fredd0 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Οτι 'επωνυμο' και να παρεις παρομοια αποδοση θα εχει, τα να δες ηλιακο διαμαντι που ζεσταινει νερο χωρις ηλιο ειναι μπουρδες. Ολοι παρομοια δοχεια εχουν, ολοι παρομοιους συλλεκτες. Εκτος των vaccum που μπορει μεν να εχουν λιγο καλυτερη αποδοση το χειμωνα, αλλα εχουν θεματα υπερθερμανσης το καλοκαιρι. Κοιτα after sales της καθε εταιρειας. Και το τι ωρα 'τελειωνει' το νερο ειναι συναρτηση του τι καταναλωση κανεις. Καθε φορα που τραβας ζεστο νερο αυτο αντικαθισταται στο καζανι του ηλιακου με κρυο.Και οτι φρεσκο κρυο νερο μπανει στο καζανι μετα τις 2 το μεσημερι δυκολο να ζεσταθει, γιατι πολυ απλα η ηλιακη ενεργεια ειναι μικρη. Εγω που ειμαι solo και ολη μερα λειπω εχω ζεστο νερο το βραδυ οτι και να γινει, γιατι δεν εχω καταναλωση. Εσεις αν ειστε 5 και εχετε καταναλωση καθ' ολη τη διαρκεια της ημερας, ε και 100,000 να δωσεις για ηλιακο δε μπορει να κρατησει ζεστο χωρις ενεργεια, θαυματα δε γινονται. Σιγουρα η μεγαλη χωρητικοτητα βοηθαει (και σε καμια περιπτωση δε θα κοιταγα 200lt ηλιακο, ειδικα Calpak που δεν ειναι καν 200lt με 5 ατομα) αλλα και παλι, ειδικα σε οριζοντιο δοχειο εκτεθειμενο στις καιρικες συνθηκες μη περιμενεις θαυματα. 1
panos0100 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 120 λίτρα για 3 άτομα είναι μια χαρά, αν τα άτομα είναι γυναίκες ή κορίτσια πάνω από 10, κάντο 200 τουλάχιστον (από προσωπική εμπειρία, με γιο, κόρη και γυναίκα) αα δεν ηξερα οτι εχει και ποιο κατω, τι μαρκα να κοιταξω ομως και ποσο κοστιζει να το βαλει καποιος; επισης τι συντηρηση εχει και ποιο ειναι το κοστος της; ευχαριστω πολυ
naive Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 αα δεν ηξερα οτι εχει και ποιο κατω, τι μαρκα να κοιταξω ομως και ποσο κοστιζει να το βαλει καποιος; επισης τι συντηρηση εχει και ποιο ειναι το κοστος της; ευχαριστω πολυ 500λίτρα δεν υπάρχει για σπίτι, μέχρι 200 πάνε συνήθως. Για 3 άτομα γύρω στο 160 είναι καλά. Η εγκατάσταση στοιχίζει γύρω στα 70€ η εργασία, αλλά αν χρειάζονται επιπλέον σωληνώσεις και καλώδια μπορεί να πάει και κανα 300ρι. Η συντήρηση πάει ανάλογα με τον τύπο και τον κατασκευαστή, από κάθε χρόνο μέχρι ποτέ. Επίσης μπορεί να στοιχίσει από 30 έως 120€. Αν δε θες να διαβάσεις όλο το θρεντ, που είναι λογικό γιατί είναι τεράστιο, μπορείς να κάνεις αναζήτηση με λέξεις κλειδιά, για όλα αυτά που ρωτάς έχουν γραφτεί πολλές σελίδες. Έχει κανείς υπόψιν του τι είναι το energy label? https://ec.europa.eu/energy/eepf-labels/label-type/water-heaters
haris_216 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 120 λίτρα για 3 άτομα είναι μια χαρά, αν τα άτομα είναι γυναίκες ή κορίτσια πάνω από 10, κάντο 200 τουλάχιστον (από προσωπική εμπειρία, με γιο, κόρη και γυναίκα) 120 λίτρα δεν φτάνει ούτε γι' αστείο για 3μελή οικογένεια (εκτός αν είναι παπούδια). Τουλάχιστον όχι για χειμώνα. (δεν θα πω κάτι παραπάνω αφού το θέμα "χωρητικότητα" έχει υπεραναλυθεί στο παρελθόν)
D.PAT Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Αν ο θερμοστάτης με την αντίσταση συνδέεται με καλώδια, δεν χρειάζεται να Βάλεις τίποτα, απλά τον τραβάς λίγο έξω, 1-2 εκατοστά. Δηλαδή να κόψω ένα φύλλο Α4 στο μεγεθος της "πλάτης" του θερμοστάτη και αφου τον τραβήξω λίγο έξω να το βάλω από πίσω του και να τον σταθεροποιήσω πάλι;Είναι ο παρακάτω
villasg Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Μετά απο 9 χρόνια ταλαιπωρίας με μια μπακατέλα (το χειμώνα μετά τις 8 τελείωνε το ζεστό νερό ακομα και με ηλιοφάνεια και απο σέρβις) σκέφτομαι να πάρω ένα καλό ηλιακό γιατι πλεόν γίναμε 5 και το ζεστό νερό είναι απαραίτητο. Ο υδραυλικός μου πρότεινε ανεπιφύλακτα τον Calpac 200 λιτρα με τις γυάλινες μπουκάλες έλεγε (Vacuum), χαζεύοντας λίγο το ιντερνετ βρήκα αντί για τα 1400 που κοστίζει αυτός εναν με 1100 της Helioakmi Megasun που είναι για 300 λίτρα και με 5.3 τμ επιφάνεια (αντι του 2.87). Διαβάζοντας καλα λογια για την Helioakmi νομίζω ότι είναι μια καλή κινήση. Τι γνώμη έχετε? Υπάρχει κάτι άλλο να προτείνεται? Ζητούμενο η πολυ καλή απόδοση τον χειμώνα και ποσότητα 200 λίτρα και ανω. Βασικα δεν παιζει ρολο ποσα ειναι τα ατομα αλλα ποσα απο αυτα ειναι γυναικες ! ! ! Εγω θα σου προτεινω να δεις τον SONNE 300λτ glass με συλεκτες Phaethon 4,8m2 [ http://www.sonne.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=34&Itemid=98&lang=el ] . Παρε ενα τηλ και ρωτα τους
shack Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Έχω έναν ηλιακό 250λτ 4τμ που εξυπηρετεί 5 άτομα (τα δύο με στρατιωτική χρήση, τα δύο γυναίκες που δεν λογαριάζουν τίποτα και ένα παιδί) μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος, το καλοκαίρι δεν τελειώνει με τίποτα το ζεστό νερό και τον χειμώνα όταν έχει ηλιοφάνεια φτάνει). Σκέφτηκα να βάλω 320λτ αλλά που να το βάλεις το θηρίο.
igano80 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Οτι 'επωνυμο' και να παρεις παρομοια αποδοση θα εχει, τα να δες ηλιακο διαμαντι που ζεσταινει νερο χωρις ηλιο ειναι μπουρδες. Ολοι παρομοια δοχεια εχουν, ολοι παρομοιους συλλεκτες. Εκτος των vaccum που μπορει μεν να εχουν λιγο καλυτερη αποδοση το χειμωνα, αλλα εχουν θεματα υπερθερμανσης το καλοκαιρι. Κοιτα after sales της καθε εταιρειας. Και το τι ωρα 'τελειωνει' το νερο ειναι συναρτηση του τι καταναλωση κανεις. Καθε φορα που τραβας ζεστο νερο αυτο αντικαθισταται στο καζανι του ηλιακου με κρυο.Και οτι φρεσκο κρυο νερο μπανει στο καζανι μετα τις 2 το μεσημερι δυκολο να ζεσταθει, γιατι πολυ απλα η ηλιακη ενεργεια ειναι μικρη. Εγω που ειμαι solo και ολη μερα λειπω εχω ζεστο νερο το βραδυ οτι και να γινει, γιατι δεν εχω καταναλωση. Εσεις αν ειστε 5 και εχετε καταναλωση καθ' ολη τη διαρκεια της ημερας, ε και 100,000 να δωσεις για ηλιακο δε μπορει να κρατησει ζεστο χωρις ενεργεια, θαυματα δε γινονται. Σιγουρα η μεγαλη χωρητικοτητα βοηθαει (και σε καμια περιπτωση δε θα κοιταγα 200lt ηλιακο, ειδικα Calpak που δεν ειναι καν 200lt με 5 ατομα) αλλα και παλι, ειδικα σε οριζοντιο δοχειο εκτεθειμενο στις καιρικες συνθηκες μη περιμενεις θαυματα. Οταν έγραψα ότι τελείωνε το νερό νωρίς, εννοούσα χωρίς να το χρησιμοποιήσεις αλλα απο απώλειες στη μόνωση του δοχείου (κακή σχεδίαση). Αρα συμφωνείς ότι ο Calpak είναι ακριβώς για αυτά που προσφέρει σε σχέση με τον Heliosakmi και τον Sonne που μου γράψανε παρακάτω?
D.PAT Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 500λίτρα δεν υπάρχει για σπίτι, μέχρι 200 πάνε συνήθως. Για 3 άτομα γύρω στο 160 είναι καλά. Η εγκατάσταση στοιχίζει γύρω στα 70€ η εργασία, αλλά αν χρειάζονται επιπλέον σωληνώσεις και καλώδια μπορεί να πάει και κανα 300ρι. Η συντήρηση πάει ανάλογα με τον τύπο και τον κατασκευαστή, από κάθε χρόνο μέχρι ποτέ. Επίσης μπορεί να στοιχίσει από 30 έως 120€. Αν δε θες να διαβάσεις όλο το θρεντ, που είναι λογικό γιατί είναι τεράστιο, μπορείς να κάνεις αναζήτηση με λέξεις κλειδιά, για όλα αυτά που ρωτάς έχουν γραφτεί πολλές σελίδες. https://ec.europa.eu/energy/eepf-labels/label-type/water-heaters Και βέβαια υπάρχουν ηλιακά 500L. Για την αποφυγή δαπάνης κεντρικού συστήματος, (βεβιασμένης) η BAUER κατασκευάζει ηλιακό μέχρι 500L. Για μεγαλύτερα μόνο βεβιασμένης. www.bauer.gr/fwtografies Τρίτη φωτώ
naive Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Και βέβαια υπάρχουν ηλιακά 500L. Για την αποφυγή δαπάνης κεντρικού συστήματος, (βεβιασμένης) η BAUER κατασκευάζει ηλιακό μέχρι 500L. Για μεγαλύτερα μόνο βεβιασμένης. www.bauer.gr/fwtografies Τρίτη φωτώ Μα αυτό δεν είναι για οικιακή χρήση! Ωστόσο όντως δεν ήξερα ότι υπάρχει ηλιακός με φυσική ροή 500lt, μπράβο σας για τη δυνατότητα. 1
D.PAT Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Έχω έναν ηλιακό 250λτ 4τμ που εξυπηρετεί 5 άτομα (τα δύο με στρατιωτική χρήση, τα δύο γυναίκες που δεν λογαριάζουν τίποτα και ένα παιδί) μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος, το καλοκαίρι δεν τελειώνει με τίποτα το ζεστό νερό και τον χειμώνα όταν έχει ηλιοφάνεια φτάνει). Σκέφτηκα να βάλω 320λτ αλλά που να το βάλεις το θηρίο. 5 άτομα πρέπει να καλύπτεστε άνετα με 250λτ. για τον χειμώνα πάντα. δεν μας ενδιαφέρει τη κάνει ο ηλιακός το καλοκαίρι. Μα αυτό δεν είναι για οικιακή χρήση! Ωστόσο όντως δεν ήξερα ότι υπάρχει ηλιακός με φυσική ροή 500lt, μπράβο σας για τη δυνατότητα. Αυτά τα κατασκευάζουμε για μικρές ξενοδοχειακές μονάδες. Αλά και για μεγάλες επίσης. Διότι σε πολλά σημεία της Ελλάδος (νησιά) έχουν προβλήματα με το ρεύμα, (διακοπές) και τα κεντρικά συστήματα δεν δουλεύουν. Το συγκεκριμένο στην Φώτο. Είναι σε γηροκομείο του γνωστού ραλίστα Κώστα Πατσουρέα, το πρώτο που τοποθετήσαμε ήταν βεβιασμένης, το κόστος ώμος ήταν αρκετά υψηλό, στα υπόλοιπα 5 τοποθετήσαμε 500ρια θερμοσιφωνηκά. Ο Κώστας τώρα ασχολείται με τέτοιες επιχειρήσεις. Η αναφορά αυτή γίνεται, μετά από την προφορική άδεια, του Κώστα Πατσουρέα. Έχει κανείς υπόψιν του τι είναι το energy label? Το πινακιδακη ενεργειακής κλάσης επιβάλλετε σε όλα τα ηλιακά. Λίγοι είναι αυτή που έχουν αυτές της πιστοποιήσεις, ακόμα και αυτή που έχουν solar key mark, δεν καλύπτονται με αυτή την πιστοποιήσει. Το πινακιδακη λιπών πρέπει να αναφέρει, Τον τύπο του προϊόντος, την πραγματική χωρητικότητα, της απώλειες σε watt σε διάρκεια 173550 δευτερόλεπτα (48 ώρες) Και το eco dιsine. www.bauer.gr/pistopoihseis
fredd0 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Οταν έγραψα ότι τελείωνε το νερό νωρίς, εννοούσα χωρίς να το χρησιμοποιήσεις αλλα απο απώλειες στη μόνωση του δοχείου (κακή σχεδίαση). Αρα συμφωνείς ότι ο Calpak είναι ακριβώς για αυτά που προσφέρει σε σχέση με τον Heliosakmi και τον Sonne που μου γράψανε παρακάτω? O Capak ειναι οντως ακριβος για τα οσα προσφερει (που δεν ειναι κατι παραπανω απο οποιονδηποτε αλλο ηλιακο της αγορας). Εγω προσωπικα την Calpak δεν την συμπαθω γιατι εχει μια ταση να κανει κινησεις Apple σε ενα απλο προιον οπως ο ηλιακος θερμοσιφωνας (παρτε διαφορετικο σπειρωμα στο ανοδιο για να πληρωσετε σε εμενα 20ε το ανοδιο αντι για 5 που κανει στο εμποριο κοκ) Αν ειναι θεμα μονωσης τοτε ναι, οποιοδηποτε επωνυμος ηλιακος σε καλυπτει, οταν λεω ολοι τα ιδια δοχεια χρησιμοποιουν (με δεδομενο οτι κοιτας glass οχι κατι ειδικο οπως Inox/χαλκος) το εννοω. Επικεντρωσου στο after sales της καθε εταιρειας και το κοστος.
igano80 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 O Capak ειναι οντως ακριβος για τα οσα προσφερει (που δεν ειναι κατι παραπανω απο οποιονδηποτε αλλο ηλιακο της αγορας). Εγω προσωπικα την Calpak δεν την συμπαθω γιατι εχει μια ταση να κανει κινησεις Apple σε ενα απλο προιον οπως ο ηλιακος θερμοσιφωνας (παρτε διαφορετικο σπειρωμα στο ανοδιο για να πληρωσετε σε εμενα 20ε το ανοδιο αντι για 5 που κανει στο εμποριο κοκ) Αν ειναι θεμα μονωσης τοτε ναι, οποιοδηποτε επωνυμος ηλιακος σε καλυπτει, οταν λεω ολοι τα ιδια δοχεια χρησιμοποιουν (με δεδομενο οτι κοιτας glass οχι κατι ειδικο οπως Inox/χαλκος) το εννοω. Επικεντρωσου στο after sales της καθε εταιρειας και το κοστος. Πιστεύεις ότι αξίζει το εξτρά κόστος να επιλέξω κενού αντί για επιλεκτικό? (πέρα από το ότι θα πρέπει να σκεπάζω κάποιους μήνες)
fredd0 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 οχι, και στο λεω εγω που εχω κενου και ακριβους (buderus). Μονο σε υποβοηθηση θερμανσης εχει νοημα στην Ελλαδα.
igano80 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 οχι, και στο λεω εγω που εχω κενου και ακριβους (buderus). Μονο σε υποβοηθηση θερμανσης εχει νοημα στην Ελλαδα. Άρα μιλάμε για ένα παραπλήσιο αποτέλεσμα στην περίπτωση μου, αν το κατάλαβα καλά
Προτεινόμενες αναρτήσεις