stelios18120 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλά ηρέμησε με την διαφήμιση.... Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από stelios18120
naive Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) deleted Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από naive
shack Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Καλησπέρα και από μένα, μην το θεωρήσετε διαφήμιση ή spam, απλά για πληροφόρησή σας το κάνω. Εδώ ένας ηλιακός (χαρακτηρίζεται και Portable δηλαδή σε απλά ελληνικά φ ο ρ η τ ό ς ), κατασκευασμένος με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, καθώς είναι κατασκευασμένος από πολυβινυλοχλωρίδιο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αποδοτικότητα και αντοχή του.
vasilk Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, shack είπε Καλησπέρα και από μένα, μην το θεωρήσετε διαφήμιση ή spam, απλά για πληροφόρησή σας το κάνω. Εδώ ένας ηλιακός (χαρακτηρίζεται και Portable δηλαδή σε απλά ελληνικά φ ο ρ η τ ό ς ), κατασκευασμένος με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, καθώς είναι κατασκευασμένος από πολυβινυλοχλωρίδιο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αποδοτικότητα και αντοχή του. Καλοοό αλλά τα ανέκδοτα είναι σε άλλο topic. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από vasilk
fysikos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 καμιά γνώμη για αυτούς ; https://www.skroutz.gr/s/6248429/MasterSOL-Eco-160lt-2-0m-Glass-Επιλεκτικός.html https://www.skroutz.gr/s/8571105/MasterSOL-Vacuum-150lt-1-9m-Inox-Κενού-Χαμηλής-Πίεσης.html
trabakoulas Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Στις 3/8/2018 στις 12:26 ΜΜ, fysikos είπε καμιά γνώμη για αυτούς ; https://www.skroutz.gr/s/6248429/MasterSOL-Eco-160lt-2-0m-Glass-Επιλεκτικός.html https://www.skroutz.gr/s/8571105/MasterSOL-Vacuum-150lt-1-9m-Inox-Κενού-Χαμηλής-Πίεσης.html Δεν έχω προσωπική άποψη, απλά επειδή πριν λίγες μέρες έψαχνα κι εγώ κάτι οικονομικό και είχα ποστάρει και είχα διαβάσει και αρκετές σελίδες του θέματος εδώ, είχε αναφερθεί ότι έχουν προέλευση από Σκόπια, οπότε προσωπικά τους προσπέρασα, αν και ήταν από τις "μάρκες" που κοίταζα λόγω κόστους. Επίσης, προσωπικά δεν θα πήγαινα σε τόσο μικρή επιφάνεια συλλέκτη στα 160lt. Εγώ τελικά προχώρησα κι έβαλα αυτόν εδώ πριν λίγες μέρες https://www.skroutz.gr/s/6694381/SOL-Violaris-EnergyPro-160L-3-0m-Glass-Επιλεκτικός.html Ικανοποιημένος εκ πρώτης άποψης, βέβαια είχε αρκετή ηλιοφάνεια αυτές τις μέρες, από Φθινόπωρο-Χειμώνα θα δούμε πως τα πάει καλύτερα. Το boiler (150lt τελικά) γράφει ελληνικό προϊόν, του έχουν βάλει και μια ελληνική σημαία πάνω να είναι πιο σαφές. Οι συλλέκτες στα στοιχεία πάνω τους αναφέρουν Made in EU και βάσει αυτών είναι οι Energy+ EVO 15 από εδώ http://dimas-solar.gr/?mtheme_portfolio=energy-collector-2 Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δει από το site και αναλυτικά χαρακτηριστικά/πιστοποιήσεις. http://www.dimas-solar.gr/certs/test-evo.pdf http://www.dimas-solar.gr/certs/solarkeymark-evo.pdf Την εγκατάσταση την κάνανε οι ίδιοι, σε γενικές γραμμές προσεγμένη δουλειά. Ένα πράγμα δεν μου άρεσε. Είχα διαβάσει από το θέμα εδώ κάμποσες σελίδες και είχα πάρει μια ιδέα περί αντιψυκτικών κτλ. Όταν έριχναν το αντιψυκτικό στον συλλέκτη, παρατήρησα ότι ήταν ένα μπλε υγρό χύμα σε ένα πλαστικό μπουκάλι νερού. Όταν ρώτησα τι αντιψυκτικό βάζουν, υπήρξε γενικά μια σιωπή και αφού ρώτησα 2η φορά η απάντηση ήταν "τι εννοείς;". Του λέω τι ουσία είναι; Αιθυλενογλυκόλη για παράδειγμα; "Αυτό ακριβώς που είπες" μου λέει. Και αφού του είπα ότι δεν κάνει να μπαίνει σε ηλιακούς, είναι τοξικό κτλ., η απάντηση ήταν του στυλ" δεν είμαι και σίγουρος ότι είναι αυτό, βασικά δεν ξέρω, μπορεί να είναι κάτι άλλο, πάρε την εταιρία να ρωτήσεις, ότι μου δίνουν βάζω, αυτοί ξέρουν όμως" Παίρνω την εταιρία επιτόπου να ρωτήσω, μου λένε αιθανόλη, τους λέω δεν κάνει να μπαίνει κτλ., και μου λένε βασικά δεν είμαι και σίγουρος κάτσε να το κοιτάξω σίγουρα και θα σε ξαναπάρω. Όπως φαντάζεστε, δεν με ξαναπήρε ποτέ. Ήμουν λίγο αφελής μάλλον και περίμενα ότι εφόσον συνενοήθηκα να κάνουν την εγκατάσταση οι ίδιοι, ότι θα γινόταν προβλεπόμενα. Η πλάκα είναι ότι και στα επίσημα χαρακτηριστικά του συλλέκτη αναφέρεται σαν αντιψυκτικό μέσο μίγμα προπυλενογλυκόλης με νερό. http://www.dimas-solar.gr/evo_en.pdf Ερώτηση. Η προπυλενογλυκόλη είναι διάφανη γενικά; Υπάρχει κάποια οδηγία, κάτι που να μη συνιστά ή να απαγορεύει τη χρήση αιθυλενογλυκόλης στους ηλιακούς; Σκέφτομαι τι να κάνω. Μάλλον θα τους "ενοχλήσω" άλλη μία φορά, να είμαι πιο "οργανωμένος" τουλάχιστον τώρα. 2
naive Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, trabakoulas είπε Ερώτηση. Η προπυλενογλυκόλη είναι διάφανη γενικά; Υπάρχει κάποια οδηγία, κάτι που να μη συνιστά ή να απαγορεύει τη χρήση αιθυλενογλυκόλης στους ηλιακούς; Σκέφτομαι τι να κάνω. Μάλλον θα τους "ενοχλήσω" άλλη μία φορά, να είμαι πιο "οργανωμένος" τουλάχιστον τώρα. Η κατάσταση σε αυτό το κομμάτι είναι τραγική, όπως θα κατάλαβες και μόνος σου. Για αυτά που ρωτάς: Και η αιθυλαινογλυκόλη και η προπυλαινογλυκόλη απο μόνες τους είναι διαφανείς, το τυχόν χρώμα το δίνουν τα διάφορα πρόσθετα που έχει το διάλυμα. Οπότε δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα από το χρώμα. Για την άλλη εύλογη ερώτησή σου, επειδή την είχα και εγώ και δεν είχα βγάλει νόημα, πριν μερικά χρόνια, (2014) με αφορμή την ίδια συζήτηση εδώ, είχα στείλει στην ΓΓ Προστασίας καταναλωτή (στο 1520) ένα e-mail που τους έδειχνα κάποια προϊόντα που έλεγαν ότι είναι κατάλληλα για χρήση σε ηλιακούς και είχαν αιθυλαινογλυκόλη. Αυτοί με τη σειρά τους την προώθησαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Το ΓΧΚ έκανε μια απάντηση με πληροφορίες για την υπάρχουσα νομοθεσία και την τοξικότητα και για το θέμα των ηλιακών παρέπεμψε το θέμα στο Υπουργείο Ανάπτυξης (σε διαστήματα μηνών αυτά). Μετά τα ίχνη χάθηκαν στη γραφειοκρατεία. Το απόσπασμα από το έγγραφο του ΓΧΚ είναι αυτό: Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2018 από naive 3
Lelouch Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Λοιπόν, εμείς έχουμε το μποιλερ κάτω, ενώ πάνω έχουμε μόνο τους συλλέκτες. Θα αλλάξουμε μόνο συλλέκτες συνολικής επιφάνειας 2τμ. Ποιοι συλλέκτες είναι πιο ποιοτικοί και value for money? Για τους Bosch έχετε να σχολιάσετε τίποτα;
vaggooss Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Στις 17/3/2018 στις 4:01 ΜΜ, Lelouch είπε Λοιπόν, εμείς έχουμε το μποιλερ κάτω, ενώ πάνω έχουμε μόνο τους συλλέκτες. Θα αλλάξουμε μόνο συλλέκτες συνολικής επιφάνειας 2τμ. Ποιοι συλλέκτες είναι πιο ποιοτικοί και value for money? Για τους Bosch έχετε να σχολιάσετε τίποτα; Οι Ελληνικοί είναι αρίστης ποιότητας γιατί να βάλεις Bosch ?
Lelouch Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Αυτός στο μαγαζί που πήγαμε να ρωτήσουμε μας είπε ότι είναι καλύτεροι αν και πιο ακριβοί.
papoys1 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Στις 14/3/2018 στις 12:39 ΜΜ, trabakoulas είπε Ερώτηση. Η προπυλενογλυκόλη είναι διάφανη γενικά; Υπάρχει κάποια οδηγία, κάτι που να μη συνιστά ή να απαγορεύει τη χρήση αιθυλενογλυκόλης στους ηλιακούς; Σκέφτομαι τι να κάνω. Μάλλον θα τους "ενοχλήσω" άλλη μία φορά, να είμαι πιο "οργανωμένος" τουλάχιστον τώρα. Το μίγμα αιθυλενογλυκόλης συνήθως είναι πράσινου χρώματος.Μπορείς να το βρεις και σε κόκκινο-καφέ και χρησιμοποιείται κυρίως για κινητήρες αυτοκινήτων. Η προπυλενογλυκόλη είναι άχρωμη και φυσικά ακίνδυνη,συνήθως είναι πιο πηχτή σε αντίθεση με την αιθυλενογλυκόλη που είναι αραιή σαν νερό.Πήρα πριν 2-3 μήνες ένα δοχείο 4 λίτρων και άλλαξα το υγρό στον ηλιακό μου. Δυστυχώς οι περισσότεροι που τοποθετούν ηλιακούς χρησιμοποιούν αιθυλενογλυκόλη για λόγους κόστους φυσικά. 2
gia_nnis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Ειχα περασει προσφατα σε ενα μαγαζι με υδραυλικα πανω στην Κλεισθενους και του λεω αντιψυκτικο για ηλιακους.. μου δειχνει ενα του 1 λιτρου μπλε χρωμα στα 4ευρω και του κανω αυτο ειναι αιθυλενογλυκόλη και περα απ αυτο ειναι και ακριβο!!! βρισκω το ιδιο με -26 στα 10ευρω το 5λιτρο αυτο δηλαδη που βαζω στο αυτοκινητο! Γιατι παππου ξερεις το σλογκαν μας ΄΄Ο εχθρος του φθηνου ειναι το φθηνοτερο΄΄ Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2018 από gia_nnis 2
papoys1 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Πέρασες στη γειτονιά μου και δεν έβαλες φωνή. Θα σε μαλώσω. Άσε ότι θέλουν ζητάνε ή μάλλον όσα τους λείπουν.Για το αυτοκίνητο είχα πάρει ένα τετράλιτρο από το jumbo νομίζω 6 ευρώ. 12 βαθμούς νομίζω ήταν για την Αθήνα και 100% να το αραιώσεις μια χαρά είναι.Σπάνια να πέσει κάτω από τους 0 άντε να να πάει -2-3. Για τον ηλιακό πήρα το τετράλιτρο προπυλενογλυκόλης πριν 3-4 μήνες από leroy νομίζω 9 ευρώ.Πρέπει να το είδα στην ίδια τιμή και προχθές που πήγα για κάτι άλλο. 1
trabakoulas Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Παιδιά κι εμένα λογικά παραφλού μου βάλανε. Τραγικοί. Μπλε υγρό χύμα σε πλαστικό μπουκάλι νερού. Έτρεχε σα νεράκι. Κάτι σαν αυτό που φαίνεται στο βίντεο εδώ ας πούμε στο 3:10. Θα τους πάρω από αύριο λογικά, να δω τι θα κάνουν. Υποτίθεται ότι πλήρωσα και 35€ για το σετ σύνδεσης και φέρανε ένα χύμα μπουκάλι. Επικοινώνησα και με τον κατασκευαστή των συλλεκτών και μου είπε τα ίδια περί τοξικότητας κτλ. (προφανώς) και ότι όλα τα σετ σύνδεσης περιλαμβάνουν προπυλενογλυκόλη. Κανονικά θα έπρεπε να έρθουν να το αλλάξουν οι ίδιοι. Δεν μου αρέσει να κάνω αρνητική διαφήμιση, αλλά για να δούμε τι αντιμετώπιση θα έχουμε. Σε κάθε περίπτωση είναι εύκολο να αδειάσει το κύκλωμα των συλλεκτών; Να καθαριστεί εντελώς από το παραφλού πριν μπει η προπυλενογλυκόλη; @Lelouch Ο πωλητής θα σου πει αυτό που θέλει να πουλήσει. Για ποιο λόγο θέλετε να αλλάξετε συλλέκτες; Πόσο παλιός είναι ο ηλιακός; Είναι ανοιχτού κυκλώματος; 1
Lelouch Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 @trabakoulas Λοιπόν, οι συλλέκτες μας είναι 15ετίας και χάλασαν τελείως, δε δουλεύουν. Είναι 2 συλλέκτες 1,5m x 1m. Για το αν είναι ανοιχτού κυκλώματος ή όχι δεν ξέρω, πως μπορώ να το κοιτάξω; Γενικά αν μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποιες οδηγίες για το τι κοιτάμε σε έναν συλλέκτη. Ο πατέρας μου για παράδειγμα λέει να κοιτάξω συλλέκτες τιτανίου. Τώρα τι είναι αυτό, αν είναι το ιδανικό κλπ εγώ δεν το ξέρω για αυτό μπήκα στο τόπικ για να με καθοδηγήσετε λίγο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις