπουλούσανε....Η nobel τον τοποθετεί. Τελικά απο 900 που είχα ξεκινήσει σε έναν στον ΧΑΛΑΝΔΡΙ βρήκα κάποιον στα ΣΠΑΤΑ που αγόρασα τον ΙΔΙΟ θερμοσίφωνα 640 +60 η εγκατάσταση (απο την NOBEL)
kid Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 princeelf είσαι σίγουρη ότι δεν έχεις κάνει κάποιο λάθος; 640 ευρώ επιλεκτικός 160λτ τιμή λιανικής; να σημειώσω ότι και η νομπελ δεν κατασκευάζει μια ποιότητα μόνο...αλλά και πάλι όσο και τελευταίο μοντέλο να είναι με 640 δεν πέρνεις ούτε ένα καλό glass. Εύχομαι να είσαι τυχερή! Τους thermobat που λες δεν τους ξέρω. Ελληνικοί είναι;
despoinaX Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δεν ξέρω που κατασκευάζονται. Είναι με επιλεκτικούς συλλέκτες και security glass 4mm, 10 χρόνια εγγύηση (δε ξέρω άλλες πληροφορίες), κάδος επισμαλτωμένος με επικάλυψη τιτανίου, δεξαμενή νερού από ατσάλι Ust 37,2 πάχος 3mm. Στεγανότητα πλαισίου συλλέκτη 30 mm 70 kg/m^3, είναι καλύτερο αυτό από το 35 - 40 kg/m^3, δηλαδή θέλουμε μεγάλη πυκνότητα ή μικρή? Μου είπαν 1200€ για τα 160 λίτρα τριπλής ενέργειας με τοποθέτηση. Δεν καταλαβαίνω όμως αν το υλικό που έρχεται σε επαφή με το νερό είναι το γυαλί ή κάτι άλλο. kid ο ηλιοακμή megasun duro smalt st 160 έχει επιλεκτικούς συλλέκτες? Απόδοση?Το νερό με τι υλικό έρχεται σε επαφή? και για αυτόν 1200 μου είπαν χωρίς εγκατάσταση!!!
acomaedo Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δεν ξέρω που κατασκευάζονται. Είναι με επιλεκτικούς συλλέκτες και security glass 4mm, 10 χρόνια εγγύηση (δε ξέρω άλλες πληροφορίες), κάδος επισμαλτωμένος με επικάλυψη τιτανίου, δεξαμενή νερού από ατσάλι Ust 37,2 πάχος 3mm. Στεγανότητα πλαισίου συλλέκτη 30 mm 70 kg/m^3, είναι καλύτερο αυτό από το 35 - 40 kg/m^3, δηλαδή θέλουμε μεγάλη πυκνότητα ή μικρή? Μου είπαν 1200? για τα 160 λίτρα τριπλής ενέργειας με τοποθέτηση. Δεν καταλαβαίνω όμως αν το υλικό που έρχεται σε επαφή με το νερό είναι το γυαλί ή κάτι άλλο. kid ο ηλιοακμή megasun duro smalt st 160 έχει επιλεκτικούς συλλέκτες? Απόδοση?Το νερό με τι υλικό έρχεται σε επαφή? και για αυτόν 1200 μου είπαν χωρίς εγκατάσταση!!! Κάδος επισμαλτωμένος σημαίνει δεξαμενή τύπου glass, επικάλυψη τιτανίου μάλλον το μπέρδεψες και αναφέρεται στην απορροφητική επιφάνεια του συλλέκτη. Επίσης μπέρδεψες την στεγανοτητα με την θερμομόνωση, τα 30mm μόνωσης με πυκνότητα 70 kg/m^3 αναφέρονται στο δεύτερο. Η πυκνότητα έχει λόγω σύγκισης σε ίδια υλικά, υποθέτω ότι στον συγκεκριμμένο γίνεται χρήση πετροβάμβακα. Το νερό χρήσης θα έρχεται σε επαφή μόνο με τις σωληνώσεις του δικτύου σου, την υαλωμένη επιφάνεια της δεξαμενής και την αντίσταση - ανόδιο - εναλλάκτη που υπάρχει μέσα.
despoinaX Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Στο boiler αναφέρεται η επικάλυψη τιτανίου. Κοίταξα ξανά το φυλλάδιο που έχω και το γράφει στα χαρακτηριστικά του boiler. Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου και όντως πετροβάμβακα έχει στο πλαίσιο, επικάλυψη πετροβάμβακα με αλουμινόχαρτο.
ioakimidispan Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Vincent_Hanna δεν καταλαβαίνω πολύ καλά τι θες να πεις αλλά σίγουρα το inox ηλιακό πρέπει να έχει γείωση. αυτό μπορεί να γίνει είτε εφόσον είναι συνδεδεμένο με το ρεύμα είτε συνδέοντας αυτά τα καλωδιάκια με το έδαφος/βάση. ioakimidispan αυτό το "ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ 10ρια ΜΑΡΚΕΣ ΗΛΙΑΚΩΝ" είναι ένας εξαιρετικά ανασταλτικός παράγοντας επιλογής ηλιακού κατα τη γνώμη μου. Θα προτιμούσα κάποιον που να γνωρίζει πολύ καλά μια ή δυο το πολύ μάρκες , να έχει στοκ από ανταλλακτικά από αυτές και εξειδίκευση έτσι ώστε σε περίπτωση που συμβεί κάτι να ανταποκριθεί άμεσα και υπεύθυνα. Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος μάστορας ή υδραυλικός που να είναι αντιπρόσωπος ΔΕΚΑ σοβαρών κατασκευαστών. Δε θα το κάνανε καν οι κατασκευάστριες εταιρίες νομίζω. Και συγνώμη αλλά το "ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΡΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ , ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΡΚΕΣ , ΦΘΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΣ" δεν είναι αξιόπιστο και επαγγελματικό ούτε καν για διαφημιστικό σλόγκαν. Συγνώμη αν είμαι καυστικός αλλά αυτή είναι η γνώμη μου. ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΥΣΤΙΚΟΣ , ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ,ΑΠΛΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΑΡΚΕΣ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΑΡΚΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΣΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΨΟΓΗ. ΤΩΡΑ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΕΙΞΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ. ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΕΓΡΑΦΕ ΤΗΝ ΜΑΡΚΑ ΚΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΗΤΑΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ?
Vincent_Hanna Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Vincent_Hanna δεν καταλαβαίνω πολύ καλά τι θες να πεις αλλά σίγουρα το inox ηλιακό πρέπει να έχει γείωση. αυτό μπορεί να γίνει είτε εφόσον είναι συνδεδεμένο με το ρεύμα είτε συνδέοντας αυτά τα καλωδιάκια με το έδαφος/βάση. Kid το ερωτημα μου ειναι αν το καλωδιο της γειωσης που ειναι στον αερα οπως φαινεται στην φωτο συνδεθει με την γειωση απο την ηλεκτρικη παροχη ειμαι ΟΚ? Thanx.
kid Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 despoinaX και γω όπως ο φίλος acomaedo το τιτάνιο το ξέρω ως επικάλυψη του συλλέκτη. Πρώτη φορά ακούω για boiler και δε μου ακούγεται καλά...θα ρωτήσω συναδέλφους και εταιρίες να μάθω περισσότερα . ioakimidispan δεν είπα ότι μπορεί να είσαι ψεύτικες οι εγγυήσεις ή κάτι άλλο. Είπα ότι προτιμώ να αγοράσει κάποιος από έναν βιοτέχνη ή έναν έμπορο που γνωρίζει πολύ καλά το προϊόν που πουλάει και έχει διαθέσιμα ανταλλακτικά για κάθε τι οποιαδήποτε στιγμή. Ξέρω τύπους που πουλάνε ηλιακά έχοντας προσπέκτους από 5-10 μάρκες βγάζοντας απλά μια προμήθεια καλή...χωρίς να ξέρουν να αντιμετωπίσουν τα στοιχειώδη. Γι αυτό προτιμώ ειδικούς και όχι "πολυ-ειδικούς". Vincent_Hanna σου έχω απαντήσει ήδη. Ο ηλιακός inox πρέπει να είναι γειωμένος! Αυτό όπως είπα παραπάνω μπορείς να γίνει με 2 τρόπους: α)συνδέοντας την αντίσταση με το ρεύμα β)συνδέοντας αυτά τα καλωδιάκια που πετάνε με το έδαφος/βάση [κ όχι με την αντίσταση]. ...και τα δυο να τα κάνεις δεν θα έχεις πρόβλημα.
Polter Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Χαιρετώ την "ηλιακή" παρέα. Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχω έναν ηλιακό Calpak BP διπλής ενέργειας τον οποίο πρέπει να είχε αγοράσει ο πατέρας μου κάπου κοντά στο 1985. (φτου, φτου! Δεν έχει βγάλει κανένα πρόβλημα εδώ και 23 χρόνια!) Πρέπει να είναι κάπου 150 λίτρα και το -παραλληλόγραμμο- πάνελ που έχει υπολογίζω να έχει επιφάνεια περίπου 1,5 τετραγωνικό. Ο πατέρας μου που το συντηρούσε, θυμάμαι ότι μου είχε πει κάπου το καλοκαίρι του 2003 που τον είχε κοιτάξει τελευταία φορά ότι πρέπει να υπήρχε μικρή διαρροή του κλειστου κυκλώματος. Έκτοτε, δεν έγινε καμμία απολύτως συντήρηση στον ηλιακό και φέτος η μητέρα μου μου είπε ότι πλέον δεν ζεσταίνεται καθόλου το νερό στον ηλιακό. Πήρα λοιπόν, αντιδιαβρωτικό (δύο πλαστικά μπουκάλια του ενός λίτρου φαντάζομαι) που όπως μου είπαν διαλύονται σε δύο κουβάδες νερό και ξεκίνησα να γεμίζω το κύκλωμα. Το εγχείρημα αποδείχτηκε ιδιαίτερα χρονοβόρο, καθώς όπως φαίνεται, αφενός δεν είχε μείνει σταγόνα στο κύκλωμα και αφετέρου είχα μεγάλο πρόβλημα με τον αέρα που είχε δεσμευτεί μέσα και έπρεπε να βάζω λίγο-λίγο και να περιμένω να βγεί σιγά σιγά ο αέρας. Μετά από κάποιο διάστημα έβαλα γύρω στα 3/4 του κουβά και η μητέρα μου χάρηκε γιατί το νερό ξαναζεσταίνεται στον ηλιακό κανονικά. Το θέμα είναι τώρα πως ξέρω ότι δεν έχω γεμίσει όλο το κύκλωμα με νερό και πρέπει να συμπληρώσω κι άλλο. Πώς να το βάλω όμως χωρίς να γεράσω πάνω στη σκεπή με το χωνί και το κουβαδάκι στο χέρι; Να ανοίξω κάποια από τις δύο συνδέσεις του συλλέκτη; Δεν θα ήθελα να το ρισκάρω, γιατί μου φαίνονται τόσο πολυκαιρισμένες που μπορεί μετά να ανοίξω άλλες δουλειές.. Τι προτείνετε;
despoinaX Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 kid ο ηλιοακμή megasun duro smalt st 160 έχει επιλεκτικούς συλλέκτες? Απόδοση?Το νερό με τι υλικό έρχεται σε επαφή?
kid Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 όπως σου έχει απαντήσει ο acomaedo στην προηγούμενη σελίδα "Το νερό χρήσης θα έρχεται σε επαφή μόνο με τις σωληνώσεις του δικτύου σου, την υαλωμένη επιφάνεια της δεξαμενής και την αντίσταση - ανόδιο - εναλλάκτη που υπάρχει μέσα." Το megasun βγαίνει απ΄ότι ξέρω με επιλεκτικούς αλλά και χωρίς. Ρώτα αν η τιμή που έχεις πάρει τους περιλαμβάνει ή όχι. Δες και τα προσωπικά μηνύματά σου.
acomaedo Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Χαιρετώ την "ηλιακή" παρέα.Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχω έναν ηλιακό Calpak BP διπλής ενέργειας τον οποίο πρέπει να είχε αγοράσει ο πατέρας μου κάπου κοντά στο 1985. (φτου, φτου! Δεν έχει βγάλει κανένα πρόβλημα εδώ και 23 χρόνια!) Πρέπει να είναι κάπου 150 λίτρα και το -παραλληλόγραμμο- πάνελ που έχει υπολογίζω να έχει επιφάνεια περίπου 1,5 τετραγωνικό. Ο πατέρας μου που το συντηρούσε, θυμάμαι ότι μου είχε πει κάπου το καλοκαίρι του 2003 που τον είχε κοιτάξει τελευταία φορά ότι πρέπει να υπήρχε μικρή διαρροή του κλειστου κυκλώματος. Έκτοτε, δεν έγινε καμμία απολύτως συντήρηση στον ηλιακό και φέτος η μητέρα μου μου είπε ότι πλέον δεν ζεσταίνεται καθόλου το νερό στον ηλιακό. Πήρα λοιπόν, αντιδιαβρωτικό (δύο πλαστικά μπουκάλια του ενός λίτρου φαντάζομαι) που όπως μου είπαν διαλύονται σε δύο κουβάδες νερό και ξεκίνησα να γεμίζω το κύκλωμα. Το εγχείρημα αποδείχτηκε ιδιαίτερα χρονοβόρο, καθώς όπως φαίνεται, αφενός δεν είχε μείνει σταγόνα στο κύκλωμα και αφετέρου είχα μεγάλο πρόβλημα με τον αέρα που είχε δεσμευτεί μέσα και έπρεπε να βάζω λίγο-λίγο και να περιμένω να βγεί σιγά σιγά ο αέρας. Μετά από κάποιο διάστημα έβαλα γύρω στα 3/4 του κουβά και η μητέρα μου χάρηκε γιατί το νερό ξαναζεσταίνεται στον ηλιακό κανονικά. Το θέμα είναι τώρα πως ξέρω ότι δεν έχω γεμίσει όλο το κύκλωμα με νερό και πρέπει να συμπληρώσω κι άλλο. Πώς να το βάλω όμως χωρίς να γεράσω πάνω στη σκεπή με το χωνί και το κουβαδάκι στο χέρι; Να ανοίξω κάποια από τις δύο συνδέσεις του συλλέκτη; Δεν θα ήθελα να το ρισκάρω, γιατί μου φαίνονται τόσο πολυκαιρισμένες που μπορεί μετά να ανοίξω άλλες δουλειές.. Τι προτείνετε; Από ότι καταλαβαίνω ο συλλέκτης που έχεις είναι τύπου σάντουιτς απο χάλυβα. Μάλλον εννοείς αντιπηκτικό και όχι αντιδιαβρωτικό και δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός απο υπομονή με το χωνάκι για να γεμίσει το κύκλωμα. Τις συνδέσεις του συλλέκτη μην τις πειράξεις, άλλωστε για να γεμίσει το κύκλωμα θα πρέπει να γεμίσει και ο εναλλάκτης της δεξαμενής.
Polter Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Σ' ευχαριστώ πολύ acomaedo για το χρόνο σου και την απάντησή σου. Έχεις δίκιο, αντιπηκτικό εννοούσα. Τελικά σκέφτηκα μια πατέντα. Χρησιμοποίησα ένα πλαστικό ηλεκτρολογικό σπιράλ παράλληλα με το χωνί σαν έμβολο για να αναδεύω το νερό και να βγαίνει πιο εύκολα ο αέρας και σε λιγότερο από 20 λεπτά νομίζω ότι κατάφερα να το γεμίσω ολόκληρο. Αύριο που θα το ξανατσεκάρω θα δώ τι έχω κάνει. Συνήθως όταν ζεσταθεί το νερό στο κλειστό κύκλωμα και αρχίσει να κυκλοφορεί, σπρώχνει όλον τον εναπομείναντα αέρα κοντά στην τάπα αναπλήρωσης. Ορίστε και μερικές φωτογραφίες. Και πάλι ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις