teddy71 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Δεν ειναι καμμια σουπερ τεχνολογια και να θελει κατι το ιδιαιτερο. Βρες καποια εταιρεια που εχει εδρα στην περιοχη που μενεις ωστε να μπορείς να εξυπηρετηθεί ς ευκολα και στο μελλον αν προκυψει κατι. Δες τα χαρακτηριστικα απο μερικους "επωνυμους" και κοιτα να ειναι παρομοια και αυτα του τοπικου κατασκευαστη που θα επιλεξεις. 2
koufs Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 έχει βάλει κανείς θερμομικτική - αναμικτική βαλβίδα στην έξοδο του ηλιακού; το καλοκαίρι υπάρχουν θέματα με υπερθέρμανσητου νερού;
naive Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 έχει βάλει κανείς θερμομικτική - αναμικτική βαλβίδα στην έξοδο του ηλιακού; το καλοκαίρι υπάρχουν θέματα με υπερθέρμανσητου νερού; Έχω εγώ, την έχω ρυθμισμένη περίπου στους 50βαθμούς. Φαντάζομαι ρωτάς αν η βαλβίδα επιδεινώνει την κατάσταση επειδή θεωρείς ότι βγαίνει λιγότερο ζεστό νερό απότι αν δεν υπήρχε. Η απάντηση είναι πρακτικά όχι, αφού από τη στιγμή που στη βρύση θα φτιαχθεί τελικά η ίδια θερμοκρασία νερού (ώστε να μη ζεματιέσαι, άρα γύρω στους 40 βαθμούς), όπου και να γίνει η ανάμιξη, στην έξοδο του ηλιακού ή στη βρύση, στο τέλος το ίδιο περίπου ζεστό νερό θα εξαχθεί. Το καλοκαίρι καλό είναι να τον σκεπάζεις γενικά το συλλέκτη για να μην αναπτύσσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
koufs Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Έχω εγώ, την έχω ρυθμισμένη περίπου στους 50βαθμούς. Φαντάζομαι ρωτάς αν η βαλβίδα επιδεινώνει την κατάσταση επειδή θεωρείς ότι βγαίνει λιγότερο ζεστό νερό απότι αν δεν υπήρχε. Η απάντηση είναι πρακτικά όχι, αφού από τη στιγμή που στη βρύση θα φτιαχθεί τελικά η ίδια θερμοκρασία νερού (ώστε να μη ζεματιέσαι, άρα γύρω στους 40 βαθμούς), όπου και να γίνει η ανάμιξη, στην έξοδο του ηλιακού ή στη βρύση, στο τέλος το ίδιο περίπου ζεστό νερό θα εξαχθεί. Το καλοκαίρι καλό είναι να τον σκεπάζεις γενικά το συλλέκτη για να μην αναπτύσσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες. πιστεύω ότι θα εξαχθεί λιγότερο ζεστό νερό με τη βαλβίδα κοντά στο θερμοσίφωνα, καθώς είναι τρεις ορόφους πάνω, και μέχρι να έρθει κατεβάζει φουλ καυτό, και στη συνέχεια το ίδιο, και το οποίο έχει και περσσότερες απώλειες στους σωλήνες λόγω μεγαλύτερου ΔΤ αυτό που με απασχολεί είναι ότι, επειδή από τέλος άνοιξης και μετά σκεπάζω το θερμοσίφωνα, πως θα καταλαβαίνω ότι ανέβηκε η θερμοκρασία για να το κάνω; τώρα που κατεβάζει το καυτό, το νοιώθω ότι ανέβηκε παραπάνω και βάζω το κάλυμμα (κρατάει σκεπασμένος 5-7 μέρες, αναλόγως πόσες φορές θα λουστούν οι γυναίκες ) μετά δεν θα έχω αίσθηση πόσο ζεστό είναι το νερό, εκτός αν βάλω θερμόμετρο στην έξοδο και ανεβαίνω ταράτσα που και που μέχρι να βρω το ρυθμό)
adi32 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Πως γίνεται καινούριος ηλιακός να χάνει 4 λίτρα νερό σε ένα μήνα? Διαρροή δε φαίνεται από κάπου
