Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν εχεις πχ 2 συλλεκτες, σκεπαζεις τον εναν ή και τους δυο?

Και αν σκεπασεις τον εναν θα εχεις καποιο θεμα στον συγκεκριμενο? Ή να μοιρασεις το χρονικο διαστημα μια στον εναν και μια στον αλλον?

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Χαζή ερώτηση, μήπως είμαστε υπερβολικοί με την συζήτηση περί σκεπάσματος, δηλαδή οι συλλέκτες των φωτοβολταϊκών που όλη μέρα τσουρουφλίζονται απο τον ήλιο, δεν έχουνε πρόβλημα ;;

Δημοσ.

η καλυψη των συλλεκτων ,δεν γινεται για την προστασια τους,αλλα για την προστασια του καζανιου,το οποιο ειναι και ο αδυναμος κρικος.οι συλλεκτες χαλανε σχεδον παντα,απο την παγωνια και την ελλειψη αντιπαγωτικου.καλυψη μονο στο κατω τμημα,διοτι σε αλλη περιπτωση,καθυστερει να ξαναζεστανει.

Δημοσ.

Καλημερα στη παρεα, ειμαστε με τη συζυγο σε αναζήτηση ηλιακού θερμοσίφωνα.Μένουμε στο Κιλκίς όπου το χειμώνα έχει  αρκετες φορες θερμοκρασίες υπο το μηδέν.Θα ήθελα τη γνωμη σας για εναν ηλιακό για 2 άτομα αξιόπιστο.Μένουμε στον πρωτο όροφο σε τριόροφη οικοδομή.Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Εγώ θα πήγαινα σε επιλογή ηλιακού με σωλήνες κενού

Γιατί είναι παραγωγικοτερος σε συννεφιά, ενδείκνυται δηλαδή για την Βόρεια Ελλάδα

Δημοσ.

Εγώ θα πήγαινα σε επιλογή ηλιακού με σωλήνες κενού

Γιατί είναι παραγωγικοτερος σε συννεφιά, ενδείκνυται δηλαδή για την Βόρεια Ελλάδα

Ούτε καν όμως.Όσοι γνωστοί έχουν βάλει έχουν προβλήματα .Λεπτομέρειες δεν ξέρω αλλά μ χουν πει ότι ανοίγει η βαλβίδα + του ότι δεν βγαίνει το καπάκι της αντίστασης .Εκτός αν μόνο το δικό του είναι έτσι.

Δημοσ.

η καλυψη των συλλεκτων ,δεν γινεται για την προστασια τους,αλλα για την προστασια του καζανιου,το οποιο ειναι και ο αδυναμος κρικος.οι συλλεκτες χαλανε σχεδον παντα,απο την παγωνια και την ελλειψη αντιπαγωτικου.καλυψη μονο στο κατω τμημα,διοτι σε αλλη περιπτωση,καθυστερει να ξαναζεστανει.

Αυτο που λες ειναι σωστο και το εχω δει και στην πραξη αλλα εχει να κανει τι χρηση κανεις..

Αμα κανω ελαχιστη χρηση σε 3 μερες φτανει 60β και μετα με μια νορμαλ χρηση παντα εχει ζεστο νερο!

Ξερω οτι δυσκολα θα ανεβασει μεγαλες θερμοκρασιες εκτος αν εσκεμμενα δεν κανω χρηση για καποιες μερες..

Καλημερα στη παρεα, ειμαστε με τη συζυγο σε αναζήτηση ηλιακού θερμοσίφωνα.Μένουμε στο Κιλκίς όπου το χειμώνα έχει  αρκετες φορες θερμοκρασίες υπο το μηδέν.Θα ήθελα τη γνωμη σας για εναν ηλιακό για 2 άτομα αξιόπιστο.Μένουμε στον πρωτο όροφο σε τριόροφη οικοδομή.Ευχαριστώ.

Κοιτα σε 160λ με 3τμ. Το καλοκαιρι κλασικα σκεπασμα!!!
Δημοσ.

Σύντροφοι καιομενοι, το σεντόνι ειναι καλή ιδέα για σκέπασμα ή καλύτερα κάποιο πιο θερμομονωτικο υλικό;

Από το τίποτα καλύτερο είναι..

Δημοσ.

Τόσα λεφτά κάνει ο ηλιακός, δεν λέει, να τον χάσουμε απο τσιγκουνιές, 

μην είμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι,

Τι να κάνει το σεντόνι, καλύτερα το ειδικό κάλυμμα.

Δεν ήξερα ότι υπάρχει και πιστοποίηση για καλύμματα συλλέκτη! 

(φυσικά πρόκειται για πιστοποίηση συμμόρφωσης με το πρότυπο 9001:2008, το οποίο αφορά τη λειτουργία της εταιρείας και δεν έχει σχέση με χαρακτηριστικά του προϊόντος- μια τυπική προσπάθεια παραπλάνησης του καταναλωτή).

Εγώ έχω βολευτεί με το σεντόνι γιατί αφήνει λίγη ακτινοβολία να περάσει η οποία αρκεί για να ζεστάνει το νερό το καλοκαίρι. Έτσι τον έχω μόνιμα σκεπασμένο και δε χρειάζεται σκέπασμα- ξεσκέπασμα, ούτε υπερθερμένεται τις ημέρες που δε λείπω μέχρι να καταναλώσω το νερό.

Δημοσ.

Τί κάνει όμως το κ....σφίξιμο (aka κρίση) ;

300 σελίδες θέμα με 5000 post και πριν κανείς δεν είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα με το σκέπασμα, πέρα από κάποιες σκόρπιες αναφορές.

Στις τελευταίες σελίδες γίνεται σχεδόν...πτυχιακή :-)

(φυσικά δεν τα λέω αυτά για να κοροϊδέψω, αφού το σκέπασμα είναι μια πολύ σωστή προφύλαξη. Απλά παρατηρώ τα σημάδια των καιρών ;) )

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...