Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Α, σου τον έστειλαν το μάστορα, νόμιζα πως τον τοποθέτησε ο γνωστός σου, για αυτό δε σχολίασα. 

Γενικά είναι σοβαρό πρόβλημα στην ελληνική νοοτροπία που δε διαβάζει ο κόσμος οδηγίες και πρότυπα για να δουλέψει, αλλά εδώ βλέπω ότι δε γράφουν κιόλας οι κατασκευαστές. 

Το ότι κάνει κάνει πρώτα μίγμα το αντιψυκτικό και μετά το βάζει ωστόσο το ξέρει και ο πιο ανειδίκευτος. Πάντως αυτό θα λυθεί σιγά σιγά, με την κυκλοφορία θα αρχίσει να ανακατεύεται και να κυκλοφορεί πιο εύκολα το υγρό στο εσωτερικό κύκλωμα. 

Για το είδος του αντιψυκτικού να τολμήσω να ρωτήσω; Έβαλαν προπυλενογλυκόλη ή αιθυλενογλυκόλη;

• Like 1
  • Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ο προσανατολισμός είναι ένα θέμα, πρέπει να κοιτάζει προς το νότο.

Επίσης και η διαρροή πρέπει να φτιαχθεί, προσπάθησε να το σφίξεις προσεκτικά με κόντρα, αλλιώς πρέπει να ξεβιδώσει να μπει τεφλόν ή κανάβι. Θα χάσει υγρά όμως και προσοχή μην καείς αν το προσπαθήσεις μόνος σου. Επίσης μην τον αφήσεις χωρίς υγρά στο κύκλωμα για ώρα.

Το δεξιά- αριστερά δεν πειράζει, αρκεί το ζεστό να είναι πάνω και να είναι σωστά συνδεδεμένα αντίστοιχα στο μπόιλερ. Συνήθως έχουν αυτοκόλλητα τα μπόιλερ που μπαίνει τι, διαφορετικά πρέπει να δεις τις οδηγίες εγκατάστασης. 

Πάντως τις πρώτες μέρες δεν πιάνει φουλ απόδοση ο ηλιακός, να το έχεις υπόψιν σου. 

Προσωπικά θα πρότεινα να μην το κάνει αυτό καθώς λεει ότι στάζει από το ρακόρ του συλλέκτη.

Επειδή από όσο ξέρω εκτός από τα κλασσικά ρεκόρ "παίζουν" και συλλέκτες που έχουν αυτό που απλά σφίγγει το χαλκοσωλήνα του υδροσκελετού (νομίζω ότι τα λένε "μηχανική σύσφιξη") θεωρώ ότι δεν είναι καλή ιδέα να το προσπαθήσει μόνος του αφού τον χαλκό, ως μαλακό μέτάλλο, είναι πολύ εύκολο να τον "πάρεις στο χέρι" και μετά να του λένε από την εταιρία "μα, σου, ξου, μου του".

Καλύτερα να τους φωνάξει και ν' ασχοληθούν εκείνοι.

• Like 1
Δημοσ.

Α, σου τον έστειλαν το μάστορα, νόμιζα πως τον τοποθέτησε ο γνωστός σου, για αυτό δε σχολίασα. 

Γενικά είναι σοβαρό πρόβλημα στην ελληνική νοοτροπία που δε διαβάζει ο κόσμος οδηγίες και πρότυπα για να δουλέψει, αλλά εδώ βλέπω ότι δε γράφουν κιόλας οι κατασκευαστές. 

Το ότι κάνει κάνει πρώτα μίγμα το αντιψυκτικό και μετά το βάζει ωστόσο το ξέρει και ο πιο ανειδίκευτος. Πάντως αυτό θα λυθεί σιγά σιγά, με την κυκλοφορία θα αρχίσει να ανακατεύεται και να κυκλοφορεί πιο εύκολα το υγρό στο εσωτερικό κύκλωμα. 

Για το είδος του αντιψυκτικού να τολμήσω να ρωτήσω; Έβαλαν προπυλενογλυκόλη ή αιθυλενογλυκόλη;

Ένας θεός ξέρει, παίζει ρόλο?

Δημοσ.

Ένας θεός ξέρει, παίζει ρόλο?

Τα έχουμε ξαναγράψει, περιληπτικά πρέπει να βάλει αντιψυκτικό που να περιέχει προπυλενογλυκόλη και όχι αιθυλενογλυκόλη, γιατί η δεύτερη είναι τοξική και δεν είναι καλό να γειτνιάζει με το νερό που καταλήγει στη βρύση.

Για το ρακόρ που λέει ο Χάρης, υπέθεσα ότι χάνει στην ένωση. Αν χάνει από το σώμα κανονικά είναι για αλλαγή ο συλλέκτης.

Λόγω της ευαισθησίας του χαλκού επισήμανα και ότι πρέπει να κρατιέται κόντρα ώστε να μην περνάει στρέψη στο σωλήνα. Τώρα μπορεί να μην έχω και τη σωστή εικόνα στο μυαλό μου.

Αφού φώναξε την εταιρεία βέβαια δεν τίθεται θέμα να το κάνει μόνος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια ειμαι και εγω στο ψαξιμο μιας και χαλασε ο ηλεκτρικος θερμοσιφωνας που εχω τοσα χρονια θελω την γνωμη καποιων πιο εμπειρων γιαυτον.....Περιμενω να με παρουν να μου δωσουν προσφορα....

http://www.calpak.gr/el/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%82?ref=www_home

Και ακομα βρηκα και αυτη την προσφορα οποις ξερει ας μας διαφωτισει παρακαλω..

https://www.leroymerlin.gr/gr/thermansh-klimatismos/iliakoi-thermosifones/aplos/

Επεξ/σία από dopermann
Δημοσ.

Αν και είχα Calpak (ο πρώτος μου ηλιακός) και έχω άποψη για την Calpak (ίσως όχι την καλύτερη μετά την "περίοδο BP") και την έχω παραθέσει κι εδώ στο παρελθόν, είπα να μην είμαι "κολλημένος" και να ρίξω μια ματιά στο link που παρέθεσε ο συνφορουμίτης.

Το βιντεάκι μου άρεσε σαν concept και το θεωρώ ιδιαίτερα όμορφο και σύγχρονο.

Βέβαια αντύπωση μου έκανε ότι μέσα στα 2 λεπτά περίπου που διαρκεί άκουσα τις λέξεις "αισθητική", "design", κλπ γύρω στις 4-5 φορές που μου δείχνει προς τα που είναι η κατεύθυνση της εταιρίας, ή τουλάχιστον του marketing. Αν και είναι σαφέστατα ωραίος εμφανισιακά, δε νομίζω ότι είναι αυτή η προτεραιότητα, τουλάχιστον η δική μου, σε έναν ηλιακό (ο οποίος τις περισσότερες φορές "χάνεται" σε μια ταράτσα πολυκατοικίας και πραγματικά δεν με ενδιαφέρει η εμφάνιση). Για την ακρίβεια θα προτιμούσα να ήταν λιγότερο designάτος και να μην έχει πχ αλουμινένια βάση αν ήταν να κοστίζει λιγότερο.

Μπαινοντας για να χρησιμοποιήσω το app που έχει μάλλον απογοητεύτηκα από το αποτέλεσμα.

Έβαλα τα εξής στοιχεία:

2 άτομα

Μεγάλη κατανάλωση (70Lit)

Ζώνη Β (Αθήνα)

3-4 ορόφους (11-20μ)

Μου έβγαλε ότι χρειάζομαι 120 λίτρα. Η μέχρι τώρα πρακτική εμπειρία μου από ηλιακούς (έχω αρκετές δεκαετίες) μου λέει ότι η μόνη περίπτωση να με καλύψει τέτοια χωρητικότητα είναι αν μιλάμε για καλοκαίρι. Για χειμώνα εννοείται ότι δεν παίζει (εκτός πια αν πάρει κανείς αυτόν με τον συλλέκτη κενού που και ακριβός είναι αλλά έχει και τα "θεματάκια" που έχουμε ξαναπεί εδώ)

Δημοσ.

Είμαι κάτοχος ενός calpak mark4 2,6H στα 160L.Τον ηλιακό τον τοποθέτησα τον Αύγουστο του 2015.Έχοντας περάσει 10 γεμάτοι μήνες και βλέποντας την απόδοση του σε ολες της εποχές μπορώ να πω οτι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την επιλογή μου.Το καλοκαίρι αλλά ακόμα και την άνοιξη αρκούν 2-3 ώρες ηλιοφάνειας μετά τις 11 το πρωί ώστε το νερό να ζεματαει και να επαρκεί άνετα για να κάνουν μπάνιο 3 άτομα.Αν έχει ήλιο όλο το πρωί όπως συνήθως συμβαίνει αυτές τις εποχές μπορείς να έχεις σχεδόν ανεξάντλητο ζεστό νερό.Το φθινόπωρο έχει πολύ καλή απόδοση εκτός από τις ημέρες χωρίς καθόλου ηλιοφάνεια που βέβαια κανενας ηλιακός δεν μπορεί να δουλέψει.Αν όμως την προηγούμενη μέρα δεν έχεις ξοδέψει το ζεστό νερό το κρατάει για το επόμενο 24ωρο σε ικανοποιητική θερμοκρασία.Τον χειμώνα όπως ειναι λογικό τα πράγματα δυσκολεύουν καθότι όταν ξοδεύεις το ζεστό αναπληρώνεται με πολύ κρύο νερό και έτσι είναι αδύνατο να το κρατήσεις ζεστό το επόμενο 24ωρο αν δεν έχει ήλιο την επόμενη μέρα.Το χειμώνα σε μια ηλιόλουστη μέρα κάνουν άνετα μπάνιο 3 άτομα με 160L δοχείο ενώ σε μέρα με μερική ηλιοφάνεια ίσως ο τελευταίος που θα κάνει μπάνιο να χρειαστεί και τη βοήθεια του ρεύματος.Το άλλο πρωί φυσικά τον χειμώνα αν έχει γίνει έστω και περιορισμένη χρήση την προηγούμενη μέρα το νερό θα είναι σχεδον παγωμένο.Εν κατακλείδι μπορώ να πω οτι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και θα τον πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όλους αρκεί να μπορούν να διαθέσουν τα απαιτούμενα χρήματα διότι ειναι ακριβοτερος από το 95% του ανταγωνισμού.Ίσως αυτό να είναι και το μοναδικό του ψεγάδι.Η calpak σου δινει 12 χρόνια εγγύηση αρκεί να κάνεις καθε 3 χρόνια το service σε εξουσιοδοτημένο τεχνικό με κόστος περίπου 90€ την επίσκεψη.Μη έχοντας προηγούμενη εμπειρία με ηλιακά συστήματα δεν μπορώ να τον συγκρίνω με άλλα μοντέλα σε απόδοση αλλά στην ποιότητα και στο design σε σύγκριση με τις περισσότερες εταιρίες που είδα από κοντά σε εκθέσεις η calpak με τον mark4 είναι σίγουρα πολύ μπροστά.Ο ηλιακός είναι τοποθετημένος σε ταράτσα στη Θεσσαλονίκη με απόσταση των σωλήνων από το καζάνι περίπου στα 10 μέτρα.

Δημοσ.

Για Αττική Νοτια προαστεια κατι φτηνο 450 περιπου στα 150 -160 λτ εχετε να προτεινται κατι.Αυτα που βρισκω εγω δεν μπορώ να καταλαβω αν αξιζουν η οχι.Τουλαχιστον ας παρω οτι καλύτερο μπορώ σε αυτα τα χρηματα.Για ριχτε καμια ΚΑΛΗ ιδεα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Αν έχετε κάποιον που ξέρετε και εμπιστεύεστε για να μου αλλάξει για πρώτη φορά το ανόδιο στον ηλιακό και πιθανό καθάρισμα αν χρειάζεται ή συμπλήρωμα υγρών (δεύτερη χρονιά τον έχω.. nobel) σε Νίκαια-Κερατσίνι (σύνορα είμαι), στείλτε ένα pm (και μόνο pm μην γεμίζουμε άσχετα εδώ και σπαμάρουμε με διαφημίσεις) :) Θα το έκανα μόνος ειδικά για το ανόδιο αλλά λέω δεν αξίζει καν ο κόπος και το ρίσκο αφού δεν το χω ξανακάνει... μην δώσω απ την άλλη και τα υπερβολικά που ζητάνε απο εκεί που τον πήρα :)

Δημοσ.

Αν έχετε κάποιον που ξέρετε και εμπιστεύεστε για να μου αλλάξει για πρώτη φορά το ανόδιο στον ηλιακό και πιθανό καθάρισμα αν χρειάζεται ή συμπλήρωμα υγρών (δεύτερη χρονιά τον έχω.. nobel) σε Νίκαια-Κερατσίνι (σύνορα είμαι), στείλτε ένα pm (και μόνο pm μην γεμίζουμε άσχετα εδώ και σπαμάρουμε με διαφημίσεις) :) Θα το έκανα μόνος ειδικά για το ανόδιο αλλά λέω δεν αξίζει καν ο κόπος και το ρίσκο αφού δεν το χω ξανακάνει... μην δώσω απ την άλλη και τα υπερβολικά που ζητάνε απο εκεί που τον πήρα :)

Μια καλη τιμη για συντηρηση ξεκιναει απο 30ευρω
Δημοσ.

Ναι το γνωρίζω αυτό και ήδη έχω δει πως υπάρχουν και μαγαζιά/επαγγελματίες στο internet σε αυτές τις τιμές, δεν είναι φυσικά η τιμή το πρόβλημα (οκ φυσικά και δεν θα δώσω πχ 80 που ζητούσαν απο εκει που τον πήρα), είναι και το ότι προτιμώ να υποστηρίξω ανθρώπους εδώ μέσα ή να μου προταθεί κάποιος σωστός επαγγελματίας στην περιοχή (καθώς ένα σπίτι δεν έχει μοναδική ανάγκη τον ηλιακό αλλά και πιο πολύπλοκα πράγματα..).

Όπως και να χει βλέπω πως δεν υπάρχει κάποια πρόταση για την περιοχή άρα θα απευθυνθώ στα καταστήματα της περιοχής :)

Να είστε καλά!

Δημοσ.

(δεύτερη χρονιά τον έχω.. nobel)

Κοιτα μονο για υγρα.. Καντο μονο σου.. Δεν θελει ακομα καθαρισμα.. Το καλοκαιρι σκεπαζουμε καποιο ποσοστο του συλλεκτη προκειμενου να μην αποδιδει μεγαλες θερμοκρασιες..!!!
  • Like 1
Δημοσ.

Καμιά γνώμη για Ariston? Ψάχνουμε τον τελευταίο μήνα για ηλιακό 160lt, έχουμε δει Calpak και Μαλτέζο αλλά μπήκε στο τραπέζι και ο Ariston καθώς μπορούμε να τον βρούμε με 600€ από γνωστό μας υδραυλικό.

Επίσης, και η Calpak και ο Μαλτέζος ζητάνε 11€/μέτρο για σωληνώσεις/καλώδια, ενώ ο γνωστός μας θα πάρει 4€/μέτρο! Πολύ κοροιδία πέφτει μου φαίνεται...

Σε ποια περιοχή είναι αυτός που δεν είναι ευχαριστημένος με το Μαλτέζο; Εγώ είμαι Πάτρα και μου είπαν ότι είναι μια χαρά και με 2 συλλέκτες θα πρέπει να καλύπτω τον 1 το καλοκαίρι. Όταν ανέφερα ότι τοπικός ανταγωνιστής (sol glass) τον δίνει με 3τμ, μου απάντησε ότι δεν είναι το ίδιο όλοι οι επιλεκτικοί και άρχισε να μου εξηγεί για τη δική τους μόνωση και τη σχετική πιστοποίηση απόδοσης. Ένας φίλος στην Αθήνα που τον έχει και είναι 4μελής οικογένεια είναι ικανοποιημένος. Τι να πω;;;; Για Bavaria ξέρετε κάτι; Αυτοί έχουν κυψελοειδείς συλλέκτες (;). Καλά ξεμπερδέματα....!

Εγω όπως είχα ξανάγραψει στο φόρουμ πιο παλιά.. Έχω Bavaria εδώ και πολλά χρόνια.. Πράγματι ειναι κυψελωτος συλλέκτης και βοηθάει πολυ πιστεύω στην απόδοση.. Το καλύτερο πάντως ειναι ότι για εμενα που είμαι Πάτρα αν ποτε χρειαστώ κάτι θα βρω την λύση εδώ γιαυτο τελικά δεν έμπλεξα με άλλες βουλγαρικών προδιαγραφών εταιρίες.. Πιστεύω ειναι η καλύτερη επιλογή που έκανα γιατί το είχα και πολυ άγχος τότε.. Δεν ειναι και εύκολη μια τόσο μεγάλη επένδυση στις μέρες μας.. Πάντως εδώ εχει όνομα απο ότι ακούω αυτός ο ηλιακός..

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

καλησπέρα. Σκέφτομαι την επιλογή του Ηλιακού θερμοσύφωνα. Τον παλιό που είναι σχετικά καινούργιος τι τον κάνω;

2) έχει κανέις μια πρόταση για καλή επιλογή απόδωσης τιμής; Γιατι δεν ξέρω καθόλου

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα, έχεις παλιό και θέλεις να τον αλλάξεις?

Αν ναι, τι πρόβλημα έχει.

Zerg13, on 12 Aug 2016 - 2:58 PM, said:

καλησπέρα. Σκέφτομαι την επιλογή του Ηλιακού θερμοσύφωνα. Τον παλιό που είναι σχετικά καινούργιος τι τον κάνω;

2) έχει κανέις μια πρόταση για καλή επιλογή απόδωσης τιμής; Γιατι δεν ξέρω καθόλου

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...