Alxnks Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Αν τα 5-6 άτομα είναι για καλοκαίρι και το χειμώνα είναι κατά κανόνα 2, και αν αυτός είναι ο μόνος λόγος να πας σε 200lt, ίσως σου φτάνουν και τα 160l. Έχω 160l για 4 ατομα στην Αθήνα και το καλοκαίρι είναι απλά αδύνατο να μείνεις από ζεστό νερό (εκτός αν τον αφήνεις να τρέχει μόνο και μόνο για να τον αδειάσεις). Στην δωρεάν ενέργεια καλύτερα 40 λίτρα παραπάνω (με διπλό συλλέκτη και το καλοκαίρι να σκεπάζει τον έναν κι όταν φεύγει διακοπές και τους δυο), παρά 40 λίτρα λιγότερα!
naive Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) 7kw γραφει αυτος, και δεν αναφερει τριφασικο. http://hydrotherm.gr/shop/index.php?act=viewProd&productId=427 Στη μονοφασική παροχή, η ισχύς για όλο το σπίτι είναι max 8KW (8KVA για την ακρίβεια). Οπότε αν λειτουργεί οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρική συσκευή όταν το ανάβεις αυτό, θα καίγεται η ασφάλεια. Στην δωρεάν ενέργεια καλύτερα 40 λίτρα παραπάνω (με διπλό συλλέκτη και το καλοκαίρι να σκεπάζει τον έναν κι όταν φεύγει διακοπές και τους δυο), παρά 40 λίτρα λιγότερα! Εννοείται ότι καλύτερα να έχεις περίσσεια παρά να ξεμένεις, ωστόσο ο μεγαλύτερος έχει και αρχικό κόστος μεγαλύτερο και όταν δεν έχει ήλιο στοιχίζει περισσότερο η θέρμανση του νερού του με άλλα μέσα (ρεύμα ή καλοριφέρ) η οποία μπορεί να είναι σπατάλη αν τελικά δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί όλο το ζεστό. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2017 από naive
scaniapower Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 καλησπέρα σας, Καθώς μετακόμισα και ψάχνουμε μια μέση προς καλή λύση για ηλιακό και μετά απο λίγο διάβασμα εδώ και ερωτήσεις σε γνωστούς κλπ έχω καταλήξει στις εξής μάρκες : Maltezos, Calpak, Ilioakmi. Λόγω κωτσόβολου και άτοκων με κάρτα λέω να πάω σε Καλπάκ. Επίσης επειδή θα γίνει αγορά και σε άλλες συσκευές από εκεί λογικά μπορεί να πάρω και παραπάνω έκπτωση (πλυντήρια πιάτων, ρούχων). Παίζει αυτός Site: Link Άτομα αρχικά 2, τα καλοκαίρια 4 και μελλοντικά ίσως 5-6. Εφόσον είναι αγορά για 10ετία τουλάχιστον επέλεξα 200λτ. Οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή Ερ: Ο κωτσόβολος κάνει τπτ δώρο εγκαταστάσεις κλπ ? ή είναι on top της τιμής. (το ποσό κανά 100αρι να υπολογίσω?) Ερ: Για άτοκες δόσεις και για εγγυήσεις κλπ τί άλλο μπορώ να δω. Ερ: Αυτός που παρέθεσα είναι τριπλής , που το λέει στη περιγραφή ? Ανοξείδωτος? μπορεί να είναι χαζές ερωτήσεις αλλά είμαι νέος στο κομμάτι αυτό Edit: Διορθώθηκε η τελεία στο λινκ Πάλι τα ίδια.Φίλε αν έχεις πιστωτική μπορείς να πας κατευθείαν σε όποιο εργοστάσιο θέλεις και να βάλεις και δόσεις και ότι γουστάρεις.Ο κωτσόβολος θα σ προσφέρει τι? 1.Οκ η λογική σου για τα 200 λίτρα είναι βάσιμη. 2.Δώρο εγκαταστάσεις κλπ δεν παίζουν. 3.Το ανοξείδωτο καλύτερο σαν μέταλλο από το glass αλλά με μεγάλη αρχική διαφορά. 4.Καθαρά γνώμη μου.Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι οι μάρκες που παρέθεσες είναι της προκοπής και πας σε αυτές?
atonioz Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Πάλι τα ίδια.Φίλε αν έχεις πιστωτική μπορείς να πας κατευθείαν σε όποιο εργοστάσιο θέλεις και να βάλεις και δόσεις και ότι γουστάρεις.Ο κωτσόβολος θα σ προσφέρει τι? 1.Οκ η λογική σου για τα 200 λίτρα είναι βάσιμη. 2.Δώρο εγκαταστάσεις κλπ δεν παίζουν. 3.Το ανοξείδωτο καλύτερο σαν μέταλλο από το glass αλλά με μεγάλη αρχική διαφορά. 4.Καθαρά γνώμη μου.Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι οι μάρκες που παρέθεσες είναι της προκοπής και πας σε αυτές? Επειδή έψαχνα μέσω σκρουτζ και πήρα κανά δυο τηλέφωνα δε δέχονται όλοι πιστωτική/δόσεις άτοκες. Όταν λες εργοστάσιο τι εννοείς ? έχεις να μου προτείνεις κάπου συγκεκριμένα να πάω//πάρω να ρωτήσω τιμές κλπ ? Όσον αφορά το 4ο κάνοντας ερωτήσεις στο κύκλο μου και κάνα δυο φίλους που έχω ηλεκτρολόγους/υδραυλικούς συγκέντρωσα αυτές τις μάρκες. Θες να πεις δηλαδή ότι κατά τη γνώμη σου δεν είναι της προκοπής ? Και ποια είναι της προκοπής να κοιτάξω και προς τα εκεί...
scaniapower Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Επειδή έψαχνα μέσω σκρουτζ και πήρα κανά δυο τηλέφωνα δε δέχονται όλοι πιστωτική/δόσεις άτοκες. Όταν λες εργοστάσιο τι εννοείς ? έχεις να μου προτείνεις κάπου συγκεκριμένα να πάω//πάρω να ρωτήσω τιμές κλπ ? Όσον αφορά το 4ο κάνοντας ερωτήσεις στο κύκλο μου και κάνα δυο φίλους που έχω ηλεκτρολόγους/υδραυλικούς συγκέντρωσα αυτές τις μάρκες. Θες να πεις δηλαδή ότι κατά τη γνώμη σου δεν είναι της προκοπής ? Και ποια είναι της προκοπής να κοιτάξω και προς τα εκεί... Aπλά πιστεύω ότι οι μεγάλες εταιρείες στο θέμα aftersales πάσχουν σοβαρά.Λειτουργούν απρόσωπα και εμένα δεν μ αρέσει αυτό.Μπορείς να βρεις βιοτεχνίες που κατασκευάζουν αξιόλογα προιόντα και να απευθυνθείς κατευθείαν εκεί.Είναι πιο πιθανό σε μία βλάβη να βρεις σωστή αντιμετώπιση απ ότι σε μια μεγάλη εταιρεία.Όσων αφορά ονόματα εταιρειών θα ήταν άδικο να πω.Μία έρευνα στο google ανάλογα με την περιοχή που μένεις θα σε βοηθήσει αρκετά.Πήγαινε να δεις τους χώρους τους , μίλα μαζί τους και βγάλε μία προσωπική γνώμη.Αλλά το να απευθύνεσαι σε κωτσόβολο και να περιμένεις και ανταπόκριση μετά μ φαίνεται τελείως παράλογο. 1
kstgr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Αυτό με τις μεγάλες απρόσωπες εταιρείες vs μικρών οικογενειακών συχνά και τίμιων επιχειρήσεων δεν το έχω επιβεβαιώσει προσωπικά στην πράξη πάντως. 3
dtzgr Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Έχω θερμοσίφωνα με ένα μόνο συλλέκτη. Έχω καλύψει το μισό, έτσι ώστε η δεξιά πλευρά να είναι από πάνω μέχρι κάτω καλυμμένη (με ένα πλαστικό ύφασμα που δεν είναι 100% αδιαφανες), ενω η αριστερή είναι ακάλυπτη. Αρχικά είχα καλυμμένο ολόκληρο το πάνελ και ζεσταίνει ικανοποιητικά χωρίς να καίει υπερβολικά το νερό (πάλι θέλει αραίωση για να το χρησιμοποιήσεις). Όμως, επειδή αποφασισαμε κόψιμο πάνας στον μικρό γιο, χρειαζόμαστε περισσότερο και πιο ζεστό νερό (για συχνά πλυσίματα βρακιων και γιογιο). Έτσι, ξεσκεπασα τον μισό με αυτόν τον τροπο, αφού το πανί είναι 2 λωρίδες μακριές που είχα τοποθετήσει κάθετα, οπότε απλά αφαίρεσα τη μία. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα στον ηλιακό λόγω ανομοιομορφης θερμοκρασίας ή είναι οκ;
naive Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Έχω θερμοσίφωνα με ένα μόνο συλλέκτη. Έχω καλύψει το μισό, έτσι ώστε η δεξιά πλευρά να είναι από πάνω μέχρι κάτω καλυμμένη (με ένα πλαστικό ύφασμα που δεν είναι 100% αδιαφανες), ενω η αριστερή είναι ακάλυπτη. Αρχικά είχα καλυμμένο ολόκληρο το πάνελ και ζεσταίνει ικανοποιητικά χωρίς να καίει υπερβολικά το νερό (πάλι θέλει αραίωση για να το χρησιμοποιήσεις). Όμως, επειδή αποφασισαμε κόψιμο πάνας στον μικρό γιο, χρειαζόμαστε περισσότερο και πιο ζεστό νερό (για συχνά πλυσίματα βρακιων και γιογιο). Έτσι, ξεσκεπασα τον μισό με αυτόν τον τροπο, αφού το πανί είναι 2 λωρίδες μακριές που είχα τοποθετήσει κάθετα, οπότε απλά αφαίρεσα τη μία. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα στον ηλιακό λόγω ανομοιομορφης θερμοκρασίας ή είναι οκ; Το πώς σκεπάζουμε μερικά το συλλέκτη με έχει απασχολήσει και εμένα, αν και τελικά προτιμώ να τον σκεπάζω ολόκληρο με ένα λεπτό σεντόνι. Ωστόσο έχω σκεφτεί το εξής: Υπάρχουν δύο τύποι υδροσκελετών που έχω δει να κυκλοφορούν, α. αυτοί που αποτελούνται από παράλληλες, κάθετους στο έδαφος σωλήνες οι οποίες συνδέονται από παράλληλους στις άκρες τους (άρπα) και β. αυτού που έχουν ένα συνεχόμενο σωλήνα που ανεβαίνει με ζιγκ-ζαγκ διατρέχοντας όλη την επιφάνεια του συλλέκτη (σερπαντίνα). Ο τύπος α νομίζω είναι ο πιο συνηθισμένος. Βρήκα κάποιες φωτογραφίες που τους δείχνουν: τύπος α. τύπος β. Στον τύπο άρπας (α), αν χωρίσεις δεξιά- αριστερά και σκεπάσεις τη δεξιά, το υγρό στους ξεσκέπαστους σωλήνες θα κάψει πολύ και θα κυκλοφορήσει, ενώ οι σκεπασμένοι θα μείνουν πιο κρύοι, με το υγρό σχεδόν στάσιμο μέσα τους. Αν τον σκεπάσεις μισό πάνω- κάτω (πχ το μισό κάτω μέρος), λογικά το ζεστό υγρό θα μπορέσει να κυκλοφορήσει πιο αργά αλλά σε όλους του σωλήνες του υδροσκελετού, μοιράζοντας τη θερμοκρασία ομοιόμορφα. Στον τύπο σερμπατίνας (β), νομίζω το σκέπασμα αριστερά- δεξιά θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κυκλοφορία, ή θα κυκλοφορεί πιο αργά, με αποτέλεσμα ίσως την ανάπτυξη μεγάλης μεγάλης θερμοκρασίας στα εκτεθιμένα τμήματα του σωλήνα σχετικά με τα διπλανά τους. Το ίδιο όμως και χειρότερο μπορεί να συμβεί αν καλύψεις το μισό κάτω πχ, γιατί το καυτό υγρό θα βρεί μεγάλη αντίσταση από τον όγκο του συγκεντρωμένου πιο κρύου του άλλου μισού μήκους του σωλήνα, με αποτέλεσμα πάλι ανομοιόμορφη θερμοκρασία και πιθανά ακόμα περισσότερο. Οπότε το συμπέρασμά μου είναι ότι στους συλλέκτες με υδροσκελετό τύπου άρπας (α) καλύτερα είναι να σκεπάζεις το μισό κάτω μέρος ενώ στους τύπου σερμπατίνας (β) με επιφύλαξη θα έλεγα το μισό δεξιά- αριστερά. Τονίζω ότι κάνω "μπακάλικες" υποθέσεις με βάση τη λογική μου και το σκεπτικό που παρέθεσα, κανονικά θέλει μελέτη αυτό για ασφαλή συμπεράσματα, για αυτό θα ήταν ενδιαφέρον να ακουστούν και άλλες σκέψεις. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2017 από naive 1
