Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, kstgr είπε

Εμένα πάντως είναι του 1978, τον βρήκα στο σπίτι που απέκτησα και ο υδραυλικός μου μου είπε ότι είναι καλύτερα να μην τον πειράξω, γιατί λογικά αν προσπαθήσει να ξεβιδώσει κάτι θα του μείνει στα χέρια. Το θέμα είχε ξανασυζητηθεί σε προηγούμενες σελίδες.

Είναι πολλων ετών και το πιθανότερο είναι αν τον πειράξεις να σπάσει τιποτα και έτσι να τον πετάξεις πιο σύντομα.

Καλύτερη δουλειά είναι να τον αφήσεις όπως σ ειπε,και όταν τα "φτύσει" τον πετάς και βάζεις καινουργιο ηλιακό,με συλλέκτες καινούργιους κτλπ.

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lelouch είπε

@trabakoulas Για τους skyland ή αλλιώς cosmosolar έχεις κάποια εμπειρία ή έχεις ακούσει κάποια άποψη;

Όχι δε γνωρίζω.
Τους ίδιους ακριβώς συλλέκτες μπορείς να τους βρεις με τις εξής επωνυμίες πάντως, όπως αναφέρεται στο solar key mark τους
Blue Solar, Cosmosolar, Delta Solar, Falcon, Federman, Skyland, Supernet, Nuevosol, primesolar, viber
Γενικά παίζει αρκετό rebranding στους ελληνικούς έχω καταλάβει.
Ο κωδικός του συλλέκτη σε νοιάζει, π.χ. EPI 20, που λογικά κοιτάς για 2 τέτοιους συλλέκτες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/3/2018 στις 2:00 ΜΜ, Lelouch είπε

Παιδιά με cosmosolar έχει κανείς εμπειρία;

Πριν χρόνια, το 2010-2011 που είχα πάρει σπίτι και κυκλοφορούσα στις εκθέσεις, χωρίς ακόμα να έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα ηλιακός, είχα πετύχει τους cosmosolar σε μια έκθεση. Εκεί τον είχαν σε περίοπτη θέση και του ποδοπατούσαν το τζάμι για να δείξουν ότι είναι εύθραυστο, είχαν επάνω του πτυχία (πιστοποιητικά), ονόματα μοντέλων super-duper- titanium- space κλπ, και ήταν όντως και ένα όμορφο και προσεγμένο μηχάνημα εμφανισιακά. Μάλιστα, έλεγαν ότι αν τον κλείσεις εκείνη τη στιγμή, σου τον δίνουν μόνο 1500€ αντί για 1800 (και μάλε) τιμή καταλόγου, με δωρεάν εγκατάσταση και εγγύηση εφόρου ζωής (!), ενώ οι πωλητές εκεί πέρα ήξεραν να κανουν καλό μάρκετινγκ στο προϊόν. 
Τσίμπησα λοιπόν και έδωσα ένα 50ρικο και τον έκλεισα.

Μετά, λόγω της ψυχοπάθειας που έχω να μετανοιώνω πάντα όταν κάνω μια επιλογή (cognitive dissonance το λένε οι ψυχολόγοι), άρχισα να το ψάχνω, διαβάζοντας και αυτό εδώ το θρεντ.

Φυσικά συνειδητοποίησα ότι 1500€ είναι πεταμένα λεφτά για ένα ηλιακό τύπου glass, όσο καλό περιτύλιγμα και αν είχε και μάλιστα δε μπορούσα να επιβεβαιώσω ότι καν είναι ελληνικής κατασκευής ή από πού κρατάει η σκούφια του τελοσπάντων (όλα αυτά τα διαφορετικά ονόματα εταιρειών που εμπλέκονται με προβληματισαν και εμένα). Επίσης συνειδητοποίησα ότι η εγγύηση εφόρου ζωής είναι κάτι αστείο, αφού αφενός είχε κόστος συντήρησης και από την άλλη δίνοταν από ένα έμπορο και όχι από ένα κατασκευαστή.

Οπότε ακύρωσα την αγορά. Το 50ρικό δεν το ζήτησα καν πίσω, το θεώρησα δίδακτρα για ένα μάθημα που πήρα να μην αποφασίζω εν θερμώ, να το ψάχνω πολύ πριν αγοράσω κάτι που θέλω να κρατήσει πολύ (αυτό είναι και το αντίδοτο για την cognitive dissonance)  και ότι στις εκθέσεις όχι μόνο προσφορές δεν παίζουν, αλλά προσπαθούν οι έμποροι να βγάλουν και το κόστος της έκθεσης.

Αυτά επειδή ζήτησες εμπειρία. Εμπειρία χρήσης δεν έχω.  Τη γνώμη μου αν ήθελα να σου το γράψω σε μια πρόταση, θα σου έλεγα ότι πρόκειται για μια εταιρεία με πολύ καλό marketing, αλλά σαν ηλιακό θα πρέπει να τον συγκρίνεις με τους φασόν ηλιακούς glass που κυκλοφορούν στην αγορά (δηλαδή πιο κάτω από τις μάρκες γνωστών κατασκευαστών).

Επεξ/σία από naive
  • Like 2
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση @naive

Αρχικά να πω ότι δεν ξέρω τι είναι τύπος glass.  Οπότε αν μπορείς να μου πεις τι τύποι υπάρχουν και πως πηγαίνουν ποιοτικά θα με βοηθούσες. Επίσης να πω ότι πρόκειται για καθρέφτες μόνο μιας και έχω ήδη boiler, συνεπώς το κόστος είναι γύρω στα 300-400 ευρώ για αυτούς που χρειάζομαι. Σε αυτήν την τιμή ή έστω μέχρι 500, δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι καλύτερο. Τι γνωρίζεις από την αγορά;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lelouch είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση @naive

Αρχικά να πω ότι δεν ξέρω τι είναι τύπος glass.  Οπότε αν μπορείς να μου πεις τι τύποι υπάρχουν και πως πηγαίνουν ποιοτικά θα με βοηθούσες. Επίσης να πω ότι πρόκειται για καθρέφτες μόνο μιας και έχω ήδη boiler, συνεπώς το κόστος είναι γύρω στα 300-400 ευρώ για αυτούς που χρειάζομαι. Σε αυτήν την τιμή ή έστω μέχρι 500, δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι καλύτερο. Τι γνωρίζεις από την αγορά;

Τύπου glass σημαίνει ότι η δεξαμενή του νερού είναι φτιαγμένη από επισμαλτωμένο σίδηρο. Αυτός είναι ο πιο διαδεδομένος. Μετά υπάρχουν οι ανοξείδωτοι (δεξαμενή από ανοξείδωτο χάλυβα) και οι χάλκινοι (δεξαμενή από χαλκό). Υπάρχουν και οι γαλβανιζέ, που είναι αρκετά σπάνιοι. Για περισσότερα θα πρέπει να κάνεις ένα ξεφύλλισμα στο θρεντ.

Για συλλέκτες διαθέτεις υπεραρκετά χρήματα.  Από απόδοση καλύτεροι συλλέκτες είναι οι επιλεκτικοί (είναι οι "τιτανίου" που έχεις αναφέρει, δηλαδή το μεταλλικό φύλλο που είναι κάτω από το τζάμι και απορροφά την ηλιακή ακτινοβολία έχει μια ειδική βαφή που αυξάνει την απορροφητικότητα. Δεν είναι από τιτάνιο φυσικά, περιέχει τιτάνιο  η βαφή). Η απόδοσή τους είναι μετρήσιμη, έχουν πιστοποιητικά που τις περιγράφουν αν θες να φτάσεις σε αυτό το σημείο ψαξίματος.Ωστόσο αν πας σε κάποιο επιλεκτικό συλλέκτη ελληνικής κατασκευής θα είσαι μια χαρά. Υπάρχουν πάρα πολλοί τέτοιοι.

