TERIS1980 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Αφου περασε η διετια και δεν εχεις κανει συντηρηση δεν μπορει να ισχυσει η εγγυηση οποτε η ευθυνη ειναι δικη σου, η εταιρεια ειναι καλυμμενη νομικα. Οποτε κοιτας να αγορασεις καινουριο βαρελι, θα προτεινα να κοιτουσες να εβαζες καποιας αλλης εταιρειας γιατι πολυ περιεργο μου φαινεται να θες καθε χρονο καινουριο ή εκτος και αν κατι αλλο φταει και τα καταστρεφει. Αφου περασε η διετια και δεν εχεις κανει συντηρηση δεν μπορει να ισχυσει η εγγυηση οποτε η ευθυνη ειναι δικη σου, η εταιρεια ειναι καλυμμενη νομικα. Οποτε κοιτας να αγορασεις καινουριο βαρελι, θα προτεινα να κοιτουσες να εβαζες καποιας αλλης εταιρειας γιατι πολυ περιεργο μου φαινεται να θες καθε χρονο καινουριο ή εκτος και αν κατι αλλο φταει και τα καταστρεφει. 2 πηρα ιδια κοματια το ενα τρυπισε εξωτερικα το καζανι το εβγαλε και φοτο αυτος απο την ελκο και μου ειπε οτι εχουν καλη αποδοση.Και το αλλο τριπισε εσωτερικα. Η σελιδα εχει σκοπο για την ενημερωση του κοινου για τα προιοντα της εταιρειας το να αναφερουν την εγγυηση και τους ορους δεν ειναι υποχρεωτικο και γενικα το περιεχομενο μιας σελιδας ειναι προαιρετικο , δηλαδη αμα δεν ειχε σαιτ θα ειχε εφ ορου ζωης εγγυηση? Η εγγυηση ειναι το σχετικο χαρτι που συνοδευει την συσκευη αν ο πελατης το εχασε ή ακομη και αν κατα λαθος δεν του δωθηκε ειναι δικη του ευθυνη, του πελατη. Αυτος επρεπε να μεριμνήσει να το εχει , τωρα παπαλα ειναι πολυ αργα και κανενα δικαστηριο δεν τον δικαιωνει καθως οι οροι της εγγυησης δεν τηρήθηκαν. Δικαιολογιες τυπου δεν το γραφει το σαιτ, δεν εχω την εγγυση, την εχασα, δεν το διαβασα, δεν καταλαβα τι εννοουσε ειναι δικαιολογιες 5χρονου παιδιου. Παθαινεις και μαθαινεις. τον πρωτο που τριπισε γιατι τον αλλαξαν?(δεν ειχε γινει servis)
teddy71 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Ηταν μεσα στην 2ετη εγγυηση για αυτο του την αλλαξαν χωρις προβλημα , τωρα ομως που περασε 2ετια του λενε οτι απαιτουνταν η ετησια συντηρηση. Ισως το μονο πατημα που ειχε αν η ζημια προκλήθηκε σε λιγοτερο απο ενα 1χρονο απο αλλαγη ωστε να επικαλεστεί οτι δεν το συντηρησε επειδη το βαρελι ηταν καινουριο και δεν ηραν απαραιτητο.
naive Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Η σελιδα εχει σκοπο για την ενημερωση του κοινου για τα προιοντα της εταιρειας το να αναφερουν την εγγυηση και τους ορους δεν ειναι υποχρεωτικο και γενικα το περιεχομενο μιας σελιδας ειναι προαιρετικο , δηλαδη αμα δεν ειχε σαιτ θα ειχε εφ ορου ζωης εγγυηση? Η εγγυηση ειναι το σχετικο χαρτι που συνοδευει την συσκευη αν ο πελατης το εχασε ή ακομη και αν κατα λαθος δεν του δωθηκε ειναι δικη του ευθυνη, του πελατη. Αυτος επρεπε να μεριμνήσει να το εχει , τωρα παπαλα ειναι πολυ αργα και κανενα δικαστηριο δεν τον δικαιωνει καθως οι οροι της εγγυησης δεν τηρήθηκαν. Δικαιολογιες τυπου δεν το γραφει το σαιτ, δεν εχω την εγγυση, την εχασα, δεν το διαβασα, δεν καταλαβα τι εννοουσε ειναι δικαιολογιες 5χρονου παιδιου. Παθαινεις και μαθαινεις. Επισης πριν αγορασουμε μια συσκευη διαβαζουμε τους επιμερους ορους δεν μενουμε μονο στο χρονο ισχύς. Στην προκειμενη περιπτωση απο τα 2στα 5 ετη ηταν σαν επεκταση εγγυησης οπου δινεις καποιο ποσο επιπλεον και γινεται επεκτασης της. Οποτε μην παραμυθιαζεσται βλεποντας μονο τη τιμη του προιοντος και τη δειαρκεια εγγυησης γιατι πολλες φορες για να ισχυσει σου βγαινει πιο ακριβο και απο καλυτερα προιοντα. Δυστυχως φιλε το θεμα με την εγγυηση επρεπε να ψαξεις εστω απο την πρωτη βλαβη και να ψιλιαστεις μη τυχον ξανατυχει απλα επαναπαυτηκες επειδη εγινε η αντικατασταση χωρις προβλημα. Μιλούσαμε για το ενδεχόμενο να μην του είχαν δώσει ειδικό χαρτί με τους όρους της εγγύησης. Τότε θα μπορούσε να επικαλεστεί αυτό που διαφημίζεται, και λέει 5 χρόνια χωρίς αναφορά σε όρους. Αν δεν υπήρχε ούτε σάιτ ούτε προσπέκτους, τότε δε θα υπήρχε ούτε θέμα εγγύησης εξαρχής. Από τη στιγμή που υπάρχουν οι όροι όμως, αυτοί ισχύουν. Χωρίς συντήρηση, το πολύ να διεκδικούσε στη διετία. Πολλές φορές οι εταιρείες (γενικά όχι στους ηλιακούς) ζητούν να αποστείλεις το έντυπο της εγγύησης υπογεγραμμένο, ή να δηλώσεις το προϊόν online. Αυτό γίνεται για να έχουν απόδειξη ότι έχεις αποδεχθεί τους όρους της εγγύησης. Γενικά, όταν η εγγύηση είναι πάνω από 2 χρόνια πρέπει να την έχουμε γραπτώς και να έχουμε διαβάσει τους όρους της @TERIS1980 σε ποια περιοχή μένεις;
TERIS1980 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Παιδια στην τελικη μπορω να διεκδικισω αντικατασταση με τον δεδικασμενο της αλλαγης στον πρωτο που τρυπισε. ? Εχω και αποδηξη αντικαταστασης που αναφερει και τον λογο αντικαταστασης.
