Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από μήνυμα που μου στάλθηκε από τον Αγγελόπουλο, όπου μεταξύ άλλων γράφει

α) πως έχω κάνει μόνο 2 συντηρήσεις από το 2011 έως το 2017

β) η χιλιομετρική απόσταση μεταξύ Νίκαιας - Ραφήνας δεν είναι 25χλμ, αλλά 57 χλμ.

γ) ότι για να ισχύει η εγγύηση πρέπει να μην έχει γίνει καμία παρέμβαση από μη εξουσιοδοτημένο άτομο (εννοεί τον ηλεκτρολόγο, που φώναξα κατόπιν δικής του παρότρυνσης και εν γνώσης του)

Τροποποιώ το αρχικό μου κείμενο διορθώνοντας:

α) Τον τύπο του ηλιακού

β) Τη χιλιομετρική απόσταση

Τα συμπεράσματα πάλι δικά σας.

Φίλε είδα πως πήρες το Titanium Extra Plus. Μήπως για να κρατήσει περισσότερο έπρεπε να πάρεις τον Titanium Extra Plus Super Duper WOW? (lol, από ένα τέτοιο όνομα μοντέλου και μόνο τι συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κάποιος για τη σοβαρότητα της εταιρείας. Μάρκετινγκ για βοσκούς).

Άσχετα με τους όρους της εγγύησης, δύο ενδιάμεσες συντηρήσεις σε έξι χρόνια είναι υπεραρκετές κατά τη γνώμη μου για να μην τρυπήσει ένας ποιοτικά κατασκευασμένος θερμοσίφωνας. Αν σου έστειλε εδώ το μήνυμα που σημαίνει ότι έχει λογαριασμό και διαβάζει εκπρόσωπος, ας μπει και εδώ να μας διαφωτίσει γιατί χρειάζεται κάθε χρόνο.

• Like 4
  • Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μετά από μήνυμα που μου στάλθηκε από τον Αγγελόπουλο, όπου μεταξύ άλλων γράφει

α) πως έχω κάνει μόνο 2 συντηρήσεις από το 2011 έως το 2017

β) η χιλιομετρική απόσταση μεταξύ Νίκαιας - Ραφήνας δεν είναι 25χλμ, αλλά 57 χλμ.

γ) ότι για να ισχύει η εγγύηση πρέπει να μην έχει γίνει καμία παρέμβαση από μη εξουσιοδοτημένο άτομο (εννοεί τον ηλεκτρολόγο, που φώναξα κατόπιν δικής του παρότρυνσης και εν γνώσης του)

Τροποποιώ το αρχικό μου κείμενο διορθώνοντας:

α) Τον τύπο του ηλιακού

β) Τη χιλιομετρική απόσταση

Τα συμπεράσματα πάλι δικά σας.

Αν δεν σου πληρωσουν ολα σου τα εξοδα, να τους κανεις αρνητικη αξιολογηση στο skroutz σαν καταστημα, γιατι ειδα οτι αξιολογησες τον ηλιακο μονο, (που και εκει βαλε ενα λινκ για να ξερουν οι υπολοιποι το store, ενα Αγγελοπουλοι σκετο δεν φτανει.

Ζητανε ενα καραβι χρηματα, υποσχονται λαγους με πετραχυλια στην εγγυηση και οταν κατι παει στραβα σφυρανε κλεφτικα, ωραιοι.

• Like 2
Δημοσ.

Σήμερα το μεσημέρι δεν την βρήκα την ανάρτηση του καταγγελοντα στο σκρουτζ. Μέχρι σήμερα το πρωί υπηρχε

Δημοσ.

Dimis414 διαβαζα παλι το review σου, υπαρχουν και αλλες λυσεις για ζεστο νερο χωρις θερμοσιφωνα. Μπορεις να βραζεις νερο σε μια κασταρολα με βραστηρα καυτο και να το αραιωνεις σε μια δευτερη με ενα μπρικι και να το ριχνεις πανω σου. Ειναι λυση comando αλλα για λιγες μερες. Το εχω κανει γιαυτο στο λεω.

Επισης υπαρχουν και οι λυσεις του instant ζεστου νερου, αυτα τα συστηματα που βαζεις απευθειας στο μπανιο μεσα στην καμπινα. Αυτα που βγαζουν χλιαρο/ζεςτο και ειναι σαν μικρα τσαντακια. Αυτα δεν θελουν καμια ιδιαιτερη εγκατασταση.

Υπαρχει και μια βρυση με 20-30 ευρω που βγαζει απευθειας ζεστο με μια σουκο, ειχαν ανοιξει θεμα εδω στο insomnia

Σήμερα το μεσημέρι δεν την βρήκα την ανάρτηση του καταγγελοντα στο σκρουτζ. Μέχρι σήμερα το πρωί υπηρχε

Υπαρχει κανονικα. Δες καλυτερα.
Δημοσ.

Επισης υπαρχουν και οι λυσεις του instant ζεστου νερου, αυτα τα συστηματα που βαζεις απευθειας στο μπανιο μεσα στην καμπινα. Αυτα που βγαζουν χλιαρο/ζεςτο και ειναι σαν μικρα τσαντακια. Αυτα δεν θελουν καμια ιδιαιτερη εγκατασταση.

Υπαρχει και μια βρυση με 20-30 ευρω που βγαζει απευθειας ζεστο με μια σουκο, ειχαν ανοιξει θεμα εδω στο insomnia

Ενδιαφέρουσες λύσεις, ακούγονται, μπορείς να δώσεις link και τιμές.

Δημοσ.

Ενδιαφέρουσες λύσεις, ακούγονται, μπορείς να δώσεις link και τιμές.

Αρκετες μαρκες αρκετα προϊόντα. Ταχυθερμαντηρες λεγονται, ή ταχυθερμοςιφωνες. Υπαρχουν και σε grohe.

Θα δωςω μερικα για βρυση, και μερικα για μπανιο, ενδεικτικα.

http://www.insomnia.gr/topic/630256-βρύση-νιπτήρα-ή-νεροχύτη-με-τεχνολογία-ιόντων-γ/ αυτο που ελεγα για το insomnia.

http://hydrotherm.gr/shop/index.php?act=viewCat&catId=55

http://www.skroutz.gr/c/970/thermosifones/f/363609/Ταχυθερμαντήρας-Ταχυθερμοσίφωνας.html

http://www.redring.gr/index.php/products/showers

• Like 1
Δημοσ.

Κάτσε ένα λεπτό, το ότι ήρθε ηλεκτρολόγος και ασχολήθηκε με τον αυτόματο που ήταν συνδεμένος ο ηλιακός και έπεφτε πώς ακριβώς συνιστά παρέμβαση από μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό; Τι σχέση έχει κάτι που έγινε έξω από τον ηλιακό και δε δίναται να τον επηρεάσει ως προς τη λειτουργία του καθ οποιονδήποτε τρόπο με την εγγύηση του προιόντος;

Θες ένα καλό δικηγόρο. Το τραβάει ο οργανισμός του τύπου.

• Like 2
Δημοσ.

Αρκετες μαρκες αρκετα προϊόντα. Ταχυθερμαντηρες λεγονται, ή ταχυθερμοςιφωνες. Υπαρχουν και σε grohe.

Θα δωςω μερικα για βρυση, και μερικα για μπανιο, ενδεικτικα.................

Ίσως θα ήταν καλύτερα να μην προτείνουμε πράγματα επειδή κάπου το ακούσαμε χωρίς να τα έχουμε δοκιμάσει ή να ξέρουμε σίγουρα

Οι συνηθισμένοι ταχυθερμοσίφωνες (4kW, 6kW, 8kW, 11kW, κλπ) είναι χρήσιμοι, άσχετα από το τι λένε οι διαφημίσεις, μόνο για κουζίνα (νεροχύτη) ή για το νιπτήρα του μπάνιου (ξύρισμα, πλύσιμο χεριών, κλπ). Μπάνιο το χειμώνα απλά δεν κάνεις.

Και για να είμαι πιο ακριβής ή το νερό θα τρέχει με συμπαθητική ροή αλλά αρκετά κρύο ή, αν το βάλεις στο μέγιστο της θερμοκρασίας, θα έχει συμπαθητική θερμοκρασία αλλά απαράδεκτα χαμηλή ροή.

Η μόνη λύση για μπάνιο είναι ταχυθερμοσίφωνες "γραμμής", δηλαδή μπαίνουν πάνω στην παροχή του νερού και όχι σαν τους απλούς πχ στο πλάι της μπανιέρας.

Βέβαια αυτοί έχουν άλλα μειονεκτήματα. Θέμα τιμής (κάνουν κάποιες 100ριές ευρώ) και χρειάζονται απαραίτητα τριφασική παροχή αφού έχουν μεγάλες αντιστάσεις (11+ kW).

Και βέβαια αναρωτιέται κανείς τι σόϊ λύση είναι αυτή αν πληρώσεις ακριβά την αγορά, την εγκατάσταση (πρέπει να τραβηχτεί τριφασικό καλώδιο από τον πίνακα, αν βέβαια το σπίτι έχει τριφασικό ρεύμα) αλλά και την χρήση (μια αντίσταση πχ 18άρα δεν "καίει" λίγο ακόμα και αν την λειτουργείς μερικά λεπτά για την διάρκεια ενός ντουζ)

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα σας,

Καθώς μετακόμισα και ψάχνουμε μια μέση προς καλή λύση για ηλιακό και μετά απο λίγο διάβασμα εδώ και ερωτήσεις σε γνωστούς κλπ έχω καταλήξει στις εξής  μάρκες : Maltezos, Calpak, Ilioakmi. 

Λόγω κωτσόβολου και άτοκων με κάρτα λέω να πάω σε Καλπάκ. Επίσης επειδή θα γίνει αγορά και σε άλλες συσκευές από εκεί λογικά μπορεί να πάρω και παραπάνω έκπτωση (πλυντήρια πιάτων, ρούχων). Παίζει αυτός Link.png Site: Link

Άτομα αρχικά 2, τα καλοκαίρια 4 και μελλοντικά ίσως 5-6. Εφόσον είναι αγορά για 10ετία τουλάχιστον επέλεξα 200λτ. 

Οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή

Ερ: Ο κωτσόβολος κάνει τπτ δώρο εγκαταστάσεις κλπ ? ή είναι on top της τιμής. (το ποσό κανά 100αρι να υπολογίσω?)

Ερ: Για άτοκες δόσεις και για εγγυήσεις κλπ τί άλλο μπορώ να δω.

Ερ: Αυτός που παρέθεσα είναι τριπλής , που το λέει στη περιγραφή ? Ανοξείδωτος? μπορεί να είναι χαζές ερωτήσεις αλλά είμαι νέος στο κομμάτι αυτό

Edit: Διορθώθηκε η τελεία στο λινκ

Επεξ/σία από atonioz
Δημοσ.

καλησπέρα σας,

Καθώς μετακόμισα και ψάχνουμε μια μέση προς καλή λύση για ηλιακό και μετά απο λίγο διάβασμα εδώ και ερωτήσεις σε γνωστούς κλπ έχω καταλήξει στις εξής  μάρκες : Maltezos, Calpak, Ilioakmi. 

Λόγω κωτσόβολου και άτοκων με κάρτα λέω να πάω σε Καλπάκ. Επίσης επειδή θα γίνει αγορά και σε άλλες συσκευές από εκεί λογικά μπορεί να πάρω και παραπάνω έκπτωση (πλυντήρια πιάτων, ρούχων). Παίζει αυτός http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/hliakoi-thermosifones/129611-calpak-gigaxs-200/3. 

Άτομα αρχικά 2, τα καλοκαίρια 4 και μελλοντικά ίσως 5-6. Εφόσον είναι αγορά για 10ετία τουλάχιστον επέλεξα 200λτ. 

Οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή

Ερ: Ο κωτσόβολος κάνει τπτ δώρο εγκαταστάσεις κλπ ? ή είναι on top της τιμής. (το ποσό κανά 100αρι να υπολογίσω?)

Ερ: Για άτοκες δόσεις και για εγγυήσεις κλπ τί άλλο μπορώ να δω.

Ερ: Αυτός που παρέθεσα είναι τριπλής , που το λέει στη περιγραφή ? Ανοξείδωτος? μπορεί να είναι χαζές ερωτήσεις αλλά είμαι νέος στο κομμάτι αυτό

Έχεις βάλει μια τελεία παραπάνω στο λινκ και δεν ανοίγει.

Μάλλον δεν είναι τριπλής γιατί λέει ότι δεν υποστηρίζεται σύνδεση "trien".

Επίσης σίγουρα δεν είναι ανοξείδωτος γιατί η calpak κάνει μόνο glass.

Ρώτησε για την εγκατάσταση συνήθως συνεργάζεται με συνεργεία  ο Κωτσόβολος, αλλά δεν είδα κάπου να λέει για δωρεάν εγκατάσταση.

Κανα 80ρι παίρνει συνήθως ο υδραυλικός για εργατικά (με ΦΠΑ). Αν χρειαστούν επιπλέον σωλήνες- καλώδια θα πάει αρκετά πάνω, μπορεί να τριπλασιασθεί και βάλε. Επίσης πιθανώς να χρεωθείς μεταφορικά και γερανό να στον ανεβάσει στην ταράτσα.

Για την εγγύηση, είδες τι γίνεται στα προηγούμενα ποστς. Ζήτησε από τον Κωτσόβολο ή απευθείας από την εταιρεία να σου δώσει το έντυπο της εγγύησης για να δεις προσεκτικά τους όρους. Αν έχει υποχρεωτικές συντηρήσεις από συνεργεία της εταιρείας, δες κάθε πότε και ποιο το κόστος, πρέπει να τα συνυπολογίσεις και αυτά. 

Οι άτοκες δόσεις βολεύουν, ωστόσο μην είσαι σίγουρος ότι είναι άτοκες, οι τιμές είναι φουσκωμένες 150-200€ σε σχέση με αντίστοιχα προϊόντα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις βάλει μια τελεία παραπάνω στο λινκ και δεν ανοίγει.

Μάλλον δεν είναι τριπλής γιατί λέει ότι δεν υποστηρίζεται σύνδεση "trien".

Επίσης σίγουρα δεν είναι ανοξείδωτος γιατί η calpak κάνει μόνο glass.

Ρώτησε για την εγκατάσταση συνήθως συνεργάζεται με συνεργεία  ο Κωτσόβολος, αλλά δεν είδα κάπου να λέει για δωρεάν εγκατάσταση.

Κανα 80ρι παίρνει συνήθως ο υδραυλικός για εργατικά (με ΦΠΑ). Αν χρειαστούν επιπλέον σωλήνες- καλώδια θα πάει αρκετά πάνω, μπορεί να τριπλασιασθεί και βάλε. Επίσης πιθανώς να χρεωθείς μεταφορικά και γερανό να στον ανεβάσει στην ταράτσα.

Για την εγγύηση, είδες τι γίνεται στα προηγούμενα ποστς. Ζήτησε από τον Κωτσόβολο ή απευθείας από την εταιρεία να σου δώσει το έντυπο της εγγύησης για να δεις προσεκτικά τους όρους. Αν έχει υποχρεωτικές συντηρήσεις από συνεργεία της εταιρείας, δες κάθε πότε και ποιο το κόστος, πρέπει να τα συνυπολογίσεις και αυτά. 

Οι άτοκες δόσεις βολεύουν, ωστόσο μην είσαι σίγουρος ότι είναι άτοκες, οι τιμές είναι φουσκωμένες 150-200€ σε σχέση με αντίστοιχα προϊόντα.

Οπότε το trien είναι το τριπλής, πάμε οπότε σε κάτι τέτοιο Link.png Site: link

Το ότι δεν είναι ανοξείδωτος και είναι γυαλί είναι αρνητικό να φανταστώ ? 

Εναλλακτικά τι να δω? έχετε να μου προτείνετε τπτ (Μαγαζί και Μάρκα?) κοντά σε αυτά τα λεφτά δηλαδή 1000άρικο. 

Επεξ/σία από atonioz
Δημοσ.

Ίσως θα ήταν καλύτερα να μην προτείνουμε πράγματα επειδή κάπου το ακούσαμε χωρίς να τα έχουμε δοκιμάσει ή να ξέρουμε σίγουρα

Οι συνηθισμένοι ταχυθερμοσίφωνες (4kW, 6kW, 8kW, 11kW, κλπ) είναι χρήσιμοι, άσχετα από το τι λένε οι διαφημίσεις, μόνο για κουζίνα (νεροχύτη) ή για το νιπτήρα του μπάνιου (ξύρισμα, πλύσιμο χεριών, κλπ). Μπάνιο το χειμώνα απλά δεν κάνεις.

Και για να είμαι πιο ακριβής ή το νερό θα τρέχει με συμπαθητική ροή αλλά αρκετά κρύο ή, αν το βάλεις στο μέγιστο της θερμοκρασίας, θα έχει συμπαθητική θερμοκρασία αλλά απαράδεκτα χαμηλή ροή.

Η μόνη λύση για μπάνιο είναι ταχυθερμοσίφωνες "γραμμής", δηλαδή μπαίνουν πάνω στην παροχή του νερού και όχι σαν τους απλούς πχ στο πλάι της μπανιέρας.

Βέβαια αυτοί έχουν άλλα μειονεκτήματα. Θέμα τιμής (κάνουν κάποιες 100ριές ευρώ) και χρειάζονται απαραίτητα τριφασική παροχή αφού έχουν μεγάλες αντιστάσεις (11+ kW).

Και βέβαια αναρωτιέται κανείς τι σόϊ λύση είναι αυτή αν πληρώσεις ακριβά την αγορά, την εγκατάσταση (πρέπει να τραβηχτεί τριφασικό καλώδιο από τον πίνακα, αν βέβαια το σπίτι έχει τριφασικό ρεύμα) αλλά και την χρήση (μια αντίσταση πχ 18άρα δεν "καίει" λίγο ακόμα και αν την λειτουργείς μερικά λεπτά για την διάρκεια ενός ντουζ)

Το εδειξα για την βρυση κυριως που δεν εχει σοβαρη εγκατασταση, χρειαζεται μονο μια σουκο για να βολευτει ο φιλοςμεχρι να φτιαξει τον ηλιακο. Μια χαρα δεν ειναι μια απλη βρυση να δινει ζεστο;

Το αλλο που ειναι σαν κουτακι το εχω δοκιμασει, εκανα μπανιο. Λιγο πολυ ειναι οπως τα λες αλλα δεν ειναι και τραγικο. Μια χαρα ειναι για καλοκαιρι ή για χειμωνα καποιες μερες.

Ολ αυτα δεν τα προτεινα σαν μονιμες λυσεις, ουτε καν για την βρυση, αλλα προσωρινες.

αν το δευτερο εχει μεγαλη εγκατασταση ναι αυτο δεν το γνωριζα.

Δημοσ.

Οπότε το trien είναι το τριπλής, πάμε οπότε σε κάτι τέτοιο http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/hliakoi-thermosifones/129616-calpak-gigaxs-200/3-trien 

Το ότι δεν είναι ανοξείδωτος και είναι γυαλί είναι αρνητικό να φανταστώ ? 

Εναλλακτικά τι να δω? έχετε να μου προτείνετε τπτ (Μαγαζί και Μάρκα?) κοντά σε αυτά τα λεφτά δηλαδή 1000άρικο. 

Πάλι έχεις βάλει ένα κενό στο τέλος και δεν παίζει το λινκ.

Οι glass είναι οι πιο διαδεδομένοι, για διάφορους λόγους. Ο κάθε κατασκευαστής προβάλλει το δικό του προϊόν σαν το καλύτερο.  Κάθε τύπος έχει τα θετικά και τα αρνητικά του, για αυτό έχει 4,5χιλιάδες ποστς αυτό το θρεντ.

Βρήκα τους όρους εγγύησης της Calpak http://www.calpak.gr/el/72

Τις προϋποθέσεις 2,3,4 δεν ξέρω πώς μπορεί κάποιος να αποδείξει ότι τις τήρησε. Ειδικά η 4 θέλει να ανοιχθεί ο ηλιακός.

Για το άλλο με τον ταχυθερμαντήρα, κατά τη γνώμη μου το σκέφτεται κάποιος μόνο αν έχει τριφασικό ρεύμα και έτοιμη αναμονή που να μπορεί να δώσει 11KW στο μπάνιο. Διαφορετικά πρέπει να είναι πολύ ειδική η περίπτωση.

• Like 1
Δημοσ.

Αν τα 5-6 άτομα είναι για καλοκαίρι και το χειμώνα είναι κατά κανόνα 2, και αν αυτός είναι ο μόνος λόγος να πας σε 200lt, ίσως σου φτάνουν και τα 160l.

Έχω 160l για 4 ατομα στην Αθήνα και το καλοκαίρι είναι απλά αδύνατο να μείνεις από ζεστό νερό (εκτός αν τον αφήνεις να τρέχει μόνο και μόνο για να τον αδειάσεις).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...