Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σωστά, ίδια εταιρεία είναι. Παραλίγο να αγοράσω cosmosolar επειδή τους είχα δει σε μια έκθεση και μου είχαν γυαλίσει λόγω εξωτερικής εμφάνισης και έλεγαν ότι δίνουν εγγύηση εφόρου ζωής (!). Ευτυχώς συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για έναν απλό glass και το ακύρωσα. Θυμάμαι έκαναν τότε (2011) γύρω στα 1500€, θα έκλαιγα σήμερα αν είχα δώσει τόσα λεφτά. 

Έκανα μια αναζήτηση στο θρεντ και βρήκα ότι  πριν το 2010 οι glass ηλιακοί πωλούνταν άνετα 1300-1500€!

Εποχές που δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα! 

mitsos77 κάνε μια αναζήτηση στο θρεντ να δεις πληροφορίες, έχουν γραφεί διάφορα κατά καιρούς. Απόσο θυμάμαι, είναι μια εταιρεία με παρουσία αρκετά χρόνια και παραγωγή, αν και είχαν δημιουργηθεί υποψίες για το κατά πόσο είναι όλα τα μοντέλα ελληνικής κατασκευής.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά επειδή τα χω παίξει με το χτισιμο του σπιτιού θέλω να με καθοδηγησετε όσο μπορείτε. Δεν είμαι τεμπέλης για να μην διαβάσω τα προηγούμενα σχόλια απλά μπερδευομαι. Είμαστε δύο ενήλικες με 4 παιδιά ηλικιών 2,7,9 και 11 ετών. Μάλλον πάμε για 200 λίτρων το ελάχιστο. Πρέπει να είναι τριπλης καθώς υπάρχει αντλια θερμότητας. Πείτε μου εσείς ανάμεσα σε ποιες αξιόλογες επιλογές θα πρέπει να είμαι. Πραγματικά θα σας είμαι ευγνώμων για την βοήθειά σας.

Δημοσ.

Από την στιγμή που έχεις μπει στην διαδικασία να χτίσεις σπίτι κάνε ότι καλύτερο και για τον ηλιακό

Βάλε δηλαδή ένα 200+ Μαλτέζο ή δεύτερη επιλογή ηλιοακμή 

Δημοσ.

μια χαρά είναι

Δες μόνο μήπως θες μεγαλύτερο ειδικά αν συνδέσεις με τον ηλιακό και πλυντήριο ρούχων ( μεγάλη οικονομία και ταχύτερη ολοκλήρωση πλύσης) και πλυντήριο πιάτων 

• Like 1
Δημοσ.

μια χαρά είναι

Δες μόνο μήπως θες μεγαλύτερο ειδικά αν συνδέσεις με τον ηλιακό και πλυντήριο ρούχων ( μεγάλη οικονομία και ταχύτερη ολοκλήρωση πλύσης) και πλυντήριο πιάτων 

Αμφότερα πλυντήρια πρέπει να έχουν σχεδιαστεί για να λαμβάνουν απευθείας ζεστό νερό (άλλη είσοδος).

Τα κοινά πλυντήρια δεν κάνουν για σύνδεση με ηλιακό

Δημοσ.

Και εν τω μεταξύ, δεν έχω καταλάβει πώς ακριβώς λειτουργεί το όλο πράγμα.

Ποιος και πώς επιλέγει το από πού θα τραβήξει νερό;

Αν π.χ. έχει μείνει λίγο ζεστό νερό και το θέλω για ντους αργότερα, θα το τραβήξει υποχρεωτικά το πλυντήριο;

Και αν δεν του φτάσει του πλυντηρίου, θα αναλάβει να ζεστάνει το κρύο όπως κάνουν τα κανονικά;

Όταν είχα πάει Κώτσο για να δω πλυντήρια, μια πωλήτρια μας πήγε απευθείας στα διπλής παροχής.

Όταν την άρχισα στις παραπάνω ερωτήσεις, δεν ήξερε τι να απαντήσει, μας παρέπεμψε σε άλλον πωλητή και καλά παλιό, ο οποίος επίσης δε σκάμπαζε.

Δημοσ.

Και εν τω μεταξύ, δεν έχω καταλάβει πώς ακριβώς λειτουργεί το όλο πράγμα.

Ποιος και πώς επιλέγει το από πού θα τραβήξει νερό;

Αν π.χ. έχει μείνει λίγο ζεστό νερό και το θέλω για ντους αργότερα, θα το τραβήξει υποχρεωτικά το πλυντήριο;

Και αν δεν του φτάσει του πλυντηρίου, θα αναλάβει να ζεστάνει το κρύο όπως κάνουν τα κανονικά;

Όταν είχα πάει Κώτσο για να δω πλυντήρια, μια πωλήτρια μας πήγε απευθείας στα διπλής παροχής.

Όταν την άρχισα στις παραπάνω ερωτήσεις, δεν ήξερε τι να απαντήσει, μας παρέπεμψε σε άλλον πωλητή και καλά παλιό, ο οποίος επίσης δε σκάμπαζε.

Δεν είναι τυχαίο που οι εργαζόμενοι σε αυτά τα καταστήματα ονομάζονται "πωλητές" ενώ οι αντίστοιχοι της όποιας "μαμάς" εταιρίας δίνουν καρτούλες που γράφουν "σύμβουλοι πωλήσεων" (ή κάτι τέτοιο).

Αν και στην πράξη είναι το ίδιο πράγμα και οι σχετικοί "τίτλοι" έχουν κυρίως σα σκοπό να "πουλάνε μούρη" σε προσωπικό και πελάτες (όπου πιάνει) έχουν μέσα τους και μια δόση αλήθειας.