haris_216 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Χωρίς να θέλω να κοροϊδέψω κανένα μάλλον μας έχει επηρεάσει η πολύ τηλεόραση και ιδιαίτερα οι αμερικάνικες σειρές και γι' αυτό στα τελευταία post ακούστηκαν ορολογίες σαν "δεδικασμένο", "διεκδίκηση", "επίκληση", κλπ Επί του θέματος τώρα. Όλες (ΟΛΕΣ) οι εγγυήσεις έχουν κάποιους όρους και προϋποθέσεις. Καμία απολύτως για κανένα προϊόν δεν λέει ένα χρονικό όριο πχ 1,2,5 χρόνια χωρίς κάποια άλλη υποχρέωση του πελάτη. Σε άλλα προϊόντα πχ tv μπορεί να λέει απλά ότι η παρέμβαση από μη εξουσιοδοτημένο άτομο ακυρώνει την εγγύηση και σε άλλα πχ ηλιακός μιλάει για service και συχνότητα αυτού. Όπως έχω ξαναπεί (μάλλον σε άλλο νήμα) το λάθος όλων μας είναι ότι το manual και την εγγύηση τα ψάχνουμε όταν γίνει η στραβή και όχι μόλις πάρουμε κάτι (ίσως ακόμα καλύτερα, πριν πάρουμε κάτι). Όπως είπα και χθες, και δεν χαίρομαι που επιβεβαιώθηκα, ήταν σίγουρο ότι θα επικαλεστούν παραλήψεις από την πλευρά του χρήστη του ηλιακού. Χωρίς να θέλω να τον απογητεύσω ή το αφήνει και "πάει γι' άλλα" ή το "κυνηγάει" νομικά με μάλλον λίγες πιθανότητες. Αν πάει για αλλαγή καζανιού από άλλη εταιρία να προσέξει δύο πράγματα. 1ον υποχρεωτικά ίδια χωρητικότητα (ούτε μεγαλύτερη ούτε μικρότερη) αφού οι συλλέκτες που έχει έχουν υπολογιστεί για την συγκεκριμένη χωρητικότητα που έχει. 2ον πέρα από την τιμή να δει και το θέμα των υποχρεωτικών service (πόσο συχνά και πόσο στοιχίζουν) αφού ένα καζάνι που μπορεί να βρει σε μια φοβερή τιμή (πχ 200 ευρώ) εύκολα "σκαρφαλώνει" αν χρειάζεται service κάθε χρόνο το οποίο στοιχίζει πχ 90 ευρώ 3
Zerg13 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Ενας ηλιακος σε 10 χρονια ποσα χαλαει σε service, ενας καλος ενας με 800ευρω;
teddy71 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Ναι βεβαια, μπορεις, θα σου στειλουν καινουριο και μεγαλυτερο!!!! Μαλλον αυτη ειναι η απαντηση που θες να δεις γιατι ενω σου απανταμε συνεχίζεις να κανεις το ιδιο ερωτημα!!! Αν τυχον δεν το παρατηρησες πρεπει να βελτιωσεις την παρατηρητικοτητα σου και να τα διαβαζεις ολα τα γραφωμενα και να μην μενει το ματι σου μονο σε συτα που θες να δεις... ετσι την πατησες και με την εγγυηση!!!!! Τωρα αμα πιστευεις οτι θα ισχυσει η ληγμενη εγγυηση , δοκίμασε το και πες μας τι σου απάντησαν. 1
naive Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Χωρίς να θέλω να κοροϊδέψω κανένα μάλλον μας έχει επηρεάσει η πολύ τηλεόραση και ιδιαίτερα οι αμερικάνικες σειρές και γι' αυτό στα τελευταία post ακούστηκαν ορολογίες σαν "δεδικασμένο", "διεκδίκηση", "επίκληση", κλπ Μη τα υποτιμάς αυτά, ο συνήγορος του καταναλωτή και οι φορείς προστασίας του καταναλωτή/ρυθμιστικές αρχές κατά περίπτωση κάνουν δουλειά αν καθίσεις και τους δώσεις σοβαρά στοιχεία. Συνήθως με μια επιστολή ή ένα εξώδικο οι εταιρείες συμμορφώνονται άμεσα ενόψει περαιτέρω δικαστικής διαμάχης ή διοικητικών προστίμων οπότε γίνεται δουλειά για τον καταναλωτή. Εύχομαι να μη μπλέξεις ποτέ με δικηγόρους, αλλά είναι απίστευτο το από που πιάνονται για να κυνηγήσουν υποθέσεις και κυρίως για να τους παρακολουθήσεις πρέπει πολλές φορές να