Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα εμάς μόνο το μεσημέρι κάποια στιγμή που το δοκιμάσαμε έβγαλε χλιαρό νερό.

Το βράδυ ήταν παγωμένο. Σημείωση. Δεν είναι συνδεδεμένος με ρεύμα. Από δω και πέρα δε νομίζω να κάνει άλλο οικονομία μέχρι να ζεστάνει ξανά ο καιρός.

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σήμερα εμάς μόνο το μεσημέρι κάποια στιγμή που το δοκιμάσαμε έβγαλε χλιαρό νερό.

Το βράδυ ήταν παγωμένο. Σημείωση. Δεν είναι συνδεδεμένος με ρεύμα. Από δω και πέρα δε νομίζω να κάνει άλλο οικονομία μέχρι να ζεστάνει ξανά ο καιρός.

Μαλλον εχει θεμα ο ηλιακος σου μια χαρα ζεσταινει αυτη την εποχη.

Δες μηπως θελει συπληρωμα αντιψυκτικο, ο προσατολισμος του ειναι σωστος? εχει εμποδια μπροστα του?

Εδω θεσσαλονικη με συνεχει συνεφια εδω και μερες αλλοτε αραιη αλλωστε πυκνη με καλουτσικη μονο ηλιοφανεια σημερα το μεσημερι, το νερο του ολες αυτες τις ημερες βγαζει ατμο οταν  ανοιγεις τη βρυση στο τερμα και καθε μερα μπανιο, πλησιμο πιατων, κ.α. Μονο το γεναρη φερβρουαριο εχουμε θεματακι για καμμια 10-20 μερες το πολυ και αυτο οταν τυχει συνεφεια για συνεχεις ημερες.

Όποιος έχει κάποια πρόταση για διάλυμα προπυλενογλυκόλης καλό είναι να την γράψει εδώ. Έχουν γίνει κάπως δυσεύρετα και μερικοί τα κοστολογούν ακριβά. 

Δηλαδη ποσο τα βρισκεις? και για ποιο λογο θες διάλυμα προπυλενογλυκόλης, εχω διαβασει ή  εχω ακουσειδεν θυμαμαι απο που εχω την πληροφορια οτι καλυτερα ειναι να βαζεις αδυαλυτο αναμιγμενο με νερο και οχι ετοιμο διαλυμα  αυτο που ειναι χρωματισμενο.

Η προπυλενογλυκόλη ειναι διαφανης.

Απο τον κατασκευστη προ ημερων πηγα και πηρα 2 μονολιτρα για να ριξω τωρα το ενα μεσα  και να συμπληρωσω το υπολοιπο που χρειαζεται με νερο.

Δημοσ.

Για να καταλαβεις οτι λειτουργει σωστα πρεπει το μποιλερ να μην εχει ζεστο νερο και την επομενη μερα με ηλιοφανεια κατα τις 2 το μεσημερι να σου δωσει κοντα

στους 50β. Απο κει και περα οσο ανοιγεις το ζεστο του σπας την θερμοκρασια με αποτελεσμα το βραδυ να βγαζει λιγοτερο ζεστο..

Αν θες να δεις τη μονωση του μποιλερ κανεις αναγνωριση τη θερμοκρασια το μεσημερι,δεν ανοιγεις καθολου το ζεστο και το βραδυ πχ στις 11

ξανανοιγεις να δεις τι παιζει.. ή ακομα καλυτερα την επομενη μερα το πρωι..

Αν εχεις επιλεκτικο 2.5τμ σιγουρα πρεπει να σου δωσει 50β.

Πρεπει να παρεις ενα θερμομετρο ροφηματων..

Οι 50β ειναι τον χειμωνα.. το καλοκαιρι σιγουρα η θερμοκρασια ειναι πολυ μεγαλυτερη!

post-269103-0-16884900-1506726682_thumb.jpg

Δημοσ.

Βασικα παιζουν πολλα ρολο .

Ποσα λιτρα ειναι και ποσοι κανετε χρηση ( δλδ φτανει να σας εξυπηρετησει ολους ? )

Αυτη την εποχη μια χαρα ζεσταινετε το νερακι οποτε πρεπει 1ον να δεις εαν θελει συμπληρωμα το θερμικο υγρο ( αυτο που εκανα εγω και ποσταρα λιγα ποστ πιο πισω ) , εαν ειναι καθαρα τα "τζαμια" του συλλεκτη και εαν εχει σωστο προσανατολισμο ( νοτια με 10 μοιρες προς τα αριστερα - ανατολικα για πιο καλη αποδοση τον χειμωνα )

Τα ιδια μου ελεγε ενας φιλος και πηγα να δω τι παιζει και ειχε ενα καζανι 80λτ για 3 ατομα και ενα μωρο ! ! ! !

Όποιος έχει κάποια πρόταση για διάλυμα προπυλενογλυκόλης καλό είναι να την γράψει εδώ. Έχουν γίνει κάπως δυσεύρετα και μερικοί τα κοστολογούν ακριβά. 

8€ το μπουκαλι ( αυτο που αναμειγνύεις με νερο ) .

Αρκει να πας σε οποιονδηποτε εμπορα / συντηρητη / τοποθετητη ηλιακων συστηματων .

Ακομα πιο καλα απο καποιον επισημο του συστηματως που εχεις να παρεις αυτο που προτεινει ο κατασκευαστης .

Δηλαδη ποσο τα βρισκεις? και για ποιο λογο θες διάλυμα προπυλενογλυκόλης, εχω διαβασει ή  εχω ακουσειδεν θυμαμαι απο που εχω την πληροφορια οτι καλυτερα ειναι να βαζεις αδυαλυτο αναμιγμενο με νερο και οχι ετοιμο διαλυμα  αυτο που ειναι χρωματισμενο.

Η προπυλενογλυκόλη ειναι διαφανης.

Απο τον κατασκευστη προ ημερων πηγα και πηρα 2 μονολιτρα για να ριξω τωρα το ενα μεσα  και να συμπληρωσω το υπολοιπο που χρειαζεται με νερο.

Διαφανης ειναι συνηθως η φαρμακευτικη προπυλενογλυκόλη .

Τα συμπηκνωμενα και τα διαλυμενα εχουν μια μπλε ή πρασινη αποχρωση .

Αλλα κανουν την ιδια δουλεια

Δημοσ.

καλησπερα, ενδιαφερομαι για αγορα Ηλιακου για 2-3 ατομα 100-120 λίτρα στην Θεσσαλονικη.

Εχετε καποια μαρκα στα υπόψιν ? Μεχρι 400 ευρω μαζι με την εγκατασταση.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα, ενδιαφερομαι για αγορα Ηλιακου για 2-3 ατομα 100-120 λίτρα στην Θεσσαλονικη.

Αδελφε κατι δεν εχεις υπολογισει σωστα

1. 2-3 ατομα = τουλαχιστον* 160λτ (*εαν 1ή 2 ειναι γυναικες και δει κατω των 20 και πανω απο τα 11 )

2. δεν μας λες οροφο , μπορει η εγκατασταση μονο να σου παει 200€ ( 80€ + οροφοι χ12€ + δυσκολια εγκαταστασης )

Επεξ/σία από villasg
Δημοσ.

ειμαστε στον 2ο απο πανω ειναι 1 οροφοδιαμερισμα με την κεραμοσκεπη. Εκει που ειμαστε δεν εχει αλλα κτιρια ειναι μονο χωραφια με ανοιχτο χωρο γυρω γυρω.

Μονο οι γονεις μου ειναι, εγω φευγω τον Δεκεμβριο.

Δημοσ.

ΤΡΟΛ...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά... Τρύπισε το boiler του ηλιακού και πρέπει ν αλλαχτεί... Το συγκεκριμένο πρεπει να ναι 220lt αν δεν κάνω λάθος... Τεσπά κοντά στα 200lt θα ναι και το καινούριο... Θέλω να προτείνετε κάποια προϊόντα τα οποία θα ναι κορυφαία όσον αφορά τη διάρκεια ζωής... Inox ή Glass δεν ξέρω. Τ αφήνω πάνω σας γτ δεν είμαι ειδικός. Εγκατάσταση κ.τ.λ δε μας απασχολεί... Σκέτο boiler θέλω! Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Ερωτηση προς του γνωστες του αντικειμενου.

Ενδεχεται να αλλαξουμε το θερμοσιφωνα μας. Σκεφτομαι για ταχυθερμοσιφωνα, λογω των προτερημάτων του (μεγεθος, ογκος, καταναλωση ρευματος, χρηση νερου που ξοδευεις και οχι ολο το αποθεμα κτλ).

Εχουμε τριφασικο ρευμα και θελουμε για δυο μπανια και μονο.

1) Μπορω να χρησιμοποιω καπως ενα ταχυθερμοσιφωνα για δυο μπανια; Πχ να μπει στο ενα και για τα δυο ντουζ, η χρειαζονται δυο σωματα;

2) Ποιες εταιριες ειναι αξιοπιστες, για τι καταναλωση ρευματος μιλαμε, και σε τι τιμες κυμαίνονται;

3) Υπαρχει καποια νεωτερη τεχνολογικη προταση που να αξιζει να κοιταξω αντι αυτων;

Δημοσ.

Ερωτηση προς του γνωστες του αντικειμενου.

Ενδεχεται να αλλαξουμε το θερμοσιφωνα μας. Σκεφτομαι για ταχυθερμοσιφωνα, λογω των προτερημάτων του (μεγεθος, ογκος, καταναλωση ρευματος, χρηση νερου που ξοδευεις και οχι ολο το αποθεμα κτλ).

Εχουμε τριφασικο ρευμα και θελουμε για δυο μπανια και μονο.

1) Μπορω να χρησιμοποιω καπως ενα ταχυθερμοσιφωνα για δυο μπανια; Πχ να μπει στο ενα και για τα δυο ντουζ, η χρειαζονται δυο σωματα;

2) Ποιες εταιριες ειναι αξιοπιστες, για τι καταναλωση ρευματος μιλαμε, και σε τι τιμες κυμαίνονται;

3) Υπαρχει καποια νεωτερη τεχνολογικη προταση που να αξιζει να κοιταξω αντι αυτων;

Για ποιο λογο δεν θες να βαλεις ηλιακο?
Δημοσ.

Για ποιο λογο δεν θες να βαλεις ηλιακο?

Εχουμε ηδη ηλιακο, το μποιλερ του θερμοσιφωνα χαλασε...

Δημοσ.

Δεν ξέρω πως ακριβώς έβγαλες το όριο των 400 ευρώ (ίσως τόσα να έχεις διαθέσιμα) αλλά πραγματικά δεν πάει έτσι (ούτε και το 120άρι είναι σωστό για 3 άτομα και μάλιστα βόρεια Ελλάδα).

Όταν παίζουν τιμές σε ηλιακούς 700-800+ χωρίς τοποθέτηση πραγματικά δεν σε προβληματίζει το "γιατί" ή το τι ηλιακό θα πάρεις με 400 all inclusive.

Φοβάμαι ότι ίσως να βρεις στα λεφτά που θέλεις αλλά σε 1-2 χρόνια (αν όχι νωρίτερα) θα ανοίξεις κάποιο νήμα να ρωτάς για τρυπημένα καζάνια, μη αποδοτικό ηλιακό, κλπ.

ΥΓ Από τη στιγμή που μιλάς και για κεραμοσκεπή έτσι κι αλλιώς το budget ανεβαίνει (και σαν κόστος αγοράς αλλά και τοποθέτησης) για να μην πω για τους περιορισμούς που έχει μια κεραμοσκεπή (σε προσανατολισμό και κλίση).

Προσωπική μου άποψη, αν δεν παίζουν φράγκα για σωστή επιλογή, μείνε στον ηλεκτρικό που έχεις. Ή ακόμα και αν σου τρύπησε πάρε άλλον. Με κάνα 100άρι θα τη βολέψεις.

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω καινούριο ηλιακό 160lt για το σπίτι στην κρήτη και διαθέτω γύρω στα 600 ευρώ.Αν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση θα ήθελα να την ακούσω ή τουλάχιστον κάποιες μάρκες που θεωρούνται καλές ή κάποιες που πρέπει να αποφεύγουμε.Ευχαριστώ!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...