DownUNDERground Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Τα πιστοποιητικά απόδοσης εννοείς προφανώς. Τα έχω δει όπως είπα. Απλά λέω να μοιραστεί κανείς μαζί μας αν έχει και προσωπική εμπειρία.
naive Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε Τα πιστοποιητικά απόδοσης εννοείς προφανώς. Τα έχω δει όπως είπα. Απλά λέω να μοιραστεί κανείς μαζί μας αν έχει και προσωπική εμπειρία. Δε νομίζω ότι εννοεί αυτό. Έχει εκδοθεί κανονισμός της ΕΕ που ορίζει ότι και οι ηλιακοί πρέπει να έχουν ενεργειακή σήμανση και καθορίζει πώς υπολογίζεται η κλάση. http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/HTML/?uri=CELEX:32013R0812&from=EN Λογικά θα πρέπει οι ηλιακοί να έχουν αυτοκόλλητο με την ενεργειακή σήμανση επάνω τους πλέον (ο κανονισμός έχει υποχρεωτική εφαρμογή από Σεπ 2015). Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2018 από naive 1
villasg Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Στις 16/5/2017 στις 1:38 ΜΜ, villasg είπε Εχω βαλει και τους 2 με διαφορα 1 ετους τον ενα (Nobel) Αθηνα και τον αλλο (Sonne) στην ευβοια 100000+++ στον Sonne Sonne με συλλεκτες phaethon vs Nobel clasic 1
DownUNDERground Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Μπορείς να εμπλουτίσεις λίγο; Τί ακριβώς διαφορές βλέπεις;
πάνοσ2 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 4 ώρες πριν, DownUNDERground είπε Μπορείς να εμπλουτίσεις λίγο; Τί ακριβώς διαφορές βλέπεις; Έχεις παρατηρήσει τις ηλεκτρικές συσκευές που έχουν το Α+++ και τα λοιπά; Θα πρέπει να έχουν μετρηθεί στο εργαστήριο (Δημόκριτος πχ) για τις ενεργειακές απώλειες που έχου.
orck Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 9 ώρες πριν, DownUNDERground είπε Μπορείς να εμπλουτίσεις λίγο; Τί ακριβώς διαφορές βλέπεις; Αυτό θα με ενδιέφερε και εμένα.
gdriver Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, villasg είπε Sonne με συλλεκτες phaethon vs Nobel clasic nobel classic με διαφορά. έχω και sonne με τον phaethon χάλκινο και nobel, έκαστοι στα 160 λίτρα, ο nobel κρατάει το ζεστό πολύ περισσότερες ώρες και είναι γενικώς πιο αποδοτικός. εκεί που ο nobel έχει χλιαρό νερό, o sonne είναι απλός κρύος. συν της άλλης, με τον sonne χρειάστηκε δύο φορές αλλαγή ολόκληρος ο ηλιακός λόγω προβληματικού συλλέκτη. μάζευαν και οι δύο πρώτες αλλαγές, μέσα στο κρύσταλλο υγρασία. ο τρίτος μέχρι τώρα δεν έχει βάλει υγρασία ευτυχώς. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2018 από gdriver
villasg Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 16 ώρες πριν, DownUNDERground είπε Μπορείς να εμπλουτίσεις λίγο; Τί ακριβώς διαφορές βλέπεις; Απλα με τον Sonne δεν εχω αναψει ΠΟΤΕ αντισταση , με τον Nobel εχω
orck Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Ποιον Sonne εχεις ακριβως (λιτρα και μεγεθος πανελ) και ποιον Nobel; Ειναι ιδια ταξης τιμης; Βρισκονται στο ιδιο σημειο, με ιδιο προσανατολισμο; Εαν τελικα παρω εναν καινουργιο ηλιακο ποσο θελει ο υδραυλικος για εγκατασταση βασης, τοποθετηση πανελ, καζανι, συνδεση αυτων, πληρωση υγρων; Ποσο ειναι η λογικη τιμη που συνηθως ζητανε;
villasg Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, orck είπε Ποιον Sonne εχεις ακριβως (λιτρα και μεγεθος πανελ) και ποιον Nobel; Sonne Glass 160lt/2,4m² Phaethon & Nobel Classic Apollon Glass 160lt/2.6m² AL2600 25 λεπτά πριν, orck είπε Ειναι ιδια ταξης τιμης; Βρισκονται στο ιδιο σημειο, με ιδιο προσανατολισμο; Σχεδον τα ιδια πανω κατω , ο Nobel ειναι αθηνα και ο Sonne Χαλκιδα 25 λεπτά πριν, orck είπε Εαν τελικα παρω εναν καινουργιο ηλιακο ποσο θελει ο υδραυλικος για εγκατασταση βασης, τοποθετηση πανελ, καζανι, συνδεση αυτων, πληρωση υγρων; Ποσο ειναι η λογικη τιμη που συνηθως ζητανε; Υπολογιζε ενα 80€ με αποδειξη Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2018 από villasg 1 1
πάνοσ2 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Να σε ρωτήσω κάτι. AL2600 τι σημαίνει? Συλλέκτης με υδροσκελετό αλουμινίου ή επιλεκτικό αλουμίνιο?
DownUNDERground Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε Έχεις παρατηρήσει τις ηλεκτρικές συσκευές που έχουν το Α+++ και τα λοιπά; Θα πρέπει να έχουν μετρηθεί στο εργαστήριο (Δημόκριτος πχ) για τις ενεργειακές απώλειες που έχου. Φίλε διευκρινίσεις ήθελα από τον villasg. Να σου πω την αλήθεια δε νομίζω η ενεργειακή κλάση (αν υπάρχει και κάτι τέτοιο στους ηλιακούς) να είναι σημαντικότερη από τα πιστοποιητικά solar keymark. villasg και gdriver, δύο αντικρουόμενες απόψεις πάντως. Μας μπερδέψατε. Πρέπει να βρούμε έναν τρίτο με τον ίδιο συνδυασμό για να δούμε που θα γείρει η πλάστιγγα!!! Βέβαια του villasg είναι σε διαφορετικές τοποθεσίες οπότε κι αυτό θα παίζει το ρόλο του. Θα είχε ενδιαφέρον να μας πει ο gdriver αν και σε αυτόν οι ηλιακοί είναι σε τελείως άλλα σημεία. 5 λεπτά πριν, πάνοσ2 είπε Να σε ρωτήσω κάτι. AL2600 τι σημαίνει? Συλλέκτης με υδροσκελετό αλουμινίου ή επιλεκτικό αλουμίνιο? http://nobel.gr/sullektis-apollon/63.214 Εδώ αναφέρει υδροσκελετό χαλκού απ' ό,τι καταλαβαίνω. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2018 από DownUNDERground
πάνοσ2 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 9 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε Φίλε διευκρινίσεις ήθελα από τον villasg. Να σου πω την αλήθεια δε νομίζω η ενεργειακή κλάση (αν υπάρχει και κάτι τέτοιο στους ηλιακούς) να είναι σημαντικότερη από τα πιστοποιητικά solar keymark. villasg και gdriver, δύο αντικρουόμενες απόψεις πάντως. Μας μπερδέψατε. Βέβαια του villasg είναι σε διαφορετικές τοποθεσίες οπότε κι αυτό θα παίζει το ρόλο του. Θα είχε ενδιαφέρον να μας πει ο gdriver αν και σε αυτόν οι ηλιακοί είναι σε τελείως άλλα σημεία. http://www.ebhe.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=93&Itemid=215&lang=el 3 λεπτά πριν, πάνοσ2 είπε http://www.ebhe.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=93&Itemid=215&lang=el http://www.estif.org/fileadmin/estif/content/standards_certification/downloads/Eco_Design_Labelling/WD_Ecodesign_and_Label_Part_1_General_Final_V1_20150204.pdf http://nobel.gr/news/energeiaki-simansi-upochrewtiki-gia-kathe-iliako-thermosifwna/18
villasg Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, πάνοσ2 είπε Να σε ρωτήσω κάτι. AL2600 τι σημαίνει? Συλλέκτης με υδροσκελετό αλουμινίου ή επιλεκτικό αλουμίνιο? http://nobel.gr/sullektis-apollon/63.214 Ο συλλέκτης Apollon, με μονοκόμματο κάσωμα και υδροσκελετό χαλκού Apollon AL S.I.: Με έξτρα πλευρική μόνωση υαλοβάμβακα 20mm
naive Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, DownUNDERground είπε Φίλε διευκρινίσεις ήθελα από τον villasg. Να σου πω την αλήθεια δε νομίζω η ενεργειακή κλάση (αν υπάρχει και κάτι τέτοιο στους ηλιακούς) να είναι σημαντικότερη από τα πιστοποιητικά solar keymark. Το ότι πρέπει να υπάρχει το λέει ο Κανονισμός της ΕΕ. (Σημειωτέον κανονισμός σημαίνει υποχρεωτική εφαρμογή από τα Κράτη-Μέλη, δε χρειάζεται να ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία όπως η οδηγία) Το solar keymark αναφέρεται μόνο στο συλλέκτη και όχι σε όλο το σύστημα (δηλαδή μένει έξω η μόνωση του δοχείου). Επίσης είναι κάτι που θα πρέπει να το βρεις και να το ψάξεις και να συγκρίνεις νούμερα, γιατί όποιος περνάει ένα συγκεκριμένο επίπεδο το παίρνει, ενώ με τα σύμβολα της ενεργειακής κλάσης είναι εξοικειωμένος ο ευρύτερος πληθυσμός και έχουν διαβάθμιση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις