viatherm Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 λοιπόν φίλε καλέ Sonne τράβηξα την παρακάτω φωτογραφία στην οποία όλες οι βάνες είναι ανοιχτές... μπορείς να βγάλεις άκρη;;; σημέιωσε πως ο ηλιακός δεν έχει καμία άλλη βάνα έξω... τουλάχιστον έτσι φαίνεται... αυτο που βλεπω στην φωτο δεν ειναι ετσι οπως το γραφει ειναι απο αριστερα προς τα δεξια 1.Εξοδος ζεστου νερου ΚΟΚΚΙΝΟ 2.εισαγωγη ζεστου νερου θερμανσης (απο καλοριφερ) ΚΟΚΚΙΝΟ [σιγουρα] 3.Εξαγωγη ζεστου νερου θερμανση (προς καλοριφερ) ΜΠΛΕ (δεν φαινετε ,πισω απο της κοκ σωληνα)[σιγουρα] 4.εισοδος κρυου νερου πολης , ΜΠΛΕ και η σωληνα που βγαινει απο τον τοιχο με την κοκκινη βαννα ειναι το ζεστο νερου του ηλιακου προς καταναλωση το ν 4 (μπλε) γιατι λες οτι ειναι απο ηλιακο ? αν ειναι σιγουρο αυτο που λες εχει μια μικρη αλλαγη στο 1 και 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sonne68 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 αυτο που βλεπω στην φωτο δεν ειναι ετσι οπως το γραφειειναι απο αριστερα προς τα δεξια 1.Εξοδος ζεστου νερου ΚΟΚΚΙΝΟ 2.εισαγωγη ζεστου νερου θερμανσης (απο καλοριφερ) ΚΟΚΚΙΝΟ [σιγουρα] 3.Εξαγωγη ζεστου νερου θερμανση (προς καλοριφερ) ΜΠΛΕ (δεν φαινετε ,πισω απο της κοκ σωληνα)[σιγουρα] 4.εισοδος κρυου νερου πολης , ΜΠΛΕ και η σωληνα που βγαινει απο τον τοιχο με την κοκκινη βαννα ειναι το ζεστο νερου του ηλιακου προς καταναλωση το ν 4 (μπλε) γιατι λες οτι ειναι απο ηλιακο ? αν ειναι σιγουρο αυτο που λες εχει μια μικρη αλλαγη στο 1 και 4 Ευχαριστώ ιδιαίτερα το φίλο βιαθερμ για την πολύτιμη συμμετοχή του. Το ίδιο πράγμα καταλαβαίνω κι εγώ μαζί σας. (συμφωνώ) Απλά, επειδή στη ζωή μου έχω μάθει να είμαι λίγο επιφυλακτικός, και να λειτουργώ με απλά και μεθοδικά βήματα και σκέψεις, (ίσως διότι όπως ήδη έχω πει, ότι δεν είμαι επαγγελματίας υδραυλικός) αναγκάζομαι να γράψω και να εκφραστώ με πολλά λόγια για να έχω τη συγουρία ότι δεν θα βλάψω κατά λάθος κανέναν. Σας ζητώ τα ειλικρινή μου συγνώμη εάν σας κουράζω καμμιά φορά με την "πολυλογία" μου. (Χαίρομαι πάντα να ακούω κι άλλες γνώμες ίσως διότι μου αρέσει να μαθαίνω συνεχώς) Έχω πάντα σαν αρχή μου το "Γηράσκω και αεί διδασκόμενος". Φιλικά (και πάλι ευχαριστώ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sonne68 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Για να μην κουράσω κανέναν και πάλι θα ήθελα να πώ (πρόωρα) την ολοκληρωμένη σκέψη μου που κατά πάσα πιθανότητα είναι και η λύση του αίνίγματος του φίλου Τονυμοντανα. 1.Αυτό το μπόιλερ είναι μοίλερ διπλής ενέργειας (καλοριφέρ & αντίσταση) 2.Ο ηλιακός σας τότε, έχει δικό του μποιλερ. 3. Λύση Κλείνεις την κόκκινη βάνα που μοιάζει με πεταλούδα από τον τοίχο, για να απομονώσεις από το δίκτυο της ύδρευσης αυτό το μποιλερ διπλης. Ανοίγεις τη βάνα στον τοίχο (πιθανό ζεστό από ηλιακό) Άνοιξε μία οποιαδήποτε βρύση του ζεστού. Εάν συνεχίζει να τρέχει (ζεστό ίσως) νερό ακόμη και μετά από μερικά λεπτά, τότε αυτό είναι από το ηλιακό σας. Έλεγξε κατόπιν αυτού τις μονώσεις (αρμαφλέξ δηλ αφρολέξ για σωλήνες) του ηλιακού σου, μήπως τυχόν από την πολυκαιρία (ήλιος , τσιμπήματα από πουλιά) το έχουν χαλάσει, και έχεις μελλοντικό πρόβλημα τον ερχόμενο χειμώνα με τις παγωνιές. Πιστεύω πάντα στον ευγενικό διάλογο. Ευχαριστώ και πάλι φιλικά ο φίλος Σοννε68 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TonyMontana Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 αυτο που βλεπω στην φωτο δεν ειναι ετσι οπως το γραφειειναι απο αριστερα προς τα δεξια 1.