Προς το περιεχόμενο

Ηλιακός θερμοσίφωνας: τι προτείνετε;

CptBill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα σε ολους

Διαβαζοντας ολα τα παραπανω εχω λυσει πολλες απο τις αποριες μου σχετικα με τους ηλιακους.

Θελω ομως να ρωτησω το εξης αν καποιος γνωριζει και μπορει να μου δωσει τα φωτα του.

Εχω μια μονοκατοικια με θερμανση πετρελαιου(καλοριφερ)και ενα μποιλερ 120 λιτ. στον ιδιο χωρο με τον καυστηρα.Ο χωρος του καυστηρα εχει πλακα και κεραμυδια ,θα μπορουσα να βαλω επανω στη σκεπη εναν ηλιακο συλλεκτη που να τον συνδεσω με το μποιλερ ετσι ωστε να εχω (το καλοκαιρι που με ενδιαφερει περισσοτερο)ζεστο νερο χωρις τη χρηση καυστηρα η ρευματος?Αν μπορει να λειτουργει το συστημα και τον χειμωνα ακομη καλυτερα.Ο σκοπος ειναι να γινει κατι στην υπαρχουσα εγκατασταση χωρις να χρειαστει να αγορασω καινουριο ηλιακο θερμοσιφωνα για να μειωθει το κοστος.

Ευχαριστω προκαταβολικα:-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλημερα σε ολους

Διαβαζοντας ολα τα παραπανω εχω λυσει πολλες απο τις αποριες μου σχετικα με τους ηλιακους.

Θελω ομως να ρωτησω το εξης αν καποιος γνωριζει και μπορει να μου δωσει τα φωτα του.

Εχω μια μονοκατοικια με θερμανση πετρελαιου(καλοριφερ)και ενα μποιλερ 120 λιτ. στον ιδιο χωρο με τον καυστηρα.Ο χωρος του καυστηρα εχει πλακα και κεραμυδια ,θα μπορουσα να βαλω επανω στη σκεπη εναν ηλιακο συλλεκτη που να τον συνδεσω με το μποιλερ ετσι ωστε να εχω (το καλοκαιρι που με ενδιαφερει περισσοτερο)ζεστο νερο χωρις τη χρηση καυστηρα η ρευματος?Αν μπορει να λειτουργει το συστημα και τον χειμωνα ακομη καλυτερα.Ο σκοπος ειναι να γινει κατι στην υπαρχουσα εγκατασταση χωρις να χρειαστει να αγορασω καινουριο ηλιακο θερμοσιφωνα για να μειωθει το κοστος.

Ευχαριστω προκαταβολικα:-)

Το να ανάβει ο λέβητας καλοκαιριάτικα για να ζεστάνει 120 λίτρα μπόιλερ είναι όντως τραγικό, καίτε πολύ πετρέλαιο τσάμπα, οπότε κάτι πρέπει να κάνετε.

Για να συνδεθεί συλλέκτης στο μποίλερ σας λίγο αδύνατο γιατί δεν νομίζω να είναι 3πλής ενέργειας (με 2 εναλλάκτες) σε αυτό το μέγεθος. Έτσι και αλλιώς το κόστος κυκλοφορητή, σωλήνωση χαλκού, κλπ. θα ξεπέρναγε το κόστος ενός απλού ηλιακού θερμοσίφωνα.

Μπορείτε να αγοράσετε έναν απλό ηλιακό και να τον συνδέσετε σε σειρά με το υπάρχον μπόιλερ. Το κρύο νερό θα μπαίνει πρώτα στον ηλιακό και μετά στο μπόιλερ.

Έτσι ο ηλιακός τουλάχιστον θα το προθερμαίνει ώστε ακόμα και τον χειμώνα δεν θα σπαταλάτε τόσο πετρέλαιο. Το καλοκαίρι με μιά βάνα μπορείτε να το γυρνάτε κατευθείαν στο ηλιακό (να μην περνάει καθόλου απο το μπόιλερ).

Καλημέρα σε όλους,

Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα μέλη του forum γιατί μέσα σε μερικές ώρες πήρα πολλές πληροφορίες για ηλιακούς θερμοσίφωνες που αλλιώς θα ήταν πολύ δύσκολο να αποκτήσω! Λοιπόν, το δικό μου θέμα: Πρόκειται για εγκατάσταση σε 2-όροφη μονοκατοικία υπο κατασκευή με ενδο-δαπέδια θέρμανση και τοποθέτηση συλλεκτών σε μία μικρή 4-εδρη κεραμοσκεπή με ύψος κάθε έδρας (τριγώνου) 2,2 μέτρα. Σκέφτομαι για ολοκληρωμένο σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας με 2 συλλέκτες και μπόιλερ τριπλής ενέργειας 300 lt στο υπόγειο. Επειδή η κεραμοσκεπή είναι μικρή θα προτιμούσα να τοποθετήσω οριζόντιους συλλέκτες και όχι κατακόρυφους για να μην προεξέχουν πάνω από τη σκεπή. Από ότι είδα δεν έχουν πολλές εταιρίες οριζόντιους συλλέκτες, έχει π.χ. η calpak. Γνωρίζετε άλλες σοβαρές εταιρίες που έχουν οριζόντιους συλλέκτες, π.χ. megasun. Λόγω περιορισμένου χώρου, σκέφτομαι επίσης να τοποθετήσω τον ένα συλλέκτη στη ΝΑ έδρα της σκεπής και τον άλλο στη ΝΔ έδρα, αν είναι εφικτό. Είναι; Προβληματίζομαι επίσης για το πως πρέπει να συνδεθούν οι συλλέκτες στο σύστημα ύδρευσης της κατοικίας. Ποιος είναι ο ενδεδειγμένος; Ευχαριστώ πολύ!

Οροζόντιοι συλλέκτες υπαρχουν αλλά είναι συνήθως ειδική παραγγελία γιατί είναι σπάνιοι.

Οι συλλέκτες ΔΕΝ συνδέονται στο σύστημα ύδρευσης, η παροχή νερού στο μπόιλερ συνδεέται. Γενικά το ηλιακό κύκλωμα βεβιασμένης κυκλοφορίας θέλει τα σωστά εξαρτήματα και εμπειρία στην τοποθέτηση για να δουλέψει. Είναι στην πραγματικότητα ένας μικρός λέβητας.

Μπορείτε να βάλετε έναν συλλέκτη ΝΔ και έναν ΝΑ αλλά δεν θα δουλέψει 100% σωστά. Τα πρωινά και το απόγευμα ο ένας θα έχει ήλιο και ο άλλος θα σκιάζετε. Υπάρχουν συστήματα που μπορείς να βάλεις για να το ελέγχεις αλλά γίνετε πολύ πολύπλοκο για τόσο μικρό σύστημα.

Το να ανάβει ο λέβητας καλοκαιριάτικα για να ζεστάνει 120 λίτρα μπόιλερ είναι όντως τραγικό, καίτε πολύ πετρέλαιο τσάμπα, οπότε κάτι πρέπει να κάνετε.

Για να συνδεθεί συλλέκτης στο μποίλερ σας λίγο αδύνατο γιατί δεν νομίζω να είναι 3πλής ενέργειας (με 2 εναλλάκτες) σε αυτό το μέγεθος. Έτσι και αλλιώς το κόστος κυκλοφορητή, σωλήνωση χαλκού, κλπ. θα ξεπέρναγε το κόστος ενός απλού ηλιακού θερμοσίφωνα.

Μπορείτε να αγοράσετε έναν απλό ηλιακό και να τον συνδέσετε σε σειρά με το υπάρχον μπόιλερ. Το κρύο νερό θα μπαίνει πρώτα στον ηλιακό και μετά στο μπόιλερ.

Έτσι ο ηλιακός τουλάχιστον θα το προθερμαίνει ώστε ακόμα και τον χειμώνα δεν θα σπαταλάτε τόσο πετρέλαιο. Το καλοκαίρι με μιά βάνα μπορείτε να το γυρνάτε κατευθείαν στο ηλιακό (να μην περνάει καθόλου απο το μπόιλερ).

Ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση

Ειχα τη σκεψη πως με εναν συλλεκτη ανοιχτου κυκλωματος και εναν κυκλοφορητη (οι σωληνες που ειχα σκοπο να τραβηξω απο μποιλερ σε συλλεκτη ηταν 3 μετρα) θα μπορουσα να εχω αποτελεσμα για τους καλοκαιρινους μηνες που το σπιτι κατοικειται περισσοτερο, ενω για τον χειμωνα θα εκανα χρηση μονο μποιλερ τα σαββατοκυριακα (αφου εβγαζα εκτος τον συλλεκτη) μιας και ειναι σε περιοχη με αρκετα κρυα και δεν θα ειναι παντα καποιος εκει για να ασχοληθει με το συστημα.

Η άποψη του Πάνου09 καλύπτει απόλυτα την άποψη του κάθε φίλου που θα ήθελε να απαντήσει καί στις δύο περιπτώσεις.

Ήθελα να επισημάνω το εξής για κάτι που χρησιμοποιώ ήδη κι εγώ σε μικρά 60 λιτ μπόιλερ διπλής ενέργειας που συνδέονται με το καλοριφέρ.

Είναι πολύ καλή η ιδέα (η κατά σειρά σύνδεση) του να συνδεθεί η έξοδος του ζεστού νερού που δίνει ο ηλιακός στην είσοδο του μπόιλερ διπλής ενέργειας που δουλεύει με το καλοριφέρ. (την είσοδο του νερού του μπόιλερ που θα συνδεόταν το πόσιμο νερό της ύδρευσης εννοώ).

Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε πάντοτε μία καλή προθέρμανση του νερού του μπόιλερ του καλοριφέρ για Χειμώνα-Καλοκαίρι.

Διότι το Χειμώνα καλώς δουλεύει το ηλιακό (δεν μένει στάσιμο) και προμηθεύει με νερό το μπόιλερ του καλοριφέρ. (βοηθάει απίστευτα το μπόιλερ του καλοριφέρ αυτή η "άχρηστη" ,κατά άλλο τρόπο, προθέρμανση)

Επίσης αποφεύγονται σε κάποιο βαθμό και οι επικαθήσεις αλάτων στο μπόιλερ του ηλιακού.

Το Καλοκαίρι πάλι με μία καλή μόνωση στο μπόιλερ του καλοριφέρ, το νερό δεν θα "κρυώσει" καμία φορά (ιδίως στα μικρά μπόιλερ), διότι δοκιμασμένα, ζεσταίνεται συνεχώς από τον ηλιακό και δεν προλαβαίνει να "κρυώσει". Αν και τα καλοκαίρια το νερό ακόμα και της ύδρευσης έχει κάποια "καλή" (22 βαθμών Κελσίου περίπου) θερμοκρασ'ία.

Άλλα πλεονεκτήματα από αυτή τη σύνδεση είναι το γεγονός ότι μειώνουμε την πιθανότητα του να σπάσουν κάποιοι σωλήνες του ηλιακού το Χειμώνα, λόγω της παγωνιάς (Στις "δυνατές" παγωνιές μπορούμε να αφήσουμε ελάχιστα να "τρέχει" σαν κλωστή η βρύση, προστατεύοντας τον ηλιακό από πιθανά σπασίματα σωλήνων).

Επίσης προστατεύουμε το δεύτερο μπόιλερ του καλοριφέρ από την οξείδωση μιά και το νερό που παίρνει το μπόιλερ είναι σε αυτήν την περίπτωση σε μεγάλο βαθμό απαλαγμένο από τα γνωστά οξείδια του ασβεστίου λόγω της ράβδου μαγνησίου του ηλιακού, η οποία σε αυτήν την περίπτωση "δουλεύει" και για τον ηλιακό αλλά και για το μπόιλερ του καλοριφέρ.

Το ζητουμενο δεν ειναι αν θα ηταν καλυτερα να μπει σε σειρα το μποιλερ με τον ηλιακο,αλλα αν η συνδεσμολογια που ανεφερα πιο πανω(συλλεκτης ανοιχτου κυκλωματος σε συνδεση με κυκλοφορητη με το νερο χρησης του μποιλερ)θα ειχε αποτελεσμα σαν αυτονομη κατασκευη,δηλαδη αν θα μπορουσε να ζεσταθει το νερο μονο για τους καλοκαιρινους μηνες και οχι για τον χειμωνα ετσι ωστε να μην ειναι απαραιτητη η χρηση αλλης μορφης ενεργεια (ρευμα-καλοριφερ).

Προσωπική γνώμη, είναι ότι θα προτιμούσα ηλιακό κλειστού κυκλώματος με μπόιλερ αντί, του "σκέτου συλλέκτη" με κυκλοφορητή συνδεδεμένο με το μπόιλερ του καλοριφέρ.(χρήση κατ΄ επιλογή της "σαρπατίνας" του μπόιλερ του καλοριφέρ, μέσα από μία διάταξη με πολλές βάνες, είτε από τον συλλέκτη και είτε από το καλοριφέρ)

Θα χρειαζόταν τότε εκτός από τον κυκλοφορητή και δοχείο διαστολής (ένα μικρό κόκκινο βαρελάκι)

Αυτό γίνεται για να συμπληρώνεται συνεχώς το νερό.

Εφόσον αντέξει τις πιέσεις ο συλλέκτης και δεν διαλυθεί, τότε η ιδέα θα φαινόταν κάπως λογική.

Τότε και στην καλύτερη περίπτωση (την οποία σημειοτέον ότι δεν θα τη συνιστούσα) η φθορά του συλλέκτη (και ο κίνδυνος να βουλώσει) είναι μεγαλύτερη.

Το νερό περνά άμεσα από τους χάλκινους σωλήνες του συλλέκτη, και επιπλέον θα πρέπει ο συλλέκτης κάθε Χειμώνα να αδειάζει από το νερό , για να μην σπάσει από τις παγωνιές.

Η διαφορά είναι λοιπόν μπόιλερ αντί κυκλοφορητή,δοχείου διαστολής, διάταξης απομόνωσης με βάνες,κίνδυνος του να τσακιστεί ο συλλέκτης από την πίεση του δικτύου κλπ (ο οποίος κυκλοφορητής συν τοις άλλοις μπορεί να χαλάσει πολύ εύκολα διότι θα δουλεύει συνεχώς σε ανοιχτό κύκλωμα νερού με άλατα, και θα ξοδεύει επίσης συνεχώς ηλεκτρική ενέργεια) .

(Δεύτερη περίπτωση, με απ΄ευθείας σύνδεση του συλλέκτη στο δίκτυο)

Δεν νομίζω να υπάρχει περίπτωση (ούτε και σε πειραματικό επίπεδο) να συνδεθεί ο συλλέκτης απ΄ευθείας με το δύκτυο της ύδρευσης (νομίζω ότι θα έσπανε). Ακόμη όμως και σε αυτήν την περίπτωση που θα γινόταν, θα πρέπει να έχετε υπόψην σας, ότι κατά αυτόν τον τρόπο που επιθυμείτε τη σύνδεση, δεν θα γινόταν σωστά η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, διότι ο συλλέκτης σας θα υπερθερμαινόταν μέχρι ένα σημείο (λόγω του ότι δεν κυκλοφορεί συνεχώς αντιψυκτικό κλειστού κυκλώματος) και από εκεί και πέρα δεν θα εύρισκε "μέρος" ο συλλέκτης για να "αποθέσει" την συλλεγμένη ενέργειά του. (και έτσι θα ήταν σαν να έπαυε προσωρινά να λειτουργεί)

Το σχετικά λιγότερο σε ποσότητα ζεστό νερό, θα το έδινε και πάλι μόνον κατά τη διάρκεια της ηλιόλουστης ημέρας και όχι τις νύχτες. Επίσης δε θα χρειαζόταν να τοποθετηθεί κυκλοφορητής.

Είναι πιστεύω καλό το να συζητάμε καμιά φορά ακόμη και σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο. Δεν πειράζει, κάθε γνώμη έχει την αξία της, ακόμη και αν δεν μπορεί πρακτικά να εφαρμοστεί.

Είναι καθαρά η προσωπική μου γνώμη.

Η επιλογή όμως για να το δοκιμάσετε (να πειραματιστείτε και να πειστείτε) είναι δική σας

Φιλικά

Sonne68

Ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση

Ειχα τη σκεψη πως με εναν συλλεκτη ανοιχτου κυκλωματος και εναν κυκλοφορητη (οι σωληνες που ειχα σκοπο να τραβηξω απο μποιλερ σε συλλεκτη ηταν 3 μετρα) θα μπορουσα να εχω αποτελεσμα για τους καλοκαιρινους μηνες που το σπιτι κατοικειται περισσοτερο, ενω για τον χειμωνα θα εκανα χρηση μονο μποιλερ τα σαββατοκυριακα (αφου εβγαζα εκτος τον συλλεκτη) μιας και ειναι σε περιοχη με αρκετα κρυα και δεν θα ειναι παντα καποιος εκει για να ασχοληθει με το συστημα.

Αν κατάλαβα καλά θέλετε να περάσετε το νερό κατευθείαν μέσα απο τον συλλέκτη.

Για να το κάνετε θέλετε κυκλοφορητή + πάνελ ελεγχου ΔΤ + εξαρτηματα = περίπου 350-450 ευρώ

Το επόμενο πρόβλημα θα είναι σε ποιό σημείο στο μπόιλερ θα βάλετε το αισθητήριο θερμοκρασίας, πρέπει να έχει κυάθιο.

Και όλα αυτά για ένα σύστημα που κάθε χειμώνα θα πρέπει να το κλείνετε και να το αδειάζεται και το καλοκαίρι το αντίθετο. Και αν μείνει έστω λίγο νερό μεσα στον συλλέκτη ή τους σωλήνες μέ τα κρύα θα σπάσει.

Άρα ούτε κόστος θα κερδίσετε ούτε απόδοση.

Τα ηλιακά καλό είναι να δουλεύουν 365 μέρες τον χρόνο για να εκμεταλευόμαστε την δωρεάν ενέργεια τους. Στην Ελλάδα είμαστε και έχουμε πάντα αρκετό ήλιο.

Αν κατάλαβα καλά θέλετε να περάσετε το νερό κατευθείαν μέσα απο τον συλλέκτη.

Για να το κάνετε θέλετε κυκλοφορητή + πάνελ ελεγχου ΔΤ + εξαρτηματα = περίπου 350-450 ευρώ

Το επόμενο πρόβλημα θα είναι σε ποιό σημείο στο μπόιλερ θα βάλετε το αισθητήριο θερμοκρασίας, πρέπει να έχει κυάθιο.

Και όλα αυτά για ένα σύστημα που κάθε χειμώνα θα πρέπει να το κλείνετε και να το αδειάζεται και το καλοκαίρι το αντίθετο. Και αν μείνει έστω λίγο νερό μεσα στον συλλέκτη ή τους σωλήνες μέ τα κρύα θα σπάσει.

Άρα ούτε κόστος θα κερδίσετε ούτε απόδοση.

Τα ηλιακά καλό είναι να δουλεύουν 365 μέρες τον χρόνο για να εκμεταλευόμαστε την δωρεάν ενέργεια τους. Στην Ελλάδα είμαστε και έχουμε πάντα αρκετό ήλιο.

Αυτο ακριβως ηθελα να κανω επειδη το σπιτι κατοικειται περισσοτερο το καλοκαιρι και τον χειμωνα ενας ηλιακος δεν θα ηταν χρησιμος ουτε ποτε θα εκανε αποσβεση αφου το καλοριφερ θα εκανε ολη τη δουλεια τις λιγες μερες που θε λειτουργουσε (σιγουρα θα βοηθουσε αν ηταν σε σειρα με το μποιλερ αλλα ειναι περιορισμενη η χρηση του).Οσο για το κοστος , η κατασκευη αυτη δεν φτανει την αξια αγορας ενος ηλιακου αλλα οι πιθανες φθορες ειναι που με προβληματιζουν.Τωρα για την αποδοση,ο παλιος καλος τροπος με το μαυρο βαρελι στο εξοχικο λειτουργει ικανοποιητικα εδω και δεκαετιες και δινει ζεστο νερο ολο το καλοκαιρι για 4 ατομα απο το μεσημερι και μετα:lol:

Παιδιά καλησπέρα ειμαι καινούριος σε αυτο το φόρουμ...πολυ κατατοπιστικο και συχαρητηρια...

Είμαι απογοητευμενος απο τον ηλιακο μου μαρκας ΗλιOθερM αφου ετα απο 10 χρονια τρυπησε ο λέβητας...Η αλήθεια ειναι οτι απο την αρχη ζεστο νερο ειχα βια μεχρι τις 11 το βραδυ χειμωνα και καλοκαιρι μχρι τις 2 το βραδυ....Συνβηθησμένος απο εναν ancor τησ μανας μου νομιζα οτι θα τον ειχα και αυτον για μια ζωη...τον ειχα αγορασει το 1988 240000 δραχμες και φαναζε σαν τη μεσαια λυση...δυστυχως απετυχα...

Τωρα μπορω να βαλω μονο καζανι...και αν προτεινετε καποιο??? γιατι μου ειπαν οτι ενα καζανι κανει περιπου 650 ευρω 160αρι και 1 καινουριος ηλιακος περιπου 1500 ευρω ...(για καλο μιλάμε οχι σαν το δικό μου)

Επειδη εδχω μωρακια 22 μηνων διδυμα επειγομαι γιατι δεν εχω boiler οποτε ουτε ζεστο νερο και το παλευω με την κατσαρόλα...εκει φτασαμε με τις οικολογικες ευαισθησιες μας...μπορώ να αλλαξω μόνο καζάνι και αν ναι πιο θεωρειτε το καλύτερο???

Μαλλον εκανα λαθος στα περι ηλειακης ενεργειας παντως οπως πολλοι δικαιοτατα το εχουν εκφρασει παραπανω και γιατι και σερβισ καθε 3 χρονια ευλαβικα του εκανα και ελεγε οτι με τη μεθοδο ultrasonic exei koλησεις me φυλλα xalkoυ kai oyte poy ξερω ti alla elege....πατατες μπλε....

Λοιπόν απο τα μαγαζιά που πρεπει να αποφύγεται δια ροπάλου για αγορά ηλιακού ειναι το κατάστημα CLIMATHERM στον Πειραιά συγκεκριμένα κοντά στην Ευαγγελίστρια στη Γρηγορίου Λαμπράκη .

Ετσι με 10ετή εγγυηση και service από τα κεντρικά τους μου αμφισβήτησε ότι ο τεχνικός ηταν δικός τους…δηθεν δεν τον ηξερε, και επισης ΜΟΥ ΑΜΦΙΣΒΉΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ <<έχεις ΧΑΡΤΊ ΟΤΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΆΝΑΜΕ ΕΜΕΙς???>>

Και έτσι αν και σε εγγυηση αφου είναι μονο 8 χρονών και η εγγυηση είναι για 10 χρονια εμεινα χωρίς καζανι και δεν ξερω αν αξιζει να παω σε αγορα αλλου ηλιακου….

Αλήθεια βρε παιδια αν βαλω ενα 80αρι θερμοσιφωνα στο παταρι και το αναβω 1 ωρα το πρωι και 1 ωρα το βραδυ δεν θα εχω ζεστο νερο ολη μερα??? Και ποσο παει η ωρα χοντρα χοντρα σε ρευμα??? (μιλαω για αξια)

Λοιπόν απο τα μαγαζιά που πρεπει να αποφύγεται δια ροπάλου για αγορά ηλιακού ειναι το κατάστημα CLIMATHERM στον Πειραιά συγκεκριμένα κοντά στην Ευαγγελίστρια στη Γρηγορίου Λαμπράκη .

Ετσι με 10ετή εγγυηση και service από τα κεντρικά τους μου αμφισβήτησε ότι ο τεχνικός ηταν δικός τους…δηθεν δεν τον ηξερε, και επισης ΜΟΥ ΑΜΦΙΣΒΉΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ <<έχεις ΧΑΡΤΊ ΟΤΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΆΝΑΜΕ ΕΜΕΙς???>>

Και έτσι αν και σε εγγυηση αφου είναι μονο 8 χρονών και η εγγυηση είναι για 10 χρονια εμεινα χωρίς καζανι και δεν ξερω αν αξιζει να παω σε αγορα αλλου ηλιακου….

Αλήθεια βρε παιδια αν βαλω ενα 80αρι θερμοσιφωνα στο παταρι και το αναβω 1 ωρα το πρωι και 1 ωρα το βραδυ δεν θα εχω ζεστο νερο ολη μερα??? Και ποσο παει η ωρα χοντρα χοντρα σε ρευμα??? (μιλαω για αξια)

Για κάθε kwh ενέργειας υπολόγιζε κάπου 0,07-0,1Euro+φπα. Ο 80άρης έχει συνήθως αντίσταση των 4-5kW οπότε με δύο ώρες αναμμένο την ημέρα υπολόγιζε 0,91euro. Ζεστό νερό δεν θα έχεις όλη την ημέρα. Συνυπολόγισε και το κόστος του καινούργιου ηλεκτρικού θερμοσίφωνα.

Αυτο ακριβως ηθελα να κανω επειδη το σπιτι κατοικειται περισσοτερο το καλοκαιρι και τον χειμωνα ενας ηλιακος δεν θα ηταν χρησιμος ουτε ποτε θα εκανε αποσβεση αφου το καλοριφερ θα εκανε ολη τη δουλεια τις λιγες μερες που θε λειτουργουσε (σιγουρα θα βοηθουσε αν ηταν σε σειρα με το μποιλερ αλλα ειναι περιορισμενη η χρηση του).Οσο για το κοστος , η κατασκευη αυτη δεν φτανει την αξια αγορας ενος ηλιακου αλλα οι πιθανες φθορες ειναι που με προβληματιζουν.Τωρα για την αποδοση,ο παλιος καλος τροπος με το μαυρο βαρελι στο εξοχικο λειτουργει ικανοποιητικα εδω και δεκαετιες και δινει ζεστο νερο ολο το καλοκαιρι για 4 ατομα απο το μεσημερι και μετα:lol:

Ο τρόπος αυτός (μαύρο βαρέλι, κλπ.) απαγορεύεται κανονικά γιατί έχει ρίσκο ανάπτυξης του μικρόβιου της σαλμονέλας το οποίο του αναπτύσεται σε νερό 30-45 βαθμών και αρχίζει να πεθαίνει στους 55-60. Είναι πολύ θανατηφόρο, και μπαίνει στον οργανισμό και με την εισπνοή (στο ντούζ δηλαδή).

Θα σου προτεινα παντως να πας απο εκει και να τους κανεις φασαρια

Toυς εκανα και λοιπον???

Παιδια εγγυηση δεν υπαρχει...τελος με το κολπο του ετησιου σερβισ ουσιατικα εγγυηση δεν υπαρχει γιατι 75 ευρω * 10 χρονια=750 ευρω αρα για πια εγγυηση μιλαμε ...ο ηλιοακμη το καζανι κανει 480 αρα δεν συμφερει καν να κανουμε σερβισ...

Και κατι αλλο ...ρε παιδια γοατι θελει ετησια αλλαγη παραφλου ο ηλιακος,,,τι ειναι??? μηχανη εσωτερικης καυσης???? εδω στα αυτοκινητα με 200 αλογα τουρμπο με τρελλες θερμοκρασιες 70+βαθμούς ....και παραφλου αλλαζεισ στα 2 χρονια ...και ο ηλιακος θελει ετησιο????

Κοριδια ρε παιδια...

Ο ηλιοακμη μαλιστα μου ειπε 5ετη χωρις σερβισ αφου το κανεις μονος σου ...αλλαζεις τη ραβδο πολυ απλα με κοστος 9 ευρω καθε 2 χρονια και παραφλου καθε 4

...

Ειπατε τιποτα??? αυτοι ειναι επαγγελματίες οχι σαν τη climatherm...

Toυς εκανα και λοιπον???

Παιδια εγγυηση δεν υπαρχει...τελος με το κολπο του ετησιου σερβισ ουσιατικα εγγυηση δεν υπαρχει γιατι 75 ευρω * 10 χρονια=750 ευρω αρα για πια εγγυηση μιλαμε ...ο ηλιοακμη το καζανι κανει 480 αρα δεν συμφερει καν να κανουμε σερβισ...

Και κατι αλλο ...ρε παιδια γοατι θελει ετησια αλλαγη παραφλου ο ηλιακος,,,τι ειναι??? μηχανη εσωτερικης καυσης???? εδω στα αυτοκινητα με 200 αλογα τουρμπο με τρελλες θερμοκρασιες 70+βαθμούς ....και παραφλου αλλαζεισ στα 2 χρονια ...και ο ηλιακος θελει ετησιο????

Κοριδια ρε παιδια...

Ο ηλιοακμη μαλιστα μου ειπε 5ετη χωρις σερβισ αφου το κανεις μονος σου ...αλλαζεις τη ραβδο πολυ απλα με κοστος 9 ευρω καθε 2 χρονια και παραφλου καθε 4

...

Ειπατε τιποτα??? αυτοι ειναι επαγγελματίες οχι σαν τη climatherm...

Τα επιλεκτικά ηλιακά "πιάνουν" πάνω απο 150 βαθμούς το καλοκαίρι. Τα καλά ηλιακά πάνω απο 200, και οι συλλέκτες κενού πλησιάζουν τους 300! Το αντιψυκτικό καταστρέφεται πάνω απο κάποιες θερμοκρασίες για αυτό και θέλει να είναι ειδικό για ηλιακά και άλλαγμα περιοδικά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...