ξεχάσεις να σκέφτεσαι πρακτικά. Η κοινωνία είναι ρυθμισμένη επάνω στις νομικές σχέσεις και όχι απαραίτητα επάνω στην πρακτικότητα (για να μην πω κοινή λογική). Ενας ηλιακος σε 10 χρονια ποσα χαλαει σε service, ενας καλος ενας με 800ευρω; Ένα σέρβις σε ένα glass ή ανοξείδωτο που χρειάζεται κάθε 2-3 χρόνια πάει γύρω στα 60-80€. Το ζόρικο με αυτούς είναι ότι πρέπει να αδειάσουν και να ανοίξουν για να αλλάξεις το ανόδιο. Αν μπορείς να το κάνεις μόνος σου πάει γύρω στα 15-20€. Οι χάλκινοι θέλουν μόνο συμπλήρωμα υγρών, που ας πούμε πάει γύρω στα 5-10€ κάθε δύο χρόνια. 1
gia_nnis Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Ένα σέρβις σε ένα glass ή ανοξείδωτο που χρειάζεται κάθε 2-3 χρόνια πάει γύρω στα 60-80€. Το ζόρικο με αυτούς είναι ότι πρέπει να αδειάσουν και να ανοίξουν για να αλλάξεις το ανόδιο. Αν μπορείς να το κάνεις μόνος σου πάει γύρω στα 15-20€.Και αν δεν κανουμε καθαρισμο και αλλαγη ανοδιου και συμπληρωνουμε μονο αντιψυκτικο??? Υπαρχει τροπος να καταλαβουμε οτι το μποιλερ εχει πολλα αλατα? Μπορει να μειωθει η πιεση?
naive Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Και αν δεν κανουμε καθαρισμο και αλλαγη ανοδιου και συμπληρωνουμε μονο αντιψυκτικο??? Υπαρχει τροπος να καταλαβουμε οτι το μποιλερ εχει πολλα αλατα? Μπορει να μειωθει η πιεση? Δεν ξέρω αν με ρωτάς ή θέτεις προβληματισμούς. Γενικά να φέρεις τον υδραυλικό μόνο για να σου συμπληρώσει υγρά, νομίζω είναι πεταμένα λεφτά. Η χρησιμότητα του περιοδικού σέρβις είναι η καθοδική προστασία, δηλαδή το ανόδιο, τα υπόλοιπα μπορείς να τα κάνεις κατά περίπτωση όταν δεις κάποιο πρόβλημα. Τα άλατα δε νομίζω να δημιουργήσουν ποτέ πρόβλημα, το πολύ να χάσεις κάποια αμελητέα ωφέλιμη χωρητικότητα ο ηλιακός. Επάνω στην αντίσταση, ακόμα και να τα καθαρίσεις, θα ξαναγίνουν στην επόμενες χρήσεις. 1
gia_nnis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Δεν ξέρω αν με ρωτάς ή θέτεις προβληματισμούς. Γενικά να φέρεις τον υδραυλικό μόνο για να σου συμπληρώσει υγρά, νομίζω είναι πεταμένα λεφτά. Η χρησιμότητα του περιοδικού σέρβις είναι η καθοδική προστασία, δηλαδή το ανόδιο, τα υπόλοιπα μπορείς να τα κάνεις κατά περίπτωση όταν δεις κάποιο πρόβλημα. Τα άλατα δε νομίζω να δημιουργήσουν ποτέ πρόβλημα, το πολύ να χάσεις κάποια αμελητέα ωφέλιμη χωρητικότητα ο ηλιακός. Επάνω στην αντίσταση, ακόμα και να τα καθαρίσεις, θα ξαναγίνουν στην επόμενες χρήσεις. Οχι ρωταω.. Ισχυει οτι τα αλατα σε συνδιασμο με τις αυξημενες θερμοκρασιες(συνηθως το καλοκαιρι) φθειρεται το μποιλερ(διαβρωσεις)? Ισχυει οτι οσο περισσοτερο αναβουμε την αντισταση τοσο πιο γρηγορα φθειρεται το ανοδιο? Ισχυει οταν φροντιζουμε ο ηλιακος μας να μην ανεβαζει θερμοκρασιες(σκεπασμα οσο χρειαζεται) τα οφελη ειναι πολλα οπως: -Ελαχιστοποιουμε τις απωλειες του θερμικου μεσου(αντιψυκτικο) κατα μεγαλο ποσοστο! -Μελλοντικα δεν θα εχουμε διαρροες λογω χαμηλων πιεσεων.. -Μικροτερο ποσοστο φθορας του μποιλερ και προφανως λογω του σκεπασματος κραταμε σε καλη κατασταση τους συλλεκτες(καλυτερη αποδοση στο περας του χρονου) Εγω αυτα γνωριζω και θα ηθελα την αποψη σου μιας και εισαι ειδημων πανω στο αντικειμενο..
naive Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Οχι ρωταω.. Ισχυει οτι τα αλατα σε συνδιασμο με τις αυξημενες θερμοκρασιες(συνηθως το καλοκαιρι) φθειρεται το μποιλερ(διαβρωσεις)? Ισχυει οτι οσο περισσοτερο αναβουμε την αντισταση τοσο πιο γρηγορα φθειρεται το ανοδιο? Ισχυει οταν φροντιζουμε ο ηλιακος μας να μην ανεβαζει θερμοκρασιες(σκεπασμα οσο χρειαζεται) τα οφελη ειναι πολλα οπως: -Ελαχιστοποιουμε τις απωλειες του θερμικου μεσου(αντιψυκτικο) κατα μεγαλο ποσοστο! -Μελλοντικα δεν θα εχουμε διαρροες λογω χαμηλων πιεσεων.. -Μικροτερο ποσοστο φθορας του μποιλερ και προφανως λογω του σκεπασματος κραταμε σε καλη κατασταση τους συλλεκτες(καλυτερη αποδοση στο περας του χρονου) Εγω αυτα γνωριζω και θα ηθελα την αποψη σου μιας και εισαι ειδημων πανω στο αντικειμενο.. Ευχαριστώ που με θεωρείς ειδήμονα, αλλά δεν είμαι. Έχω τεχνική κατάρτιση, αλλά με τους ηλιακούς άρχισα να ασχολούμαι όταν έψαξα να αγοράσω κάποιον και η υπόλοιπη επαφή μου είναι με τον ηλιακό που έχω στο σπίτι μου. Με τις θεωρητικές γνώσεις κυρίως λοιπόν, να σου πω τη γνώμη μου σε αυτά που ρωτάς: Τα άλατα δημιουργούνται επάνω στην αντίσταση όταν αυτή χρησιμοποιείται, επειδή σε εκείνο το σημείο εξατμίζεται απότομα το νερό. Παρόμοια με το βραστήρα. Κάθε φορά λοιπόν που χρησιμοποιείται η αντίσταση δημιουργούνται άλατα επάνω της. Όταν το στρώμα γίνει παχύ, συνήθως σπάνε και πέφτουν κάτω και αυτά είναι που βρίσκουμε μέσα στο δοχείο, μαζί με λάσπη που συσσωρεύεται από το δίκτυο. Μπορεί ωστόσο τα άλατα μένοντας επάνω να καταστρεψουν την αντίσταση, γιατί την κάνουν να υπερθερμανθεί καλύπτοντας την. Για την διάβρωση: Το θερμοδοχείο υποφέρει από το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης (ηλεκτρολυτική διάβρωση), το οποίο συμβαίνει όταν δυο διαφορετικά μέταλλα έρχονται σε επαφή με τον ίδιο ηλεκτρολύτη (το νερό που περιέχει άλατα στο θερμοσίφωνα). Τα δύο μέταλλα που συμμετέχουν στο κύκλωμα του θερμοσίφωνα είναι συνήθως ο χαλκός και ο σίδηρος. Τότε, το ένα από τα δύο μέταλλα διαβρώνεται (απλοϊκά, φεύγουν κομμάτια του και πάνε και κολλάνε επάνω στο άλλο). Ο σίδηρος είναι αυτός που την πατάει στο θερμοσίφωνα και επειδή το θερμοδοχείο είναι από σίδηρο, τρυπάει σιγά-σιγά όπου έρθει σε επαφή με το νερό. Αυτό το φαινόμενο εξαρτάται και από την αγωγιμότητα του μέσου (η οποία αυξάνει όσο αυξάνουν τα διαλυμένα σε αυτό άλατα) και τη θερμοκρασία. Για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο, οι κατασκευαστές τοποθετούν το ανόδιο, το οποίο είναι μαγνήσιο που "θυσιάζεται" στη θέση του σιδήρου. Με βάση τα παραπάνω θεωρητικά, επί των ερωτήσεων: Εφόσον η ηλεκτρόλυση ευνοείται από την παρουσία αλάτων (αγωγιμότητα του μέσου) και την υψηλή θερμοκρασία, αναμένεται το καλοκαίρι και όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε την αντίσταση να φθείρεται περισσότερο το ανόδιο και να αυξάνεται και ο κίνδυνος να τρυπήσει το βαρέλι (όταν εξαφανισθεί το ανόδιο). Για το σκέπασμα, δηλαδή τη μείωση των θερμοκρασιών που αναπτύσσονται στο νερό: -Μειώνει την υπερχείλιση του υγρού του εσωτερικού κυκλώμτος λόγω μικρότερης διαστολής και εκτόνωσης, άρα πιθανώς να χρειαστεί λιγότερο συμπλήρωμα -Ταλαιπωρείται λιγότερο η βαλβίδα εκτόνωσης, οπότε είναι λιγότερο πιθανό να χαλάσει και να έχουμε διαρροές όταν δεν πρέπει - Μειώνεται η θερμική καταπόνηση και στο συλλέκτη και στο θερμοδοχείο, οπότε έχουμε λιγότερες πιθανότητες να χαλάσουν νωρίτερα. 3
gia_nnis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Ξερω ατομο που εδω και 10 χρονια σκεπαζει τον ηλιακο του ωστε το καλοκαιρι να μην αποδιδει πανω απο 60β. Δεν εχει συμπληρωσει ποτε αντιψυκτικο!!! ουτε και εχει κανει service. Ισχυριζεται οτι δεν εχει μειωθει η αποδοση του! Επισης ειχα μιλησει με εναν απο Λουτσα και σε 20 χρονων ηλιακο δεν εχει κανει ποτε service!!! μονο συμπληρωνει υγρα και αυτο το κανει ο ιδιος.. τον ειχα ρωτησει αν τον σκεπαζει και μου λεει οχι δεν ασχολουμαι με τετοια..!!! Υδρυλικος μου ειχε πει οτι δεν υπαρχει περιπτωση στα 10-12 χρονια ο ηλιακος κατι θα σου βγαλει.. και του λεω αν τον σκεπαζεις? και μου λεει γιατι ποιος το κανει! Αν ανεβεις στην ταρατσα το καλοκαιρι και κοιταξεις γυρω σου.. δεν θα δεις σκεπασμενο συλλεκτη! Τον παραδεχτηκα γιατι πραγματικα ετσι ειναι περα απο τον δικο μου!
naive Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Και εγώ τον σκεπάζω το καλοκαίρι. Και πράγματι το Σεπτέμβριο χρειάζεται ελάχιστο έως καθόλου συμπλήρωμα. Ωστόσο το σκέπασμα δεν αντικαθιστά την αλλαγή ανοδίου για προστασία από την ηλεκτρόλυση. Από εκεί και πέρα παίζεις με τις πιθανότητες για το πότε θα τρυπήσει. Χωρίς καθοδική προστασία πάντως, δυσκολεύουν τα πράγματα όσο περνούν τα χρόνια.
gia_nnis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Επειδη και γω τον εχω αφησει ετσι(6 χρονια) χωρις service και υγρα σκεφτομαι να του κανω service αλλα παλια που ειχα ρωτησει μου ελεγαν απο 60ε και πανω και τωρα ειναι αρκετοι που παιρνουν 25-30ε. Εχει να κανει με την ποιοτητα των ανταλλακτικων ή δουλευουν με μικροτερο κερδος???
Προτεινόμενες αναρτήσεις