Εξοδος ζεστου νερου ΚΟΚΚΙΝΟ 2.εισαγωγη ζεστου νερου θερμανσης (απο καλοριφερ) ΚΟΚΚΙΝΟ [σιγουρα] 3.Εξαγωγη ζεστου νερου θερμανση (προς καλοριφερ) ΜΠΛΕ (δεν φαινετε ,πισω απο της κοκ σωληνα)[σιγουρα] 4.εισοδος κρυου νερου πολης , ΜΠΛΕ και η σωληνα που βγαινει απο τον τοιχο με την κοκκινη βαννα ειναι το ζεστο νερου του ηλιακου προς καταναλωση το ν 4 (μπλε) γιατι λες οτι ειναι απο ηλιακο ? αν ειναι σιγουρο αυτο που λες εχει μια μικρη αλλαγη στο 1 και 4 Ευχαριστώ ιδιαίτερα το φίλο βιαθερμ για την πολύτιμη συμμετοχή του.Το ίδιο πράγμα καταλαβαίνω κι εγώ μαζί σας. (συμφωνώ) Απλά, επειδή στη ζωή μου έχω μάθει να είμαι λίγο επιφυλακτικός, και να λειτουργώ με απλά και μεθοδικά βήματα και σκέψεις, (ίσως διότι όπως ήδη έχω πει, ότι δεν είμαι επαγγελματίας υδραυλικός) αναγκάζομαι να γράψω και να εκφραστώ με πολλά λόγια για να έχω τη συγουρία ότι δεν θα βλάψω κατά λάθος κανέναν. Σας ζητώ τα ειλικρινή μου συγνώμη εάν σας κουράζω καμμιά φορά με την "πολυλογία" μου. (Χαίρομαι πάντα να ακούω κι άλλες γνώμες ίσως διότι μου αρέσει να μαθαίνω συνεχώς) Έχω πάντα σαν αρχή μου το "Γηράσκω και αεί διδασκόμενος". Φιλικά (και πάλι ευχαριστώ) Για να μην κουράσω κανέναν και πάλι θα ήθελα να πώ (πρόωρα) την ολοκληρωμένη σκέψη μου που κατά πάσα πιθανότητα είναι και η λύση του αίνίγματος του φίλου Τονυμοντανα.1.Αυτό το μπόιλερ είναι μοίλερ διπλής ενέργειας (καλοριφέρ & αντίσταση) 2.Ο ηλιακός σας τότε, έχει δικό του μποιλερ. 3. Λύση Κλείνεις την κόκκινη βάνα που μοιάζει με πεταλούδα από τον τοίχο, για να απομονώσεις από το δίκτυο της ύδρευσης αυτό το μποιλερ διπλης. Ανοίγεις τη βάνα στον τοίχο (πιθανό ζεστό από ηλιακό) Άνοιξε μία οποιαδήποτε βρύση του ζεστού. Εάν συνεχίζει να τρέχει (ζεστό ίσως) νερό ακόμη και μετά από μερικά λεπτά, τότε αυτό είναι από το ηλιακό σας. Έλεγξε κατόπιν αυτού τις μονώσεις (αρμαφλέξ δηλ αφρολέξ για σωλήνες) του ηλιακού σου, μήπως τυχόν από την πολυκαιρία (ήλιος , τσιμπήματα από πουλιά) το έχουν χαλάσει, και έχεις μελλοντικό πρόβλημα τον ερχόμενο χειμώνα με τις παγωνιές. Πιστεύω πάντα στον ευγενικό διάλογο. Ευχαριστώ και πάλι φιλικά ο φίλος Σοννε68 ήθελα να ευχαριστήσω και τους δύο για την λύση του προβλήματος! δεν έχω κάνει ακόμα τα τέστ που ζητήσατε γιατί μόλις τώρα διάβασα τις απαντήσεις σας αλλά πλεόν είναι ξεκάθαρο οτι αυτή είναι η λογική εξήγηση των πραγμάτων. Φυσικά θα κάνω τα τέστ και θα σας ενημερώσω. Το μόνο που είναι σίγουρο οτι ο ηλιακός έχει δικό του μπόιλερ και έιναι στα κεραμίδια ακριβώς από πάνω και δεν έχει βάνες έξω. Ο διπλής ενέργειας είναι στο πάτωμα κάτω από την σκεπή και το μπάνιο είναι έναν όροφο πιο κάτω. Και πάλι ευχαριστώ θερμά θα ενημερώσω σύντομα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η σωλήνα που βγαίνει από τον τοίχο και έχει την κόκκινη βάνα (πεταλούδα)κάνει μια λούπα και μπάινει στην μπλέ είσοδο του διπλής ενέργειας τέρμα δεξιά στην φωτογραφία. Προφανώς οι δύο μεσαίες συνδέσεις του διπλής ενέργειας είναι το καλοριφέρ. Άρα το νερό του δικτύου πάει στον ηλιακό μέσω του διπλής ενέργειας;;; Επίσης το αρμαφλέξ του ηλιακού έχει ζημιά από τσιμπήματα πουλιών αλλά όχι εκτεταμένη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimperros Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΗΛΙΑΚΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ , ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ? ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΗΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ? ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
captain d Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το ηλιακό μου σύστημα της εταιρίας Ηλιοακμή. Τοποθετήθηκε αρχές Σεπτέμβρη 07 και από τότε ζεστό νερό δεν έχω δεί ακόμα.Χλιαρό μόνο και σε περιόδους μεγάλης ηλιοφάνιας.Έχω μπόιλερ λεβητοστασίου 200λτ.Τα κάτοπτρα είναι μόνο 4τμ.(2 χ στ2000).Το πρόβλημα μάλλον εκεί εντοπίζεται και δεδομένου ότι η κατέυθυνση της στέγης μου είναι νοτιοδυτική και το σπίτι είναι στα Γιάννενα με τις γνωστές θερμοκρασίες το χειμώνα.Το αν είναι επιλεκτικά ή όχι θα σας γελάσω. Ο μηχανολόγος μου είπε ότι κατά λάθος δεν μπήκαν επιλεκτικά και επίσης κατά λάθος μπήκαν πλάκες 4τμ ενώ θα έπρεπε να μπούν 5τμ. Παρόλα αυτά και αφού έφτασα στο αμήν με τόσους μήνες αδιαφορίας από την πλευρά του ήρθα σε ρίξη μαζί του και ήρθε και πήρε τις πλάκες οι οποίες ωστόσο έγραφαν σε κάποιο σημείο selective που απ’ όσο γνωρίζω σημαίνει επιλεκτικός.Κράτησα το μπόιλερ, τους κυκλοφορητές και τον διαφορικό θερμοστάτη 1300 ευρώ(ήταν σωστή επιλογή;Είχα πάρει προσφορά για όλο το σύστημα 2500ευρώ). Είχα ακούσει τα καλύτερα για τα Ηλιοακμή αλλά...Είμαι στην αναζήτηση κατόπτρων και θέλω τη γνώμη σας.Είδα κάτι vacuum της Calpak.Είναι συμβατά με το υπόλοιπο σύστημα της Ηλιοακή; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viatherm Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΗΛΙΑΚΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ , ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ? ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΗΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ? ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ? Καλησπερα σε ολους ! Καταρχην ποσα χρονια ηταν η εγγυηση και αν ειχες κανει καποιοα ''ειδικη'' συμφωνια για υποχρεωτικη συντηρηση ετησια η διετη ! Αν τελειωσε η εγγυηση (που μαλλλον ναι) μπορεις να ερθει ενας υδραυλικος για να σου προσθεση υγρα και να αλλαξει το σιγουρα φθαρμενω ανοδιο μαγνησιου EDIT: Αφου περασαν 6 χρονια 8α προτημουσα να αδειασουν και να ξαναμπουν καινουρια υγρα με νερο ....από τότε ζεστό νερό δεν έχω δεί ακόμα.Χλιαρό μόνο και σε περιόδους μεγάλης ηλιοφάνιας.Έχω μπόιλερ λεβητοστασίου 200λτ.. Ο μηχανολόγος μου είπε ότι κατά λάθος δεν μπήκαν επιλεκτικά και επίσης κατά λάθος μπήκαν πλάκες 4τμ ενώ θα έπρεπε να μπούν 5τμ. .... ΔΕΝ φταιει η ενας συλλεκτης , ενα τετραγωνικο δεν θα αλλαξε κατι τραγικα ! ΔΕΝ επηρεαζει τοσο στην αποδοση αν δεν ηταν επιλεκτικοι (ο επιλεκτικος εχει καποιες αντοχες και ακομα καλυτερη αποδοση ) μηπως κατι με της συνδεσης ή πολυ λαθος η κατευθηνση με σχεση τον ηλιο ή ελληψη υγρων (απο την πρωτη μερα) δηλ. καλοκαιρι με ηλιο , ηταν χλιαρο ? ποσα ατομα καναν μπανιο ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sonne68 Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Καλησπέρα σε όλους κι από εμένα. Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση (μάλλον σε κάποιους ειδικούς) Το θέμα είναι το εξής Το εάν σε κάποια περίπτωση κάποιος (είτε διότι έχει δεύτερο μπόιλερ διπλής ενέργειας κλπ) δεν συνδέσει ηλεκτρικά την αντίσταση του ηλιακού θερμοσίφωνα (θεωρώντας το λοιπον περιττό, για τους γνωστούς λόγους... οτι θα αργει να ζεστάνει η αντίσταση το "μεγάλο" καζάνι του ηλιακού κλπ κλπ κλπ δεν συνδέει την ηλεκτρική αντίσταση) Το θέμα φαίνεται απλό, αλλά αν αναλογιστεί κάποιος ότι ένας ηλιακός θερμοσίφωνας δεν είναι γειωμένος (δηλ δεν έχει δυναμικό μηδέν σε σχέση με τη Γη) (πχ πατάει στα κεραμίδια δυνδέεται τελικά παντού με το γνωστό "πλαστικό" τουμπόραμα, στο φινάλε, είναι 100% αγείωτος) μήπως αυτό το γεγονός του ότι το ανθρακικό ασβέστιο (CaCO3) και οξείδιο του ασβεστίου (CaO) υπάρχουν και κινούνται ελεύθερα μέσα στο νερό, δεν μπορούν να αντιδράσουν καταλυτικά (λόγω απουσίας της γείωσης) με το ανόδιο του Μαγνησίου (για να δώσουν οξείδιο του Μαγνησίου και ανθρακικό Μαγνήσιο και ελεύθερο δισθενές Ασβέστιο Ca++) Χώρια το άλλο (μη σας φανεί αστείο), τα ελεύθερα σωματίδια που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα, κινούμενα με τον άνεμο, προσδίδουν σίγουρα ηλεκτρικό φορτίο (στον αγείωτο ηλιακό) το οποίο επιρέάζει κι αυτό με τη σειρά του τη "δουλειά" της ράβδου. Έτσι ενώ κάποιος θα πίστευε ότι η ράβδος μαγνησίου "δουλεύει", στην πραγματικότητα "υπολειτουργεί".(Το σημείο του θέματος εστιάζεται στη διαφορά δυναμικού "τάση" ανάμεσα στα "φορτισμένα και αγείωτα μέταλλα του ηλιακού" και τα κινούμενα ιόντα "φορτία" του ελεύθερου τρεχούμενου ύδατος). Εάν έχω έστω και το ελάχιστο δίκαιο, τότε θα πρέπει οι κατασκευάστριες εταιρίες να αναφέρουν στις οδηγίες τους και το ενδεχόμενο αυτό, επιβάλλοντας σε αυτήν την περίπτωση την σύσνδεση τουλάχιστον της γειώσεως! Παιδιά, σκεφτείτε το λιγάκι αυτό, διότι η επιστημονικά τεκμητιωμένη κατά το δυνατόν απάντησή σας, ενδεχωμένως να "σώσει" στο μέλλον πολλά αγείωτα καζάνια. Ευχαριστώ προκαταβολικά για την υπεύθυνη απάντησή σας. Ο φίλος Sonne68 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
captain d Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Καλησπέρα σε όλους! Viatherm, όσον αφορά τις υδραυλικές συνδέσεις και τις ρυθμίσεις του διαφορικού θερμοστάτη πέρα του ότι έστειλε ο ίδιος ο μηχανολόγος ένα σωρό υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους έφερα κι εγώ δικούς μου και όλα ήταν οκ. Η ένστασή τους είχε να κάνει με την συλλεκτική επιφάνεια και την κατεύθυνση(νοτιοδυτική).Όσον αφορά το ψυκτικό υγρό και αυτό ήταν ok.Προς το παρόν δύο άτομα κατοικούμε στο σπίτι,εγώ και η γυναίκα μου.Ελάχιστες φορές το νερό ήταν ζεστό τόσο ώστε να μπορούμε να κάνουμε μπάνιο (38-40 βαθμοί) κι αυτό τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν είχε ακόμα ζέστη.Θέλω να πιστεύω ότι το πρόβλημα θα λυθεί με πολύ καλούς συλλέκτες.Ειλικρινά κουράστηκα με την όλη υπόθεση και ενώ αρχικά αποφάσισα να δώσω κάτι παραπάνω για ένα καλύτερο σύστημα και όχι απλό ηλιακό τώρα το μετάνιωσα.Αν κάποιος γνωρίζει για τους Calpak vacuum;Αξίζουν ή... Ευχαριστώ και πάλι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
acomaedo Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Καλησπέρα σε όλους! Viatherm, όσον αφορά τις υδραυλικές συνδέσεις και τις ρυθμίσεις του διαφορικού θερμοστάτη πέρα του ότι έστειλε ο ίδιος ο μηχανολόγος ένα σωρό υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους έφερα κι εγώ δικούς μου και όλα ήταν οκ. Η ένστασή τους είχε να κάνει με την συλλεκτική επιφάνεια και την κατεύθυνση(νοτιοδυτική).Όσον αφορά το ψυκτικό υγρό και αυτό ήταν ok.Προς το παρόν δύο άτομα κατοικούμε στο σπίτι,εγώ και η γυναίκα μου.Ελάχιστες φορές το νερό ήταν ζεστό τόσο ώστε να μπορούμε να κάνουμε μπάνιο (38-40 βαθμοί) κι αυτό τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν είχε ακόμα ζέστη.Θέλω να πιστεύω ότι το πρόβλημα θα λυθεί με πολύ καλούς συλλέκτες.Ειλικρινά κουράστηκα με την όλη υπόθεση και ενώ αρχικά αποφάσισα να δώσω κάτι παραπάνω για ένα καλύτερο σύστημα και όχι απλό ηλιακό τώρα το μετάνιωσα.Αν κάποιος γνωρίζει για τους Calpak vacuum;Αξίζουν ή... Ευχαριστώ και πάλι. Τέσσερα τετραγωνικά συλλεκτική επιφάνεια για διμελή οικογένεια είναι υπέραρκετα ακόμα και για περιοχές με καιρικές συνθήκες όπως τα Ιωάννινα (αρκετές βροχές-συννεφιά, περιορισμένη ηλιοφάνεια). Ο νοτιοδυτικός προσανατολισμός σίγουρα δεν είναι σωστός αλλά συνήθως +/- 15° απόκλιση απο τον νότο δεν επιδρούν πολύ στην συλλεγόμενη ενέργεια. Άλλωστε θερμοκρασία νερού 40° για Σεπτέμβρη είναι πολύ χαμηλή και μάλιστα για 200αρι boiler και μάλιστα σε χώρο προστατευμένο απο καιρικές συνθήκες. Ο κυκλοφορητής που έχεις-είχες σε τι παροχή ήταν ρυθμισμένος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
captain d Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Καλησπέρα σε όλους! acomaedo ο κυκλοφορητής είναι wilo και έχει 3 βαθμίδες.Τελευταία ήταν στη θέση 1 (1450 min -1) αλλά είχε ρυθμιστεί και στη θέση 3 (2200 min -1). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
acomaedo Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Καλησπέρα σε όλους! acomaedo ο κυκλοφορητής είναι wilo και έχει 3 βαθμίδες.Τελευταία ήταν στη θέση 1 (1450 min -1) αλλά είχε ρυθμιστεί και στη θέση 3 (2200 min -1). Καλημέρα, Υποθέτω ότι ο κυκλοφορητής είναι της σειράς WILO-Star( RS) και ότι οι σωλήνες είναι 3/4 της ίντσας. Επίσης υποθέτω ότι η συνολική απόσταση boiler - συλλεκτών δε ξεπερνά τα 10 μέτρα και ότι το boiler δίνει μόνο ζεστό νερό χρήσης. Αν κάποια υπόθεση είναι λάθος στείλε PM. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maqqis Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Διορθώστε με άν κάνω λάθος αλλά νομίζω οτι η απόδοση ενός ηλιακού κατα τους χειμερινούς μήνες είναι η σωστή κλίση σε σχέση με το γεωγραφικό πλάτος της περιοχής.Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα απο το πρόβλημα που είχα το χειμώνα και εξακολουθώ να έχω Γιατί δεν αναφέρει κανένας και τη σωστή τοποθέτηση ως προς τη σωστή γωνία με τον ήλιο? Νομίζω οτι είναι σημαντικό στοιχείο οι σωστές μοίρες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viatherm Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Διορθώστε με άν κάνω λάθος αλλά νομίζω οτι η απόδοση ενός ηλιακού κατα τους χειμερινούς μήνες είναι η σωστή κλίση σε σχέση με το γεωγραφικό πλάτος της περιοχής.Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα απο το πρόβλημα που είχα το χειμώνα και εξακολουθώ να έχωΓιατί δεν αναφέρει κανένας και τη σωστή τοποθέτηση ως προς τη σωστή γωνία με τον ήλιο? Νομίζω οτι είναι σημαντικό στοιχείο οι σωστές μοίρες οντως , μετραει και η κλιση ως προς τον ηλιο αλλα και η κλιση εισαγωγης των συλλεκτων , μεχρι και ο τροπος γεμισματος του υγρου , που σχεδον κανενας δεν το κανει εστω λιγο σωστα ! αλλα οσο αφορα τον φιλο @captain δεν ειναι λογικο να εχει λιγο ζεστο νερο 35-40 βαθμων Καλησπέρα σε όλους!.... Η ένστασή τους είχε να κάνει με την συλλεκτική επιφάνεια και την κατεύθυνση(νοτιοδυτική).Όσον αφορά το ψυκτικό υγρό και αυτό ήταν ok.Προς το παρόν δύο άτομα κατοικούμε στο σπίτι,εγώ και η γυναίκα μου.Ελάχιστες φορές το νερό ήταν ζεστό τόσο ώστε να μπορούμε να κάνουμε μπάνιο (38-40 βαθμοί) κι αυτό τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν είχε ακόμα ζέστη.Θέλω να πιστεύω ότι το πρόβλημα θα λυθεί με πολύ καλούς συλλέκτες.Ειλικρινά κουράστηκα με την όλη υπόθεση και ενώ αρχικά αποφάσισα να δώσω κάτι παραπάνω για ένα καλύτερο σύστημα και όχι απλό ηλιακό τώρα το μετάνιωσα.Αν κάποιος γνωρίζει για τους Calpak vacuum;Αξίζουν ή... Ευχαριστώ και πάλι. απλα να ξερεις οτι με ενα συλλεκτη δεν εχει τεραστια διαφορα , ωστε να μην βραζει το νερο φυσικα αν βαλεις ολα τα λαθακια μαζευονται αλλα και παλι .... τους συλλεκτες τους ειχες σε ταρατσα ή σκεπη και τι κλιση περιπου η καποιο εμποδιο στους συλλεκτες π.χ κλιμακοστασιο , δορυφορικες κ.α Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
captain d Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Καλημέρα σε όλους! Κατ’ αρχίν θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για το ενδιαφέρον και τη βοήθειά σας!Οι ηλιακοί συλλέκτες ήταν τοποθετημένοι στη στέγη που έχει κλίση περίπου 28 - 30 μοίρες.Σκίαση δεν υπάρχει από κάποιο αντικείμενο.Αυτό που δεν κατάλαβα Viatherm ήταν η κλίση εισαγωγής των συλλεκτών.Τι ακριβώς εννοείς;Επίσης όσον αφορά την πλήρωση των ηλιακών συλλεκτών με το ψυκτικό υγρό αυτή απ’ όσο θυμάμαι έγινε μετά την τοποθέτησή τους και όχι πρίν.Χθές που έφερα κάποιον φίλο μου μηχανολόγο μου είπε ότι πολύ συμαντικό ρόλο έπαιξε η κλίση που θα πρεπε να είναι 45° περίπου καθώς και το ότι γέμισαν το κύκλωμα με ψυκτικό υγρό μετά την τοποθέτηση των συλλεκτών.Ωστόσο όμως σε ένα κύκλωμα βεβιασμένης κυκλοφορίας ο αέρας δεν θα έβγαινε με εξαέρωση και ενώ λειτουργεί ο κυκλοφορητής; Ευχαριστώ και πάλι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις