Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αποφευγεις το ποιο φτηνο που κυκλοφορει στην αγορα. Φτηνο= φτηνα υλικα φτηνη συναρμολογηση. Ο ηλιακος δεν ειναι καμμια υψηλη τεχνολογια να σε φοβιζει. Οι περισοτεροι ηλιακοι πανω κατω τις ιδια κατηγοριας ειναι. Κοιτας καποιας ελληνικης εταιρείας για να εχεις και αφτερ σειλς.

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παιδιά έπεσε στα χέρια μ ένα έντυπο με μία σήμανση που λέει ότι απαγορεύεται να κυκλοφορούν καζάνια ηλιακών από τον 10/15' αν θυμάμαι καλά, και έχει σχέση με την δημόσια υγεία.Αν θυμάμαι καλά λέγεται energy label ή κάπως έτσι τέλος πάντων.Είπα στον άνθρωπο που μ το έδειξε να μ το στείλει ώστε να το ανεβάσω οπότε αναμονή.

Δημοσ.

Απαγορευση κυκλοφοριας καζάνιων για λογους υγειας και ετικετα ενεργειακής αποδοσης μαλλον δεν κολλανε.

Το μονο που κολλαει ειναι οτι απο την συγκεκρινενη ημερομηνια ειναι υποχρεωτικο να φερουν ετικετα με την ενεργειακη τους αποδοση.

Περιμενουμε να δουμε γιατι πολυ κουλο ειναι αυτο που γραφεις.

(Edit)

Αυτο που γραφω παραπανω τελικα ισχυει. Καμμια απολυτως σχεση με δημοσια υγεια!!!! Αλλα διαβαζεται αλλα ...

https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://iqsolar.gr/pdf/energy_labelling.pdf&ved=0ahUKEwiZrOnprtjUAhVHaVAKHdGWArsQFggkMAA&usg=AFQjCNGWyGfKoQgXW1HHdjJtm0005ZJisQ

Δημοσ.

Απαγορευση κυκλοφοριας καζάνιων για λογους υγειας και ετικετα ενεργειακής αποδοσης μαλλον δεν κολλανε.

Το μονο που κολλαει ειναι οτι απο την συγκεκρινενη ημερομηνια ειναι υποχρεωτικο να φερουν ετικετα με την ενεργειακη τους αποδοση.

(Edit)

Αυτο που γραφω παραπανω τελικα ισχυει. Καμμια απολυτως σχεση με δημοσια υγεια!!!! Αλλα διαβαζεται αλλα ...

https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://iqsolar.gr/pdf/energy_labelling.pdf&ved=0ahUKEwiZrOnprtjUAhVHaVAKHdGWArsQFggkMAA&usg=AFQjCNGWyGfKoQgXW1HHdjJtm0005ZJisQ

Ναι κάτι τέτοιο μ δείξανε αλλά και λόγω ώρας δεν έδινα και πολύ βάση οπότε λάθος μ τα περί δημόσιας υγείας... :-D

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, σε σπίτι 180 τμ στο οποίο θα ζουν 5 άτομα τι βάζουμε; είναι Αθήνα στα βόρεια προάστια κοντά σε βουνό .Αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει σε μια σκέψη που έχω ,μπορώ να συνδέσω ενδοδαπεδια θέρμανση με θερμοσίφωνας;δηλαδή να κάνω οικονομία επειδή θα έρχεται ζεστό νερό κατευθείαν από το θερμοσίφωνα στη θέρμανση; Αν γίνεται ποιες είναι οι προδιαγραφές;μπορώ να συνδέσω μαζί και το τζάκι;

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, σε σπίτι 180 τμ στο οποίο θα ζουν 5 άτομα τι βάζουμε; είναι Αθήνα στα βόρεια προάστια κοντά σε βουνό .Αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει σε μια σκέψη που έχω ,μπορώ να συνδέσω ενδοδαπεδια θέρμανση με θερμοσίφωνας;δηλαδή να κάνω οικονομία επειδή θα έρχεται ζεστό νερό κατευθείαν από το θερμοσίφωνα στη θέρμανση; Αν γίνεται ποιες είναι οι προδιαγραφές;μπορώ να συνδέσω μαζί και το τζάκι;

Κατά τη γνώμη μου 200 λίτρων αν πας σε έναν κλασικό ηλιακό.

Συνήθως οι ηλιακοί θερμοσίφωνες συνδέονται στην κεντρική θέρμανση για να απορροφήσουν θερμότητα, όχι να δώσουν. 

Αν θες να συμβάλει ο ήλιος στην κεντρική θέρμανση, υπάρχουν ειδικά συστήματα για αυτό το σκοπό, που ζεσταίνουν και νερό χρήσης.  Ψάξε για "συστήματα ηλιακής θέρμανσης χώρου". 

Αν έχεις τζάκι με λέβητα, υπάρχουν συστήματα για να το συνδέσεις επίσης είτε με τον ηλιακό (για να ζεσταίνει το νερό όταν δεν υπάρχει ήλιος), είτε με την ενδοδαπέδια"

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση ,διάβασα αυτό το άρθρο https://www.4green.gr/data/fotovoltaika/news/preview_news ,μπορώ να πω ότι χάρηκα επειδή αυτό που σκέφτηκα γίνεται ,όταν όμως έφτασα στη τελευταία παράγραφο μου κόπηκαν τα πόδια ...για ένα σπίτι 100τμ χρειάζονται 12.000 ευρώ ,εγώ συζητάω για 180 την οπότε μάλλον είναι εντελώς ασύμφορο

Δημοσ.

Χθες είχαμε μια πολύωρη διακοπή ρεύματος, οπότε σκέφτομαι την λύση ups για τον κυκλοφορητη σε σύστημα βεβιασμένης. Η θερμοκρασία του αισθητήρα μόλις ήρθε το ρεύμα ήταν 153,9 βαθμούς.  Έχει να προτείνει κανείς κάτι? Δεν με ενδιαφέρει αν είναι από Ελλάδα ή εξωτερικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τον 10/15 ο νόμος μας υποχρεώνει να έχουμε πηνακυδακη ενεργειακής κλάσης,

Στο οποίο λιπών συμπεριλαμβάνει, οικολογικό σχεδιασμό-απόλυες σε WATT-σε πια ενεργειακή κλάση ανήκει- και πραγματική χωρητικότητα.

Για θέματα υγείας είναι το ROHS μόνο το ΕΒΕΤΕΑΜ πρώην ΕΛΟΤ Καρινιοτακης κάνη αυτήν την μέτρηση (τεστ) και βάση τα λεγόμενα του (όχι διαφήμιση) μόνο η BAUER έχει αυτήν την πιστοποίηση. www.bauer.gr πιστοποιήσεις.

Σε ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση ,διάβασα αυτό το άρθρο https://www.4green.gr/data/fotovoltaika/news/preview_news ,μπορώ να πω ότι χάρηκα επειδή αυτό που σκέφτηκα γίνεται ,όταν όμως έφτασα στη τελευταία παράγραφο μου κόπηκαν τα πόδια ...για ένα σπίτι 100τμ χρειάζονται 12.000 ευρώ ,εγώ συζητάω για 180 την οπότε μάλλον είναι εντελώς ασύμφορο

12.000 θέλουν μαλων με μια δουλια να βγάλουν το εισόδημά της χρονιάς

Χθες είχαμε μια πολύωρη διακοπή ρεύματος, οπότε σκέφτομαι την λύση ups για τον κυκλοφορητη σε σύστημα βεβιασμένης. Η θερμοκρασία του αισθητήρα μόλις ήρθε το ρεύμα ήταν 153,9 βαθμούς.  Έχει να προτείνει κανείς κάτι? Δεν με ενδιαφέρει αν είναι από Ελλάδα ή εξωτερικό.

εσύ το χιονιά πιθανότατα παθαίνεις ζημία και με τον παγετό, η μήπως όχι?

Ο 160αρης ειναι για 3-4 ατομα. Για ζευγαρι πας σε 120αρι, οποτε σας καλυπτει ανετα ο 160αρης ακομη και παπιες να εισαστε ειδικα αμα εισαστε και νοτιο ελλαδα που εχει περισσοτερη ηλιοφανεια. Και εμεις παλια καταναλωναμε κοντα στα 35 και τωρα ειμαστε στα 25 Και αυτο μονο με μια μικρη ρυθμιση στο καζανακι να μη γεμισει ως τερμα πανω, αλλαγη με με πληντηριο οπου θελει το 60% του νερου με το παλιο,πιστολι στο λαστιχο στο μπαλκονι να μην τρεχει συνεχεια οταν πλενουμε. Οποτε νομιζω οτι εισαστε νορμαλ.
300λτ με συλλεκτη 2,6τμ δυσκολα θα σου ζεσταινει νερο το χειμωνα. Ενω με 160αρι και συλλεκτη 2,4τμ, δηλαδη με σχεδον το ιδιο συλλεκτη και το μισο νερο θα σου ζεστενει ανετα ακομη και το χειμωνα. Εμεις ελαχιστες φορες αναγκαστικαμς να αναψουμε θερμοσιφωνα και αυτο μονο οταν ειχε παρατεταμενες βαριες συννεφιες. Αμα ειχε εστω και λιγο ηλιο μια χαρα μας εφτανε και για μπανιο 2 ατομα και πλυσιμο πιατων με ζεστο. Με αυτον που θες ζεστο νερο για μπανιο θα δεις απο το μαρτιο-απριλιο μεχρι τον οκτωμβριο-νοεμβριο. Μην κοιτας την χωρητικοτητα αλλα το εμβαδο του συλλεκτη. Θεωρησε οτι το χειμωνα σε εμενα που το ζεστενει το νερο πχ στους 50-60 βαθμους σε εσενα θα ειναι χλιαρο οποτε δεν γλιτωνεις να αναψεις θερμοσιφωνα. Το καλοκαιρι με την ηλιοφανεια που εχει ακομη και 4-5 ατομα να ειστε δεν θα καταφερεται να το ξοδεψεται αλλα και αν τυχει σε λιγη ωρα θα εχεται παλι ζεστο νερο.

θα το ζεστάνει σίγουρα θα το ζεστάνει, θα είναι 300 λίτρα όμως?

Επεξ/σία από D.PAT
Δημοσ.

Για σας .Τρυπισε ο ηλιακος θερμοσιφωνας 200λιτρα ΕLCO .Eιναι μεσα στη εγγυηση των 5 χρονων αλλα μου λενε οτι δεν γινετε αντικατασταση διοτι δεν εγινε συντηρηση στα 2 χρονια. (υποψιν δεν εκανα)

Καμια γνωμη αν ισχυει αυτο που μου ειπαν ?

Δημοσ.

Για σας .Τρυπισε ο ηλιακος θερμοσιφωνας 200λιτρα ΕLCO .Eιναι μεσα στη εγγυηση των 5 χρονων αλλα μου λενε οτι δεν γινετε αντικατασταση διοτι δεν εγινε συντηρηση στα 2 χρονια. (υποψιν δεν εκανα)

Καμια γνωμη αν ισχυει αυτο που μου ειπαν ?

Έχει έντυπο για την εγγύηση; Λογικά θα πρέπει, γιατί από εκεί θα ξέρεις ότι είναι διάρκειας 5 ετών. Εκεί λοιπόν θα γράφει και τους όρους. Αν γράφει τη συντήρηση ως προϋπόθεση, τότε ισχύει. Αν όχι αλλά γράφει μόνο τη διάρκεια,  τότε δεν ισχύει.

Πάντως είναι λογικό να ισχύει η προϋπόθεση, γιατί στη συντήρηση περιλαμβάνεται και η αντικατάσταση ανοδίου, η οποία γίνεται για να μην τρυπήσει το θερμοδοχείο. Δε δικαιολογείται βέβαια το τρύπημα τόσο νωρίς, ούτε μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά στην ανυπαρξία ανοδίου, αλλά αυτό που μετράει τελικά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι τα γραπτά.

Πληροφοριακά, σε πόσο καιρό τρύπησε και σε ποιο σημείο; 

• Like 1
Δημοσ.

Στο χαρτι εγγυησης τι γραφει; Αν αναφέρεται δεν μπορεις να κατι τιποτα αν δεν αναφερεται φυσικα και μπορεις να κανεις καταγγελια για αθετηση των ορω συμφωνιας. Για αυτο καλο ειναι πριν την αγορα μια συσκευξς να διαβαζουμαι τους ορους εγγυησης και υπο ποιες προϋποθέσεις ισχυουν.

Δημοσ.

δεν εχω το εντυπο εγγυησης μονο αποδειξη .

Πρεπει να τρυπισε εσωτερικα γιατι πεταει νερο απο το πανω εξαεριστιρακι .

Ειναι ακριβως στα 5 χρονια.

Δημοσ.

Αλλος με ELCO εχει αυτον τον ορο; Να ενημερωσει.

Την συντηρηση ποιος την κανει; Ξερεις το ονομα του; Παρτον τηλεφωνο και βρειτε λυση.

Στον κλασικο απλο ηλεκτρικο θερμοσιφωνα το αλλαζουμε το ανοδιο; Ποσο κανει;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...