Romino12 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Εγκαταστάθηκε..τώρα να δούμε τι θα δείξει με τον καιρό 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
buuren Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Εγκαταστάθηκε..τώρα να δούμε τι θα δείξει με τον καιρό Περιμενουμε εντυπωσεις, μην μας ξεχασεις κι εμας . Καλοριζικος να τον χαιρεστε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Εγκαταστάθηκε..τώρα να δούμε τι θα δείξει με τον καιρό Καλορίζικος! Μια ερώτηση, το πλαίσιο του συλλέκτη είναι πλαστικό ή αλουμινένιο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Καλως ηρθες στην παρεα με τους Sonne Καλορίζικος! Μια ερώτηση, το πλαίσιο του συλλέκτη είναι πλαστικό ή αλουμινένιο; Εδω και μερικα χρονια ειναι αλουμινενιο οπως αναφερετε και στην ιστοσελιδα τους http://www.sonne.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=43&Itemid=91&lang=el Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Romino12 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Αλουμινένιος βαρέως τύπου, όπως λέει και στο φυλλάδιο που έχω.Μια ερώτηση. Ο μάστορας που έκανε την εγκατάσταση μου είπε κάθε Σεπτέμβρη να ανοίγω τα 2 πραγματάκια πάνω και να τα γεμίζω με νερό μέχρι να γεμίσει. Μου είπε με απλό νερό αλλά πέρασε απτο μυαλό μου μήπως είναι καλύτερο το απιονισμένο νερό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Απλό νερό συμπληρωμένο με αντιψυκτικό μια και θα είμαστε μπροστά στον χειμώνα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bsp Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Εχουμε εναν ηλιακο Siemens 170L στο εξοχικο και μας εχει τρυπησει το καζανι, σταζει απο στις 2 (1-2 στην φωτογραφια) ενωσεις με τους λαστιχενιους σωληνες ( η διαροοι δεν ειναι απο τους λαστιχενιους σωληνες, δειτε το παρακατω σχεδιο), http://www.olympicsun.gr/image1CK.jpg αξιζει να αγορασω αλλο καζανι νερου ή να αγορασω καινουργιο ηλιακο θερμοσιφωνα.. Ξερετε ποσο μπορει να στοιχιζει καινουργιο το καζανι... Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2017 από bsp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Αλουμινένιος βαρέως τύπου, όπως λέει και στο φυλλάδιο που έχω. Μια ερώτηση. Ο μάστορας που έκανε την εγκατάσταση μου είπε κάθε Σεπτέμβρη να ανοίγω τα 2 πραγματάκια πάνω και να τα γεμίζω με νερό μέχρι να γεμίσει. Μου είπε με απλό νερό αλλά πέρασε απτο μυαλό μου μήπως είναι καλύτερο το απιονισμένο νερό; Ήθελα να το τσεκάρω, γιατί οπτικά είναι ίδιο με το πλαστικό. Για το γέμισμα, φρόντισε όταν ξεβιδώνεις τα καπάκια να χρησιμοποιείς δύο κλειδιά/κάβουρες για να κρατάς κόντρα αποκάτω, να μην ξεκολλήσεις το σωλήνα από το δοχείο. Για το νερό, δεν είναι και πολύ σημαντικό να βάλεις βρύσης, γιατί το αντιψυκτικό εξουδετερώνει τα άλατα και εμποδίζει τη διάβρωση, αλλά δεν είναι και κακό να βάλεις απιονισμένο. Εχουμε εναν ηλιακο Siemens 170L στο εξοχικο και μας εχει τρυπησει ο συλλεκτης νερου (το καζανι), σταζει απο