Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν έχουμε ένα συλλέκτη καλύπτουμε το πάνω ή το κάτω μέρος;; έχει αναφερθεί αλλά δεν θυμάμαι.. Λογικά το πανω..

Το κάτω

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Θα ηθελα να γραψω και εγω τον πονο μου, οποιος ξερει παρακαλω αας μου εξηγησει.

Σε ηλιακο (μαρκας solar star) 10ετιας χωρις ποτε να γινει η παραμικρη συντηρηση παρατηρηθηκε οτι κατεβαζει αλατα στις βρυσες σε σημειο να βουλωνουν καποιες φορες.

Εγινα υδραυλικος σημερα, με επιτυχια μπορω να πω, αλλαξα ολους τους θερμομονωτικους σωληνες (οι παλιοι ειχαν διαλυθει πολυ ασχημα), εβαλα νεες ασφαλειες, νεους διακοπτες, νεα τσιμουχα κλπ

Παρατηρω ομως τα παρακατω, η εξοδος του ζεστου ειναι διπλα στην αντισταση και κατω, η εισοδος του κρυου ειναι στην αλλη μερια αλλα εχει εσωτερικο σωληνα και ουσιαστικα βγαζει το νερο επανω. Εχει λογικη αυτο; Το ζεστο νερο δεν ειναι σαν τον ζεστο αερα και παει παντα πανω;

Επισης εχει μια βαλβιδα εκτονοσης στην εισοδο του κρυου και κλασικα αλλη μια στο κλειστο κυκλωμα επανω, η βαλβιδα στο κρυο που βοηθαει;

Το κακο ειναι οτι ισως να τα εκανα ολα αυτα τσαμπα καθως στο εσωτερικο του το χρωμα, οτιδηποτε του ειχαν ψεκασει ειναι πλεον σε μορφη σακουλας, εχει ξεκολλησει απο το μεταλλικο τοιχωμα, εχει σκουρια παντου εσωτερικα.

Δημοσ.

Το ζεστό πάνω το βγάζει αλλά εσωτερικά με σωλήνα το οδηγούν  από την κάτω μεριά για λειτουργικούς λόγους.

Η βαλβίδα εκτόνωσης στο κρύο μπαίνει πάντα για να εκτονώνει νερό όταν ανέβει εσωτερικά πολύ η πίεση  νερού

και πρέπει κάπου να εκτονωθεί.

Τα υπόλοιπα τζάμπα τα έκανες.Άλατα μαζεύει εσωτερικά το καζάνι λόγω της υψηλής θερμοκρασίας του νερού και για καλό καθαρισμό πρέπει να βγει το πλαϊνό καπάκι τα καθαριστεί το καζάνι (μπόιλερ) εσωτερικά και να μπει καινούργια φλάντζα.

Και το δικό μου θέλει καθάρισμα αλλά βαριέμαι. :P

Δύσκολη δουλειά και αν δεν πιάνουν πολύ καλά τα χέρια σου πρέπει να φωνάξεις και υδραυλικό (το Στέλιο)  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Μαζεψα μπολικα αλατα, ενας υδρυαλικος που καλεσα για αλλη δουλεια μου προτεινε να μπει φιλτρο εξωτερικα στην εξοδο του ζεστου για να κατακραταει οτιδηποτε βγαινει, παρολο που καθαρισα οσο καλυτερα μπορουσα σιγουρα εχει μεινει πολυ πραγμα ακομη μεσα. Πολυ κακη κατασκευη, πολυ μικρο στομιο για εργασιες, ουτε το χερι να του κανω fisting δεν μπορεις να κανεις σωστα...

• Like 2
Δημοσ.

Πόσο εκνευρίζομαι που δεν φτιάχνονται συσκευές για να "κρατάνε", αλλά μόνο για να "πουλάνε"! Τι κρίμα που η γενιά μας δεν θα ζήσει τέτοιες στιγμές, όλα για το χρήμα γαμώτη μου... όλα!  :mad:

• Like 3
Δημοσ.

Μαζεψα μπολικα αλατα, ενας υδρυαλικος που καλεσα για αλλη δουλεια μου προτεινε να μπει φιλτρο εξωτερικα στην εξοδο του ζεστου για να κατακραταει οτιδηποτε βγαινει, παρολο που καθαρισα οσο καλυτερα μπορουσα σιγουρα εχει μεινει πολυ πραγμα ακομη μεσα. Πολυ κακη κατασκευη, πολυ μικρο στομιο για εργασιες, ουτε το χερι να του κανω fisting δεν μπορεις να κανεις σωστα...

Μήπως μπήκαν ανάποδα οι σωλήνες για το κρύο και ζεστό νερό, οπότε κατεβαίνουν τα άλατα που είναι στον πάτο; Γιατί και μένα ο ηλιακός μετά από 5 χρόνια χρόνια είχε πολλά άλατα, αλλά δεν μπορούσαν να συμπαρασυρθούν στο σωλήνα του ζεστού, αφού αυτός τραβάει από πάνο. 

• Like 3
Δημοσ.

Τι να πω; Μαθητευομενος μαγος ειμαι, ο ηλιακος μου ειναι οπως αυτος που φαινεται στην φωτογραφια (την βρηκα σε προηγουμενες σελιδα) δινει το κρυο με την ασφαλεια της στο σωληνα που παει ψηλα, και περνει το ζεστο απο αυτην που ειναι κατω απο την αντισταση. Εμενα, που ξαναλεω δεν εχω ιδιαιτερη σχεση με τα υδραυλικα, μου καθεται πολυ περιεργο αυτο, οι σωληνες ετσι και αλλιως δεν μπαινουν αναποδα στον ηλιακο λογω μηκους, πρεπει να ανοιξω και να τα αλλαξω μεταξυ απο τους κεντρικους συνδεσμους.
Λες να εκανε τετοια κοτσανα ο υδραυλικος; ΕΠΟΣ

CLOSED%20CIRCUIT%20TANK%20%20(Medium).jp

Δημοσ.

Τι να πω; Μαθητευομενος μαγος ειμαι, ο ηλιακος μου ειναι οπως αυτος που φαινεται στην φωτογραφια (την βρηκα σε προηγουμενες σελιδα) δινει το κρυο με την ασφαλεια της στο σωληνα που παει ψηλα, και περνει το ζεστο απο αυτην που ειναι κατω απο την αντισταση. Εμενα, που ξαναλεω δεν εχω ιδιαιτερη σχεση με τα υδραυλικα, μου καθεται πολυ περιεργο αυτο, οι σωληνες ετσι και αλλιως δεν μπαινουν αναποδα στον ηλιακο λογω μηκους, πρεπει να ανοιξω και να τα αλλαξω μεταξυ απο τους κεντρικους συνδεσμους.

Λες να εκανε τετοια κοτσανα ο υδραυλικος; ΕΠΟΣ

Ναι, φαίνεται ότι έχει συνδεθεί ανάποδα. Σίγουρα σπαταλούσες και ρεύμα όταν το ζέσταινες με αντίσταση γιατί έπρεπε να ζεσταθεί μέχρι κάτω για να σου έρθει καυτό νερό.

Δες τα θετικά, με την εμπειρία που απόκτησες πλέον θα τα κάνεις μόνος σου.

• Like 2
Δημοσ.

Μια ολοκληρη μερα το παλευω :)
Δεν ειχε αναψει σχεδον ποτε με ηλεκτρικο, ειχαμε βαλει απο την αρχη ηλεκτρικο ταχυθερμοσιφωνο το οποιο ηταν απιστευτη καλη αγορα. Ζεστενει αμεσα οσο νεο θα χρησιμοποιησεις μονο και ουτε λιτρο παραπανω.
Παω αυριο παλι επανω για να τελειωσω το εργο :)

Δημοσ.

Μια ολοκληρη μερα το παλευω :)

Δεν ειχε αναψει σχεδον ποτε με ηλεκτρικο, ειχαμε βαλει απο την αρχη ηλεκτρικο ταχυθερμοσιφωνο το οποιο ηταν απιστευτη καλη αγορα. Ζεστενει αμεσα οσο νεο θα χρησιμοποιησεις μονο και ουτε λιτρο παραπανω.

Παω αυριο παλι επανω για να τελειωσω το εργο :)

Και ελπιζω τωρα που το μαθημα σου εγινε παθημα,ανα 2 χρονια να καθαριζεις τα αλατα να αλλαζεις το ανοδιο και να συμπληρωνεις αντιψυκτικο τον χειμωνα ετσι ωστε να σου βγαλει μερικα χρονακια ακομα.
  • Like 2
Δημοσ.

Η ερώτηση μου είναι ελαφρώς off topic μιας και αφορά ηλεκτρικό και όχι ηλιακό θερμοσίφωνα.

Μετακόμισα πρόσφατα σε σπίτι που έχει ένα παλιό ηλεκτρικό θερμοσίφωνα στο πατάρι του. Ο θερμοσίφωνας είναι ELCO και έχει ένα ταμπελάκι πάνω του που λέει μια ημερομηνία (κατασκευής ή εγκατάστασης) 1978! Ο θερμοσίφωνας αν και 40 χρόνων λειτουργεί κανονικά!

Βρίσκομαι σε μεγάλο δίλλημα: Να τον αφήσω έτσι μέχρι κάποια στιγμή να χαλάσει ή να επιχειρήσω με τη βοήθεια υδραυλικού να κάνω μια στοιχειώδη συντήρηση, όπως αφαίρεση αλάτων, αντικατάσταση ανωδίου μαγνησίου κτλ; Ο υδραυλικός μου μού είπε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όταν θα πάει να κάνει οποιαδηποτε εργασία στον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα να του μείνει στο χέρι και πρότεινε να τον αφήσω έτσι. Εσείς τι προτείνετε;

Το σπίτι είναι δικό μου, αν νοίκιαζα θα έπρεπε να συνεννοηθώ με τον ιδιοκτήτη.

Δημοσ.

Με τις γνωσεις που αποκομισα απο τον δικο μου λεω οτι ισως και να εχει δικιο ο υδραυλικος σου. Στην περιπτωση μου ειχε μια φλατζα (λαστιχακι στεγανοποιησης) το οποιο πρεπει να βγαλεις για να φτασεις μεσα, βγαζοντας το ταρακουνας οτιδηποτε υπαρχει εκει, σε εμενα το ειχαν περασει ολο με ενα πρασινο χρωμα, μεσα και εξω, δεν ξερω τι ειναι αυτο, επειδη η διαβρωση εχει προχωρησει πολυ αυτο το πρασινο εχει ξεκολλησει και εχει γινει σαν σακουλα εσωτερικα, προφανος εκει που ειναι το στομιο κανει και ρηγματωσεις. Με αλλα λογια δεν ξανασφραγιζει ξανα.
Απλα στην περιπτωση σου καποια στιγμη θα εχεις διαρροη, κατι θα τρυπησει, τωρα πως το αντιλαμβανεσαι αυτο εκτος το προφανες να δεις νερα απο το παταρι σου δεν ξερω.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα τον άλλαζα για το φόβο να τρυπήσει απότομα και να πλημμυρίσει το πατάρι. Η συντήρηση δεν αξίζει, καλύτερα να δώσεις αυτά τα χρήματα+ 80€ που κοστίζει ο καινούργιος για να τον αλλάξεις.

Καλό είναι όταν λείπεις πολύ από το σπίτι να κόβεις το νερό.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...