D.PAT Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Το πώς σκεπάζουμε μερικά το συλλέκτη με έχει απασχολήσει και εμένα, αν και τελικά προτιμώ να τον σκεπάζω ολόκληρο με ένα λεπτό σεντόνι. Ωστόσο έχω σκεφτεί το εξής: Υπάρχουν δύο τύποι υδροσκελετών που έχω δει να κυκλοφορούν, α. αυτοί που αποτελούνται από παράλληλες, κάθετους στο έδαφος σωλήνες οι οποίες συνδέονται από παράλληλους στις άκρες τους (άρπα) και β. αυτού που έχουν ένα συνεχόμενο σωλήνα που ανεβαίνει με ζιγκ-ζαγκ διατρέχοντας όλη την επιφάνεια του συλλέκτη (σερπαντίνα). Ο τύπος α νομίζω είναι ο πιο συνηθισμένος. Βρήκα κάποιες φωτογραφίες που τους δείχνουν: τύπος α. τύπος β. Στον τύπο άρπας (α), αν χωρίσεις δεξιά- αριστερά και σκεπάσεις τη δεξιά, το υγρό στους ξεσκέπαστους σωλήνες θα κάψει πολύ και θα κυκλοφορήσει, ενώ οι σκεπασμένοι θα μείνουν πιο κρύοι, με το υγρό σχεδόν στάσιμο μέσα τους. Αν τον σκεπάσεις μισό πάνω- κάτω (πχ το μισό κάτω μέρος), λογικά το ζεστό υγρό θα μπορέσει να κυκλοφορήσει πιο αργά αλλά σε όλους του σωλήνες του υδροσκελετού, μοιράζοντας τη θερμοκρασία ομοιόμορφα. Στον τύπο σερμπατίνας (β), νομίζω το σκέπασμα αριστερά- δεξιά θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κυκλοφορία, ή θα κυκλοφορεί πιο αργά, με αποτέλεσμα ίσως την ανάπτυξη μεγάλης μεγάλης θερμοκρασίας στα εκτεθιμένα τμήματα του σωλήνα σχετικά με τα διπλανά τους. Το ίδιο όμως και χειρότερο μπορεί να συμβεί αν καλύψεις το μισό κάτω πχ, γιατί το καυτό υγρό θα βρεί μεγάλη αντίσταση από τον όγκο του συγκεντρωμένου πιο κρύου του άλλου μισού μήκους του σωλήνα, με αποτέλεσμα πάλι ανομοιόμορφη θερμοκρασία και πιθανά ακόμα περισσότερο. Οπότε το συμπέρασμά μου είναι ότι στους συλλέκτες με υδροσκελετό τύπου άρπας (α) καλύτερα είναι να σκεπάζεις το μισό κάτω μέρος ενώ στους τύπου σερμπατίνας (β) με επιφύλαξη θα έλεγα το μισό δεξιά- αριστερά. Τονίζω ότι κάνω "μπακάλικες" υποθέσεις με βάση τη λογική μου και το σκεπτικό που παρέθεσα, κανονικά θέλει μελέτη αυτό για ασφαλή συμπεράσματα, για αυτό θα ήταν ενδιαφέρον να ακουστούν και άλλες σκέψεις. Και ο Α και ο Β τύπος το πιο σωστό είναι να σκεπάζονται από κάτω προς τα πάνω, Είναι σα να βάζουμε μικρότερους συλλέκτες. Ανεβαίνοντας το ζεστό στο καζάνι, μοιραία το κρύο θα κατεβεί κάτω, λόγω βαρύτητας, Και το κύκλωμα δεν τραβάει κανένα ζόρι, ούτος η άλλος. Η πιέσεις που θα δημιουργηθούν, δημιουργούνται είτε έτσι είτε αλλιώς, της οποίες και χρειαζόμαστε.
naive Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Και ο Α και ο Β τύπος το πιο σωστό είναι να σκεπάζονται από κάτω προς τα πάνω, Είναι σα να βάζουμε μικρότερους συλλέκτες. Ανεβαίνοντας το ζεστό στο καζάνι, μοιραία το κρύο θα κατεβεί κάτω, λόγω βαρύτητας, Και το κύκλωμα δεν τραβάει κανένα ζόρι, ούτος η άλλος. Η πιέσεις που θα δημιουργηθούν, δημιουργούνται είτε έτσι είτε αλλιώς, της οποίες και χρειαζόμαστε. Οκ, σαν κατασκευαστής θα γνωρίζει καλύτερα ο κ.Δημήτρης, άρα από κάτω προς τα πάνω σε όλους. 1
scaniapower Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Από τη στιγμή που το ζεστό νερό πάει επάνω και επιστρέφει λόγω βαρύτητας το κρύο ποια η διαφορά αν σκεπαστεί μόνο ο ένας? Παλι το ίδιο πράγμα θα συμβεί.
gia_nnis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Το δικο μου σκεπτικο ειναι να καλυφθει το πανω μερος αλλα να αφησουμε στο πανω μερος 15-20 ποντους για να βοηθησουμε την ροη.. Βεβαια το ιδανικο θα ηταν καλυφθει ολος ο συλλεκτης με ποσοστο σκιασης..!
D.PAT Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Το δικο μου σκεπτικο ειναι να καλυφθει το πανω μερος αλλα να αφησουμε στο πανω μερος 15-20 ποντους για ναβοηθησουμε την ροη.. Βεβαια το ιδανικο θα ηταν καλυφθει ολος ο συλλεκτης με ποσοστο σκιασης..! Να εξηγήσουμε γιατί από κάτω προς τα πάνω,αν σκεπάζεται το πάνω μέρος το κομμάτι αυτό θα είναι κρύο άρα θα δυσκολεύεται το ζεστό να σπρώξει το κρύο να ανέβει,με αποτέλεσμα το νερό (υγρό)μέσα στον κάθετο σωλήνα να γίνεται διαχωρισμός,στην μισή σωλήνα να υπάρχει ανοδική πορεία (ζεστό)και καθοδική πορεία το κρύο,πάντα στο κομμάτι που είναι σκεπασμένο στο πάνω μέρος
gia_nnis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Και το κατω μερος να ειναι σκεπασμενο πρεπει το πανω να ζεσταθει περισσοτερο ωστε να επηρεασει και την θερμοκρασια του κατω μερους.. θα μου πεις το κατω μερος βοηθιεται και απο την επιστροφη του μποιλερ οποτε υπαρχει καλυτερη ισορροπια απο το να σκεπαστει πανω.. οκ Ακομα ομως και ετσι συγκριτικα απο το να ειναι ξεσκεπαστος και να μπαρουτιαζει ολοκληρος..! ας σκεπαζει ο κοσμος εστω το πανω.. Το λεω γιατι κανεις δεν ασχολειται με το σκεπασμα.. βεβαια αυτο ειναι καλο για να εχουν δουλιτσα οι υδραυλικοι και τα μαγαζια..!!! 1
naive Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Το σκεπτικό είναι, προστατεύοντας τη δεξαμενή να μην καταπονήσουμε το συλλέκτη, δηλαδή να μην προκαλέσουμε υπερβολική θέρμανση σε κάποιο μέρος του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις