Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί γείωσες το θερμοσίφωνα;

εξωτερικό ανόδιο έβαλα, δεν γείωσα τον θερμοσίφωνα.Δεν το έγραψα γιατί νόμιζα φαίνεται.τελικά και στην μπετόβεργα έβαλα σφιχτήρα για καλύτερα.

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

εξωτερικό ανόδιο έβαλα, δεν γείωσα τον θερμοσίφωνα.Δεν το έγραψα γιατί νόμιζα φαίνεται.τελικά και στην μπετόβεργα έβαλα σφιχτήρα για καλύτερα.

Α, μάλιστα, δεν το έχω ξαναδεί σε ηλιακό αυτό. Μια φορά που το είχα δει σε λέβητα πάντως, το είχαν γειώσει στο έδαφος, όχι σε σίδερο.

Αν η πολυκατοικία σου έχει θεμελιακή γείωση, ίσως και να μην είναι σωστό που το έχεις πιάσει στις βέργες. Καλύτερα ρώτα εκεί που το πήρες. 

Δημοσ.

στο site λένε στο δάπεδο να το βάλω αλλά λένε και σε μπετόβεργα κάνει.Είχα ρωτήσει και τον ηλεκτρολόγο και είπε είναι οκ.το θέμα είναι αν το έβαλα σε καλό σημείο στον ηλιακό.λέει σε μέταλλο στην είσοδο ή έξοδο του νερου.πιθανον ειναι οκ αλλά για σιγουριά ρωτάω

Δημοσ.

στο site λένε στο δάπεδο να το βάλω αλλά λένε και σε μπετόβεργα κάνει.Είχα ρωτήσει και τον ηλεκτρολόγο και είπε είναι οκ.το θέμα είναι αν το έβαλα σε καλό σημείο στον ηλιακό.λέει σε μέταλλο στην είσοδο ή έξοδο του νερου.πιθανον ειναι οκ αλλά για σιγουριά ρωτάω

Λογικά η έξοδος είναι εκεί που το έβαλες, οπότε ΟΚ. Με τον καιρό θα σου σκουριάσει το κολλιεδάκι αλλά το αλλάζεις. Ποιο είναι το site του προϊόντος; 

Δημοσ.

καλησπέρα 

μου τρύπησε το μποίλερ του ηλιακού μου θερμοσήφωνα.

τον είχα 25χρόνια μάρκας chromagen.

αν αντικαταστήσω το μποίλερ και να κρατήσω  το κάτοπτρω το παλιό θα έχει απόδοση?

η διάμμετρος του μποίλερ είναι 58εκατοστά για να χωρέσει στην βάση.μπορείτε να μου πείτε ένα μοντέλο που θα έχει καλή απόδοση?150-160lt τριπλής ενέργειας.

μέχρι 400euro.

ευχαριστώ!!!

και αν γίνεται από μαγαζί που κάνει άτοκες.

επειδή δεν θέλω να χαλάσω πολλά λεφτά

https://www.skroutz.gr/s/6449070/MasterSOL-Eco-Boiler-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B1-160-%CE%BB%CE%AF%CF%84%CF%81%CE%B1-Glass.html

αξίζει?

Δημοσ.

ναι η έξοδος είναι.Πιο πολύ ήθελα να δω αν είναι οκ το μέταλλο αυτό του μπόιλερ ή αν θα έπρεπε να είναι χαλκος.

είναι ελληνική εταιρία http://www.stopcor.gr/

Κάνει δουλειά το εξωτερικό ανόδιο που έβαλε ο φίλος μας;  

φαίνεται βολική λύση, απ' το να ανοίγεις τον ηλιακό. 

johnyboy έβαλες το STOPCOR A1 που κάνει 20-25 ευρώ (τιμές skroutz); 
Δημοσ.

Ναι το εργαλείο κάνη καλή δουλεία.

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις να είναι καλά γειωμένο.

Όχι πάνω σε σκουριά, καθαρά μέταλλα, και για να μην οξειδώνεται εκεί που κάνη επαφή να βάλεις λίγη βαζελίνη.

Αν ήταν σε δάπεδο γειωμένο με μια καλή βέργα χαλκού, μια στο τόσο να ρίχνεις λίγο νερό.

Όλα αυτά για να εκτοπίζονται εύκολα τα φορτία που δημιουργούνται.

Μπορεί να κατεβάζει και μέχρι 2 αμπέρ φορτία.

Το ανόδιο που είναι μέσα στο καζάνι πρέπει επίσης να το αλλάζουμε, για μεγαλύτερη προστασία

Δημοσ.

καλημέρα 

από αυτούς τους 3 ποιον να προτιμήσω?

https://www.skroutz.gr/s/9224168/Sonne-Aktion-Atlas-160lt-2-29m-Glass-%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82.html

https://www.skroutz.gr/s/9325370/Sonne-Ilios-Atlas-160lt-3-18m-Glass-%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82.html

https://www.skroutz.gr/s/7265211/Sonne-Ilios-160lt-2-29m-%CE%93%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD-%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82.html

ο 3 είναι γαλβανιζέ τι διαφορά έχει με glass?

για τριπλής ενέργειας ενδιαφέρομαι.

επίσης έχω δει και έναν sonne χάλκινο κάπου 1200

αξίζει να δώσω τόσο για χάλκινο?

ο ilios πόσα χρόνια μπορεί να αντέξει?

ευχαριστώ!!!

Δημοσ.

Ναι το εργαλείο κάνη καλή δουλεία.

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις να είναι καλά γειωμένο.

Όχι πάνω σε σκουριά, καθαρά μέταλλα, και για να μην οξειδώνεται εκεί που κάνη επαφή να βάλεις λίγη βαζελίνη.

Αν ήταν σε δάπεδο γειωμένο με μια καλή βέργα χαλκού, μια στο τόσο να ρίχνεις λίγο νερό.

Όλα αυτά για να εκτοπίζονται εύκολα τα φορτία που δημιουργούνται.

Μπορεί να κατεβάζει και μέχρι 2 αμπέρ φορτία.

Το ανόδιο που είναι μέσα στο καζάνι πρέπει επίσης να το αλλάζουμε, για μεγαλύτερη προστασία

Δεν είμαι σίγουρος ότι χρειάζεται τόσο καλή γείωση. Η φιλοσοφία δεν είναι να παίρνει τα φορτία που δημιουργούνται και να τα πετάει στη γείωση (αυτό θα επιτάχυνε τη διάβρωση), αλλά να δημιουργεί ένα μόνιμο, αντίθετο φορτίο που να μην αφήνει την ηλεκτρόλυση να συμβεί. Η πολύ καλή γείωση ίσως να μειώσει τη ζωή του. 

καλημέρα 

από αυτούς τους 3 ποιον να προτιμήσω?

https://www.skroutz.gr/s/9224168/Sonne-Aktion-Atlas-160lt-2-29m-Glass-%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82.html

https://www.skroutz.gr/s/9325370/Sonne-Ilios-Atlas-160lt-3-18m-Glass-%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82.html

https://www.skroutz.gr/s/7265211/Sonne-Ilios-160lt-2-29m-%CE%93%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD-%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82.html

ο 3 είναι γαλβανιζέ τι διαφορά έχει με glass?

για τριπλής ενέργειας ενδιαφέρομαι.

επίσης έχω δει και έναν sonne χάλκινο κάπου 1200

αξίζει να δώσω τόσο για χάλκινο?

ο ilios πόσα χρόνια μπορεί να αντέξει?

ευχαριστώ!!!

Ο γαλβανιζέ λογικά είναι φτιαγμένος απο γαλβανιζέ λαμαρίνα, χωρίς προστατευτική επισμάλτωση (όπως ο glass). Που θεωρητικά σημαίνει ο πιο γρήγορος σε σκούριασμα και τρύπημα. 

Μου κάνει εντύπωση που η sonne βγάζει τόσα προϊόντα, δεν ξέρω αν τα φτιάχνει καν στο εργοστάσιό της. Η γνώμη μου είναι αν πας σε sonne πας για χάλκινο. 

Δημοσ.

Βλέπω αρκετοί κατασκευαστές να επιστρέφουν στην παλιά καλή και δοκιμασμένη  μέθοδο, στην γαλβάνιζε λαμαρίνα.

Φυσικά πρέπει να περνάμε εσωτερικά κάποιο προστατευτικό υλικό το οποίο ψήνεται στους 200 βαθμούς, και όχι στους 850 και βαλε, που ψήνεται το εμαγιέ.

Αυτή η μέθοδος είναι δοκιμασμένη εδώ και πολλά χρόνια, κάποιοι δεν την εγκαταλείψανε ποτέ, καλός κατά την γνώμη μου.

Βλέπουμε καζάνια  20- 25 χρόνια που πηγαίνει το συνεργείο για σέρβις και μέσα είναι πεντακάθαρο.

Αυτό ώμος προϋποθέτει σωστή προεργασία και αυτός που ρίχνει το υλικό να είναι γενναιόδωρος, και όχι να κάνη εκπτώσεις.

Τα εμαγιέ (Glass) δυστυχώς μας δήξανε τα προβλήματα. βλέπουμε στα 10-12 χρόνια να σαπίζουν, και σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν πάνε 7-8 χρόνια. Όλοι πάθαμε πολλές ζημίες.

Ο λόγος είναι, πρώτον επειδή είναι μαύρη λαμαρίνα, δεύτερον ψήνονται στους 850 και βαλε. Όχι πολλή μακριά από το σημείο τήξης του μετάλλου, με αποτέλεσμα το μέταλλο να καίγεται.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα 160 λίτρα (με πρόβλεψη για 2-3 άτομα) τι επιφάνεια χρειάζομαι; (Νότια Ελλάδα) 2,58 μονός συλλέκτης ή 3τμ διπλός;

Μεταξύ Iliosak, skyland, nobel, maltezos ποια να προτιμήσω; (τιμές από φτηνότερο προς ακριβότερο χωρίς μεγάλες διαφορές).

Ανοξείδωτο τελικά καλύτερα; Είμαι 300 μέτρα από τη θάλασσα και το νερό σχετικά σκληρό.

Εχω ψάξει αλλά άκρη δεν έβγαλα... Θα εκτιμούσα πολύ αν κάποιος μπορούσε να βοηθήσει διότι επείγει!

Επεξ/σία από fonzi
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες. Έχετε άποψη για τους ηλιακούς της Master Sol;

Δεν έχω ακούσει τα καλύτερα, συγγενείς μου αγόρασαν 1 επειδή ήταν και φθηνός και τρύπησε το θερμοδοχειο.. καλύτερα επέλεξε κάτι επώνυμο με ελάχιστη διαφορά στο οικονομικό..

Δημοσ.

Δεν έχω ακούσει τα καλύτερα, συγγενείς μου αγόρασαν 1 επειδή ήταν και φθηνός και τρύπησε το θερμοδοχειο.. καλύτερα επέλεξε κάτι επώνυμο με ελάχιστη διαφορά στο οικονομικό..

Στα 160 λίτρα και γύρω στα 400-500 έχεις να προτείνεις κάτι?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...