JERY Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Αυτο θα ειναι.Τωρα το ψυκτικο σε αυτον μπαινει απο πανω και δεν φτανω , στο προηγουμενο ηταν στο πλαι.Επειδη εχω ψυκτικο απο τον προηγουμενο μπορει να προσπαθησω να βαλω
Sonne68 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Αυτο θα ειναι.Τωρα το ψυκτικο σε αυτον μπαινει απο πανω και δεν φτανω , στο προηγουμενο ηταν στο πλαι.Επειδη εχω ψυκτικο απο τον προηγουμενο μπορει να προσπαθησω να βαλω Απλά επισημαίνω ότι συμπληρώνουμε πάντα με καθαρό αντιψυκτικό (καινούριο) διότι το παλαιό είναι ήδη εξασθενημένο και αραιωμένο με νερό. Δες μήπως χρειάζεται να βάλεις επιπλέον μόνωση από αυτό το αρμαφλέξ, μετά τη λευκή (καινούρια) μόνωση. Βλέποντας ξανά τις φωτό θα έλεγα (με επιφύλαξη), μήπως συνδέθηκαν ανάποδα οι σωλήνες από τους συλλέκτες στο μπόιλερ. Δες το, νομίζω (πάντα με επιφύλαξη) ότι ο σωλήνας που βγαίνει από το πάνω μέρος του συλλέκτη συνδέεται μπροστά στο μπόιλερ, και ο σωλήνας από το κάτω μέρος του συλλέκτη συνδέεται κάτω στη μέση (μεσαία θέση) του μπόιλερ. Πάντα φιλικά Sonne68
JERY Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Καινουριο εχω.Ναι την μονωση θα τη φτειαξω το εχω υποψιν μου. Ευχαριστω!
Sonne68 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Καινουριο εχω.Ναι την μονωση θα τη φτειαξω το εχω υποψιν μου.Ευχαριστω! Γράφω ξανά διότι δεν πρόλαβα να γράψω προηγουμένως. Κοίταξε φίλε μου, εάν δεν γίνει τίποτε σύμφωνα με τα παραπάνω, θα δεις αυτό που διόρθωσα στο μήνυμά μου. (Εάν δηλαδή πάλι δεν έχεις ζεστό νερό, μάλλον τότε θα δεις τους σωλήνες που συνδέουν το μπόιλερ με τους συλλέκτες). Από ότι γνωρίζω, ο σωλήνας που βγαίνει από το πάνω μέρος του συλλέκτη συνδέεται με το πιό ψηλό σημείο σύνδεσης (στη δική σου περίπτωση, μάλλον πρέπει να συνδέεται μπροστά) του μπόιλερ. Ο σωλήνας που βγαίνει από το κάτω μέρος του συλλέκτη συνδέεται και με το κάτω (στη δική σου περίπτωση στην κάτω μεσαία θέση) μέρος του μπόιλερ. Δες το, σε παρακαλώ διότι αυτό μάλλον φαίνεται να είναι πιό σοβαρό από ότι θα φαινόταν με μιά επιπόλαιη ματιά. πάντα φιλικά Sonne68
acomaedo Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Γράφω ξανά διότι δεν πρόλαβα να γράψω προηγουμένως.Κοίταξε φίλε μου, εάν δεν γίνει τίποτε σύμφωνα με τα παραπάνω, θα δεις αυτό που διόρθωσα στο μήνυμά μου. (Εάν δηλαδή πάλι δεν έχεις ζεστό νερό, μάλλον τότε θα δεις τους σωλήνες που συνδέουν το μπόιλερ με τους συλλέκτες). Από ότι γνωρίζω, ο σωλήνας που βγαίνει από το πάνω μέρος του συλλέκτη συνδέεται με το πιό ψηλό σημείο σύνδεσης (στη δική σου περίπτωση, μάλλον πρέπει να συνδέεται μπροστά) του μπόιλερ. Ο σωλήνας που βγαίνει από το κάτω μέρος του συλλέκτη συνδέεται και με το κάτω (στη δική σου περίπτωση στην κάτω μεσαία θέση) μέρος του μπόιλερ. Δες το, σε παρακαλώ διότι αυτό μάλλον φαίνεται να είναι πιό σοβαρό από ότι θα φαινόταν με μιά επιπόλαιη ματιά. πάντα φιλικά Sonne68 Θα συμφωνήσω με τον φίλο Sonne68 οτι μάλλον έχουν συνδεθεί λάθος οι σωληνώσεις, επίσης αν υπάρχει πρόβλημα στο κύκλωμα το κάλυμμα για τους συλλέκτες που αναφέρθηκε καλό θα ήταν να είναι ανοικτόχρωμο(ενα σεντόνι) ή ανακλαστικό.
JERY Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Και στο προηγουμενο ετσι ηταν συνδεμενοι οι συλεκτες.Οι δυο σωληνες ηταν στο πανω μερος των συλεκτων.Ο ενας δεξια και ο αλλος αριστερα
Sonne68 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Θα συμφωνήσω με τον φίλο Sonne68 οτι μάλλον έχουν συνδεθεί λάθος οι σωληνώσεις, επίσης αν υπάρχει πρόβλημα στο κύκλωμα το κάλυμμα για τους συλλέκτες που αναφέρθηκε καλό θα ήταν να είναι ανοικτόχρωμο(ενα σεντόνι) ή ανακλαστικό. Ευχαριστώ τον φίλο acomaedo για την πολύτιμη συμβουλή του. Συμφωνώ με το "λευκό σεντόνι" ή κάτι σαν ασημένιο κάλυμα όπως του αυτοκινήτου (στερεωμένο καλά για να μην το πάρει ο αέρας) Απλά ο λόγος που είπα "σκουρόχρωμο" το είπα όχι για τίποτε άλλο, αλλά και μόνον για να μην παρερμηνευτεί και τοποθετηθεί ένα διαφανές (πχ νάυλον διαφανές). Όλα καλά. Ευχαριστώ και πάλι Ο φίλος Sonne68
Sonne68 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Και στο προηγουμενο ετσι ηταν συνδεμενοι οι συλεκτες.Οι δυο σωληνες ηταν στο πανω μερος των συλεκτων.Ο ενας δεξια και ο αλλος αριστερα Δες Jery, δεν παίζει ρόλο το δεξιά ή αριστερά σε σχέση με τον προηγούμενο ηλιακό (που δεν πιστεύω να είναι απόλυτα ίδιοι στην κατασκευή τους) αλλά το πάνω ή κάτω. Αυτό που παίζει ρόλο λοιπόν για να κυκλοφορεί το ζεστό νερό (αυτό που έχει το αντιψυκτικό) του κλειστού κυκλώματος, είναι ότι το ζεστό νερό που βγαίνει από το πάνω μέρος του συλλέκτη (ελαφρύ ζεστό νερό) πρέπει να συνδέεται ψηλά (σε ψηλότερη υψομετρικά θέση πάνω στο μπόιλερ) ώστε όταν αυτό "κρυώνει" σταδιακά, να πέφτει χαμηλώτερα και να καταλήγει λόγω βαρύτητας (το κρύο είναι πιό βαρύ) στο κάτω μέρος του συλλέκτη. Πάντα φιλικά Sonne68
JERY Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Και στον προηγουμενο ετσι ηταν συνδεμενα και τα 2 στο επανω μερος των συλεκτων. Τωρα να εκανε τοσο χοντρη βλακεια? Δεν μου φενεται λογικο το συγκεκριμενο μαγαζι λειτουργει πολλα χρονια Αλλα αυτο που λες για το ζεστο και το κρυο ειναι λογικο. Αυριο θα παω να βαλω αντιψικτικο,Θα πρεπει να ξεβιδωσω και τα 2?
Sonne68 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Ναι, ξεβιδώνεις και τα δύο, και συμπληρώνεις σιγά σιγά (καλό είναι, εφόσον είναι ηλιόλουστη η ημέρα, να καλύψεις λίγο προτού ξεκινήσεις τη διαδικασία, τους συλλέκτες πρόχειρα πχ ακόμη και με χαρτόνι. Αυτό θα το κάνεις για να "χωρέσει" ακόμη περισσότερη ποσότητα αντιψυκτικού στο μπόιλερ). Τώρα όσον αφορά τη σύνδεση...(και πάλι θα σου πω ότι αυτό που παίζει ρόλο είναι η θέση των συνδέσεων των σωλήνων πάνω στο μπόιλερ) Αδερφέ, όλα μπορεί να συμβούν, και μη στεναχωριέσαι για κάτι που διορθώνεται, εννοώ την πιθανή λάθος σύνδεση, τα λάθη είναι για τους ανθρώπους. Δεν πειράζει, όπως και να έχει το θέμα, ας έρθει με το καλό ο άνθρωπος και δες τι ακριβώς θα κάνει. Αν θες να τον βοηθήσεις (χωρίς να φανεί εγωιστικό) ρώτησέ τον ευγενικά για αυτό που σου είπα. (Θα σε παρακαλούσα αν δεν σε κάνει κόπο, να διαβάσεις ξανά με υπομονή και προσοχή αυτά που γράφτηκαν, διότι πιστεύω ότι θα βοηθηθείς) Εξάλλου ο σκοπός μας είναι να κάνουμε τον ηλιακό να δουλέψει. και παλι φιλικά ο φίλος Sonne68
KOSTASGAVALAS Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Παιδιά καλησπέρα ειμαι καινούριος σε αυτο το φόρουμ...πολυ κατατοπιστικο και συχαρητηρια... Είμαι απογοητευμενος απο τον ηλιακο μου μαρκας ΗλιOθερM αφου ετα απο 10 χρονια τρυπησε ο λέβητας...Η αλήθεια ειναι οτι απο την αρχη ζεστο νερο ειχα βια μεχρι τις 11 το βραδυ χειμωνα και καλοκαιρι μχρι τις 2 το βραδυ....Συνβηθησμένος απο εναν ancor τησ μανας μου νομιζα οτι θα τον ειχα και αυτον για μια ζωη...τον ειχα αγορασει το 1988 240000 δραχμες και φαναζε σαν τη μεσαια λυση...δυστυχως απετυχα... Τωρα μπορω να βαλω μονο καζανι...και αν προτεινετε καποιο??? γιατι μου ειπαν οτι ενα καζανι κανει περιπου 650 ευρω 160αρι και 1 καινουριος ηλιακος περιπου 1500 ευρω ...(για καλο μιλάμε οχι σαν το δικό μου) Επειδη εδχω μωρακια 22 μηνων διδυμα επειγομαι γιατι δεν εχω boiler οποτε ουτε ζεστο νερο και το παλευω με την κατσαρόλα...εκει φτασαμε με τις οικολογικες ευαισθησιες μας...μπορώ να αλλαξω μόνο καζάνι και αν ναι πιο θεωρειτε το καλύτερο??? Μαλλον εκανα λαθος στα περι ηλειακης ενεργειας παντως οπως πολλοι δικαιοτατα το εχουν εκφρασει παραπανω και γιατι και σερβισ καθε 3 χρονια ευλαβικα του εκανα και ελεγε οτι με τη μεθοδο ultrasonic exei koλησεις me φυλλα xalkoυ kai oyte poy ξερω ti alla elege....πατατες μπλε....
JERY Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Η απόληξη του ζεστού λογικα θα ειναι ζεστη αφου το νερο ζεσταινεται μολις ανοιξω τον ηλεκτρικο.Επισης ειχα επιασα και τις ενωσεις του συλεκτη και ζεματαγαν,εχει να κανει με τον ηλιο? Το υγρο το συμπληρωνω μονο στο ενα ετσι(σε αυτο που δεν εχει την βαλβιδα)?
Sonne68 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Η απόληξη του ζεστού λογικα θα ειναι ζεστη αφου το νερο ζεσταινεται μολις ανοιξω τον ηλεκτρικο.Επισης ειχα επιασα και τις ενωσεις του συλεκτη και ζεματαγαν,εχει να κανει με τον ηλιο? Το υγρο το συμπληρωνω μονο στο ενα ετσι(σε αυτο που δεν εχει την βαλβιδα)? Ναι, το ότι καίνε οι συνδέσεις του συλλέκτη (κοντά στο σώμα του συλλέκτη) έχει να κάνει με τον Ήλιο. Το υγρό μπορείς να το συμπληρώσεις σιγά σιγά καί από τις δύο υποδοχές αρχίζοντας από όποια θέλεις είναι το ίδιο. Μη ξεχάσεις να έχεις ξεβιδώσει καί τα δύο όταν θα αρχίσεις να συμπληρώνεις(Διάβασε ξανά αυτά που έχω γράψει) Καλή επιτυχία Ο φίλος Sonne68
Sonne68 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Παιδιά καλησπέρα ειμαι καινούριος σε αυτο το φόρουμ...πολυ κατατοπιστικο και συχαρητηρια... Είμαι απογοητευμενος απο τον ηλιακο μου μαρκας ΗλιOθερM αφου ετα απο 10 χρονια τρυπησε ο λέβητας...Η αλήθεια ειναι οτι απο την αρχη ζεστο νερο ειχα βια μεχρι τις 11 το βραδυ χειμωνα και καλοκαιρι μχρι τις 2 το βραδυ....Συνβηθησμένος απο εναν ancor τησ μανας μου νομιζα οτι θα τον ειχα και αυτον για μια ζωη...τον ειχα αγορασει το 1988 240000 δραχμες και φαναζε σαν τη μεσαια λυση...δυστυχως απετυχα... Τωρα μπορω να βαλω μονο καζανι...και αν προτεινετε καποιο??? γιατι μου ειπαν οτι ενα καζανι κανει περιπου 650 ευρω 160αρι και 1 καινουριος ηλιακος περιπου 1500 ευρω ...(για καλο μιλάμε οχι σαν το δικό μου) Επειδη εδχω μωρακια 22 μηνων διδυμα επειγομαι γιατι δεν εχω boiler οποτε ουτε ζεστο νερο και το παλευω με την κατσαρόλα...εκει φτασαμε με τις οικολογικες ευαισθησιες μας...μπορώ να αλλαξω μόνο καζάνι και αν ναι πιο θεωρειτε το καλύτερο??? Μαλλον εκανα λαθος στα περι ηλειακης ενεργειας παντως οπως πολλοι δικαιοτατα το εχουν εκφρασει παραπανω και γιατι και σερβισ καθε 3 χρονια ευλαβικα του εκανα και ελεγε οτι με τη μεθοδο ultrasonic exei koλησεις me φυλλα xalkoυ kai oyte poy ξερω ti alla elege....πατατες μπλε.... Φίλε μου Κώστα καλημέρα κι από εμένα, Καλό θα ήταν να διαβάσεις και κάποια άλλη γνώμη από κάποιον φίλο (που πιθανό να γράψει μία απάντηση) ο οποίος ασχολείται με τους ηλιακούς και γνωρίζει από τιμές. Προσωπικά δυστυχώς δεν γνωρίζω καθόλου από τιμές (και ούτε τα καταφέρνω καλά πάνω στα οικονομικά θέματα) Η γνώμη μου όμως σχετικά με το ότι δεν μπόρεσες να απολαύσεις "ζεστό νερό" από τον προηγούμενο ηλιακό σου είναι (το πιό πιθανό) ή η κακή μόνωση στο μπόιλερ ή οι απώλειες (λόγω απόστασης ή λόγω μόνωσης) από τους σωλήνες μεταφοράς του ζεστού νερού ή ακόμη και κάποιος πιθανός "κακός" τρόπος σύνδεσης. Εάν συλλέκτες σου είναι καλοί (και βρίσκονται σε καλή κατάσταση) νομίζω ότι θα μπορούσες να αλλάξεις μόνο το παλαιό μπόιλερ (μία τομή εκ των υστέρων στο παλαιό μπόιλερ πιθανόν να "έδειχνε" την αιτία του προβλήματος) Από την άλλη, το καλύτερο ίσως να ήταν μία "καλή" αγορά ολόκληρου του συστήματος με κριτήριο πάντοτε την ποιότητα. (έχουν γραφτεί ήδη αρκετά για να πάρεις κάποια γνώμη) (Το καλό στην όλη υπόθεση είναι ότι υπάρχουν ήδη οι συνδέσεις και δεν χρειάζεται να "τρυπήσεις" τοίχους, να τοποθετήσεις σωλήνες, βάνες, κλπ) Θα σου πρότεινα να βρείς ένα υπεύθυνο άτομο το οποίο θα αναλάβει την ευθύνη για όλες τις εργασίες και τους απαραίτητους ελέγχους. Πάντως μη στεναχωριέσαι, διότι πιστέυω ότι μπορείς εύκολα να βρεις τη λύση. Όσο για την ιδέα "Ηλιακός Θερμοσίφωνας" προσωπικά θα τη θεωρούσα άριστη και δεν θα ήθελα να απογοητευτείς πάνω σ΄αυτό. (Δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω, για να μη γίνω "κακή" αιτία για κάτι μελλοντικό) Προσπάθησε να το δεις θετικά το θέμα και δοκίμασε (εφόσον δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να έχεις ζεστό νερό) να κάνεις μία καλή αγορά. Φιλικά Sonne68
dapost Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Καλημέρα σε όλους, Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα μέλη του forum γιατί μέσα σε μερικές ώρες πήρα πολλές πληροφορίες για ηλιακούς θερμοσίφωνες που αλλιώς θα ήταν πολύ δύσκολο να αποκτήσω! Λοιπόν, το δικό μου θέμα: Πρόκειται για εγκατάσταση σε 2-όροφη μονοκατοικία υπο κατασκευή με ενδο-δαπέδια θέρμανση και τοποθέτηση συλλεκτών σε μία μικρή 4-εδρη κεραμοσκεπή με ύψος κάθε έδρας (τριγώνου) 2,2 μέτρα. Σκέφτομαι για ολοκληρωμένο σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας με 2 συλλέκτες και μπόιλερ τριπλής ενέργειας 300 lt στο υπόγειο. Επειδή η κεραμοσκεπή είναι μικρή θα προτιμούσα να τοποθετήσω οριζόντιους συλλέκτες και όχι κατακόρυφους για να μην προεξέχουν πάνω από τη σκεπή. Από ότι είδα δεν έχουν πολλές εταιρίες οριζόντιους συλλέκτες, έχει π.χ. η calpak. Γνωρίζετε άλλες σοβαρές εταιρίες που έχουν οριζόντιους συλλέκτες, π.χ. megasun. Λόγω περιορισμένου χώρου, σκέφτομαι επίσης να τοποθετήσω τον ένα συλλέκτη στη ΝΑ έδρα της σκεπής και τον άλλο στη ΝΔ έδρα, αν είναι εφικτό. Είναι; Προβληματίζομαι επίσης για το πως πρέπει να συνδεθούν οι συλλέκτες στο σύστημα ύδρευσης της κατοικίας. Ποιος είναι ο ενδεδειγμένος; Ευχαριστώ πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις