Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

villasg τόσο χάλια η solarstar ;;

με ταβάνι τα 600€ ποίον θα μου πρότεινες για 2-3 άτομα.

Τοποθέτηση σε ταράτσα τετραώροφης πολυκατοικίας στην Καλλιθέα,

με το διαμέρισμα χρήσης να βρίσκεται στον πρώτο όροφο.

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ειμαι παθων απο την συγκεκριμενη μαρκα .

Στο ταβανι βαζεις και την εγκατασταση ?

Anyway στα 600€ :

https://www.skroutz.gr/s/9224168/Sonne-Aktion-Atlas-160lt-2-29m-Glass-%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82.html

ΑΛΛΑ βαλε λιγα ακομα ( 50€ ) να βαλεις με συλλεκτες phaethon τον οποιο εχω 3 χρονια και ξερω τι κανει

https://www.skroutz.gr/s/2802177/Sonne-Glass-160lt-2-4m-Phaethon.html

• Like 2
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ villasg για την συμβουλή.

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να προβώ στην αγορά του προτεινόμενου.

Ψάχνοντας βρήκα και τον :

Ηλιακός Θερμοσίφωνας SOL-Violaris EnergyPro 160lt/2.5m² Glass Επιλεκτικός Τιτανίου Διπλής Ενέργειας (ΕΩΣ 24 ΔΟΣΕΙΣ)

και αυτός με πιστοποιήσεις (ευρωπαϊκές και ελληνικές) και με πολύ καλή τιμή.

Τι λέτε ;;

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ villasg για την συμβουλή.

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να προβώ στην αγορά του προτεινόμενου.

Ψάχνοντας βρήκα και τον :

Ηλιακός Θερμοσίφωνας SOL-Violaris EnergyPro 160lt/2.5m² Glass Επιλεκτικός Τιτανίου Διπλής Ενέργειας (ΕΩΣ 24 ΔΟΣΕΙΣ)

και αυτός με πιστοποιήσεις (ευρωπαϊκές και ελληνικές) και με πολύ καλή τιμή.

Τι λέτε ;;

Ρε φίλε πολύ καλό για να είναι αληθινό.Δηλαδή έχει περιθώριο απο τα 640 στα 440?????

Χώρια που το καζάνι θα πρέπει να είναι ασήκωτο με 3mm κορμό και 2jacket.Και παραπάνω υλικό και πιο φθηνός???Και 10 χρόνια εγγύηση????

Ψάξτο λίγο.!

Επίσης αυτό που δεν ξέρω είναι με το διπλό σμάλτο.Πριν χρόνια μ είχε πει ένας φίλος που δούλευε σε εταιρεία ηλιακών  ότι διπλό σμάλτο δεν γίνεται.

Ας μας ενημερώσουν οι πιο σχετικοί με το θέμα

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης αυτό που δεν ξέρω είναι με το διπλό σμάλτο.Πριν χρόνια μ είχε πει ένας φίλος που δούλευε σε εταιρεία ηλιακών  ότι διπλό σμάλτο δεν γίνεται.

Ας μας ενημερώσουν οι πιο σχετικοί με το θέμα

Ένα παλιότερο ποστ για τις επικαλύψεις, να μην επαναλαμβανόμαστε 

http://www.insomnia.gr/topic/140510-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B5/page-220?do=findComment&comment=53724969

• Like 1
Δημοσ.

Ότι τι?Γτ εγώ από αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι τελικά διπλό σμάλτο δεν παίζει.Εκτός αν η πρώτη περίπτωση με το αστάρι ορίζεται σαν μία στρώση.

Και αν όντως έχω καταλάβει σωστά ξεκινάνε σοβαρά ερωτήματα ως προς το σανό που τρώμε από τις εταιρείες που πλασάρουν το "διπλό σμάλτο".

Δημοσ.

Ότι τι?Γτ εγώ από αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι τελικά διπλό σμάλτο δεν παίζει.Εκτός αν η πρώτη περίπτωση με το αστάρι ορίζεται σαν μία στρώση.

Και αν όντως έχω καταλάβει σωστά ξεκινάνε σοβαρά ερωτήματα ως προς το σανό που τρώμε από τις εταιρείες που πλασάρουν το "διπλό σμάλτο".

Αυτό που κατάλαβες ισχύει.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν δύο στρώσεις σμάλτου, δεν κολλάει η μία επάνω στην άλλη.

Ο σανός ονομάζεται αλλιώς και μάρκετινγκ

Δημοσ.

Αυτό που κατάλαβες ισχύει.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν δύο στρώσεις σμάλτου, δεν κολλάει η μία επάνω στην άλλη.

Ο σανός ονομάζεται αλλιώς και μάρκετινγκ

thnx φίλος. :-D

Οπότε μακρυά απ όσους μιλάνε για διπλό σμάλτο.Άντε βρες τώρα εταιρεία να σ μιλήσει ξεκάθαρα.!Ίδωμεν

Δημοσ.

Στην ίδια κατηγορία παπατζιλικιού με το double-glass είναι και ο τονισμός του "τιτανίου" ενώ έχω δει και το "αεροναυπηγικό κράμα" ή "αεροναυπηγικός χάλυβας". 

Γενικά αν πας ανυποψίαστος σε έμπορο, φεύγεις νομίζοντας ότι αγόρασες διαστημόπλοιο. 

Δημοσ.

Στην ίδια κατηγορία παπατζιλικιού με το double-glass είναι και ο τονισμός του "τιτανίου" ενώ έχω δει και το "αεροναυπηγικό κράμα" ή "αεροναυπηγικός χάλυβας". 

Γενικά αν πας ανυποψίαστος σε έμπορο, φεύγεις νομίζοντας ότι αγόρασες διαστημόπλοιο. 

Άλλη τρέλλα εδώ.Λόγω δουλειάς τυχαίνει να γνωρίζω πολλούς επαγγελματίες κατασκευαστές.Σε κουβέντες μεταξύ τους μέχρι να τελειώσω τη δουλειά κλαίγονται για την κατάσταση των ηλιακών και τη ζημιά που τους έχουν κάνει οι εμπόροι.Το ότι όλοι οι κατασκευαστές βγάλαν μόνοι τα μάτια τους δεν τους λέει τίποτα.Στην κύπρο για παράδειγμα απ όσο ξέρω εμπορικά μαγαζιά που να πουλάνε ηλιακά δεν υπάρχουν.Εδώ οι εταιρείες έχουν ρίξει πολλάαααααααα λεφτά , κόπο και μεράκι για να ξεπουλιόνται στον κάθε εμποράκο της συμφοράς με αποτέλεσμα όλα αυτά που γίνονται.

Δημοσ.

Μόλις έμαθα από γείτονα ότι υπάρχει σε κοντινή πολυκατοικία μαλακας με κανονικό όπλο που βγαίνει και πυροβολεί σε γιορτές αγώνες κλπ

Αν δεν βρείς σφαιρα/σφαιράκι είναι σενάρια όλα αυτά.

Πήρες τηλέφωνο για εγγύηση;

Δημοσ.

Ήρθε και το πήρε ο τεχνικός αλλά δεν βρήκαμε τίποτα. Η εγγύηση λέει δεν το καλύπτει

Τι ειπε οτι ειναι αδυνατον να στο εκανε ο ηλιος; Την αντιπροσωπεια την πηρες τηλ;

Δημοσ.

Μπορώ να σκεφτώ τους εξής λόγους να σπάσει το τζάμι:

1. Από ένα μικρό χτύπημα ή ατέλεια στο τζάμι που λόγω κόπωσης από τη θερμική εναλλαγή (διαστολές- συστολές) και τις πιέσεις του ανέμου, εξελίχτηκε σε ρωγμή μέχρι που έσπασε το τζάμι

2. Η συναρμογή στο πλαίσιο ήταν πολύ σφιχτή, οπότε με τη ζέστη αναπτύχθηκαν τάσεις λόγω μη δυνατότητας διαστολής που το έσπασαν

3. Ισχυρό χτύπημα από ξένο αντικείμενο.

Το 1 γίνεται σταδιακά. Δεν ξέρω αν είχες παρατηρήσει ποτέ το συλλέκτη τελευταία για ύπαρξη ρωγμής.

Το 2 δεν το θεωρώ πιθανό, γιατί αφενός το τζάμι δεν αναπτύσσει μεγάλη θερμοκρασία, αφετέρου έχει μικρότερο συντελεστή γραμμικής διαστολής από τα μέταλλα του πλαισίου (χάλυβα ή αλουμίνιο). Επίσης, πέρασε το περσινό καλοκαίρι, ή είναι το πρώτο φέτος; 

Το 3 δε μπορεί να αποκλεισθεί, αλλά θα μπορούσε να υπάρξει κάποιο σχετικό εύρημα.

Γενικά, αν υπάρχει μια φωτογραφία του σπασμένου τζαμιού ίσως θα μπορούσε να δώσει κάποιες πληροφορίες για το σημείο έναρξης της αστοχίας.

Τα άλλα σπασίματα που ανέφερες αφορούν ίδιους ηλιακούς ή άλλους στη γειτονιά;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...