Ο "σύμβουλος" που θεωρητικά είναι για να σε "συμβουλεύσει" ξέρει (ή πρέπει να ξέρει) το προϊόν, δυνατότητες, τρόπο λειτουργίας και γενικά μπορεί να σου πει παραπάνω από αυτά που γράφει το καρτελάκι.

Από την άλλη, όλοι αυτοί οι "πωλητές" του 300ριού, που μάλιστα οι εταιρίες τους αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, δεν θα μπορούσαν (και ούτε θα ήθελαν φαντάζομαι) να ξέρουν/μάθουν κάτι παραπάνω από τα τελείως απαραίτητα. Μάλιστα τις περισσότερες φορές οι "γνώσεις" τους περιορίζονται στην ανάγνωση της καρτέλας τιμής ή, στο τσακίρ κέφι, άντε να διαβάσουν και εξωτερικά το κουτί συσκευασίας.

Ακόμα και αυτοί που θα πουν κάτι παραπάνω, ουκ ολίγαις φορές, λένε προσωπικές τους εκτιμήσεις ή θεωρίες και απλά ο πελάτης θεωρεί ότι του λένε ψαγμένες απόψεις (έχω χρηματίσει εργαζόμενος σε μεγάλη αλυσίδα και έχω εμπειρία εκ των έσω)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είχα σκοπό να κράξω τους πωλητές επειδή δεν ξέρουν τι πουλάνε.

Έχω κάνει κι εγώ τη δουλειά του πωλητή σε είδη που δεν τα γνώριζα καθόλου στην αρχή, αλλά η διαφορά είναι ότι δεν κατηύθυνα τους πελάτες σε κάτι πιο συγκεκριμένο με το καλημέρα.

Στον Κωτσόβολο μπήκα μέσα τους λέω «γεια σας, ήρθα να δω πλυντήρια» και μου λέει η πωλήτρια «θα σας πρότεινα διπλής παροχής».

Ε πού πας;

Τέλος πάντων, επί του θέματος, γνωρίζει κανείς πώς λειτουργούν τα διπλής παροχής στην πράξη;

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.

Χοντρικα εχουν μια θερμομικτηκη βαλβιδα που "παντρευει" κρυο και ζεστο και βαζει μεσα νερο συγκεκριμενης θερμοκρασιας αναλογα τι του ζητας ...

Αλλα και παλι αμα εχεις προγραμμα 90 βαθμους δεν θα σου βαλει 90 αλλα πιο κατω και θα το ζεστανει .

Αναλογα τον κατασκευαστη και τα υλικα στα πλαστικα δοχειου απορυπαντικου και σωληνωσεων νερου που χρησημοποιει .

Εαν δεν εχεις πληντηριο με 2 παροχες και πιανουν τα χερια σου ( εννοειται οτι εχεις κοντα παροχη ζεστου , καθως απαιτειται και για αυτο με τις 2 παροχες ) βαζεις μια εξωτερικα βαλβιδα και μερικα εξαρτηματα ( γωνιες σωληνες κλπ ) και μετατρεπεις το απλο να κανει τα ιδια με αυτο με τις 2 παροχες με ελαχιστα χρηματα .

Δες σε ενα παλιο μου θεμα : http://www.insomnia.gr/topic/582200-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85/

vOfFiBQ.png

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορείς να φανταστείς γιατί;

Ή είναι πολύ τίμιος επαγγελματίας και πραγματικά πιστεύει στο προίόν (λέμε τώρα ;) )  ή "πιστεύει"¨στην...προμήθεια που του δίνει το συγκεκριμένο προϊόν ($$$)

Τα ίδια μου έκανε και ο δικός μου. Βέβαια ακόμα δεν εχω βάλει τίποτα.

Δημοσ.

Προσωπικά διαφωνώ με αυτή την προσέγγιση (καθαρά προσωπική μου σκέψη) αφού το να "ρίξω" ζεστό νερό σε ένα πλυντήριο που δεν έχει σχεδιαστεί γι' αυτό έχει και άλλα θέματα πέρα από το πρόγραμμα του πλυντηρίου (σε πόσους βαθμούς θα πλύνουμε δηλαδή).

Ναι μεν το ίδιο πλυντήριο έχει σχεδιαστεί για να πλένει στους 30 ("κρύο" νερό) μέχρι τους 90 αλλά δεν έχουν υπολογιστεί όλα του τα εξαρτήματα για να έρχονται σε επαφή με καυτό νερό.

Ειδικά στο τμήμα εισόδου νερού έχουν λάβει σαν δεδομένο ότι μπαίνει νερό βρύσης. Η είσοδος από αυτή τη "διαδρομή" καυτού νερού μπορεί να δημιουργήσει θέμα τουλάχιστον σε σωλήνες, λάστιχα και λαστιχάκια στεγανοποίησης. Μπορεί βέβαια όχι άμεσα αλλά σίγουρα υπάρχει το ρίσκο.

Αν κάποιος θέλει να βάλει θερμομικτικό μηχανισμό (πχ σαν τον παραπάνω ή μπαταρία) καλύτερα θα ήταν να τον έβαζε στον ίδιο τον ηλιακό ή τουλάχιστον στην μπανιέρα έτσι ώστε ν' αποφύγει πιθανούς τραυματισμούς/εγκαύματα πχ σε παιδιά από το πολύ καυτό νερό.

Για την ιστορία, μια σωστή εγκατάσταση ηλιακού επιβάλεται να έχει τέτοιο μηχανισμό. Άσχετα που κανείς δε βάζει ή που οι υδραυλικοί/εγκαταστάτες δεν το αναφέρουν καν

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...