acomaedo Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Καλύτερα πάρε ένα σύστημα κλειστού κυκλώματος και συνδίασε το με χάλκινη δεξαμενή. Τουλάχιστον δε θα σε ξανααπαχολήσει πιθανή διάβρωση. Φρόντισε μόνο και ο συλλέκτης να εχει χάλκινες σωληνώσεις.
katherinefigi Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Κι εγώ διάβασα τις προηγούμενες απαντήσεις και είμαι όχι απλά μπερδεμένη....τι να πω!! Αθήνα κέντρο μένουμε, έτοιμοι για calpak είμασταν, και μία μέρα πριν τον παραγγείλουμε (χρόνος παράδοσης μια εβδομάδα μας είπαν, όχι κάτι τρελά που διάβασα σε προηγούμενες σελίδες), μας είπαν για elite και diana, που η τιμή έχει τεράστια διαφορά. Μιλάμε για 160, διπλής ενέργειας, με δύο συλλέκτες. Έχετε να μου προτείνετε κάτι σχετικά άμεσα? Γιατί πρέπει να καταλήξουμε μέσα σήμερα-αύριο για να τελειώνουμε. Είμαι και 8 μηνών και δε με παίρνει χρονικά να έχω τέτοιες εκκρεμότητες.... Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων....
panos09 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Μένω στη Ρόδο (Φοβερή ηλιοφάνεια). Δυστυχώς μου τρύπησε το Boiler (Ο ηλιακός δεν ήταν κλειστού κυκλώματος). Θέλω να τοποθετήσω τον καινούργιο πάνω σε κεραμίδια. Φοβάμαι τον άνεμο. Θα κάνω κατασκευή σε σιδερά? Υπάρχουν προτάσεις για ηλιακό από Ρόδο ή να αγοράσω και να το μεταφέρω... Τα πάντα εδώ είναι πανάκριβα Το νερό έχει αρκετά άλατα (Σκέφτομαι να βάλω ένα καλό φίλτρο μετά το ρολόι) Είμαι <100 μέτρα από τη θάλασσα. Αν αγοράσετε ηλιακό που να είναι για κεραμοσκεπή έρχετε με όλα όσα χρειάζετε για να τον τοποθετήσετε με ασφάλεια, χώρις να σπάσετε κεραμίδια ή να έχετε διαροές, κλπ. Ο άνεμος δεν είναι καθόλου πρόβλημα αν γίνει σωστή εγκατάσταση. Βέβαια η κεπαμοσκεπή σας πρέπει να κοιτάζει Νότια όσο γίνεται, να έχει πρόσβαση για να ανέβουν τα υλικά και οι τεχνικοί, και να μπορεί να σηκώσει τα περίπου 300 κιλά του συστήματος όταν είναι γεμάτο. Μην κάνετε πατέντες με σιδεράδες, θα σας στοιχήσει περισσότερα και αισθητικά θα είναι ... πατέντα! Το φίλτρο για τα άλατα δεν κάνει μάλλον τίποτα... Άν έχετε σοβαρό πρόβλημα με άλατα μόνο κάποιος αφαλατωτής θα κάνει δουλειά.
viatherm Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Μπορείς να βάλεις αφαλατωτή , αλλα ΔΕΝ κανει για ποσιμο νερο ! (και κοστιζει αρκετα) Αλλιως μπορεις να βαλεις ενα φιλτρο Γαλαζια πριν τον ηλιακο (παλι δεν θα κανει για ποσιμο ) ειναι μια βοηθεια και ενα μαγνητη 1/2'' (περιπου 30 ?)θα εισαι πολυ καλυτερα απο το τιποτα !
serpiko Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Φιλε kid, τι γνωμη εχεις για τους ηλιακους ΘΕΡΜΥΚ?Εχουν σημανση CE και ασφαλεια αστικης ευθυνης οι μοναδικοι δηλαδη.Νομιζω οτι μαζι με τα Iliosak ειναι τα πιο αξιοπιστα ελληνικα ηλιακα συστηματα.Περιμενω την αποψη σου..Ευχαριστω ΥΓ. Αν και για τα Iliosak η ποιοτητα του αλουμινενιου πλαισιου δεν μου φαινεται και η πλεον καλυτερη.Εχεις επισκεφθει ποτε το εργοστασιο στην καλαματα?Και οι NATUR ξεχασα να προσθεσω ειναι οι δευτεροι της ΘΕΡΜΥΚ. το μονο που εχω να πω μακρυα απο συσκευες φτηνες. καλο ειναι να συνδυαζεται η ποιοτητα με την τιμη. οταν ηθελα ηλιακο εψαξα και επεσα επανω στο site της ενωσης ηλιακων. πιστευω πως οι εταιρειες που ειναι εκει εχουν και ποιοτητα βαση λογικα προδιαγραφων που απαιτουνται για να γινουν μελη. απευθυνθηκα σε οσους ηταν αθηνα και η διαφορα μου σε τιμη ηταν γυρω στα 200 ευρω σε σχεση με καποιο φτηνο. αλλα θα τα παρω πισω απο την διαρκεια ζωης του ηλιακου και απο την ενεργεια που θα αποκομισω εφοσον η ποιοτητα του συλλεκτη ειναι καλυτερη. ημουνα αναμεσα στην ηλιοακμη και την σηε. πολυ καλη ποιοτητα και οι 2 αλλα προτιμησα την σηε λογω του οτι ειχε και καθετο καζανι που απο οτι εμαθα εχει καλυτερη αποδοση. παντως αυτο που παιζει ρολο ειναι να μην πας να γλιτωσεις το καρφι και χασεις το πεταλο. ψαχτο πρωτα serpiko
dimfarm Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 kid, σε βρισκω αρκετα ενημερωμενο, οπως το δηλωσες, και θα ηθελα την βοηθεια σου στην αγορα ηλιακου. Ειμαστε τετραμελης οικογενεια. Διπλης ενεργειας θα παρω, μαλλον στα 200 λιτρα. Τι μαρκα μου προτεινεις (μπορω να ερθω σε επαφη με τον γνωστο σου, κλειστου ή ανοικτου κυκλωματος; Σε ευχαριστω προκαταβολικα.
Vincent_Hanna Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Παιδια καλησπερα. Εχω μια ερωτηση. Προσφατα εβαλα ηλιακο Ματλεζο 160L 3πλης σε διοροφο στην επαρχια. Η συνδεση δεν εγινε απο ανθρωπο του Μαλτεζου αλλα απο τοπικο υδραυλικο. Η ηλεκτρικη συνδεση δεν εχει γινει ακομη. Η ερωτηση μου ειναι οτι τα καλωδια γειωσης που εξεχουν δεν εχουν συνδεθει και αναρωτιεμαι αν ειναι σωστο (βλεπε φωτο). Στην συνδεση στο σπιτι στην Αθηνα τα καλωδια ειναι συνδεδεμενα. Υπαρχει προβλημα?
Vincent_Hanna Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δενξερω γιατι δεν φαινεται η φωτο οποτε βαζω το λινκ http://img177.imageshack.us/my.php?image=malt1oz7.jpg
asikis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Καλησπερα. Ειμαι και εγω στην διαδικασια αγορας ηλιακου θερμοσιφωνα. Το εχω ψαξει αρκετε αλλα δεν εχω καταληξει σε καποια συγκεκριμενη εταιρεια. Ενας θειος μου εβαλε προσφατα εναν Solar-Plus (επειτα απο πολυ ψαξιμο οπως μου ειπε) και μου τον προτεινει ενεπιφυλακτα. Το βασικο κριτηριο για εμενα ειναι να ειναι τριπλης ενεργειας (αν τελικα εχει εγκατασταση η πολυκατοικια μου) ωστε να μπορω το χειμωνα να εχω ζεστο νερο μεσω του καλοριφερ. Απο εκει και περα εχω καποιες αποριες: 1. Προτιμω να εχει επιλεκτικους συλλεκτες (Τιτανιου ή κατι αλλο?) 2. το μποιλερ να ειναι inox, glass ή χαλκος? 3. Κλειστου κυκλωματος ε? Τελος, καποιος που ειναι πιο ειδικος θα ηθελα να μου πει την γνωμη του για τους Solar-Plus ή να μου προτεινει και καποιον αλλο κατασκευαστη καθως το βιαζομαι αρκετα μιας και εντος του μηνα περιμενουμε και μωρο στο σπιτι οποτε θα μας ειναι ακρως απαραιτητος. Σας ευχαριστω πολυ
kid Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 serpiko σεβαστή η απόψή σου αλλά αν ρίξεις μια ματιά σε όλες τις προηγούμενες σελίδες είμαι σίγουρος ότι θα βρεις δυσαρεστημένους πελάτες και των εταιριών που ανήκουν στον ΕΒΗΕ. Από επαγγελματική εμπειρία [πανω από 15 χρόνια] επίσης έχω καταλήξει ότι υπάρχουν καλά και κακά ηλιακά τόσο εντός όσο και εκτός ΕΒΗΕ. Στην τελική απλά μια ένωση επαγγελματιών είναι. Δε νομίζω καν να έχει ποιοτικά κριτήρια εισόδου σε αυτήν. Θα συμφωνήσω ότι θέλει ψάξιμο και ότι καλό είναι να αποφεύγουμε τις πολύ πολύ φτηνές κατασκευές [πχ που πωλούνται σε πολυκαταστήματα κτλ]. Από την άλλη δε θα προτείνω σε κάποιον να πληρώσει 200 ευρώ παραπάνω για το ταμπελάκι «μέλος ΕΒΗΕ». Αλήθεια το ΣΗΕ τι ποιότητας καζάνι και συλλέκτη έχει; Πόσο το πήρες; dimfarm κλειστού κυκλώματος όπως ήδη ειπώθηκε. Τον ηλιακό που προτείνω εγώ τον έχω αναφέρει πολλές φορές στις προηγούμενες σελίδες. Ρίξε μια ματιά και θα πάρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες από πολλά μέλη. Vincent_Hanna στα ανοξείδωτα ηλιακά πρέπει πάντα να υπάρχει γείωση.Πάντα! asikis αν θυμάμαι καλά έχει αναφερθεί πολλές φορές η συγκεκριμένη μάρκα στις προηγούμενες σελίδες και ΑΝ θυμάμαι καλά με όχι καλά σχόλια. Τσέκαρε για να είσαι σίγουρος. Προτείνω κλειστού κυκλώματος με boiler διπλού γυαλιού και επιλεκτικό τιτανίου σαν μια πολύ αποδοτική αγορά. Αν και βιάζεσαι πάρε τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά από τουλάχιστον 4-5 εταιρίες προκειμένου να καταλήξεις σε μια σωστή αγορά. Και μιας και θα αποκτήσεις μωρό μη σκεφτείς καθόλου τη λύση του πλαστικοποιημένου εσωτερικά ή γαλβανιζέ [ή χάλκινου] boiler. Eίναι πιο «βρώμικα» από το glass κατά τη γνώμη μου. καλό καλοκαίρι σε όλους.
Vincent_Hanna Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Vincent_Hanna στα ανοξείδωτα ηλιακά πρέπει πάντα να υπάρχει γείωση.Πάντα! kill Bill αν καταλαβα καλα αυτο που λες ειναι οτι πρεπει να συνδεθει η το καλωδιο της γειωσης που εξεχει με την γειωση της παροχης? Σε αλλη συνδεση που εχω δει ειναι οτι το καλωδιακι αυτο που δειχνω στην φωτο συνδεεται με τον σωληνα υγρου που ερχεται απο τους συλλεκτες (ακριβως μπροστα) Πρεπει να γινει η συνδεση ασχετα αν ειναι στο ρευμα η οχι? Ευχαριστω προκαταβολικα
ioakimidispan Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Καλησπερα. Ειμαι και εγω στην διαδικασια αγορας ηλιακου θερμοσιφωνα. Το εχω ψαξει αρκετε αλλα δεν εχω καταληξει σε καποια συγκεκριμενη εταιρεια. Ενας θειος μου εβαλε προσφατα εναν Solar-Plus (επειτα απο πολυ ψαξιμο οπως μου ειπε) και μου τον προτεινει ενεπιφυλακτα.Το βασικο κριτηριο για εμενα ειναι να ειναι τριπλης ενεργειας (αν τελικα εχει εγκατασταση η πολυκατοικια μου) ωστε να μπορω το χειμωνα να εχω ζεστο νερο μεσω του καλοριφερ. Απο εκει και περα εχω καποιες αποριες: 1. Προτιμω να εχει επιλεκτικους συλλεκτες (Τιτανιου ή κατι αλλο?) 2. το μποιλερ να ειναι inox, glass ή χαλκος? 3. Κλειστου κυκλωματος ε? Τελος, καποιος που ειναι πιο ειδικος θα ηθελα να μου πει την γνωμη του για τους Solar-Plus ή να μου προτεινει και καποιον αλλο κατασκευαστη καθως το βιαζομαι αρκετα μιας και εντος του μηνα περιμενουμε και μωρο στο σπιτι οποτε θα μας ειναι ακρως απαραιτητος. Σας ευχαριστω πολυ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ , ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΕΡΒΙΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ 10ρια ΜΑΡΚΕΣ ΗΛΙΑΚΩΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΛΗΞΕΣ ΑΚΟΜΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΠΟ. ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΦΙΛΙΚΟΣ , ΕΡΧΕΤΕ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΙΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ , ΜΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΠ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΡΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ , ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΡΚΕΣ , ΦΘΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΣ .Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΕΝΑΝ ΔΙΠΛΗΣ 160lt ΜΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ Ή ΤΗΝ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ ΝΟΜΙΖΩ ΜΕΡΑ (ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΩΡΑΚΙ). ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΡΙΠΛΗΣ , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΤΗΝ ΒΡΥΣΗ ΕΧΩ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ. ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΛΛΑ ΣΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΓΕΤΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΟ. ΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΜΕ ΒΑΦΗ ΤΙΤΑΝΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ , ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ. ΜΙΚΡΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ GLASS ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΥΓΕΙΗΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ SOLAR STAR ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ. ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΑΣ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις