Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι υποχρεωτικό από το νόμο να είναι καλυμμένο το καλώδιο. Και πρακτικά πρέπει να προστατεύεται από τον ήλιο να μη σκάσει.

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την άμεση ανταπόκριση!!Postfire,ευχαριστώ για το link....;)

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Devotee είπε

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την άμεση ανταπόκριση!!Postfire,ευχαριστώ για το link....;)

Εαν το αφησεις εκτεθειμενο σε μια τετραετια θα χρειαστει αλλαγη.. Αλλα εφοσον ειναι και υποχρεωτικο απο τον νομο βαλε σπιραλ να εισαι καλυμμένος και σε τυχον ατυχημα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vaggooss είπε

Εαν το αφησεις εκτεθειμενο σε μια τετραετια θα χρειαστει αλλαγη.. Αλλα εφοσον ειναι και υποχρεωτικο απο τον νομο βαλε σπιραλ να εισαι καλυμμένος και σε τυχον ατυχημα. 

Μία επίσκεψη στην όποια ταράτσα θα σου δείξει ότι αυτό δεν ισχύει (ότι δηλαδή θα "το πάρεις στο χέρι" στην 4ετία).

Καλώδια ρεύματος ηλιακού (συνήθως 3χ2,5) αλλά και καλώδια κεραιών, μια χαρά κρατάνε για χρόνια χωρίς σπιράλ ή κανάλι. Και δεν μιλάω καν γι' αυτά που έτσι κι αλλιώς είναι φτιαγμένα για εξωτερικούς χώρους με διπλή εξωτερική μόνωση.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι μια σωστή, νοικοκυρεμένη και ασφαλής τοποθέτηση δεν πρέπει να έχει και σπιράλ. Το αντίθετο μάλιστα. Όπου και σε αυτά (στα σπιράλ) βέβαια υπάρχουν διάφορες ποιότητες αλλά και εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου. Κακής ποιότητας σπιράλ αντέχει στον ήλιο πολύ λιγότερο από 4 χρόνια αφού ξεραίνεται και αρχίζει να σπάει.

Επίσης ακόμα και το σπιράλ θέλει προσοχή στην τοποθέτηση αφού μπορεί να δημιουργήσει θέματα που δεν φαντάζεται κανείς. Ξέρω περίπτωση που ηλιακός άρχισε να στάζει από την φλάντζα της αντίστασης και το νερό έγλειφε στο καλώδιο, έμπαινε μέσα στο σπιράλ και κατέληγε στην άλλη άκρη του σπιράλ που ήταν ...μέσα στο σπίτι, πίσω από τον ηλεκτρικό πίνακα!!! (το σπιράλ και η γραμμή είχαν μπει εκ κατασκευής στο κτήριο και ήταν μονοκόματο από τον πίνακα ως την ταράτσα)

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Μία επίσκεψη στην όποια ταράτσα θα σου δείξει ότι αυτό δεν ισχύει (ότι δηλαδή θα "το πάρεις στο χέρι" στην 4ετία).

Καλώδια ρεύματος ηλιακού (συνήθως 3χ2,5) αλλά και καλώδια κεραιών, μια χαρά κρατάνε για χρόνια χωρίς σπιράλ ή κανάλι. Και δεν μιλάω καν γι' αυτά που έτσι κι αλλιώς είναι φτιαγμένα για εξωτερικούς χώρους με διπλή εξωτερική μόνωση.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι μια σωστή, νοικοκυρεμένη και ασφαλής τοποθέτηση δεν πρέπει να έχει και σπιράλ. Το αντίθετο μάλιστα. Όπου και σε αυτά (στα σπιράλ) βέβαια υπάρχουν διάφορες ποιότητες αλλά και εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου. Κακής ποιότητας σπιράλ αντέχει στον ήλιο πολύ λιγότερο από 4 χρόνια αφού ξεραίνεται και αρχίζει να σπάει.

Επίσης ακόμα και το σπιράλ θέλει προσοχή στην τοποθέτηση αφού μπορεί να δημιουργήσει θέματα που δεν φαντάζεται κανείς. Ξέρω περίπτωση που ηλιακός άρχισε να στάζει από την φλάντζα της αντίστασης και το νερό έγλειφε στο καλώδιο, έμπαινε μέσα στο σπιράλ και κατέληγε στην άλλη άκρη του σπιράλ που ήταν ...μέσα στο σπίτι, πίσω από τον ηλεκτρικό πίνακα!!! (το σπιράλ και η γραμμή είχαν μπει εκ κατασκευής στο κτήριο και ήταν μονοκόματο από τον πίνακα ως την ταράτσα)

Κατι παρομοιο κοντεψα να παθω εγω, ειχε σκιστει απο επανω το σπιραλ και μαζευε νερο, ευτηχως που σκιστηκε και πριν μπει μεσα στο κουτι και το νερο λιμναζε καπου στην μεση και δεν μπηκε στο ηλεκτρολογικο κουτι.
Ο ηλιακος ειναι στο δωμα επανω και το ηλεκρολογικο κουτι ειναι ακριβως απο κατω.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, haris_216 είπε

Το θεμα ειναι οτι ξεραινεται και αν καποιος. Το αγγίξει πχ παιδιά που μπορει να εχουν ανεβει τριβεται και υπάρχει πιθανοτητα ηλεκτροπληξιας.. Γιαυτο χρειαζεται ενα καλο σπιραλ.. Οσο για τα υπολοιπα που λες το εχω βιωσει.. Ειχε πλημμυρίσει το μπανιο μ. Αλλα το σημαντικότερο ειναι η ανθρωπινη ζωη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν λέτε "καλό σπιράλ" τί εννοείτε;...γιατί όλα λίγο-πολύ φαίνονται ίδια!Για παράδειγμα το σπιράλ στο link του postfire πιο πάνω,θεωρείται από τα καλά;Sorry για την επιμονή μου,αλλά όπως καταλάβατε είμαι ψιλοανίδεος στο συγκεκριμένο "άθλημα"!!

Επεξ/σία από Devotee
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σπιράλ υπάρχουν εξωτερικού (ανθεκτικά σε ήλιο και καιρικά φαινόμενα) και εσωτερικού χώρου. Επίσης σε κάθε μία από τις παραπάνω κατηγορίες υπάρχουν, όπως σε όλα τα πράγματα, ποιότητες. 

Πχ αν βάλεις φτηνιαρικο σπιράλ εσωτερικού χώρου (είναι λευκό, σχεδόν ημιδιαφανες) σεταράτσα, μετά από ένα καλοκαίρι ξεραινεται και σπάει ακόμα και αν το...κοιτάξεις!!! :)

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Devotee είπε

Όταν λέτε "καλό σπιράλ" τί εννοείτε;...γιατί όλα λίγο-πολύ φαίνονται ίδια!Για παράδειγμα το σπιράλ στο link του postfire πιο πάνω,θεωρείται από τα καλά;Sorry για την επιμονή μου,αλλά όπως καταλάβατε είμαι ψιλοανίδεος στο συγκεκριμένο "άθλημα"!!

Θα ζητησεις για εξωτερικό χωρο. Νομιζω του κουβιδη ειναι απο τα καλυτερα. 

• Like 1
Δημοσ.

Στον ηλιακό μου (12 ετών, μια απλή μάρκα φασον) έχουν θολώσει τα τζάμια των πάνελ. Για την ώρα δεν έχω μποιλερ καθώς έχει πρόβλημα και είμαι σε διαδικασία αλλαγής.

Υπάρχει κάτι που κάνουνε η δεν δημιουργείται ιδιαίτερο πρόβλημα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο http://www.solarkeymark.dk/  στο Search text έβαλα 'gr' και στο Filter column  έβαλα 'Country code'.

Μου έβγαλε τους εξής 17 κατασκευαστές:

1.

MALTEZOS, S.A.

160L SAC

050BN/2

ICIM

123BN

2.

HELIONAL E. NALBANTIS SONS Co

HFPS 120/2,

011-7S1372 A

DIN CERTCO

3.

Helioakmi, S.A.

200 BL2 X

SKM 9916/1

DQS Hellas

-

4.

A.S.T. SOLAR INDUSTRY - ATHANASIADIS CHARALAMPOS

AST COMPACT 110

SKM 9909/1

DQS Hellas

5.

PAPAEMMANOUEL S.A.

COMPACT T110AL,

SKM 9943

DQS Hellas

6.

Cosmosolar Ltd.

GLK 120/1.89, GLK

SKM 9921/3

DQS Hellas

SKM/9921/1

7.

SOL Ltd / SONNE AKTION

ST12, ST16,

PSK-025/2013

CERTIF

PSK-001/2016

8.

SAMMLER solar SA

A305

011-7S742 A

DIN CERTCO

011-7S493 F

9.

Cicero Hellas, S.A.

ΜARK 4-125/2.1

SKM 9975

DQS Hellas

SKM 9954/1

10.

A. Gampierakis & SIA O.E.

SHE1520

SKM 9901/2

DQS Hellas

SKM 9901/1

11.

DIMAS SA SOLAR

THERMO 120.1.15,

SKM 9915

DQS Hellas

011-7S1491 F

12.

VENMAN S.A.

V.302.20.15

SKM 9990

DQS Hellas

011-7S1836 F

13.

Sole, S.A

EUROSTAR 120-1-A200,

PSK-010/2016

CERTIF

PSK-009/2015

14.

Thermic Ltd.

Thermic Alpha

OEM 9915/2

DQS Hellas

011-7S2708 F

15.

PRISMA THERM - GEORGE I. MELISSAROPOULOS

VF-120, VF-

SKM 9987/2

DQS Hellas

SKM 9987/1

16.

Aggelopoulos SA - Iliofan

AGEL100,

OEM 9915/1

DQS Hellas

011-7S1491 F

17.

ESOLAR

ESOLAR GL120/1.5

OEM 9915/4

DQS Hellas

011-7S1491 F

Άρα μόνο αυτοί οι 17 είναι σοβαροί κατασκευαστές ηλιακών;

Επεξ/σία από panosssss
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, panosssss είπε

Στο http://www.solarkeymark.dk/  στο Search text έβαλα 'gr' και στο Filter column  έβαλα 'Country code'.

Μου έβγαλε τους εξής 17 κατασκευαστές:

Άρα μόνο αυτοί οι 17 είναι σοβαροί κατασκευαστές ηλιακών;

ε ... λιγοι σου φαινονται 17 κατασκευαστες?

(εχε υποψιν οτι πολλοι ηλιακοι ειναι φασον, πχ αλλος μπορει να αγοραζει καζανια, να αγοραζει συλλεκτες και να πουλαει ηλιακο με τη φιρμα του επανω) ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με το 'μόνο' εννοούσα ότι στην αγορά συναντά κάποιος πάρα πολλές μάρκες ηλιακών.

Γι αυτό το 17 μου φάνηκε λίγο.

(άρα οι περισσότερες είναι 'φασόν' όπως αναφέρεις ή είναι κατασκευαστές που δεν έχουν keycert)

π.χ. περίμενα να δω εταιρεία Calpak ή Nobel αλλά δεν βλέπω ούτε εταιρεία ούτε προϊόν με αυτές τις ονομασίες.

Επεξ/σία από panosssss
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, panosssss είπε

Με το 'μόνο' εννοούσα ότι στην αγορά συναντά κάποιος πάρα πολλές μάρκες ηλιακών.

Γι αυτό το 17 μου φάνηκε λίγο.

(άρα οι περισσότερες είναι 'φασόν' όπως αναφέρεις ή είναι κατασκευαστές που δεν έχουν keycert)

π.χ. περίμενα να δω εταιρεία Calpak ή Nobel αλλά δεν βλέπω ούτε εταιρεία ούτε προϊόν με αυτές τις ονομασίες.

Νομίζω ότι και χωρίς "επίσημα" στοιχεία η απλή λογική (και γνωστή εικόνα της ελληνικής βιοτεχνικής/βιομηχανικής παραγωγής) αποκλείουν το σενάριο να  έχουμε τόσες δεκάδες παραγωγικές εταιρίες ηλιακών όσες φαίνονται στις ταράτσες. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι το περισσότερα είναι φασόν (ή "του αυτοκόλλητου" όπως αλλιώς έχω ακούσει να τους λένε). 

Τώρα για τη nobel που ανέφερες και αφού, απ'όσο ξέρω είναι κατασκευαστής, δεν αναφέρονται μάλλον γιατί παράγονται πλέον στη Βουλγαρία (και στην αναζήτηση το "φίλτρο" ήταν για Ελλάδα)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...