Δημοσ.

Μια διευκρίνηση. Οι cosmosolar δηλαδή είναι τύπου glass (δηλαδή σιδήρου) και όχι "ανοξείδωτο ατσάλι" όπως το διαφήμισαν στον πατέρα μου; Θα προσπαθήσω να μάθω για ποιους συλλέκτες ακριβώς συζητούσαν στο μαγαζί ώστε να τους αναζητήσω στο ίντερνετ.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Lelouch είπε

Μια διευκρίνηση. Οι cosmosolar δηλαδή είναι τύπου glass (δηλαδή σιδήρου) και όχι "ανοξείδωτο ατσάλι" όπως το διαφήμισαν στον πατέρα μου; Θα προσπαθήσω να μάθω για ποιους συλλέκτες ακριβώς συζητούσαν στο μαγαζί ώστε να τους αναζητήσω στο ίντερνετ.

Πιθανώς βγάζει και inox μοντέλα. Απλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, που αν τη συντομεύσω πολύ, γίνεται: για inox μόνο Μαλτέζος. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά οι σωλήνες που περνάνε μέσα στους συλλέκτες από τι υλικό είναι; Με λίγο ψάξιμο νομίζω τα glass και inox αναφέρονται στην δεξαμενή. Εγώ δε θα αλλάξω δεξαμενή, έχω glass.

Επεξ/σία από Lelouch
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Lelouch είπε

Παιδιά οι σωλήνες που περνάνε μέσα στους συλλέκτες από τι υλικό είναι; Με λίγο ψάξιμο νομίζω τα glass και inox αναφέρονται στην δεξαμενή. Εγώ δε θα αλλάξω δεξαμενή, έχω glass.

Χαλκοσωλήνες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απ οτι καταλαβα κοιτάμε το μοντέλο EPI 20 - MNE 16 επειδή έχει επιφάνεια 1,5τμ περίπου και θα πάρουμε 2 τέτοιους, συνολική τιμή 340 (170 ο καθένας).

Επεξ/σία από Lelouch
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Lelouch είπε

Απ οτι καταλαβα κοιτάμε το μοντέλο EPI 20 - MNE 16 επειδή έχει επιφάνεια 1,5τμ περίπου και θα πάρουμε 2 τέτοιους, συνολική τιμή 340 (170 ο καθένας).

Απλά είναι άλλο μοντέλο το EPI 20 και άλλο το MNE 16.
Το EPI 20 είναι πιο αποδοτικό, χωρίς να σημαίνει αυτό πως το MNE 16 δεν θα σε καλύψει.
Έχε το υπόψη σου όμως

Το boiler είναι 160lt κλασσικά να υποθέσουμε;

Επεξ/σία από trabakoulas
Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσο είναι το boiler, νομίζω τόσο είναι. Οι καθρέφτες θα είναι παρόμοιο σεταπ με αυτό που έχουμε τώρα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Είμαι σε διαδικασία αντικατάστασης του ηλιακού.

Γνωρίζει κανένας κάποιον ηλιακό με μόνωση πολυουρεθάνης στον συλλέκτη; 

Επίσης λόγω ότι οι σωλήνες σύνδεσης του ηλιακού με την παροχή του νερού είναι πλαστικές 25 χρονών σκέφτομαι να τις αλλάξω και αυτές . Σκέφτομαι να  βάλω χαλκοσωλήνες που είναι σε κουλούρα, διαμέτρου  Φ15, πάχος τοιχώματος 1mm  και  έχουν μόνωση 13χιλιοστά. Επειδή θα ακουμπάνε στο δάπεδο , πως μπορώ να τις προστατέψω ώστε να μην προκαλέσει κάποιος ζημιά; Αντέχουν εάν κάποιος πχ τους πατήσει; Θα είναι στην ταράτσα πολυκατοικίας, όπου όλοι έχουν πρόσβαση.  

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...