στις 2 (1-2 στην φωτογραφια) ενωσεις με τους λαστιχενιους σωληνες ( η διαροοι δεν ειναι απο τους λαστιχενιους σωληνες, δειτε το παρακατω σχεδιο), http://www.olympicsun.gr/image1CK.jpg αξιζει να αγορασω αλλο συλλεκτη-καζανι νερου ή να αγορασω καινουργιο ηλιακο θερμοσιφωνα.. Ξερετε ποσο μπορει να στοιχιζει καινουργιο το καζανι... Λογικά σου έχει τρυπήσει κάπου το καζάνι (μη χρησιμοποιείς τη λέξη συλλέκτη γιατί μπερδεύει) και βρίσκει δίοδο το υγρό περιμετρικά των σωλήνων. Κοίταξε για τιμές καζανιών, ποικίλουν. Αν οι συλλέκτες είναι σε καλή κατάσταση μπορείς να τους κρατήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mitsos77 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Παιδιά καλησπέρα. Ποια είναι η γνώμη σας για τους skyland? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Αλουμινένιος βαρέως τύπου, όπως λέει και στο φυλλάδιο που έχω. Μια ερώτηση. Ο μάστορας που έκανε την εγκατάσταση μου είπε κάθε Σεπτέμβρη να ανοίγω τα 2 πραγματάκια πάνω και να τα γεμίζω με νερό μέχρι να γεμίσει. Μου είπε με απλό νερό αλλά πέρασε απτο μυαλό μου μήπως είναι καλύτερο το απιονισμένο νερό; Σωστός ο "μάστορας". Σε κλειστό κύκλωμα ηλιακού (ή και αυτοκινήτου που είναι κάτι αντίστοιχο στις βασικές αρχές) που συνήθως μπαίνει συγκεκριμένο υγρό με συγκεκριμένη συγκέντρωση για πολλούς λόγους (από θέματα παγωνιάς μέχρι διάβρωσης) αυτός προτείνει "κάθε Σεπτέμβρη...νεράκι"!!! Για να μην παρεξηγηθώ, ο ηλιακός θα δουλεύει και με σκέτο νερό (θα ζεσταίνει). Αλλά αν νερουλιάσει πολύ το υγρό από συνεχείς συμπληρώσεις με νερό τότε ο ηλιακός θα μετατραπεί σε "ανοιχτού κυκλώματος" με (σχεδόν) νερό να κυκλοφορεί στο συλλέκτη και άρα πιθανά θέματα με την παγωνιά. Αντίστοιχα και η αντιδιαβρωτική του προστασία θα πέσει. Ναι μπορεί κάποιος να συμπληρώσει σκέτο νερό στον ηλιακό του. Αλλά ΜΙΑ φορά (πχ το ερχόμενο φθινόπωρο) και μικρή σχετικά ποσότητα. 1-1,5 λίτρο το πολύ, προκειμένου οι ιδιότητες της γλυκόλης (αιθυλενο- ή προπυλενο-) να παραμείνουν όπως πρέπει. Επίσης αν ο "μάστορας" δεν σου επεσήμανε αυτό που ανέφερε ο naive, δηλαδή ξεβίδωμα με 2ο κλειδί/κάβουρα για κόντρα, ή δεν σου είπε ότι όταν τα ξαναβιδώσεις θα πρέπει να στεγανοποιήσεις το σπείρωμα με τεφλόν ή κάνναβη (μην πάει το μυαλό στο...πονηρό ) τότε θα έλεγα ότι καλώς του έβαλα τα εισαγωγικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Τώρα πρόσεξα και εγώ το σκέτο νερό. Θεώρησα ότι το ζητούμενο ήταν νερό βρύσης με αντιψυκτικό ή απιονισμένο νερό με αντιψυκτικό. Εννοείται ότι συμπληρώνουμε με μίγμα νερού-αντιψυκτικού τουλάχιστον ίδιο με αυτό που έχει αρχικά. Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι ένα μίγμα φτωχότερο από 20% αρχίζει να δημιουργεί ιζήματα, ενώ αν διατηρείται πάνω από 25% μπορεί να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση για όλη τη ζωή του ηλιακού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpip Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Παιδιά για Pirsol τι λέτε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Romino12 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Σωστός ο "μάστορας". Σε κλειστό κύκλωμα ηλιακού (ή και αυτοκινήτου που είναι κάτι αντίστοιχο στις βασικές αρχές) που συνήθως μπαίνει συγκεκριμένο υγρό με συγκεκριμένη συγκέντρωση για πολλούς λόγους (από θέματα παγωνιάς μέχρι διάβρωσης) αυτός προτείνει "κάθε Σεπτέμβρη...νεράκι"!!! Για να μην παρεξηγηθώ, ο ηλιακός θα δουλεύει και με σκέτο νερό (θα ζεσταίνει). Αλλά αν νερουλιάσει πολύ το υγρό από συνεχείς συμπληρώσεις με νερό τότε ο ηλιακός θα μετατραπεί σε "ανοιχτού κυκλώματος" με (σχεδόν) νερό να κυκλοφορεί στο συλλέκτη και άρα πιθανά θέματα με την παγωνιά. Αντίστοιχα και η αντιδιαβρωτική του προστασία θα πέσει. Ναι μπορεί κάποιος να συμπληρώσει σκέτο νερό στον ηλιακό του. Αλλά ΜΙΑ φορά (πχ το ερχόμενο φθινόπωρο) και μικρή σχετικά ποσότητα. 1-1,5 λίτρο το πολύ, προκειμένου οι ιδιότητες της γλυκόλης (αιθυλενο- ή προπυλενο-) να παραμείνουν όπως πρέπει. Επίσης αν ο "μάστορας" δεν σου επεσήμανε αυτό που ανέφερε ο naive, δηλαδή ξεβίδωμα με 2ο κλειδί/κάβουρα για κόντρα, ή δεν σου είπε ότι όταν τα ξαναβιδώσεις θα πρέπει να στεγανοποιήσεις το σπείρωμα με τεφλόν ή κάνναβη (μην πάει το μυαλό στο...πονηρό ) τότε θα έλεγα ότι καλώς του έβαλα τα εισαγωγικά Τώρα πρόσεξα και εγώ το σκέτο νερό. Θεώρησα ότι το ζητούμενο ήταν νερό βρύσης με αντιψυκτικό ή απιονισμένο νερό με αντιψυκτικό. Εννοείται ότι συμπληρώνουμε με μίγμα νερού-αντιψυκτικού τουλάχιστον ίδιο με αυτό που έχει αρχικά. Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι ένα μίγμα φτωχότερο από 20% αρχίζει να δημιουργεί ιζήματα, ενώ αν διατηρείται πάνω από 25% μπορεί να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση για όλη τη ζωή του ηλιακού. Ευχαριστώ πολύ που μου το είπατε το τιπ...καλά έκανα λοιπόν που ρώτησα Αλλά επειδή εγώ είμαι λίγο άσχετος με τα υγρά κλπ..Ξέρετε ποιο αντιψυκτικό να αγοράσω; (Πρέπει να πάρω τηλέφωνο και να ρωτήσω ποιο αντιψυκτικό μου έβαλε αυτός που έκανε την εγκατάσταση; ) Πόσο αντιψυκτικό θα ρίξω και πόσο νερό; Θα βάλω λογικά τεφλόν (προτείνετε την υγρή; ) Πρέπει κάθε χρόνο Σεπτέμβρη να ρίχνω αντιψυκτικό με νερό με την ίδια ποσότητα; Σερβις μου είπανε κάθε 3 χρόνια τον ηλιακό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Κανε ενα τηλ στην Sonne και ρωτα για το υγρο (μαρκα εαν σου εβαλε αυτο που συνοδευε την συσκευασια του θερμοσιφωνα ο "μαστορας" και το κρατησε για αυτον ) και την αναλογια αραιωσης για την περιοχη σου . Τεφλον το απλο ειναι ΟΚ . Μην τρελαίνεσαι και στα 2 χρονια να το κανεις οκ θα ειναι . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMI60 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν χρειάζεται και τοποθέτηση κυκλοφορητή σε εγκατάσταση ηλιακού και πότε; και αν έχει βάλει κανένας εγώ μένω στον τρίτο όροφο 6όροφης πολυκατοικίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις