Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

20 βαθμοι απωλειας πολλοι ειναι που λες. Αντε 5. Εκτος αν εννοεις την πρωτη τραβιξια. Αυτο μπορεις να το γλιτωσεις, μπορεις να το αναψεις οταν θες εσυ.

Για κρυο ξεβγαλμα τι κανεις; Εσυ θα καθεσαι να το γυρνας στο κρυο;

Εννοώ το νερό πλύσης μόνο. Αν αναλογιστείς το βάρος των ρούχων, του κάδου, τα τοιχώματα και ότι στην αρχή μπαίνει κρύο νερό 20 βαθμοί μου φαίνεται λογικό. 

Όσον αφορά: "Για κρυο ξεβγαλμα τι κανεις; Εσυ θα καθεσαι να το γυρνας στο κρυο;" 

Δεν είπα ότι κάνω κάτι, αλλά αν το έκανα θα γύρναγα στο ζεστό στην αρχή που τραβάει το νερό πλύσης (χωρίς πρόπλυση εννοείται) και μόλις τέλειωνε το τράβηγμα θα γύρναγα στο κρύο ώστε να συνεχίσει το υπόλοιπο πρόγραμμα όταν ξεκινήσει το ξέβγαλμα. 

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Χαχαχα. Αυτη ειναι τοποθετηση...

@villasg

Επειδη το εχεις τι θα μου προτεινες στα 900-1000 ευρω περιπου για 2 ατομα?

Sonne Glass 160lt με συλλεκτες Phaethon  2,4m² .

Και θα σου περισεψουν και αρκετα χρηματα

• Like 1
Δημοσ.

για δύο άτομα υπερβολικό νομίζω 

οι ίδιες οι εταιρίες ηλιακών λένε πως είναι 40 λίτρα το άτομο, συνεπώς ένας 120 λίτρων επαρκεί

Δημοσ.

Εβαλα πριν ενα χρονο τον ηλιακο και βρηκα το ενα τζαμι θρυψαλα 

Μου ειπαν οτι εχει συμβει σε πολλους και μαλλον ειναι απο καλοπαιδα με αεροβολα 

Τι λυσεις υπαρχουν ? Γιατι μου ειπαν οτι πρεπει να ερθουν να το παρουν να το φτιαξουν και θα παρει κανα 15μερο

Μπορω να παω σε ενα τζαμα να μου βαλει αλλο σαν πιο γρηγορη και οικονομικη λυση ?

Δημοσ.

Προσωπικά θα σου έλεγα πρώτα να κοιτάξεις το θέμα της εγγύησης. Αν σου καλύπτει το κρύσταλλο δηλαδή (στα περισσότερα δεν καλύπτεται).

Και αν σου καλύπτει να ψάξεις να βρεις (ή να σου δείξουν) τα σημάδια από το αεροβόλο (ακόμα και αν δεν πέρασε μέσα το σκάγι, τι διάολο, τόσο εύστοχος ήταν που έριξε μία το πέτυχε και σταμάτησε; Δεν έριξε πριν ή μετά κάποια άλλη να πετύχει το δοχείο ή κάτι άλλο εκεί κοντά κι έτσι να φαίνεται ότι έγινε από αυτό; ).

Και αυτό το λέω γιατί έχει γίνει κλασσική ατάκα για σπασμένα κρύσταλλα το "αεροβόλο". Τη στιγμή μάλιστα που τα αεροβόλα δεν είναι τόσο συνηθισμένα όπως παλιά με την πιτσιρικαρία.

Σε τζαμά μπορείς να πας αλλά αν δεν βάλεις τον ίδιο τύπο κρυστάλλου και βάλεις απλό τζάμι θα σου επηρεάσει λογικά την απόδοση.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν το περίμενα ότι μπορεί να σπάσει το τζάμι με αεροβόλο. Τα άλλα σπασμένα μήπως είναι της ίδιας μάρκας;

Κάνε υπομονή και δώσε το να στο φτιάξει ο κατασκευαστής. Ο τζαμάς αφενός είναι απίθανο να σου βάλει ίδιο τζάμι, οπότε θα έχεις θέματα απόδοσης και αντοχής, αλλά είναι πολύ πιθανό να μην το συναρμολογήσει και σωστά, οπότε να πάνε χαμένα και τα χρήματα και ο χρόνος.

Από περιέργεια, πόσο σου είπαν ότι θα κοστίσει η επισκευή;

Δημοσ.

Το αεροβόλο είναι δική σου εκτίμηση. Εκτος αν βρήκες σφαιράκι. ή αν υπάρχουν αρκετα κωλοπαιδια που παιζουν με αεροβόλα, αλλα και πάλι, κανεις μια υπόθεση. Δες την εγγυση καλα σου ειπαν.

Το αεροβόλο σπάει τζάμι, άνετα. Αναλογα 1)με την πίεση της αμπούλας και το 2)είδος της σφαίρας. πχ με μεταλικη μυτη. και 3)την απόσταση βολής.

ΥΓ εχω σπάσει απο ατύχημα τζάμι (μονο,όχι διπλό) αλλου σπιτιου με αεροβόλο :)

Δημοσ.

Ετσι μου ειπε αυτος που το ειδε πρεπει να βγαλω ολα τα τζαμια και να ψαξω 

Για επισκευη μου ειπαν γυρω στα 120ε αλλα θα παρει μερες αρκετες

Ενας μου ειπε οτι βαζει πλεξιγκλας με 80ε

Δημοσ.

Το τζάμι του ηλιακού είναι ψημένο για να αντέχει χτυπήματα από χαλάζι, και η βολίδα θα το βρει υπό γωνία και από κάποια απόσταση αναγκαστικά. Για αυτό μου κάνει εντύπωση.

Το plexiglass είναι πιο γερό από το γυαλί και είναι αρκετά διαφανές. Ωστόσο, έχω την αίσθηση ότι με τα χρόνια και τη ζέστη θολώνει, αν και λογικά υπάρχουν διάφορες ποιότητες.

Με τα δεδομένα που έχεις, εγώ θα σκεφτόμουν να βάλω plexiglass μόνο αν πίστευα ότι θα προσπαθήσουν να το ξανασπάσουν. Το plexiglass μπορεί να θολώσει σε χτύπημα, αλλά δύσκολα θα σπάσει. 

Πάντως αν έχετε πολλοί πρόβλημα, και είναι ισχυρές οι ενδείξεις για δολιοφθορά (και ειδικά με όπλο), μαζευτείτε και δώστε ένα κατοστάρικο να κάνετε μια μήνυση. Αν έρθει η αστυνομία στις ύποπτες πολυκατοικίες και κάνει ερωτήσεις, πιθανώς να φοβηθεί αυτός που το κάνει και να το κόψει.

• Like 1
Δημοσ.

Βαλε το κανονικό. Αν γίνεται να είσαι με 1 συλλέκτη, καλώς.

Δημοσ.

Πλεξιγκλάς δεν μου αρέσει σαν ιδέα για δύο λόγους.

Πρώτον δεν έχει τη "λειτουργία" που έχουν συνήθως τα κρύσταλλα των ηλιακών (δεν ξέρω για τον δικό σου αλλά πολλά έχουν στην πίσω πλευρά του κρυστάλλου "μύτες" για να εμποδίζουν απώλειες από ανακλάσεις, όπως λένε)

Δεύτερον φοβάμαι μήπως το πλεξιγκλάς σε βάθος χρόνου κιτρινίσει από τον ήλιο και γίνει πιο αδιαφανές και άρα επηρεάσει την απόδοση δυσμενώς

• Like 2
Δημοσ.

Δυσκολα θα βρει ακρη με εγγυηση ο φίλος. τα σπασιματα δεν αναγνωρίζονται. Αλλα ας το παλέψει, μπορεί να πει οτι ραγισε απο θερμοκρασια ή δεν ήταν καλα ψημενο. κανε φασαρια.

Αν δεν εχει ξανααναφερθει σπασιμο απο Ηλιο δεν θα του δώσουν.

Το τζάμι του ηλιακού είναι ψημένο για να αντέχει χτυπήματα από χαλάζι, και η βολίδα θα το βρει υπό γωνία και από κάποια απόσταση αναγκαστικά. Για αυτό μου κάνει εντύπωση.

Η μύτη της σφαίρας μπορεί να είναι ατσάλινη, στις 2-3 πρώτες βολές η πιεση της αμπούλας είναι φοβερή. Εχουν βγάλει και κάτι μαυρες αμπούλες με 2πλασια πιεση. Ισως λέω....

Υπαρχουν αεροβολα και αεροβολα να ξέρεις. Μεχρι και καραμπίνες(τραβηγμενο βεβαια) αλλα δεν χρειάζεται να φτασουμε εκει.

177_prometheus_pellets_1.jpg

Δημοσ.

Κι εμένα περίεργο μου φαίνεται αν κι ένας γείτονας είχε βρει παλιά τρύπα από σφαίρα. Δε μένω κοντά στο Μενίδι πάντως και είναι ήσυχη γειτονιά

Δημοσ.

Εγώ πάντως θα είχα στο μυαλό μου και το σενάριο της "αστοχίας υλικού" πχ κακοκομμένο τζάμι σε συνδυασμό με καταπονήσεις από ζέστη, κρύο, κλπ

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...