villasg Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Πως γίνεται καινούριος ηλιακός να χάνει 4 λίτρα νερό σε ένα μήνα? Διαρροή δε φαίνεται από κάπου Πως ξερεις οτι εχασε 4 λιτρα ? Εννοεις το εχασε απο το ζεστο νερο χρησης ? Ή απο το θερμικο υγρο ? Εξηγησε εαν θες
adi32 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Είδα ότι δε θερμαίνει το νερό όπως στην αρχή και πήγα να συμπληρώσω νερό και πήρε μέσα 4 λίτρα
villasg Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Αρα μιλας για θερμικο υγρο . Λογικα δεν εχασε 4 λιτρα μονομιας , απλα εαν δεν τραβας ζεστο νερο μενει και βραζει το θερμικο με αποτελεσμα να ανοιγει η βαλβιδα ασφαλειας και να εκτονωνει "ατμο" . Ακομα δε εχουμε τρομερες ηλιοφανειες οποτε βραζει ευκολα ( οσο πιο λιγο θερμικο υγρο εχει μεσα τοσο πιο ευκολα βραζει ) Εμενα να σκεφτεις ειχε χασει 10 lt ...! ! ! ! οπως βλεπεις εδω : Λοιπον επειδη εκανα μ@λ@κια να σας πω . Το καλοκαιρι δεν ήμουν σχεδόν ποτε στην αθηνα , αρα δεν τραβαγα ζεστο νερο . Τον ηλιακο ( Nobel clasic 160lt & 2.6m2 συλλέκτης ) δεν τον ειχα καλυψει . Οταν γυρισα διαπιστωσα οτι το νερο ηταν ελαχιστα χλιαρο ........ Αρα εβρασε και εφυγε απο το ασφαλιστικο (2,5bar) σχεδον ολο το μιγμα του θερμικου υγρου . Πηγα λοιπον και πηρα ενα μπουκαλι θερμικο υγρο και ενα τεφλον . Πηρα ενα καβουρα υδραυλικου , ενα μπιτονι , ενα χωνι , το θερμικο υγρο , το τεφλον και την σκαλα μου και πηγα ταρατσα . ........... 1
naive Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 πιστεύω ότι θα εξαχθεί λιγότερο ζεστό νερό με τη βαλβίδα κοντά στο θερμοσίφωνα, καθώς είναι τρεις ορόφους πάνω, και μέχρι να έρθει κατεβάζει φουλ καυτό, και στη συνέχεια το ίδιο, και το οποίο έχει και περσσότερες απώλειες στους σωλήνες λόγω μεγαλύτερου ΔΤ αυτό που με απασχολεί είναι ότι, επειδή από τέλος άνοιξης και μετά σκεπάζω το θερμοσίφωνα, πως θα καταλαβαίνω ότι ανέβηκε η θερμοκρασία για να το κάνω; τώρα που κατεβάζει το καυτό, το νοιώθω ότι ανέβηκε παραπάνω και βάζω το κάλυμμα (κρατάει σκεπασμένος 5-7 μέρες, αναλόγως πόσες φορές θα λουστούν οι γυναίκες ) μετά δεν θα έχω αίσθηση πόσο ζεστό είναι το νερό, εκτός αν βάλω θερμόμετρο στην έξοδο και ανεβαίνω ταράτσα που και που μέχρι να βρω το ρυθμό) Μπορείς να σκεπάσεις μόνιμα ένα ποσοστό του συλλέκτη, από κάτω προς τα επάνω. Ξεκίνα με το 50% και αναλόγως προσαρμόζεις αν χρειαστεί. Είδα ότι δε θερμαίνει το νερό όπως στην αρχή και πήγα να συμπληρώσω νερό και πήρε μέσα 4 λίτρα Τέσσερα λίτρα δεν είναι φυσιολογικό. Ή έχεις κάπου διαρροή ή κολλάει η βαλβίδα εκτόνωσης ανοιχτή. 2
koufs Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Μπορείς να σκεπάσεις μόνιμα ένα ποσοστό του συλλέκτη, από κάτω προς τα επάνω. Ξεκίνα με το 50% και αναλόγως προσαρμόζεις αν χρειαστεί. thx, θα το έχω υπ'όψην σκέφτομαι επίσης να βάλω ένα θερμόμετρο στην έξοδο του ζεστού, και να πηγαίνω που και που να βλέπω τι παίζει, έψαξα και για θερμόμετρο σωλήνα wifi αλλά δεν βρήκα τίποτα !
teddy71 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Τι να το κανεις το θερμομετρο σωληνα? Αν θες να δεις τι θερμοκρασια πιανεις αγοραζεις ενα ψηφιαμκο θερμομετρο ακιδας για τροφιμα. Ανοιγεις το ζεστο νερο να τρεχει απο την βρυση, βαζεις απο κατω το θερμομετρο το κρατας για λιγη ωρα μεχρι να σταματησει να ανεβαινει η ενδειξη και εχεις την θερμοκρασια που επιασε το νερο. Λογω των απωλειων απο την σωληνα αντε το πολυ να σου δειχνει 1-2 βαθμους λιγοτερο απο την πραγματικη θερμοκρασια. Κατι σαν αυτο λεω https://www.easytechnology.gr/mikrosuskeues/kouzinas/psephiako-thermometro-trophimon-lcd-mauro--50300c-1lr44 Θερμοκρασιες πανω απο 100 παντως δεν θα δεις γιατι θα ατμοποιειται και λογω πιεσης θα διαφευγει απο την βαλβιδα ασφαλειας.
haris_216 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δύο παρατηρήσεις Πρώτον η θερμοκρασία στη βρύση μπορεί να είναι "1-2 βαθμούς λιγότερη" από την πραγματική ΜΟΝΟ το καλοκαίρι. Το χειμώνα οι απώλειες είναι πολύ μεγαλύτερες και μπορεί να εμφανίζεται διαφορά (ειδικά σε εγκαταστάσεις με απόσταση πάνω από 1-2 ορόφους) αρκετών βαθμών. πχ 60 στην ταράτσα, στην έξοδο του ηλιακού, και 53 στην βρύση, που δεν το λες και λίγο. Δεύτερον, οι βαλβίδες ασφαλείας είναι δύο. Μία στο κλειστό κύκλωμα, όπου εκεί δεν μπορεί να φύγει ατμός αφού αυτός βρίσκεται μέσα στο καζάνι, και μία στην παροχή/είσοδο του νερού όπου πάλι από εκεί δεν μπορεί να εκτονώσει ατμό. Και αυτό γιατί η είσοδος συνήθως είναι στο χαμηλότερο σημείο του καζανιού ενώ ο ατμός μαζεύεται ψηλά. Κατά συνέπεια ακόμα και αύξηση πίεσης λόγω ατμού να έχουμε αυτό θα πιέσει προς τα κάτω και θα βγάλει νερό (όχι ατμό) χωρίς να επηρεάσει σημαντικά τη θερμοκρασία εσωτερικά. Γι' αυτό άλλωστε ένας ηλιακός με μικρή χρήση το καλοκαίρι κάνει τη βρύση να έχει "σκασίματα" αφού πολύ απλά ο ατμός έχει μία και μόνο διέξοδο. Την μπαταρία του μπάνιου. Και μία τρίτη παρατήρηση. Όταν κάτι δεν το ξέρουμε σίγουρα, ας μην το λέμε τόσο "κάθετα", αφού διαβάζουν και άνθρωποι μη σχετικοί και μπορεί να πάρουν "ευαγγέλιο" τις απόψεις μας. Και βέβαια καλό είναι αυτές οι απόψεις να συνοδεύονται και από κανένα "νομίζω" ή "κατά τη γνώμη μου" έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρο Υγ Εννοείται πως πάντα μιλάμε για ηλιακούς "κλειστού κυκλώματος" αφού είναι οι πλέον συνηθισμένοι (και αφού ήδη υπήρχε συζήτηση παραπάνω για υγρά, συμπλήρωση, κλπ)
koufs Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Τι να το κανεις το θερμομετρο σωληνα? Αν θες να δεις τι θερμοκρασια πιανεις αγοραζεις ενα ψηφιαμκο θερμομετρο ακιδας για τροφιμα. Ανοιγεις το ζεστο νερο να τρεχει απο την βρυση, βαζεις απο κατω το θερμομετρο το κρατας για λιγη ωρα μεχρι να σταματησει να ανεβαινει η ενδειξη και εχεις την θερμοκρασια που επιασε το νερο. Λογω των απωλειων απο την σωληνα αντε το πολυ να σου δειχνει 1-2 βαθμους λιγοτερο απο την πραγματικη θερμοκρασια. Κατι σαν αυτο λεω https://www.easytechnology.gr/mikrosuskeues/kouzinas/psephiako-thermometro-trophimon-lcd-mauro--50300c-1lr44 Θερμοκρασιες πανω απο 100 παντως δεν θα δεις γιατι θα ατμοποιειται και λογω πιεσης θα διαφευγει απο την βαλβιδα ασφαλειας. αφού θα μεσολαβήσει θερμομικτική βαλβίδα, αν θα είναι ρυθμισμένη στο 50, η βρύση θα βγάζει 50 (μείον τις απώλειες), δεν πα να έχει 100 στο καζάνι, πως θα βλέπω τη θεμοκρασία από το νερό που θα τρέχει από τη βρύση; θέλω ένα θερμ'ομετρο στην έξοδο του ηλιακού και πριν τη θερμομικτκική για να έχω μία αίσθηση στο περίπου τι γίνεται, αυτό δεν ξέρω αν έχει άλλα μειονεκτήματα
gia_nnis Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δύο παρατηρήσεις Πρώτον η θερμοκρασία στη βρύση μπορεί να είναι "1-2 βαθμούς λιγότερη" από την πραγματική ΜΟΝΟ το καλοκαίρι. Το χειμώνα οι απώλειες είναι πολύ μεγαλύτερες και μπορεί να εμφανίζεται διαφορά (ειδικά σε εγκαταστάσεις με απόσταση πάνω από 1-2 ορόφους) αρκετών βαθμών. πχ 60 στην ταράτσα, στην έξοδο του ηλιακού, και 53 στην βρύση, που δεν το λες και λίγο. Το αφηνουμε να τρεξει οσο χρειαζεται για να παρει τις απωλειες..
naive Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 αφού θα μεσολαβήσει θερμομικτική βαλβίδα, αν θα είναι ρυθμισμένη στο 50, η βρύση θα βγάζει 50 (μείον τις απώλειες), δεν πα να έχει 100 στο καζάνι, πως θα βλέπω τη θεμοκρασία από το νερό που θα τρέχει από τη βρύση; θέλω ένα θερμ'ομετρο στην έξοδο του ηλιακού και πριν τη θερμομικτκική για να έχω μία αίσθηση στο περίπου τι γίνεται, αυτό δεν ξέρω αν έχει άλλα μειονεκτήματα Δεν είναι θέμα μειονεκτημάτων που δε βρίσκεις εύκολα κάτι τέτοιο, είναι θέμα χρησιμότητας. Ας πούμε ότι μετράς τη θερμοκρασία και είναι 90 ή 95 βαθμοί το καλοκαίρι (που θα είναι). Ποιο το συμπέρασμα; Ότι θέλει σκέπασμα ή κατανάλωση νερού είναι δεδομένο. Αν θέλεις να έχεις όλο το χρόνο μια αίσθηση του πόσο ζεστό νερό έχεις, για να ξέρεις πχ αν πρέπει να ανάψεις την αντίσταση, πάλι πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι στην έξοδο του θερμοσίφωνα δε βλέπεις τη μέση θερμοκρασία του νερού, αλλά τη μέγιστη, επειδή η λήψη είναι από το επάνω μέρος. Έτσι μπορεί να ανάψεις την αντίσταση 10 λεπτά, να δεις 60 βαθμούς αλλά να μπεις για μπάνιο και να παγώσει ενώ ακόμα σαπουνίζεσαι, γιατί έχεις δει μόνο τα λίγα λίτρα που ζεστάθηκαν και ανέβηκαν επάνω. Η μέση θερμοκρασία φαίνεται από το θερμοστάτη που μπαίνει μέσα στο κέντρο του δοχείου. Γενικά θα καταλάβεις εμπειρικά από την κατάσταση του νερού πριν ανάψεις και μετά πόσος χρόνος χρειάζεται για να κάνεις ένα μπάνιο. Εγώ ξέρω πχ ότι αν το νερό είναι σχεδόν κρύο, χρειάζεται περίπου ένα 20λεπτο άναμα αντίστασης για κάθε άτομο, το οποίο καλό είναι να το κάνεις αμέσως πριν τη χρήση. Σε καταλαβαίνω που το ψάχνεις γιατί και εγώ γκατζετάκιας είμαι, αλλά εδώ πιστεύω δεν αξίζει να ψάχνεις κάτι τόσο σοφιστικέ, για αυτό άλλωστε και δε βρίσκεις. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις