D.PAT Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 26 λεπτά πριν, Zerg13 είπε Αντεχουν τα μπαλκονια τετοιο βάρος; Ακομα και για πολυκατοικια 30-40 ετων; Το βάρος είναι πίσω, στηρίζεται και στον τοίχο.
Zerg13 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 13 λεπτά πριν, D.PAT είπε Το βάρος είναι πίσω, στηρίζεται και στον τοίχο. Κατι σε link εχουμε; Για να δω το ειναι
D.PAT Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, Zerg13 είπε Κατι σε link εχουμε; Για να δω το ειναι Δεν κρατήσαμε Φώτος, αλά τοποθετήθηκαν αρκετά.
villasg Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 21/4/2018 στις 11:23 ΠΜ, stelios18120 είπε Κατευθείαν κλειστού κυκλώματος και τελείωσε. +10000 Επεξ/σία 22 Απριλίου 2018 από villasg 1 2
Alxnks Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, villasg είπε +10000 Πόσο νόμιμα είναι αυτα; Ενδεικτικά...αλλοίωση πρόσοψης κτιρίου, επικινδυνότητα; Εδώ ακόμα και ένα δορυφορικό πιάτο σε καγκελα μπαλκονιου είναι παράνομο και μιλάτε για ολόκληρο ηλιακό, να κρέμονται τα πάνελ σαν γκιλοτινες; ΕΛΛΑΔΑΡΑ! Επεξ/σία 22 Απριλίου 2018 από Alxnks 2
stelios18120 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Αν το δω ποτέ από κοντά αυτό,θα ρίξω φαπα στον υδραυλικό που το έκανε,και σε αυτόν που έχει το σπίτι και είπε να το κάνει έτσι. Ότι πρέπει για fatality αν πέσει έστω και ένα παξιμαδι η γίνει κάτι και φύγει ένα εξάρτημα η οτιδήποτε άλλο. 10000% παράνομο. 2 1
tsiro7 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Μόνο στο ελλαντα αυτά... Μιλάμε για φυλακή οι τύποι , ζουν ανάμεσα μας όλοι αυτοί και μετά αναρωτιομαστε για τα χάλια μας σαν χώρα.
orck Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Το μπαλκόνι παρόλο που δεν έχει την αντοχή της πλάκας εντός σπιτιού έχει και αυτό καλές αντοχές. Ένας ηλιακός ας πούμε 160λιτρα υπολογίζω ότι δεν θα ζυγίζει πάνω από 250-300 κιλα. Τα οποία κιλά είναι απλωμένα σε αρκετά τετραγωνικά. Μηχανικός πρέπει να το απαντήσει και όχι ο κάθε τυχαίος σε ένα φόρουμ εγώ με μια πρώτη ματιά λέω ότι δεν έχει πρόβλημα (το πρόβλημα εάν υπάρχει θα φανεί σε σεισμό). Αισθητικά αυτό το πράγμα είναι για βραβείο στην biennale αυθαίρετων (ομάδα στο facebook που προβάλει τέτοια σπάνια δείγματα αρχιτεκτονικής αρτιότητας.) 1
tsiro7 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Να μας πει τι ακριβώς ο μηχανικός δλδ? Αν είναι παράνομο η εν δυνάμει επικίνδυνο? Που προφανώς είναι. Και που ξέρει ο μηχανικός αν πράγματι αντέχει αυτή η κατασκευή, μήπως πήρανε καμμία άδεια για αυτό το έκτρωμα? Μου φαίνεται δουλευόμαστε. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2018 από tsiro7 1
haris_216 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Συγνώμη τώρα, αλλά πραγματικά εντυπωσιαστήκατε επειδή γίνονται παρανομίες στην Ελλάδα; Όταν υπήρχαν οι ατέλειωτες ουρές (που σημαίνει ότι μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες, αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες) για να νομιμοποιήσουν ημιυπαίθριους ή αυθαίρετα ήταν οκ; Γιατί βέβαια το αυθαίρετο δεν σημαίνει μόνο αυθαιρεσία νομική (άδειες, κλπ) όπως ήταν το θέμα με τους ημιυπαίθριους αλλά πιθανότητα και κατασκευαστική, όπως είναι πολλές φορές η περίπτωση σε εξοχικά, κλπ. Ή επειδή ο μπαλκονάτος ηλιακός βγάζει μάτι, μας ενοχλεί; Ενημερωτικά, γι' αυτούς που ζορίζονται από το βάρος, ένας μέσος ηλιακός πχ 160 λίτρων ζυγίζει γεμάτος καμιά 300άρα (+/- 20) κιλά. Έχετε μήπως υπ' όψιν σας πόσο ζυγίζουν κάτι μεγάλες γλάστρες με ελιές και λεμονιές μέσα που βλέπουμε σε κάτι μπαλκόνια και τα θαυμάζουμε; (εννοείται πως είναι πιο όμορφα). Με τα παραπάνω δεν θέλω να πως ότι καλώς γίνονται τοποθετήσεις σαν αυτές που είδα στις φωτό (εκτρώματα είναι) αλλά μην κάνουμε σα να όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν κανονικά και οκ. Και πιστεύω ότι πιο πιθανό είναι να μου πέσει στο κεφάλι μια ζαρντινιέρα από αυτές που συνηθίζουν να κρεμάνε από την έξω πλευρά των μπαλκονιών (έχω κι εγώ αλλά από την μέσα μεριά, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της συζύγου αφού "μας πιάνουν χώρο" ) παρά να με ενοχλήσει ένας τέτοιος ηλιακός (πέρα από το καραγκιόζ-μπερντέ look) Επεξ/σία 23 Απριλίου 2018 από haris_216 2
shack Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Τρία είναι τα ζητήματα που ανακύπτουν: το αισθητιικό, το κατά πόσο είναι νόμιμο και και το αν αντέχει ή όχι η κατασκευή. Πάντως τα κλειστού κυκλώματος είναι αισθητικά πιο ωραία και πιο ελαφριά.
haris_216 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Και κάτι ακόμα. Τοποθέτηση σε μπαλκόνι δεν σημαίνει απαραίτητα τις extreme καταστάσεις των φωτογραφιών που παρατέθηκαν. Μια χαρά μπαίνουν σε μπαλκόνια χωρίς να φαίνονται από κανένα παρά μόνο από τον ήλιο (και τους πολύ παρατηρητικούς γείτονες/περαστικούς)
trabakoulas Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Παιδιά να ρωτήσω κάτι άλλο. Το δοχείο διαστολής είναι απαραίτητο; Στο τεχνικό εγχειρίδιο του κατασκευαστή βλέπω αναφέρεται κανονικά στην εγκατάσταση, αλλά "φυσικά" σε εμένα δε βάλανε, όπως και σε πολλά ηλιακά βλέπω δε βάζουν. Είναι σημαντική παράλειψη;
vasilk Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, trabakoulas είπε Παιδιά να ρωτήσω κάτι άλλο. Το δοχείο διαστολής είναι απαραίτητο; Στο τεχνικό εγχειρίδιο του κατασκευαστή βλέπω αναφέρεται κανονικά στην εγκατάσταση, αλλά "φυσικά" σε εμένα δε βάλανε, όπως και σε πολλά ηλιακά βλέπω δε βάζουν. Είναι σημαντική παράλειψη; Και ΝΑΙ, και ΟΧΙ. Στο κλειστό κύκλωμα. Καλά είναι να μπει γιατί αν δεν μπει κάθε φορά που θα ανεβαίνει η πίεση θα ανοίγει η βαλβίδα εκτόνωσης και θα φεύγει από λίγο υγρό. Αν αυτό γίνει πολλές φορές πρέπει να συμπληρώσεις υγρά για να μπορεί να δουλεύει. Αν υπάρχει δοχείο διαστολής αυτό δεν θα συμβαίνει (δεν θα χάνει υγρά) και δεν χρειάζεται να συμπληρώσεις κάθε τόσο. Σε αυτή την περίπτωση όμως πρέπει να προσέχεις τι δοχείο βάζεις γιατί χρειαζόμαστε την πίεση στο κλειστό κύκλωμα για να ανέβει η θερμοκρασία βρασμού του υγρού. Οι ειδικοί που τα ξέρουν και καλύτερα ας μιλήσουν και με αριθμούς. Στο ανοιχτό κύκλωμα. Μάλλον είναι υπερβολή (όχι πως είναι κακό) καθώς λειτουργεί γενικός σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και κάθε τόσο κάνουμε χρήση οπότε "εκτονώνετε". Και εδώ στα 10bar ανοίγει η βαλβίδα και χάνετε λίγο νερό. Μικρό το κακό. Κάθε τόσο την ελέγχουμε όμως μην πάθει κανένα κόλλημα με τα άλατα. Αν το κάνει συχνά όμως, μπορεί να υπάρχει γενικός θέμα με μεγάλη πίεση στο δίκτυο οπότε θέλει μειωτή πίεσης. Και εδώ οι ειδικοί που τα ξέρουν και καλύτερα ας μιλήσουν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις