Zerg13 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δηλαδη να ερχεται παντα στους 50 βαθμους πχ; Απο ψηλα;
naive Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δηλαδη να ερχεται παντα στους 50 βαθμους πχ; Απο ψηλα; Εγώ αυτό ακριβώς έχω κάνει. Ωστόσο δεν έχω συνδέσει τα πλυντήρια στο ζεστό (το πλυντήριο ρούχων εννοείται ότι δεν το συνδέεις αν δεν είναι διπλής παροχής γιατί θα χαλάσει τα ρούχα) αλλά και το πλυντήριο πιάτων δεν τολμάω για τους λόγους που λέει ο Χάρης. Είχα πάρει μια φορά στην αντιπροσωπεία μήπως μου πουν πιο είναι το όριο που μπορεί να αντέξει, αλλά δεν ήξεραν. Κάπου διάβασα ότι μέχρι 50 βαθμούς είναι ασφαλές, αλλά δεν το τόλμησα.
Zerg13 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Καπου διαβασα οτι οσοι συνδεσαν τα πλυντηριο πιατων με ηλιακους καναν ζημια. Οχι ομως των ρουχων. Οποτε λογικα μπορω και εγω να το κανω με το κλασικο μη ηλιακο θερμοσιφωνα; αλλα νομιζω δεν με συμφερει γιατι θελω υπολοιπα ζεστου νερου για τα χερια μου.δεν θελω αποστραγγιση ζεστου. Τι κερδισες με το να μειωνεις την θερμοκρασια; Και να ερχεται κατω σε χαμυλοτερη θερμοκρασια;
naive Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Καπου διαβασα οτι οσοι συνδεσαν τα πλυντηριο πιατων με ηλιακους καναν ζημια. Οχι ομως των ρουχων. Οποτε λογικα μπορω και εγω να το κανω με το κλασικο μη ηλιακο θερμοσιφωνα; αλλα νομιζω δεν με συμφερει γιατι θελω υπολοιπα ζεστου νερου για τα χερια μου.δεν θελω αποστραγγιση ζεστου. Τι κερδισες με το να μειωνεις την θερμοκρασια; Και να ερχεται κατω σε χαμυλοτερη θερμοκρασια; Θα κάνεις ζημιά στα ρούχα, πολλά ρούχα πλένονται σε θερμοκρασία μέχρι 40%. Σε μεγαλύτερες ξεβάφουν ή "μπαίνουν". Εγώ το έκανα επειδή έχω μικρά παιδιά, να μην καεί κανένα στο μπάνιο. Το καλοκαίρι το νερό έρχεται με πάνω από 90 βαθμούς και μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι κάνεις και οικονομία στο ζεστό νερό το χειμώνα, γιατί βγαίνει λιγότερο ζεστό νερό να πηγαίνει χαμένο στις σωληνώσεις μέχρι τη βρύση, ενώ γενικά ταλαιπωρούνται λιγότερο οι σωληνώσεις. Έχει τύχει να μου σπάσει εύκαμπτη σωλήνα που πάει το νερό στη βρύση του ζεστού, προφανώς λόγω της θερμικής κόπωσης και της πίεσης.
Zerg13 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 αντι για χαλκοσωλήνα έχεις βάλει πλαστική σωλήνα με σπυράλ;
naive Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 αντι για χαλκοσωλήνα έχεις βάλει πλαστική σωλήνα με σπυράλ; Δεν είναι εύκολο να βάλεις χαλκοσωλήνα. Άλλωστε οι ίδιες οι μπαταρίες με εύκαμπτους σωλήνες έρχονται.
Zerg13 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Την σωλήνα της μπαταρίας την αλλάζεις εύκολα εχουν ανταλαχτικά. Υπάρχει και ο εξωτερικός, για αυτούς που δεν θέλουν να "σκάψουν". αυτός μπαίνει εύκολα. Νομίζω είσαι απο τους λίγους με πλαστικό και ηλιακό! Μια που όμως έβαλες όπως είπες το μηχανηματάκι, δεν έχεις πρόβλημα. ΥΓ έχεις και πλεονέκτημα με το πλαστικό.(όχι στον ηλιακό)
naive Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δεν είμαι σίγουρος οτι μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Από τον ηλιακό μέχρι την αναμονή της βρύσης υπάρχει χαλκοσωλήνας. Από την αναμονή μέχρι τη μπαταρία είναι το έυκαμπτο με το σπιράλ.
villasg Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Εαν δεν εχεις πληντηριο με 2 παροχες και πιανουν τα χερια σου ( εννοειται οτι εχεις κοντα παροχη ζεστου , καθως απαιτειται και για αυτο με τις 2 παροχες ) βαζεις μια εξωτερικα βαλβιδα και μερικα εξαρτηματα ( γωνιες σωληνες κλπ ) και μετατρεπεις το απλο να κανει τα ιδια με αυτο με τις 2 παροχες με ελαχιστα χρηματα . Δες σε ενα παλιο μου θεμα : http://www.insomnia.gr/topic/582200-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85/ Ξεχασα να αναφερω οτι με αυτο τον τροπο πρεπει να παιζεις γυρω στους 40 βαθμους ρυθμιση και οχι παραπανω για τους λογους που αναφερθηκαν πιο πισω ( αντοχη εξαρτηματων εισοδου νερου ) Αλλα και παλι γλυτωνεις αρκετα χρηματα ..
shack Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Εγώ σύνδεσα το πλυντήριο πιάτων (ένα zanussi) με ζεστό του ηλιακού εδώ και κάποια χρόνια χωρίς πρόβλημα, βέβαια έχω θερμοστατική βαλβίδα ανάμιξης στον ηλιακό και μου φέρνει νερό στους 60 βαθμούς ή και λιγότερο. Πάντως έχω την εντύπωση ότι βάζοντας νερό ας πούμε 60 βαθμών στην εισαγωγή στο πλυντήριο, η τελική θερμοκρασία στον κάδο θα μειωθεί αρκετά, γιατί αν αναλογιστούμε το βάρος των ρούχων, του κάδου και των τοιχωμάτων του πλυντηρίου (και την αντίστοιχη ειδική θερμότητά τους) και ότι όλα αυτά έχουν μια θερμοκρασία περίπου 20 βαθμών, συν το ότι μια αρχική ποσότητα του νερού που θα μπει στο πλυντήριο δεν θα είναι ζεστή, τότε στο πρώτο τουλάχιστον τράβηγμα νερού, νομίζω η τελική θερμοκρασία στον κάδο με το ζόρι θα υπερβεί τους 40. Απ' την άλλη θα πρέπει να έχεις δυνατότητα επιλογής, ώστε στο ξέπλυμα να έχεις γυρίσει το νερό στο κρύο, να μην αδειάζεις τζάμπα τον ηλιακό.
Mansora Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Καλημέρα σας! Επιτέλους ο Σπιτονοικοκυρης μας ενέδωσε στις πιέσεις μας και αποφάσισε να μας βάλει ηλιακό. Επειδή δεν σκοπεύει να ξοδευτεί ιδιαίτερα και ας του μείνει στο σπίτι μας ζήτησε το κόστος να μείνει στο ύψος ενός ενοικίου ~400€ για ηλιακό και εγκατάσταση ώστε να το συμψηφίσουμε με ένα ενοίκιο. Στο σπίτι είμαστε προς το παρών δυο και αν είμαστε τυχεροί προσπαθούμε να γίνουμε 3 Καθως δεν έχω ιδέα και ο ιδιοκτήτης μου ανέθεσε εν λευκώ την επιλογή θα ήθελα τη βοήθεια σας για τους παρακάτω θερμοσίφωνες http://www.soumpasis-store.gr/index.php?act=viewProd&productId=30 https://www.mastersol.gr/index.php?route=product/product&product_id=79 http://www.skroutz.gr/s/6248441/MasterSOL-Eco-120lt-1-5m-Glass-Επιλεκτικός.html Το σπίτι είναι τελευταίου ορόφου χωρίς να παρεμβάλλεται κάποιο άλλο κτήριο δεξιά αριστερά για να κόβει τον ήλιο Γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι στα χρήματα που διαθέτουμε δεν περιμένουμε θαύματα σε θέματα ποιότητας και απόδοσης αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να βγουμε από τον προϋπολογισμό μας για ένα σπίτι που δεν είναι δικό μας και που δεν ενδιαφέρεται ούτε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης. Φυσικά οποίος έχει να προτείνει κάτι καλύτερο στο ίδιο ευρος χρημάτων είναι ευπρόσδεκτος!
haris_216 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Συλλέκτες κενού (γενικά) και σε αυτή την τιμή (ειδικά) θα έλεγα να τους απορρίψεις. Το θέμα έχει συζητηθεί αρκετά στο παρελθόν, αν χρειάζεσαι παραπάνω τεκμηρίωση
Zerg13 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Εγώ σύνδεσα το πλυντήριο πιάτων (ένα zanussi) με ζεστό του ηλιακού εδώ και κάποια χρόνια χωρίς πρόβλημα, βέβαια έχω θερμοστατική βαλβίδα ανάμιξης στον ηλιακό και μου φέρνει νερό στους 60 βαθμούς ή και λιγότερο. Πάντως έχω την εντύπωση ότι βάζοντας νερό ας πούμε 60 βαθμών στην εισαγωγή στο πλυντήριο, η τελική θερμοκρασία στον κάδο θα μειωθεί αρκετά, γιατί αν αναλογιστούμε το βάρος των ρούχων, του κάδου και των τοιχωμάτων του πλυντηρίου (και την αντίστοιχη ειδική θερμότητά τους) και ότι όλα αυτά έχουν μια θερμοκρασία περίπου 20 βαθμών, συν το ότι μια αρχική ποσότητα του νερού που θα μπει στο πλυντήριο δεν θα είναι ζεστή, τότε στο πρώτο τουλάχιστον τράβηγμα νερού, νομίζω η τελική θερμοκρασία στον κάδο με το ζόρι θα υπερβεί τους 40. Απ' την άλλη θα πρέπει να έχεις δυνατότητα επιλογής, ώστε στο ξέπλυμα να έχεις γυρίσει το νερό στο κρύο, να μην αδειάζεις τζάμπα τον ηλιακό. 20 βαθμοι απωλειας πολλοι ειναι που λες. Αντε 5. Εκτος αν εννοεις την πρωτη τραβιξια. Αυτο μπορεις να το γλιτωσεις, μπορεις να το αναψεις οταν θες εσυ.Για κρυο ξεβγαλμα τι κανεις; Εσυ θα καθεσαι να το γυρνας στο κρυο; Καλημέρα σας! Επιτέλους ο Σπιτονοικοκυρης μας ενέδωσε στις πιέσεις μας και αποφάσισε να μας βάλει ηλιακό. Επειδή δεν σκοπεύει να ξοδευτεί ιδιαίτερα και ας του μείνει στο σπίτι μας ζήτησε το κόστος να μείνει στο ύψος ενός ενοικίου ~400€ για ηλιακό και εγκατάσταση ώστε να το συμψηφίσουμε με ένα ενοίκιο. Στο σπίτι είμαστε προς το παρών δυο και αν είμαστε τυχεροί προσπαθούμε να γίνουμε 3 Καθως δεν έχω ιδέα και ο ιδιοκτήτης μου ανέθεσε εν λευκώ την επιλογή θα ήθελα τη βοήθεια σας για τους παρακάτω θερμοσίφωνες http://www.soumpasis-store.gr/index.php?act=viewProd&productId=30https://www.mastersol.gr/index.php?route=product/product&product_id=79http://www.skroutz.gr/s/6248441/MasterSOL-Eco-120lt-1-5m-Glass-Επιλεκτικός.html Το σπίτι είναι τελευταίου ορόφου χωρίς να παρεμβάλλεται κάποιο άλλο κτήριο δεξιά αριστερά για να κόβει τον ήλιο Γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι στα χρήματα που διαθέτουμε δεν περιμένουμε θαύματα σε θέματα ποιότητας και απόδοσης αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να βγουμε από τον προϋπολογισμό μας για ένα σπίτι που δεν είναι δικό μας και που δεν ενδιαφέρεται ούτε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης. Φυσικά οποίος έχει να προτείνει κάτι καλύτερο στο ίδιο ευρος χρημάτων είναι ευπρόσδεκτος! 400 ευρω ηλιακος και εγκατασταση μαζι δεν υπαρχει. Απο 500 και πανω.(και,λιγα λεω). Βαλτα εσυ τα αλλα, σε συμφερει.Υπολογισε οτι καποια στιγμη εκτος εγγυησης ισως ζητησει χρηματα ο ηλιακος. Πρεπει να κανει και service. Ξεκαθαριστε ποιος θα πληρωσει τι.
Mansora Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Η συμφωνία που κάναμε είναι να καλυψει αυτός μέσω ενοικίου την αγορά και η εγκατάσταση θα γίνει από συγγενή μου και θα πληρώσω μόνο τα υλικά τα οποία φαντάζομαι δεν θα είναι τόσο ακριβά γιατί είμαστε τελευταίο όροφο. Για το θέμα της εγγύησης βλέπω οι περισσότεροι έχουν από 5 και πάνω χρόνια και δεν ξερουμε αν μείνουμε τόσα χρόνια στο ίδιο σπίτι γιατι έχει και μια κόρη σε ηλικία γάμου και δεν είναι απίθανο κάποια στιγμή να μας πει αντίο για να μείνει το παιδί του. Το να δώσουμε εμείς επιπλέον 200€ 300€ που είναι παραπάνω από το ρεύμα καταναλώνει το χρόνο ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας μαζί με τον προσωπικό κόπο και χρόνο που θα χάσω για κάτι που δεν θα είναι δικό μας το βλέπω παράλογο. Ξέρουμε ότι ψωνίζουμε από το κάτω ράφι και ότι δεν έχουμε τρελές προσδοκίες τις ημέρες που δεν έχει ήλιο να έχουμε ζεστό νερό αλλά θέλω να ξέρω αν τις μέρες πχ του Απριλίου που έχει ήλιο χωρίς να έχει ζέστη θα έχουμε αποτέλεσμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις