MrSeanKon Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Λοιπον ας μιλησω κι εγω παρολο που δεν ειμαι ειδικος. Εχω εναν Μαλτεζο 200 λιτρων και τον εβαλα τα Xmas του 1994. Aπο τοτε μονο αντιψυκτικο του εχω βαλει κατα διαστηματα. Δεν εχει παθει τιποτα τιποτα τιποτα... Τωρα αν ημουν τυχερος δεν ξερω ουτε κι αν οι επομενες φουρνιες της εταιρειας αυτης ειχαν τοσο μεγαλη αξιοπιστια.
Sonne68 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Να ευχαριστήσω θερμά το φίλο DIANASH για την πολύτιμη γνώμη του και τις χρησιμότατες απαντήσεις που μας δίνει. Να τον ευχαριστήσω επίσης και για το ενδιαφέρον του για την εξέλιξη της τεχνολογίας. Ο φίλος Sonne68
ioakimidispan Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Καλησπερα σε ολους !Καταρχην ποσα χρονια ηταν η εγγυηση και αν ειχες κανει καποιοα ''ειδικη'' συμφωνια για υποχρεωτικη συντηρηση ετησια η διετη ! Αν τελειωσε η εγγυηση (που μαλλλον ναι) μπορεις να ερθει ενας υδραυλικος για να σου προσθεση υγρα και να αλλαξει το σιγουρα φθαρμενω ανοδιο μαγνησιου EDIT: Αφου περασαν 6 χρονια 8α προτημουσα να αδειασουν και να ξαναμπουν καινουρια υγρα με νερο ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ΤΟΝ ΠΗΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ' date=' ΠΗΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΣ ΚΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΗΤΑΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ , Η ΜΑΡΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΟΝ Η ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ , ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕΡΒΙΣ ? ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΥΓΡΑ ΤΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΕΩΣΑΝ 75 € ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑ , ΠΟΣΟ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ?[/quote'] Φίλε dimperros έχω έναν ηλιακό και εγώ όπως και εσύ από τον κατασκευαστή, με πέρναν από την εταιρία για σέρβις και κάποια στιγμή τους είπα και ήρθαν . Έκαναν 10 λεπτά ακριβώς όπως σου είπαν και σένα - δεν τους είδα τι φτιάξανε – και μου και πήραν 75€. Μετά από 5 μήνες έτυχε να είμαι στην ταράτσα που έκανε σέρβις μια γειτόνισσα με κάποιον τεχνικό. Ο τύπος της άνοιξε τον κάδο έβγαλε όλο το νερό και με κάτι σαν κουτάλα έβγαλε από μέσα άλατα μια σακούλα , άλλαξε κάτι ανόδια καθάρισε την αντίσταση που ήταν τίγκα στα αλάτια , έβαλε καινούργια φλάντζα , αντιψυκτικό κλπ. Έκανε σχεδόν 1 ώρα. Τον ρώτησα για το δικό μου που κάναν 10 λεπτά και μου είπε ότι μάλλον βάλλανε μόνο υγρά. Παρότι με πόναγαν τα 75 € που είχα δώσει πρόσφατα του είπα να μου κάνει και μένα σέρβις. Τον ηλιακό δεν τον είχαν ανοίξει καν. Οι βίδες είχαν πολυουρεθάνη και δεν είχαν πειραχθεί. Από μέσα έβγαλε μισό κουβά αλάτι – έβγαλα φωτό για να το δείξω στην αδελφή μου και της τον έστειλα και αυτής- και μάλλον από αυτό είχα φαγούρα μετά το μπάνιο γιατί από τότε δεν έχω. Το σέρβις έκανε 60€ αλλά μας πήρε από 55 € γιατί ήταν με της γειτόνισσας μου στην ίδια ταράτσα. Κάπου έχω την κάρτα του θα σου στείλω το τηλέφωνο του.
ioakimidispan Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Λοιπον ας μιλησω κι εγω παρολο που δεν ειμαι ειδικος.Εχω εναν Μαλτεζο 200 λιτρων και τον εβαλα τα Xmas του 1994. Aπο τοτε μονο αντιψυκτικο του εχω βαλει κατα διαστηματα. Δεν εχει παθει τιποτα τιποτα τιποτα... Τωρα αν ημουν τυχερος δεν ξερω ουτε κι αν οι επομενες φουρνιες της εταιρειας αυτης ειχαν τοσο μεγαλη αξιοπιστια. Φίλε αν δεις τι έβγαλε από τον δικό μου ηλιακό ένας τεχνικός θα πάθεις πλάκα. Είχε μισό κουβά αλάτι με φλούδες από σκουρία από το καζάνι του ηλιακού. Το ανόδιο είχε φαγωθεί όλο και η αντίσταση είταν γεμάτι αλάτι. Μου είπε ότι όταν έχει η αντίσταση αλάτια καίει πολύ παραπάνω ρεύμα όταν το ανάβεις στο ηλεκτρικό. Έχεις δει μια διαφήμηση με πλυντήριο που δείχνει μια αντίσταση γεμάτι αλάτι ? έτσι ήταν. Άσε που όλα αυτά έρχονται στην βρύση σου. Εγώ είχα φαγούρα μετά το μπάνιο και δεν μπορούσα να το εξηγήσω. Μαλτέζο έχει η αδελφή μου αλλά πιο καινούργιο από το δικό σου , και από αυτής έβγαλε πολύ βρωμία και οι βίδες της αντίστασης ήταν σκουριασμένες μπορεί να έτυχε ή να τα χάλασαν μετά δεν ξέρω.
finikis Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Καλημέρα σε όλους, θέλουμε να βάλουμε 4 ηλιακούς στην πολυκατοικία που μένω (έχει παροχές) και σκέφτομαι να βάλω Solar Plus. Έχει βάλει η αδελφή της αρραβωνιαστικιάς μου και είναι πολύ ευχαριστημένοι. Έχω διαβάσει κάποια αρνητικά σχόλια εδώ αλλά το σκέφτομαι σοβαρά. Υπάρχει κάποιο μέλος του forum με Solar Star και να είναι ευχαριστημένος/η; //dfinikis
konstantina2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Kαλησπέρα Γνωρίζετε κάτι για τους ηλιακούς συλλέκτες MAG? Ψάχνω για ηλιακό θερμοσίφωνα και ένας γνωστός μου πρότεινε τους Mag (http://www.enertechnic.eu). Χρησιμοποιούν μικρό boiler περίπου 80 λίτρα και αποδίδουν όσο ένα boiler 200 λίτρων. Επίσης είναι εντελώς επίπεδοι. System characteristics 1a Operation pressure 3-7 atm 1b Ambient temperature -25o C Ýùò +50o C 1c Water temperature 50o C Ýùò 95o C 1d Pressure fall 0,125mH2O/ MAG 1e Vacuum between glass and cooper tube 10-4 BAR 1f Output in summer 3250Kcal/day 1g Output in Winter 1800Kcal/day 1h Max. number of MAG tubes/row 10 1i Effective (active) surface 0,73m2/ MAG 1j Absorption of solar energy 95% 1k Re-emission of solar energy 5% Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ? Ευχαριστώ
panos09 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 KαλησπέραΓνωρίζετε κάτι για τους ηλιακούς συλλέκτες MAG? Ψάχνω για ηλιακό θερμοσίφωνα και ένας γνωστός μου πρότεινε τους Mag (http://www.enertechnic.eu). Χρησιμοποιούν μικρό boiler περίπου 80 λίτρα και αποδίδουν όσο ένα boiler 200 λίτρων. Επίσης είναι εντελώς επίπεδοι. System characteristics 1a Operation pressure 3-7 atm 1b Ambient temperature -25o C Ýùò +50o C 1c Water temperature 50o C Ýùò 95o C 1d Pressure fall 0,125mH2O/ MAG 1e Vacuum between glass and cooper tube 10-4 BAR 1f Output in summer 3250Kcal/day 1g Output in Winter 1800Kcal/day 1h Max. number of MAG tubes/row 10 1i Effective (active) surface 0,73m2/ MAG 1j Absorption of solar energy 95% 1k Re-emission of solar energy 5% Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ? Ευχαριστώ Επειδή και εμείς πουλάμε ηλιακά θα μπορούσε να πει κάποιος ότι δεν είμαι αντικειμενικός. Πάντως το ότι κανείς δεν φτιάχνει ηλιακά που μοιάζουν σαν τα MAG νομίζω ότι κάτι λέει από μόνο του. Όταν οι Γερμανοί τσακίζονται με νέες τεχνολογίες για να ανεβάσουν την απόδοση των ηλιακών 1% και βγαίνει κάποιος και λέει 4 φορές μεγαλύτερη απόδοση... Υπάρχουν τεστ απόδοσης απο τον Δημόκριτο, και άλλα Ευρωπαϊκά κέντρα που πιστοποιούν την απόδοση με αρκετή ακρίβεια. Το να βγαίνεις και να λές διάφορα είναι εύκολο. Στα τεχνικά ζητήματα όμως τα λόγια πρέπει να συνοδεύονται με πιστοποιημένες μετρήσεις.
konstantina2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Στο site που παραθέτω στο προηγούμενο μήνυμα μου έχει αναλυτικές πληροφορίες για το προϊόν και αναφέρει ότι είναι πιστοποιημένο από το Center for Renewable Energy Sources of Greece " K.A.P.E." . Υποτίθεται ότι είναι πατέντα του μηχανολόγου Δήμου Μαγκλάρα... Δεν ξέρω περισσότερα..
acomaedo Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Ο συγκεκριμμένος τύπος συλλέκτη αποτελεί παραλλαγή των συλλεκτών που χρησιμοποιούν σωλήνες κενού. Χωρίς αναφορά σε κόστος οποιαδήποτε άποψη δεν είναι πλήρης. Ο λόγος που είναι χαμηλού ύψους είναι οτι η δεξαμενή είναι ενσωματομένη στον συλλέκτη (20λίτρα). Στον συλλέκτη που αναφέρεις δίπλα στον συλλέκτη εξέχει μια μικρή δεξαμενή 80λίτρων. Αν ο κύριος λόγος που θες να πας σ'αυτόν το συλλέκτη είναι το μικρό ύψος, υπάρχουν πολλές επιλογές με διαφορετικό κόστος η καθεμία. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε εδώ. Όσο για τα όσα είπε ο panos09 να προσθέσω ότι το ΚΑΠΕ δεν ειναι πιστοποιημένος φορέας διακρίβωσης τεχνικών χαρακτηριστικών ηλιακών συλλεκτών. Επιπρόσθετα στην ιστοσελίδα λέει " The result of this research was certificate with measurements by the Center for Renewable Energy Sources of Greece " K.A.P.E." made by a tele-monitoring system according to the attached measuring arrangement for the system of a pair of MAG tubes, during 9 months in 1997, which measurement gave the 16-7-1997, 393lit/24h at the temperature of 39,37o C"και όχι οτι μετρήθηκε.
Sonne68 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Το μποϊλεράκι αυτών των σωλήνων MAG, από τί υλικό είναι φτιαγμένο. Λογικά θα πρέπει να είναι φτιαγμένο από γυαλί. Είναι δοκιμασμένη η "αντοχή" του στο χρόνο? Το κόστος κατασκευής είναι άραγε υψηλό? Εάν πραγματικά αξίζει τον κόπο (σχέση κόστους αγοράς / αντοχή στο χρόνο) τότε μάλλον θα πρέπει να το σκεφτούμε λίγο πιό σοβαρά και ως "καταναλωτές" και ως "κατασκευαστές". Ευχαριστώ
JERY Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Ρε παιδια μου εβαλαν τον ηλιακο 3πλης ενεργειας, αλλα δεν ζεσταινει απο τον ηλιο.Τον πηρα τηλ και μου ειπε οτι μαλλον ξεχασε να ανοιξει το κλειστο κυκλωμα.Ανεβηκα πανω και την μονη βανα που ειδα ειναι αυτη του καλοριφερ.Μπορει καποιος να βοηθησει για να μην τον περιμενω?
Sonne68 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Ρε παιδια μου εβαλαν τον ηλιακο 3πλης ενεργειας, αλλα δεν ζεσταινει απο τον ηλιο.Τον πηρα τηλ και μου ειπε οτι μαλλον ξεχασε να ανοιξει το κλειστο κυκλωμα.Ανεβηκα πανω και την μονη βανα που ειδα ειναι αυτη του καλοριφερ.Μπορει καποιος να βοηθησει για να μην τον περιμενω? Γειά σου φίλε μου Jery. Τώρα από που ζεσταίνεις το νερό? Μήπως οι βάνες που φέρνουν το ζεστό νερό από το ηλιακό είναι κλειστές? (Αυτές δεν βρίσκονται απαραίτητα επάνω αλλά μέσα.) Εφόσον σου έχουν συνδέσει την ηλεκτρική αντίσταση, και μπορείς επομένως να ζεστάνεις το νερό του ηλιακού σου και από την αντίσταση που έχει, (πιστεύοντας ότι γίνεται ήδη αυτό) τότε η γνώμη μου είναι ότι μάλλον ο ηλιακός σου θέλει συμπλήρωμα με αντιψυκτικό υγρό. Εάν λοιπόν είσαι σίγουρος ότι το δίκτυο του ζεστού νερού του σπιτιού είναι τώρα συνδεδεμένο με τον ηλιακό (Δηλ. Δεν ξέχασε κι αυτό να το συνδέσει) τότε δοκιμάζεις να ζεστάνεις το νερό με την αντίσταση του ηλιακού. Αν ζεσταθεί το νερό, τότε είναι αυτό που πιστεύω (Θέλει συμπλήρωμα με αντιψυκτικό) Εάν δεν είσαι σίγουρος για τίποτε από τα παραπάνω, καλύτερα να μην κάνεις τίποτε μόνος σου διότι μπορεί να γίνει ζημιά. (Πχ εάν δεν έχει νερό το μπόιλερ μπορεί να καεί η αντίσταση του ηλιακού κλπ κλπ) Εάν πιστέυεις ότι ο ηλιακός μπορεί να μην έχει υγρά, θα σου πρότεινα καλύτερα να σκεπάσεις τον ή τους συλλέκτες σου με ένα σκούρο κάλυμα (για να τους προστατέψεις από την υπερθέρμανση) Φιλικά Sonne68
JERY Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Ζεστενεται νερο με ρευμα.Εχουν συνδεθει ολα,σε καθε συνδεση γραφει τι ειναι τι και ειναι ολα συνδεμενα.Στον προηγουμενο ηξερα απο που να βαλω ψυκτικο σε αυτον δεν ξερω,o ηλιακος ειναι μαρκα Braunik. Ψυκτικο πρεπει να ειχε βαλει γιατι ειχα δει ενα πλαστικο μπετονι που ειχε μαζι του. Τη δουλεια δεν την εκανε αυτος που μιλησα και εχει το μαγαζι αλλα υπαλληλος του,θα ανεβασω και φωτογραφια Ευχαριστω πολυ παντως!!!
Sonne68 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Ζεστενεται νερο με ρευμα.Εχουν συνδεθει ολα,σε καθε συνδεση γραφει τι ειναι τι και ειναι ολα συνδεμενα.Στον προηγουμενο ηξερα απο που να βαλω ψυκτικο σε αυτον δεν ξερω,o ηλιακος ειναι μαρκα Braunik.Ψυκτικο πρεπει να ειχε βαλει γιατι ειχα δει ενα πλαστικο μπετονι που ειχε μαζι του. Τη δουλεια δεν την εκανε αυτος που μιλησα και εχει το μαγαζι αλλα υπαλληλος του,θα ανεβασω και φωτογραφια Ευχαριστω πολυ παντως!!! Πάνω στην κουβέντα, θα ήθελα πρώτα απ΄όλα να σου ευχηθώ με γειά! Εφόσον (θα ελεγα πάλι) είσαι σίγουρος ότι το ζεστό νερό που τρέχει από τη βρύση του ζεστού είναι από τον ηλιακό (έστω και από την αντίσταση) καί όχι από την αντίσταση κάποιου άλλου μπόιλερ που πιθανό να υπάρχει (εσύ γνωρίζεις), τότε πιθανόν να θέλει ο ηλιακός "εξαέρωση". Δηλαδή πρόκειται πάλι για συμπλήρωμα με αντιψυκτικό. Στό πάνω μέρος του μπόιλερ (πάνω στο μπόιλερ) υπάρχει ή μία τάπα και ένα εξαεριστικό(προεξέχουν, φαίνονται καλύτερα στην τρίτη φωτο) τα οποία ξεβιδώνονται και αφού τοποθετήσεις ένα μικρό χωνάκι συμπληρώνεις με αντιψυκτικό υγρό. Κατόπιν αυτού τις ξαναβιδώνεις και εφ΄όσον δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα, θα λειτουργήσει. Δοκίμασε να πιάσεις (με προσοχή) με το χέρι την κάτω απόληξη του ζεστού(κόκκινο). Είναι ζεστός ο σωλήνας? αν ναι, τότε αυτό είναι καλό. Σε περίπτωση όμως που είτε θα πίστευες ότι μπορεί να μην τα καταφέρεις, είτε διότι κάτι δε σου φάνηκε σωστό, τότε θα σου συνιστούσα καλύτερα να περιμένεις να έρθει υπεύθυνα κάποιος ειδικός (προκειμένου να μη γίνει κάποια ζημιά) Φιλικά Sonne68
Προτεινόμενες αναρτήσεις