Προς το περιεχόμενο

Ηλιακός θερμοσίφωνας: τι προτείνετε;

CptBill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλο το φόρουμ.

Θα κάνω μια απλή ερώτηση. Έχω αποφασίσει να τοποθετήσω τον ηλιακό της ΗΛΙΟΑΚΜΗΣ.

Υπάρχουν 4-5 μέλη. Λογω χώρου στην ταράτσα μπορώ να τοποθετήσω μονό επιλεκτικό συλλέκτη 2,62τμ.

Η ερώτηση μου είναι τι προτείνετε από τις δυο εναλλακτικές που δίνει η εταιρεία? 200 η 160 λίτρα?

Θα μπορεί να ζεστάνει αρκετά τον 200αρι το χειμώνα με λίγο ήλιο?

ο 160αρης είναι αρκετός για τα άτομα?

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Θέλω να αντικαταστήσω σε ηλιακό θερμοσίφωνα, ΜΟΝΟ τους συλλέκτες γιατί έχω συμπεράνει ότι δεν αποδίδουν πλέον τόσο καλά το χειμώνα λόγω παλαιότητας.

Προς τα πού προτείνετε να στραφώ από μάρκες και τεχνολογίες;

στέλιο επειδή είσαι γνώστης μπορείς λίγο να μου λύσεις μία απορία;  διαβάζ για μονώσεις που πρέπει να έχει ένας ηλιακός και όλοι λένε για χυτή πουουρεθάνη για καλή και σωσ΄τη μονωση και όχι τόσο πετροβάμβακα ή υαλοβάμβακα. αυτό ισχύει για τη μόνωση του boiler ή και για τους συλλέκτες; πρέπει και το boiler και οι συλλκέτες να έχουν μόνωση χυτής πολυουρεθάνης; 

και κάτι τελευταίο. πήρα τηλέφωνο την εταιρία bavaria στην πάτρα. μου είπαν πως δε χρησιμοποιούν επιλεκτικούς συλλέκτες αλλά κυψελοειδής γιατί είναι κατά πολύ ανώτεροι. ισχύει αυτό; ,  γιατί όσο και να έψαξα στο διαδίκτυο δε βρηκα κάτι σαν συγκριτικό-επιστημονικό άρθρο που να λέει ξεκάθαρα ποιά τεχνολογία είναι καλλίτερη. ευχαριστώ πολύ.

Aυτο ισχύει γισ την μόνωση του boiler (χυτή πολυουρεθάνη) με καλό πάχος (ανάλογα την εταιρία και τι βάζει βέβαια) ώστε να κρατάει θερμοκρασία μέσα.

Όσο για το ότι δεν χρησιμοποιούν επιλεκτικους συλλεκτες δεν ξέρω γιατί ισως να έχουν μεγαλύτερο κοστος,ισως να μην τους προμηθεύονται οι συγκεκριμένοι.

Πάντως εγώ σχεδόν κατα 90% στους πελάτες βάζω επιλεκτικους συλλεκτες τους άλλους (κυψελοειδής) δεν τους έχω δουλέψει ακομα,οποτε δεν μπορώ να εκφερω άποψη.

• Like 1

Τι εχεις χαλκινους ή τους παλιούς τους σιδερένιους;

Πόσα τμ είναι;

Το μπόιλερ είναι χάλκινο ~10ετίας.

Οι συλλέκτες είναι 25+ ετών, 2 πάνελ, γύρω στα 3-3.5 τ.μ. συνολικά, αλλά λογικά θα αντικατασταθούν με 1 πάνελ απ' ότι έχω καταλάβει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γι' αυτό έγινε όλη η κουβέντα ρε συ; Αυτά τα ξέρω.  :P

Καμμια μάρκα δεν είναι καλύτερη; Καμμια τεχνολογία ειδικότερη; Επιλεκτικός να 'ναι κι ό,τι να 'ναι είναι δηλαδή η απάντηση; Δεν έχει καθόλου... "επιστήμη" μέσα το πράγμα; :mrgreen:

Επεξ/σία από DownUNDERground

Μάρκες καλές και ακριβές ομως είναι calpak,maltezos κ.α

Αλλά ετοιμάσου να χωσεις βαθειά το χέρι στην τσέπη :)

Αλλά ότι πληρώσεις παίρνεις ισχύει κιόλας.

Αν θέλεις επιστήμη mythbusters :P :p

στέλιο επειδή είσαι γνώστης μπορείς λίγο να μου λύσεις μία απορία;  διαβάζ για μονώσεις που πρέπει να έχει ένας ηλιακός και όλοι λένε για χυτή πουουρεθάνη για καλή και σωσ΄τη μονωση και όχι τόσο πετροβάμβακα ή υαλοβάμβακα. αυτό ισχύει για τη μόνωση του boiler ή και για τους συλλέκτες; πρέπει και το boiler και οι συλλκέτες να έχουν μόνωση χυτής πολυουρεθάνης; 

και κάτι τελευταίο. πήρα τηλέφωνο την εταιρία bavaria στην πάτρα. μου είπαν πως δε χρησιμοποιούν επιλεκτικούς συλλέκτες αλλά κυψελοειδής γιατί είναι κατά πολύ ανώτεροι. ισχύει αυτό; ,  γιατί όσο και να έψαξα στο διαδίκτυο δε βρηκα κάτι σαν συγκριτικό-επιστημονικό άρθρο που να λέει ξεκάθαρα ποιά τεχνολογία είναι καλλίτερη. ευχαριστώ πολύ.

Στους συλλέκτες λογικά δε βάζουν πολυουρεθάνη γιατί δεν αντέχει στις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται. Η πολυουρεθάνη είναι κατάλληλη για μέχρι 120βαθμούς.

Γι' αυτό έγινε όλη η κουβέντα ρε συ; Αυτά τα ξέρω.  :P

Καμμια μάρκα δεν είναι καλύτερη; Καμμια τεχνολογία ειδικότερη; Επιλεκτικός να 'ναι κι ό,τι να 'ναι είναι δηλαδή η απάντηση; Δεν έχει καθόλου... "επιστήμη" μέσα το πράγμα; :mrgreen:

Αν θέλεις επιστήμη, ψάξε βρες τα πιστοποιητικά αυτών που σε ενδιαφέρουν και σύγκρινε.

http://www.insomnia.gr/topic/140510-ηλιακός-θερμοσίφωνας-τι-προτείνετε/?p=53763908

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...