eikosi Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Ένα ένα.Το να ζεσταίνει το νερό με το καλοριφέρ είναι ένα θέμα.Θα πρέπει να παρεμβάλονται βάννες ώστε να τροφοδοτείται το ηλιακό με νερό από το λέβητα μόνο όταν δε θα έχει από τον ήλιο.Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δε σε συμφέρει.Όσων αφορά τη συλλεκτική επιφάνεια θα πρέπει να διευκρινήσεις πολλά.Απλοί συλλέκτες?Επιλεκτικοί?Και αν επιλεκτικοί για παράδειγμα με 2 συλλέκτες όπως λες για πόσα τετραγωνικά μιλάμε και σε τι καζάνι? Σκοπός είναι να πάρεις κάτι σωστό και όχι ότι σ προτείνει ο καθένας.Εν τω μεταξύ 2 άτομα είστε οπότε η καταναλώσεις είναι ήδη μικρές από μόνες τους.Οπότε προσοχή.! Το να ζεσταίνει το νερό με το καλοριφέρ είναι κάτι το οποίο το είχα ήδη, για αυτό το αναφέρω ότι θέλω αυτός που θα αγοράσω να έχει την δυνατότητα να κάνει και αυτός το ίδιο (δηλαδή όσα αναφέρεις με τις βάννες προϋπάρχουν). Επειδή τώρα τα ψάχνω, νομίζω ότι θα είναι καλύτερα με επιλεκτικούς αν προσφέρουν καλύτερο αποτέλεσμα και είναι οικονομικοί και νομίζω ότι με 2 είμαι οκ. Τώρα για το καζάνι που λες αν εννοείς λίτρα είναι ~300λτ και για τα τετραγωνικά πρόκειται για δύο πάνελ με ~1,3τμ επιφάνεια το καθένα (~2,6 συνολικά δηλαδή). Το θέμα μου είναι να καταλάβω τι πρέπει να κοιτάξω να βρω και αν αυτός που έχω ήδη παραείναι γιατί ως τώρα είμασταν 3 άτομα
scaniapower Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Το να ζεσταίνει το νερό με το καλοριφέρ είναι κάτι το οποίο το είχα ήδη, για αυτό το αναφέρω ότι θέλω αυτός που θα αγοράσω να έχει την δυνατότητα να κάνει και αυτός το ίδιο (δηλαδή όσα αναφέρεις με τις βάννες προϋπάρχουν). Επειδή τώρα τα ψάχνω, νομίζω ότι θα είναι καλύτερα με επιλεκτικούς αν προσφέρουν καλύτερο αποτέλεσμα και είναι οικονομικοί και νομίζω ότι με 2 είμαι οκ. Τώρα για το καζάνι που λες αν εννοείς λίτρα είναι ~300λτ και για τα τετραγωνικά πρόκειται για δύο πάνελ με ~1,3τμ επιφάνεια το καθένα (~2,6 συνολικά δηλαδή). Το θέμα μου είναι να καταλάβω τι πρέπει να κοιτάξω να βρω και αν αυτός που έχω ήδη παραείναι γιατί ως τώρα είμασταν 3 άτομα 300lt για 2 άτομα????με 2.6 τετραγωνικά συλλέκτη???Όχι ρε φίλε.Έγκλημα.Για 2 άτομα βάλε ένα 160άρι με 2,5 τετραγωνικά να βρεις την υγεία σου όμορφα και απροβλημάτιστα!
eikosi Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 300lt για 2 άτομα????με 2.6 τετραγωνικά συλλέκτη???Όχι ρε φίλε.Έγκλημα.Για 2 άτομα βάλε ένα 160άρι με 2,5 τετραγωνικά να βρεις την υγεία σου όμορφα και απροβλημάτιστα! https://www.mastersol.gr/index.php?route=product/product&product_id=53&color=%CE%94%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%82%20%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82 Κάτι τέτοιο δηλαδή και είμαι μια χαρά;
gia_nnis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Παιδια βλεπω επιλεκτικους συλλεκτες που οπτικα ειναι διαφορετικοι.. πχ αυτος στο βιντεο σαν σχεδιο εχει γραμμες και λωριδες καθετες και οριζοντια πανω-κατω ενω σε αλλους συνηθως σε επωνυμους ειναι μαυροι και οταν τους χτυπαει ο ηλιος αναλογα την οπτικη γωνια βλεπεις σαν τετραγωνακια με χρωμα κλειστο μπλε.. Τι παιζει..?
scaniapower Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 https://www.mastersol.gr/index.php?route=product/product&product_id=53&color=%CE%94%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%82%20%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82 Κάτι τέτοιο δηλαδή και είμαι μια χαρά; Αυτό είναι με 3m επιλεκτικό αλλά οκ. Άλλη μάρκα δεν βρήκες ρε φίλε?Έχει βουίξει η πάτρα για το σκοπιανό καζάνι και τα προβληματα!Εργοστάσιο της mastersol και κολοκύθια.Σκοπιανό καζάνι απο την leof και φορτώνει από θεσ/κη. Θα επανέλθω γτ λόγω δουλειάς πρέπει να λείψω εκτός.cu παίδες... 2
phanispal Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 300lt για 2 άτομα????με 2.6 τετραγωνικά συλλέκτη???Όχι ρε φίλε.Έγκλημα.Για 2 άτομα βάλε ένα 160άρι με 2,5 τετραγωνικά να βρεις την υγεία σου όμορφα και απροβλημάτιστα! Κάπου εδώ θα ήθελα να πω ότι ο αριθμός των ατόμων δεν είναι πανάκεια, καθώς δεν καταναλώνουν όλοι το ίδιο νερό. Π.χ. εγώ με την κοπέλα μου καταναλώνουμε σταθερά ~35 κυβικά ανά τρίμηνο, που νομίζω είναι κοντά στη μέση κατανάλωση τριμελούς ή τετραμελούς οικογένειας.
naive Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 SKYLAND....φίλε τριπλής ...κορυφή από το 2002 Ναι και ένας καλός $αμαρίτης που έκανε εγγραφή αποκλειστικά για να βοηθήσει το "φίλο" του. 3
teddy71 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Κάπου εδώ θα ήθελα να πω ότι ο αριθμός των ατόμων δεν είναι πανάκεια, καθώς δεν καταναλώνουν όλοι το ίδιο νερο. Π.χ. εγώ με την κοπέλα μου καταναλώνουμε σταθερά ~35 κυβικά ανά τρίμηνο, που νομίζω είναι κοντά στη μέση κατανάλωση τριμελούς ή τετραμελούς οικογένειας. Ο 160αρης ειναι για 3-4 ατομα. Για ζευγαρι πας σε 120αρι, οποτε σας καλυπτει ανετα ο 160αρης ακομη και παπιες να εισαστε ειδικα αμα εισαστε και νοτιο ελλαδα που εχει περισσοτερη ηλιοφανεια. Και εμεις παλια καταναλωναμε κοντα στα 35 και τωρα ειμαστε στα 25 Και αυτο μονο με μια μικρη ρυθμιση στο καζανακι να μη γεμισει ως τερμα πανω, αλλαγη με με πληντηριο οπου θελει το 60% του νερου με το παλιο,πιστολι στο λαστιχο στο μπαλκονι να μην τρεχει συνεχεια οταν πλενουμε. Οποτε νομιζω οτι εισαστε νορμαλ. Το να ζεσταίνει το νερό με το καλοριφέρ είναι κάτι το οποίο το είχα ήδη, για αυτό το αναφέρω ότι θέλω αυτός που θα αγοράσω να έχει την δυνατότητα να κάνει και αυτός το ίδιο (δηλαδή όσα αναφέρεις με τις βάννες προϋπάρχουν). Επειδή τώρα τα ψάχνω, νομίζω ότι θα είναι καλύτερα με επιλεκτικούς αν προσφέρουν καλύτερο αποτέλεσμα και είναι οικονομικοί και νομίζω ότι με 2 είμαι οκ. Τώρα για το καζάνι που λες αν εννοείς λίτρα είναι ~300λτ και για τα τετραγωνικά πρόκειται για δύο πάνελ με ~1,3τμ επιφάνεια το καθένα (~2,6 συνολικά δηλαδή). Το θέμα μου είναι να καταλάβω τι πρέπει να κοιτάξω να βρω και αν αυτός που έχω ήδη παραείναι γιατί ως τώρα είμασταν 3 άτομα300λτ με συλλεκτη 2,6τμ δυσκολα θα σου ζεσταινει νερο το χειμωνα. Ενω με 160αρι και συλλεκτη 2,4τμ, δηλαδη με σχεδον το ιδιο συλλεκτη και το μισο νερο θα σου ζεστενει ανετα ακομη και το χειμωνα. Εμεις ελαχιστες φορες αναγκαστικαμς να αναψουμε θερμοσιφωνα και αυτο μονο οταν ειχε παρατεταμενες βαριες συννεφιες. Αμα ειχε εστω και λιγο ηλιο μια χαρα μας εφτανε και για μπανιο 2 ατομα και πλυσιμο πιατων με ζεστο. Με αυτον που θες ζεστο νερο για μπανιο θα δεις απο το μαρτιο-απριλιο μεχρι τον οκτωμβριο-νοεμβριο. Μην κοιτας την χωρητικοτητα αλλα το εμβαδο του συλλεκτη. Θεωρησε οτι το χειμωνα σε εμενα που το ζεστενει το νερο πχ στους 50-60 βαθμους σε εσενα θα ειναι χλιαρο οποτε δεν γλιτωνεις να αναψεις θερμοσιφωνα. Το καλοκαιρι με την ηλιοφανεια που εχει ακομη και 4-5 ατομα να ειστε δεν θα καταφερεται να το ξοδεψεται αλλα και αν τυχει σε λιγη ωρα θα εχεται παλι ζεστο νερο.
eikosi Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 @scaniapower @ teddy71 Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις σας, είναι πράγματα τα οποία δεν γνώριζα και τώρα είναι πιο ξεκάθαρα. Με όλα αυτά που αναγράφονται θα μπορούσε κάποιος να μου στείλει ενδεικτικά κάποιο λινκ με τι έχει να προτείνει; Επίσης κάτι -μάλλον- τελευταίο, έξοδα τοποθέτησης και λοιπής εργασίας, μέχρι ποιό ποσόν θεωρούνται φυσιολογικά;
teddy71 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Το κοστος ειναι σχετικο, αλλο αμα υπαρχει σωλήνωση και αλλο οχι , ποσα μετρα είναι αμα χρειαστει , η δυσκολία και πολλα αλλα.
scaniapower Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 @scaniapower @ teddy71 Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις σας, είναι πράγματα τα οποία δεν γνώριζα και τώρα είναι πιο ξεκάθαρα. Με όλα αυτά που αναγράφονται θα μπορούσε κάποιος να μου στείλει ενδεικτικά κάποιο λινκ με τι έχει να προτείνει; Επίσης κάτι -μάλλον- τελευταίο, έξοδα τοποθέτησης και λοιπής εργασίας, μέχρι ποιό ποσόν θεωρούνται φυσιολογικά; Βασική προυπόθεση.Αμολάτε eshop skroutz κλπ.Δεν παίρνουμε γλάστρες.Βρείτε εταιρείες που κατασκευάζουν τα μηχανήματα και απευθυνθείτε κατευθείαν εκεί.Το πιο σημαντικό σήμερα είναι το aftersales..Τι να το κάνω να πάω να πάρω ηλιακό από έμπορο ή eshop και να χαλάσει κάτι?Που να απευθυνθώ?Όσο για τα λινκ φίλε θα ήταν άδικο να σου προτείνουμε κάποιο συγκεκριμένο.Η αγορά γεμάτη και η επιλογή δική σου.Όσο για τα έξοδα τοποθέτησης κλπ ποικίλουν ανάλογα την εγκατάσταση. 2
eikosi Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Βασική προυπόθεση.Αμολάτε eshop skroutz κλπ.Δεν παίρνουμε γλάστρες.Βρείτε εταιρείες που κατασκευάζουν τα μηχανήματα και απευθυνθείτε κατευθείαν εκεί.Το πιο σημαντικό σήμερα είναι το aftersales..Τι να το κάνω να πάω να πάρω ηλιακό από έμπορο ή eshop και να χαλάσει κάτι?Που να απευθυνθώ?Όσο για τα λινκ φίλε θα ήταν άδικο να σου προτείνουμε κάποιο συγκεκριμένο.Η αγορά γεμάτη και η επιλογή δική σου.Όσο για τα έξοδα τοποθέτησης κλπ ποικίλουν ανάλογα την εγκατάσταση. Καλά τα λες και συμφωνώ απλά επειδή παίζει τελείως άγνοια επί του θέματος και των "γνωστών" εταιρειών σκεφτόμουνα μήπως κάποιος γνωρίζει να προτείνει κάτι πιο συγκεκριμένο, αν όχι εταιρεία τότε ίσως κάποιο κατάστημα εντός Αθηνών. Όπως και να 'χει όσα γράφτηκαν μου είναι πολύ χρήσιμα και θα κοιτάξω να βρω την καλύτερη δυνατή λύση
scaniapower Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Ψάξε στο google εταιρείες ηλιακών (βιοτεχνίες-βιομηχανίες).Δώσε βάση στα πιστοποιητικά και όλα καλά θα πάνε.Μακρυά από εμπόρους και noname ηλιακά.Μόνο ζημιά θα πάθεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις