Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν χρειάζεται και τοποθέτηση κυκλοφορητή σε εγκατάσταση ηλιακού και πότε; και αν έχει βάλει κανένας εγώ μένω στον τρίτο όροφο 6όροφης πολυκατοικίας.

Κυκλοφορητής χρειάζεται στο κλειστό κύκλωμα όταν οι συλλέκτες είναι σε μεγάλη απόσταση από το θερμοδοχείο. 

Όταν μιλάμε για ένα τυπικό ηλιακό δε χρειάζεται.

Στο κύκλωμα του νερού χρήσης μπορεί να μπει κυκλοφορητής όταν είναι ειδική εγκατάσταση και χρειάζεται συχνά και άμεσα ζεστό νερό στη βρύση. Όπως πχ σε ένα ξενοδοχείο. 

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αν εκανε 100 ευρω, ολοι θα βαζαμε κυκλοφορητη γιατι ειναι πολυτελεια. Αλλα ειναι πιο ακριβος. Μην κοιτατε εσεις που ειστε κοντα στις ταρατσες. Αν εχεις αποσταση 3-4 οροφων ειναι λιγακι ενοχλητικο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πεταμενα λεφτα τα 35+€ , παρε 2 φυλλα ( Εξηλασμένη πολυστερίνη) απο καποια μαντρα υμε υλικα οικοδομης και θα κανεις μια χαρα δουλεια .

Tip : Εαν μπορεις να βρεις και μια θερμικη κουβερτα επιβιωσης , αυτες που δινους στου λαθρομεταναστες οταν τους συλλεγουν που ειναι σαν αλουμινοχαρτο και βαλεις πανω απο το DAW τελειωσες

vPhpm7y.png

MVT23fd.jpg

Επεξ/σία από villasg
Δημοσ.

χρειάζονται τόσο εξεζητημένα αντικείμενα;

υποθέτω πως μιλάτε για κάλυψη των συλλεκτών κατά την διάρκεια του καλοκαιριού  σε περίπτωση ολιγοήμερων διακοπών και συνεπώς μη κατανάλωσης του ζεστού νερού.

Αυτή την δουλειά δεν μπορεί να την κάνει ένα παλιό σεντόνι ή χαρτόκουτα δεμένα πάνω στην επιφάνεια του συλλέκτη;

Δημοσ.

Εγώ τον σκεπάζω με ένα παλιό σεντόνι. Συνήθως Ιούλιο- Αύγουστο τον έχω μόνιμα σκεπασμένο ακόμα και όταν δε λείπω. Το σεντόνι είναι λεπτό και από την ακτινοβολία που περνάει και τη ζέστη του περιβάλλοντος έχει κανονικά καυτό νερό.

Πιο πριν τον σκέπαζα με μια λεπτή επίσης κουκούλα αυτοκινήτου (από αυτές που καλύπτουν μόνο την καμπίνα) την οποία είχα πάρει γύρω στα 15€ (αρχικά για το αυτοκίνητο). Αυτή βόλευε επειδή είχε λάστιχα και γατζάκια να τη δέσεις, αλλά επειδή ήταν φθηνιάρα σκίστηκε μετά από 2-3 καλοκαίρια. Κάτι τέτοιο ήταν.

Για πλήρες σκέπασμα τις μέρες μη χρήσης, ένας μουσαμάς από ένα χρωματοπωλείο είναι μια φθηνή και βολική λύση, γιατί μπορείς να του περάσεις και σκοινιά να τον δένεις. Αλλιώς μια ψάθα, ένα daw, ένα χαρτόνι κλπ που θα βρεθεί στην αποθήκη μπορεί να κάνει τη δουλειά.

Δημοσ.

Αγόρασα κάλυμμα ηλιακού από το πρακτικερ γύρω στα 20 ευρώ. 

Όταν κάλυψα όλο το συλλέκτη μετά από μέρες χωρίς μεγάλη ηλιοφάνεια έπαψε να έχει ζεστό νερό. Έτσι αποφάσισα χτες να τον ξεσκεπάσω κατά το 1/3 και βλέπουμε.

Όμως παρατήρησα σήμερα που πήγα να τσεκάρω πως πάει, ότι το τζάμι του συλλέκτη που έχω ξεσκέπαστο είναι σχετικά δροσερό ενώ το σκεπασμένο κομμάτι τζαμιού είναι καυτό! Πως στο καλό συμβαίνει αυτό;;;

Δημοσ.

Αυτό με προβλημάτιζε και μένα. Τώρα που είναι καλοκαίρι και δεν το χρειάζομαι τόσο ζεστό νερό. Τι να κάνω ώστε να έχω απλά λιγάκι ζεστό αν χρειαστεί και να μην ζεσταίνει τσάμπα τόσο το μπόιλερ; 

Δημοσ.

Τι σας πειραζει να το ζεσταινει; Τζαμπα ειναι. Γιατι βαζετε καλυματα; Ποτε δεν εχω δει σε ταρατσα

• Like 1
Δημοσ.

Τι σας πειραζει να το ζεσταινει; Τζαμπα ειναι. Γιατι βαζετε καλυματα; Ποτε δεν εχω δει σε ταρατσα

Διότι αν μείνει 2-3 μέρες χωρίς κάποιος να τραβήξει ζεστό θα φτάσει η θερμοκρασία στα ύψη. Και χωρίς κατάλληλη βαλβίδα (πίεσης και θερμοκρασίας - που σχεδόν κανένα δεν έχει) η κατάσταση θα ξεφύγει...

Δημοσ.

Mόλις παράγγειλα τον SONNE AKTION 200 με συλλέκτη phaethon 3,36  μαζί με τα καλύμματα και θα τον εγκαταστήσω το Σάββατο. Πιστεύω να έκανα καλή επιλογή  ανάμεσα σε αυτόν και στον hlioakmi megasun με συλλέκτη 4,2 και επέλεξα αυτόν.

Δημοσ.

Για πιο λόγο επιμένει;

Δεν μπορείς να φανταστείς γιατί;

Ή είναι πολύ τίμιος επαγγελματίας και πραγματικά πιστεύει στο προίόν (λέμε τώρα ;) )  ή "πιστεύει"¨στην...προμήθεια που του δίνει το συγκεκριμένο προϊόν ($$$)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...