shack Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δύσκολο να γίνουν συγκρίσεις αν δεν τηρούνται αυτά που λέει ο kid, πάντως αυτή την εποχή οι ηλιακοί έχουν την μικρότερη απόδοση λόγω μικρού μήκος ημέρας και χαμηλής θέσης του ήλιου στον ορίζοντα. 1
igano80 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 40 λεπτά πριν, kid είπε Μα είπα ότι δεν πάει σε σένα η τελευταία παράγραφος. Μιας και το αναφέρεις όμως θα πω αυτό . Για να γίνουν συγκρίσεις θα πρέπει να είναι απόλυτα ίδιες οι συνθήκες πχ να ξεκινούν από τον ίδιο βαθμό Κελσίου, να μην έχει χρησιμοποιηθεί εφεδρική πηγή ενέργειας, να έχουν τον ιδιο προσανατολισμό, την ίδια κλίση και κυρίως το ίδιο πραγματικό μέγεθος καζανιού σε lt .... (το τελευταίο έχει πολύ ζουμί για τους γνώστες) Νομίζω ωστόσο ότι για καλή σου τύχη έχεις "μπλέξει" με μια καλή εταιρία και δε θα αργήσεις να λύσεις το πρόβλημά σου. Απλά χρησιμοποίησε την εγγύηση που έχεις στα χέρια σου. Ναι είναι ίδιοι αυτοί οι παράγοντες και το τελικό αποτέλεσμα είναι μια μεγάλη διαφορά που δεν μπορεί να αποδοθεί σε κάτι άλλο από την απόδοση του ηλιακού.
DownUNDERground Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 21 ώρες πριν, DownUNDERground είπε Υπάρχει κάποιος τρόπος (ή όργανο) με το οποίο κάποιος τεχνικός μπορεί να μετρήσει την απόδοση στην έξοδο των ηλιακών πάνελ; Γι' αυτό κανείς;
naive Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 21 ώρες πριν, DownUNDERground είπε Υπάρχει κάποιος τρόπος (ή όργανο) με το οποίο κάποιος τεχνικός μπορεί να μετρήσει την απόδοση στην έξοδο των ηλιακών πάνελ; Την απόδοση δεν ξέρω πώς μπορείς να τη μετρήσεις, είναι σύνθετο πράγμα. Αν θες απλώς να μετρήσεις τη θερμοκρασία, υπάρχουν κάποια θερμόμετρα που είτε μπορείς να τα παρεμβάλεις στο σωλήνα που πάει από το συλλέκτη στο δοχείο, ή ακόμα και να τα στερεώσεις εξωτερικά. Δες κάτι τέτοια http://www.ebay.com/bhp/pipe-thermometer 1
DownUNDERground Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ, θα το δω κι αυτό. Βέβαια δεν αρκεί. Το θέμα είναι πως θα βγάλω ένα ασφαλές συμπέρασμα ότι τα πάνελ θέλουν αλλαγή. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2018 από DownUNDERground
naive Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, DownUNDERground είπε Ευχαριστώ, θα το δω κι αυτό. Βέβαια δεν αρκεί. Το θέμα είναι πως θα βγάλω ένα ασφαλές συμπέρασμα ότι τα πάνελ θέλουν αλλαγή. Τα πάνελ τα σημαντικά προβλήματα που μπορούν να πάθουν είναι να τρυπήσουν ή να βουλώσουν. Προφανώς δεν έχεις τρύπια, αν ανησυχείς για το βούλωμα μπορείς να τα αποσυνδέσεις και να τα ξεπλύνεις.
DownUNDERground Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Αν είναι 20ετίας+ δεν παίζει και πιθανότητα να μην αποδίδουν πλέον ικανοποιητικά; Σκεφτόμουν ότι και μόνο λόγω περασμένης τεχνολογίας να το πάρεις...
naive Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε Αν είναι 20ετίας+ δεν παίζει και πιθανότητα να μην αποδίδουν πλέον ικανοποιητικά; Σκεφτόμουν ότι και μόνο λόγω περασμένης τεχνολογίας να το πάρεις... Οι καινούργιοι επιλεκτικοί σαφώς έχουν καλύτερη απόδοση, αλλά δε νομίζω να είναι αυτός λόγος να τους αλλάξεις. Αν δεν έχουν κάποια εμφανή αστοχία ή βούλωμα, θα αποδίδουν περίπου όπως απέδιδαν και πριν 10 χρόνια. Επίσης το να αλλάξεις τώρα συλλέκτη και μετά από λίγο να σου τρυπήσει το βαρέλι, πάλι δεν είναι πρακτικό. Καλύτερα να αλλάξεις όλο μαζί το σύστημα όταν σου τρυπήσει.
DownUNDERground Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Απλά βαρέλι έχω ένα χάλκινο, σχετικά πρόσφατα ανακατασκευασμένο. Ενώ αν πάρω νέο, δε θα πήγαινα σε τόσο ακριβό αλλά σε glass. Γι' αυτό σκεφτόμουν μόνο αλλαγή πάνελς αν μου έλυνε το πρόβλημα της απόδοσης. Πετάς χάλκινο για να πάρεις glass; Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2018 από DownUNDERground
naive Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Όντως τότε έχει ζωή μπροστά του το βαρέλι. Από πού το πήρες, πού το ανακατασκεύασες; Αν ο συλλέκτης επαρκεί για τη χωρητικότητα του βαρελιού που έχεις, τεχνικά δε νομίζω να σε συμφέρει να τον αλλάξεις πριν την ώρα του για να βάλεις πιο αποδοτικό. Αν θες να το κάνεις για να έχεις ένα καλύτερο σύστημα και δε προβληματίζει το έξοδο είναι άλλο θέμα.
DownUNDERground Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Από κάποιο μεταπωλητή SONNE το είχα πάρει και το ανακατασκεύασε το εργοστάσιο της SONNE λόγω εγγύησης (αν και πλήρωσα μεταφορικά). Μα δεν είναι τι με συμφέρει τεχνικά αλλά καθαρά οικονομικά, καθώς κάθε δεύτερη-τρίτη μέρα αναγκάζομαι να ανάβω θερμοσίφωνα για να ενισχύσω το νερό! Όταν άλλοι στην πολυκατοικία φέτος έχει χρειαστεί να ανάψουν ελάχιστες φορές. Απλά ψάχνω τρόπο να σιγουρέψω ότι ευθύνονται αποκλειστικά τα πάνελ. Μην αλλάξω μόνο αυτά και τελικά αποδειχτεί προβληματικό και το βαρέλι, γιατί τότε θα έχει γίνει πατάτα. Τα οποία πάνελ ενημερωτικά είναι πιο παλιά και από το δοχείο...
naive Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Κοίταξε, αφού είναι SONNE και ανακατασκευασμένο στο εργοστάσιο αξίζει να το κρατήσεις. Ψάξε και τι ισχύει με την εγγύηση, μπορεί να έχεις,αφού τα καινούργια έχουν 50 χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε πρέπει να το αντικατέστησε το συγκεκριμένο κιόλας στον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Από περιέργεια, επειδή με αφορά, πόσο χρέωσαν τα μεταφορικά; Επίσης, το βαρέλι επηρεάζει την απόδοση σύμφωνα με τη μόνωση που έχει. Αυτός που είχα πάρει το 2010 είχε 6 εκατοστά, το οποίο είναι από τα παχύτερα, ρώτα αν θες τι έχει το δικό σου. Λογικά στην ανακατασκευή θα πρέπει να την ανανέωσαν τη μόνωση. Αυτό που σου λέω είναι ότι δε θα κάνεις απόσβεση την αγορά του πιο αποδοτικού συλλέκτη από το ρεύμα που θα γλιτώσεις λόγω καλύτερης απόδοσης. Από εκεί και πέρα αν θες να έχεις πλήρες σύστημα καινούργιο σύστημα, πάρε και καινούργιο συλλέκτη, το βαρέλι σου έχει καλή προοπτική ζωής.
DownUNDERground Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Απόσβεση θα κάνω κάποια στιγμή, γιατί μιλάμε για ιδιόκτητο διαμέρισμα. Εγώ είμαι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, εγώ και ο επόμενος. Άσε που το να έχεις ζεστό νερό την ώρα που το θες, δεν "πληρώνεται". Ναι, την ανανέωσαν τη μόνωση. Για πάχος δεν ξέρω, θα δω μήπως ρωτήσω. Εγγύηση υποτίθεται έχω, αλλά όταν τα μεταφορικά μου τα χρέωσαν 70 (!!!) ευρώ, αν θυμάμαι καλά, δεν τη θεωρώ και ακριβώς εγγύηση... Εκεί ακριβώς ήταν και ένα σημείο τριβής μου με την αντιπροσωπεία, αλλά... αναγκάστηκα εκείνη την εποχή να το προχωρήσω και να μην πάω σε ολική αλλαγή. Εξού και γιατί θέλω να το κρατήσω. Απλά θέλω να σιγουρέψω ότι ο αδύναμος κρίκος του συστήματος είναι τα πάνελ και δεν έχει γίνει καμμια μάπα ανακατασκευή και στο δοχείο.
naive Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, DownUNDERground είπε Απόσβεση θα κάνω κάποια στιγμή, γιατί μιλάμε για ιδιόκτητο διαμέρισμα. Εγώ είμαι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, εγώ και ο επόμενος. Άσε που το να έχεις ζεστό νερό την ώρα που το θες, δεν "πληρώνεται". Ναι, την ανανέωσαν τη μόνωση. Για πάχος δεν ξέρω, θα δω μήπ σκέψοως ρωτήσω. Εγγύηση υποτίθεται έχω, αλλά όταν τα μεταφορικά μου τα χρέωσαν 70 (!!!) ευρώ, αν θυμάμαι καλά, δεν τη θεωρώ και ακριβώς εγγύηση... Εκεί ακριβώς ήταν και ένα σημείο τριβής μου με την αντιπροσωπεία, αλλά... αναγκάστηκα εκείνη την εποχή να το προχωρήσω και να μην πάω σε ολική αλλαγή. Εξού και γιατί θέλω να το κρατήσω. Απλά θέλω να σιγουρέψω ότι ο αδύναμος κρίκος του συστήματος είναι τα πάνελ και δεν έχει γίνει καμμια μάπα ανακατασκευή και στο δοχείο. Α, δεν κατάλαβα ότι ήταν δικός από εγγύηση, νόμιζα πως βρήκες και πήρες έναν ανακατασκευασμένο από το μαγαζί. Τότε και τα πάνελ sonne δεν είναι, τα δικά του δηλαδή; (θα βοηθούσε αν από την αρχή είχες κάνει μια περιγραφή της περίπτωσής σου αντί να ρωτάς αποσπασματικά, να μη μιλάμε άδικα) Το έχω υπόψιν μου πως τα μεταφορικά δεν τα καλύπτει η εγγύηση (γενικά αν διαβάσεις και το σχετικό νόμο, τα μεταφορικά βαρύνουν τον αγοραστή by default, απλά σε κάποια προϊόντα βελτιώνουν τους όρους οι εταιρείες). Ωστόσο σκέφτομαι ότι με 70€ δεν κάνεις ούτε καν την υποχρεωτική συντήρηση διετίας που σου απαιτούν άλλες εταιρείες για την ισχύ της εγγύησης. Σε καμιά άλλη περίπτωση δε θα είχες εγγύηση μετά από 20 χρόνια και με αυτό το κόστος. Τι σου είχε πάθει και τον έστειλες για επισκευή; Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2018 από naive
DownUNDERground Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Όχι, τα πάνελ είναι από την πρώτη εγκατάσταση από Φυρογένη (πλήρες σετ) και έχουν παραμείνει τα ίδια. Το δοχείο του Φυρογένη τρύπησε κάποια στιγμή και μπήκε το χάλκινο της SONNE. Φαντάσου ότι τα 20+ χρόνια ζωής που είπα για τα πάνελ είναι λίγα τώρα που το σκέφτομαι. Υπολόγισε πιο κοντά στην 30ετία έχουν βγάλει... Το δοχείο είχε κάποιο ράγισμα από κάτω και διαρροή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις