Προς το περιεχόμενο

Ηλιακός θερμοσίφωνας: τι προτείνετε;

CptBill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

σήμερα παρήγγελα αυτόν http://www.iliosak.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=37 τον έχει αγοράση κανένας

Κάπου πιο πάνω (εντελώς συμπτωματικά) το είχε αναφέρει και κάποιος άλλος (γενικά εντελώς συμπτωματικά μάλλον αναφέρεται η συγκεκριμένη μάρκα εδω παρόλλο που δεν την ξέρουμε οι περισσότεροι). Πάντως το ότι πουλάει 790 ευρώ και πιο κάτω αναφέρει ότι αφορά τιμή με παράδοση στην έδρα της εταιρίας και χωρίς Φ.Π.Α και χωρίς τοποθέτηση... Τι να πώ, Ακριβός δεν είναι 1100 ευρώ τελικά (τοσο φτάνει) για glass ανώνυμος? Στη θέση σου για αυτή την ποιότητα, θα κοιτούσα το ΗΛΙΟΑΚΜΗ ή το ROMINA επειδή όταν το έψαχνα κάπου τόσο πήγαιναν και είναι και επώνυμα. Χωρίς να θεωρώ το επώνυμο σαν καλύτερο έτσι? Θέμα αξιοπιστίας είναι. Αφού όμως φίλε μου το παράγγειλες εύχομαι να βγεί καλό και καλορίζικο :-D

Αν απο την άλλη μεριά δεν είναι εντελώς συμπτωματική η αναφορά αυτής της μάρκας (όσοι διαβάσουν απο τις πρώτες σελίδες θα καταλάβουν)

Τότε βρε παιδιά ήμαρτον. Ένα forum είναι εδώ, αφήστε μας να εκφραστούμε ελεύθερα και κάντε διαφήμηση στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, με μια ντουντούκα τέλος πάντων. Πραγματικά έχει καταντήσει αστείο. Απο τη μία ο χ να λέει ότι έχει μερικά ηλιακά σε καλή τιμή και τελειώνουν... Τρέξτε να προλάβετε... (τσ,τσ,τσ... Γελείο...) Απο την άλλη κάποιοι ψ κομήτες που εμφανίζοναι ξαφνικά λέγοντας μας ότι παράγγειλαν το ιλιοσακ (μονίμως αυτό το σενάριο!!!) Ε κούρασε ρε παιδιά... Κούρασε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Kατσε φιλε μου γιατι πηρες φορα!

ειχα προβλημα με τον νοβελ οπως ελεγα .Διαβασα ολο το φορουμ και βρηκα την προσφορα για ηλιοσακ πολυ καλη για επιλεκτικο 180 ρη tinox blue! εξαλου και ο νοβελ επωνυμος ειναι και δεν ειχα ποτε νερο το βραδυ για 2 ντους!ουτε ακρη βρηκα με το τεχνικο τμημα! η τιμη ηταν 1100 κε περιελαμβανε ξηλωμα του παλιου,μετατοπιση μισου μετρου και ξανα συνδεση με τον καινουργιο εν σειρα χωρις εξτρα χρεωση! τον εχω 2 εβδομαδες και ο μικτης δεν παει κατω απο την μεση.Ζεματαει ολη μερα!

Πανο και KID ευχαριστω για την βοηθεια σας.

Τελικα πηρα 8 επιλεκτικους με 270 ευρο τον ενα .

Πιστευω οτι θα με υπερκαληπτουν για το 500αρι.

Ποιον διαφορικο θερμοστατη να παρω για να δουλευει και ο λεβητας οταν δεν εχει ηλιο?

Θα προτιμουσα ψηφιακο.

Αυτος ειναι καλος? http://www.energyundercontrol.gr/images/products/1177666769-ND1.pdf

Ακομη μπορειτε να μου πειτε τι πρεπει να προσεξει ο τεχνικος πιο πολυ για να δουλεψει σωστα το συστημα?

πχ.μου ηπαν οτι για 20 μετρα σωληνα που ειναι η αποσταση απο το boiler πρεπει να βαλω σωληνα φ22 ,ειναι σωστο?

ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας.

βασιλης

kid η όποιος άλλος ξέρει. SOLAR PLUS 160 LT με επιλεκτικούς συλλέκτες τιτανίου βαφή, glass double boiler διπλής ενεργείας και 10 χρόνια εγγύηση τοποθετημένο Αθήνα με έτοιμες αναμονές μετρητοίς 900 ευρώ ειναι καλά; Υπ΄όψιν οτι το θέλω για οικογένεια 4 ατόμων.

Kατσε φιλε μου γιατι πηρες φορα!

ειχα προβλημα με τον νοβελ οπως ελεγα .Διαβασα ολο το φορουμ και βρηκα την προσφορα για ηλιοσακ πολυ καλη για επιλεκτικο 180 ρη tinox blue! εξαλου και ο νοβελ επωνυμος ειναι και δεν ειχα ποτε νερο το βραδυ για 2 ντους!ουτε ακρη βρηκα με το τεχνικο τμημα! η τιμη ηταν 1100 κε περιελαμβανε ξηλωμα του παλιου,μετατοπιση μισου μετρου και ξανα συνδεση με τον καινουργιο εν σειρα χωρις εξτρα χρεωση! τον εχω 2 εβδομαδες και ο μικτης δεν παει κατω απο την μεση.Ζεματαει ολη μερα!

Φίλε takis1964 έκανες ένα λάθος εάν νομίζεις ότι αναφέρομαι σε σένα. Το να διαβάσεις όλες τις σελίδες και να μην σου φανεί περίεργη η αναφορά του ιλιοσακ κάθε τρείς και λίγο είναι πάλι περίεργο. Αυτό είπα. Εξέφρασα ελεύθερα την άποψή μου χωρίς μάλιστα να θίξω κανέναν. Πάνε κοίταξε όμως σε παλιότερα μυνήματα που κάποιοι έλεγαν ότι τελειώνουν τα ηλιακά και τρεξτε να προλάβετε την προσφορά. (τα είδες?) Είναι λιγάκι άσχημο ένας τόσο όμορφος χώρος έκφρασης να γίνεται τόπος φτηνής διαφήμησης. Επαναλαμβάνω ότι οι αντιπαραθέσεις είναι δείγμα δημοκρατίας, οι φτηνές διαφημήσεις σε χώρους ελεύθερης έκφρασης ειναι δείγμα βλακείας όμως.

kid η όποιος άλλος ξέρει. SOLAR PLUS 160 LT με επιλεκτικούς συλλέκτες τιτανίου βαφή, glass double boiler διπλής ενεργείας και 10 χρόνια εγγύηση τοποθετημένο Αθήνα με έτοιμες αναμονές μετρητοίς 900 ευρώ ειναι καλά; Υπ΄όψιν οτι το θέλω για οικογένεια 4 ατόμων.

Το συγκεκριμένο ηλιακό το είχα δεί σε έκθεση και ο πωλητής κατηγορούσε το ΜΑΛΤΕΖΟ. Στο κατάστημά τους όμως είδα ότι πουλούσαν και ΜΑΛΤΕΖΟ !!! Απο ερωτήσεις που τους έκανα δεν μου γέμισαν το μάτι. Χώρια που πρέπει να είναι στην αγορά 1 με 2 χρόνια το πολύ σαν φίρμα.

Τα 900 για τι ποιότητα είναι? Βρήκα glass στα ίδια λίτρα με 700 - 800 ευρώ και με τοποθέτηση και με δοσεις. όμως επειδή είχα φτηνό όπως και πολλοί άλλοι εδω μέσα... το πλήρωσα ακριβά. Είχα και γώ νομπελ και το πήρε ο παλιατζής.

καλημερα στην παρεα.

εχω ενα μαλτεζο 160 λιτρα εδω και 7 χρονια και δεν ειχα ποτε ικανοποιητικο νερο. παλιοτερα ειχαμε ενα φοκο που ζεματαγε. εχουν ερθει κατι μαυροι δυο φορες απο το μαλτεζο και καλα καλα να συνενοιθουμε δεν μπορουμε. μπορει να βοηθησει καποιος? το νερο φτανει δεν φτανει για 2 ατομα η πολυκατοικια εχει κι αλλουσ ηλιακουσ και οι αλλοι δεν εχουν προβλημα. ουτε σκιαζεται ουτε πολλα μετρα απεχω απο ταρατσα (ειμαι 5 οροφο σε 7οροφη οικοδομη) μεσα στουσ συλλεκτεσ υπαρχει αρκετη θαμπαδα, σαν υγρασια. HELP!!!

καλημερα, εχω ενα sonne 4 χρονια και μεχρι πριν λιγο καιρο δεν ειχα κανενα προβλημα. ειχα νερο πολυ και σπανια αναβα ρευμα. πριν μερικουσ μηνεσ φανηκε μια διαρροη απο το μποιλερ. ηρθε η εταιρεια και αντι να το αντικαταστησουν το εβγαλαν και το εφεραν μετα απο 2 εβδομαδεσ !!!!

Τελοσ παντων δεν πειραζει τοσο αυτο. το θεμα ειναι οτι το προβλημα ξαναπαρουσιαστικε και μαλιστα πιο εντονο. το ξαναπηραν και το εφεραν σε 4 μερεσ τελικα επειτα απο μεγαλο αγωνα δικο μου. τουσ ρωτησα γιατι συμβαινει αυτο και γιατι δεν το αντικαταστησανε και μου ειπαν οτι: ανοιξε το μποιλερ απο την πιεση του δικτιου, αλλα αυτο κολλιεται και δεν ειναι προβλημα. την δευτερη φορα ομωσ πωσ ξαναεγινε. τελικα οι τεχνικοι μου ειπαν οτι ο χαλκοσ σαν μαλακο μεταλο εχει καποια "προβληματακια" και οτι η εγγυηση δεν καλυπτει αντικατασταση αλλα μονο επισκευη. τωρα ειμαστε περιπου 1 μηνα χωρισ προβλημα και κανουμε το σταυρο μασ. μπορει κανεισ να μου εξηγησει τι ακτιβωσ συμβαινει.

Εξαρτάται απ το πόσο θα σου κοστίσει ο ηλιακός και πόση χρήση κάνεις στον ηλεκτρικό θεσμοσίφωνα Στο κόστος του ηλιακού υπολόγισε και πιθανές βλάβες.Προσωπικά απο υπολογισμούς που έκανα είδα ότι δεν με συμφέρει ο ηλιακός σε καμμία περίπτωση και έμεινα με τον ηλεκτρικό..Όπως και με τις καινούριες λάμπες... προτίμησα τις κλασσικές.

Εξαρτάται απ το πόσο θα σου κοστίσει ο ηλιακός και πόση χρήση κάνεις στον ηλεκτρικό θεσμοσίφωνα Στο κόστος του ηλιακού υπολόγισε και πιθανές βλάβες.Προσωπικά απο υπολογισμούς που έκανα είδα ότι δεν με συμφέρει ο ηλιακός σε καμμία περίπτωση και έμεινα με τον ηλεκτρικό..Όπως και με τις καινούριες λάμπες... προτίμησα τις κλασσικές.

Σε 6 χρονια το πολυ κανεις αποσβση συν οτι δεν ''καταστρεφεις'' το περιβαλλον

50-60 λεπτα δουλεει το θερμοσιφωνο την ημερα για 2-3 ατομα (αρα 4 kw )

4 kw Χ 0,14 ? η kw/h = 0,56? Χ 30 μερες = 16,8? το μηνα

16,8? το μηνα επι 60 μηνες (5χρονια) = 1.008 ? ή 87600 kw

ΔΗΛ. εκπομπες 96 τόνοι CO2

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΣΕ 1 ΜΗΝΑ Η 1 ΧΡΟΝΟ !!!

απο βλαβες ποιο ευκολο και πιθανο ειναι να τρυπηση η να γεμιση αλατα και να μην ζεστενει γρηγορα το θερμοσηφωνο παρα το ηλιακο

Το ιδιο και

οι κανονικες λαμπες 5 λαμπες επι 4 ωρες το 24ωρο επι 60w η λαμπα = 1200w επι 365 μερες = 438 κw/h

ενω οι οικονομικες 5 λαμπες επι 4 ωρες το 24ωρο επι 18 w η λαμπα = 360w επι 365 μερες = 131 kw?h

438 kw/h X 0,14? = 61 ? ΕΝΩ οι οικονομικες 131 kw/h X 0,14? = 18 ?

διαφορα 43? το χρονο δηλ. 50 κιλα CO2 ετησίως

(αν και μονο 5 εχει ενα φωτιστικο σαλονιου)

Πανο και KID ευχαριστω για την βοηθεια σας.

Τελικα πηρα 8 επιλεκτικους με 270 ευρο τον ενα .

Πιστευω οτι θα με υπερκαληπτουν για το 500αρι.

Ποιον διαφορικο θερμοστατη να παρω για να δουλευει και ο λεβητας οταν δεν εχει ηλιο?

Θα προτιμουσα ψηφιακο.

Αυτος ειναι καλος? http://www.energyundercontrol.gr/images/products/1177666769-ND1.pdf

Ακομη μπορειτε να μου πειτε τι πρεπει να προσεξει ο τεχνικος πιο πολυ για να δουλεψει σωστα το συστημα?

πχ.μου ηπαν οτι για 20 μετρα σωληνα που ειναι η αποσταση απο το boiler πρεπει να βαλω σωληνα φ22 ,ειναι σωστο?

ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας.

βασιλης

Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι έπρεπε να έχεις αγοράσει σύστημα απο κάποιον που να ξέρει και όχι κομμάτια.

Τα ηλιακά θέλουν γνώσεις για να ταιριαστούν και να μπουν σωστά. 8 σωστοί συλλέκτες μπορούν να σου εξοικονομούν 1500-2500 ευρώ το χρόνο σε πετρέλαιο ΑΝ μπουν σωστά σε ένα σωστό σύστημα.

Αν δεν μπουν σωστά μπορεί να πηγαίνουν χαμένοι σε μεγάλο ποσοστό οπότε η όποια οικονομία έκανες...

Για να υπολογίσουμε ένα σύστημα σαν το δικό σου έχουμε ειδικό λογισμικό αρκετά μεγάλης αξίας και πολλές φορές θέλει και αρκετό ψάξιμο για τον σωστό σχεδιασμό. Πολύ πιθανό οι 8 συλλέκτες να είναι υπερβολικοί για 500 λίτρα και να ήθελες μόνο 4-5, και με τα υπόλοιπα λεφτά να αγόραζες ένα μπόιλερ ακόμα.

Εμείς εισάγουμε & πουλάμε φανταστικούς Γερμανικούς ψηφιακούς θερμοστάτες για ηλιακά. Ανάλογα έχουμε και τα αντίστοιχα αντλιοστάσια αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Πάντα σε ανάλογα συστήματα ρωτάμε να μάθουμε τι ακριβώς θέλει να κάνει ο πελάτης και διαλέγουμε το σύστημα αντίστοιχα και έχουμε την ευθύνη για κάθε κομμάτι και το σύνολο.

Στο δικό σου σύστημα ποιος θα πάρει την ευθύνη για την σωστή εγκατάσταση και λειτουργία?

Πάντως ποτέ μην επιτρέψεις να συνδέσουν μόνιμα το ηλιακό σύστημα στο δίκτυο παροχής νερού γιατί είναι ένα λάθος που βλέπουμε συνέχεια και έχει τρομερές συνέπειες σε μερικά χρόνια. Επίσης ανοιχτά εξαεριστικά πάνω σε επιλλεκτικούς συλλέκτες ΔΕΝ επιζούν.

Ας πω κι εγώ τον πόνο μου :-) (όλοι κουτσοί στραβοί στον άγιο παντελεήμονα!!).

Το προηγούμενο καλοκαίρι λοιπόν μετακόμισα σε καινούργιο σπίτι, και για να ικανοποιήσω και την οικολογική μου συνείδηση (κυρίως γι αυτό, γιατί τα λεφτά του δεν τα βγάζει ΠΟΤΕ αν το δούμε καθαρά χρηματοοικονομικά), αποφάσισα να αξιοποιήσω τις έτοιμες εγκαταστάσεις και την αυτόνομη θέρμανση - boiler (με φυσικό αέριο) , και να βάλω ηλιακό.

Κοίταξα λοιπόν δεξιά και αριστερά, και αποφάσισα να βάλω calpak, γιατί δεν γουστάρω με τίποτα το χαλκό και μου φάνηκε η πιο σοβαρή επιλογή σε λύσεις εκτός χαλκού.

Ο calpak φυσικά είναι τσιμπημένος , και δίνουν 10 χρόνια εγγύηση με υποχρεωτικό service από επαγγελματία τεχνικό στην τετραετία.

Πήγα λοιπόν σε ένα κατάστημα που πούλαγε calpak στο π.φάληρο που μένω (μόνο με θερμοσίφωνες - boiler - κλιματισμούς ασχολείται ο μάστορας), και το παράγγειλα χωρίς πολλά πολλά, γιατί η τοποθέτηση έπρεπε να γίνει αρχές Αυγούστου , και οι στα μαγαζιά με τις προσφορές είχαν παράδοση 3 εβδομάδες εκείνη την εποχή, και δεν ήθελα να τραβιέμαι και το φθινόπωρο με το καινούργιο σπίτι, γιατί με περίμενε απίστευτη δουλειά στο γραφείο (όλοι με περιμένανε με ανοιχτές αγκάλες).

Η τιμή που μου έδωσε για mark3 125lt με δύο συλλέκτες τετράγωνους ήταν γύρω στα 1200.Αυτά ήταν ΟΛΑ μ@λ@κίες δικές μου γιατί ήθελα μικρό βαρέλι , για να μην κάνει δέκα ώρες να ζεσταθεί (ειδικά το χειμώνα που δεν έχει αρκετή ηλιοφάνεια),

και θεωρώ ότι με καλύπτει αφού το δίνουν για 3-4 άτομα.

Τους δύο συλλέκτες τους έβαλα γιατί φοβόμουν την αντοχή του μονοκόματου (ταλαντώσεις από τον αέρα και βάρος από πάγο-χιόνι).

Υπολόγισα και την τοποθέτηση 100-200 ευρώ (όσο είχα ακούσει) και ψιλοδαγκώθηκα γιατί έβλεπα ότι έκανα μ@λ@κί@, και δεν πρόκειται να βγάλει ποτέ ούτε τα μισά λεφτά του...

Τελικά λοιπόν ο μάστορας λοιπόν μου πήρε συνολικά 1800 ευρώ:mad: (τα υπόλοιπα ήταν ΦΠΑ και τοποθέτηση) που σημαίνει ότι με χρέωσε περίπου 400 ευρώ υλικά και τοποθέτηση (χωρίς το ΦΠΑ). Η τοποθέτηση να σημειώσω, έγινε σε καινούργια οικοδομή με όλες τις παροχές στην ταράτσα και τα υλικά του ήταν 15 μέτρα σωλήνα με μόνωση για να φτάσει μέχρι τις παροχές-καλάι και μονωτικές ταινίες.Μου τα εξήγησε αναλυτικά (το πόσο με έκλεβε) χρεώνοντας με πέντε ευρώ το μέτρο τη μονωμένη σωλήνα:cry:

Επειδή λειτουργώ τελείως πολιτισμένα, δεν είπα τίποτα για το χαράτσι στον τύπο (απλά αν με ρωτάνε γνωστοί θα τους λέω στεγνά "όπου θέλετε πηγαίνετε εκτός απ' αυτόν τον κλέφτη"), και πλήρωσα το τίμημα της μλκς μου...

Έβαλε 800ευρώ τουλάχιστον στο παντελόνι για δυο ώρες δουλειά κι εγώ έμεινα μ@λ@κ@ας, να βλαστημάω την ώρα και τη στιγμή που είπα να βάλω ηλιακό, και δεν έβαζα ένα κωλοηλεκτρικό - boiler με 100 ευρώ να κάνω τη δουλειά μου, ήθελα να το παίξω και οικολόγος τρομάρα μου!!!!

Το αποκορύφωμα είναι ότι είδα σε προσφορά στον Mark3 160lt με μονοκόματο συλλέκτη στα 799 ευρώ και με άτοκες δόσεις σήμερα και ταπειροκρανιάστηκα πολύ άσχημα (στον κολομβούνη αλλά φαντάζομαι κι άλλοι θα βγάζουν για διάφορες μάρκες) ..

Προς γνώση και συμμόρφωση :mad:

Πάντως το θερμοσιφωνάκι κάνει τη δουλειά του, και έφαγε και το χιονάκι του φέτος χωρίς πρόβλημα (και δύο μέρες υπό το μηδέν) ...

Στα δέκα χρόνια (με 180 ευρώ το χρόνο αναγωγή του κόστους που πρέπει να μου εξοικονομεί) δε νομίζω να κάνει απόσβεση. Ας το ελπίσουμε...

Μια ερώτηση για σχετικούς ...

Το παραφλού για ηλιακούς (δεν πρέπει να περιέχει κάποια ουσία αλλά δεν θυμάμαι ποια, τεφλόν νομίζω???) που το βρίσκουμε ??

Ανώδια επίσης που πουλάνε??

Θα ήθελα να πω κάτι Off the topic εάν μου επιτρέπεται.

Αυτή τη στιγμή το Topic έχει φτάσει 371 απαντήσεις 50.265 εμφανίσεις που σημαίνει ότι....

ο Έλληνας ξέρει από ηλιακούς...

παιδιά να ρωτήσω κάτι ενδεχομένως off topic.. μετακόμισα σε καινούργιο σπίτι που έχει εγκατεστημένο ηλιακό και μέσα στο σπίτι έχει και έναν κανονικό ηλεκτρικό θερμοσίφωνα... ο ηλιακός είναι συνδεμένος με τον ηλεκτρικό ο οποίος έχει 4 συνδέσεις... 2 μπλέ - 2 κόκκινες.. στον τοίχο υπάρχει μια βάνα και επίσης οι συνδέσεις που έρχονται απτον ηλιακό έχουν και αυτές βάνα... τι πρέπει να κάνω για να δουλέψει ο ηλιακός;;

Αγαπητοί φίλοι γειά σας κι από εμένα. Νομίζω ότι θα όφειλα πρώτα απ όλα να σας συγχαρώ όλους σας για τις χρησιμότατες πληροφορίες που δίνετε στους αναγνώστες μέσα από τους διαλόγους σας.

Δεν είμαι επαγγελματίας. Έχω σαν Χομπυ τις ιδέες που σχετίζονται με τον τρόπο αξιοποίησης και εξοικονόμησης ενέργειας.

Ταπεινή και προσωπική μου γνώμη προς το φίλο TonyMontana

Πιστεύω ότι καλό είναι πρώτα να ρωτήσεις τον προηγούμενο ένοικο εάν υπάρχει ή να πάρεις κάποια γνώμη από αυτόν που το εγκατέστησε ή από έναν ειδικό που θα το δεί. (Αυτό για να αποφύγεις την ταλαιπορία του να ψάχνεις μόνος)

Εάν πάλι σου αρείσει να ασχοληθείς ( ή και να παιδευτείς μόνος) νομίζω ότι θα σου ήταν χρήσιμες οι παρακάτω ιδέες προτάσεις. (Κάτι παρόμοιο θα έκανα κι εγώ στη θέση σου)

1. Προσπάθησε να δεις από που ξεκινούν και που καταλήγουν οι κόκκινες συνδέσεις (οι οποίες είναι μάλλον του ζεστού νερού)

2. Ομοίως δες και για τις μπλέ (του κρύου) οι οποίες λογικά συνδέονται άμεσα με τις σωληνώσεις του δυκτύου υδροδότησης.

3. Οι βάννες είναι ανοιχτές ή κλειστές?

4. Τον έλεγχο της πορείας των σωληνώσεων μπορεί να τον ξεκινήσεις και από τον ηλιακό εφ όσον είναι εύκολη η πρόσβαση σ΄αυτόν.

5. Μήπως ο ηλιακός συνδέεται και με την κεντρική θέρμανση? (Οι λεγόμενοι ηλιακοί τριπλής ενέργειας)

6. Εάν δεν γνωρίζες καλά την οικοδομή, και για το εάν δοκιμάστηκε για τη σωστή λειτουργία του ο ηλιακός και οι σωληνώσεις του, θα σε συμβούλευα μετά το "πείραγμα" (ανοιγοκλείσιμο) που θα κάνεις στις βάνες, να ελέγξεις για τυχόν διαρροές.

7. Λογικά για να δουλεύει ο ηλιακός πρέπει να έχει ανοιχτές τις βάνες από τις οποίες παίρνει το κρύο νερό του δυκτύου (μπλε), και ανοιχτές τις βάνες του ζεστού νερού (κόκκινο) που δίνει στο δίκτυο του ζεστού νερού του σπιτιού.

Προσοχή !!! Για την απομόνωση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα που λειτουργούσε μέχρι τώρα, θα κλέινεις πάντα μόνον τη βάνα του ζεστού (κόκκινο) του δεύτερου (ηλεκτρικού θερμοσίφωνα) η οποία έδινε μέχρι τώρα (Χειμώνα) ζεστό νερό στο σπίτι. (Αυτό διότι εάν κλείσεις και την είσοδο του κρύου, παγιδεύεις το νερό του θερμοσίφωνα, γεγονός άκρως επικίνδυνο και με πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα!!!

8. Ρίχνεις μια ματιά (εφόσον είναι εύκολο να ανέβεις επάνω και όχι επικίνδυνο) όπως έγραψα και προηγουμένως, στον ηλιακό θερμοσίφωνα εάν έχει κάποια μικρή ή μεγάλη βάνα στην είσοδο του κρύου, μήπως είναι κλειστή. Σε τί κατάσταση βρίσκεται ο ηλιακός? (φαίνεται καινούριος?)Τί μάρκα και τί μοντέλο είναι? (Μπορείς κατόπιν να πάρεις πληροφορίες και από κάποιο σάιτ) Σε περίπτωση που είναι κλειστού κυκλώματος ελέγχουμε πάντα εάν θέλει συμπλήρωμα με αντιψυκτικό.

(Καλό είναι να ελέγξεις και τον προσανατολισμό του - πρέπει να βλέπει στο Νότο. Δεν πρέπει να σκιάζονται οι συλλέκτες. Οι ώρες που δουλεύει καλά ο ηλιακός είναι λίγο μετά το μεσημέρι)

Πάρε μιά γνώμη από τους πρώτους διαλόγους που έχουν γραφτεί.

Δοκίμασε να κάνεις μια αρχή σύμφωνα με τα παραπάνω.

(Γενικά όταν βλέπεις κάτι πολλές φορές, το μαθαίνεις καλύτερα.)

Εάν κάτι δεν σου αρέσει ή σου φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά, μην κάνεις τίποτε, αλλά συμβουλέψου από έναν που γνωρίζει ή από έναν ειδικό (ακόμη και φίλος που ασχολείται) που θα σ΄επισκευτεί.

Τίποτε από τα παραπάνω που σου έγραψα μην το θεωρήσεις υπερβολικό ή έστω και απίθανο. (Από τα απίθανα παθαίνουμε όλες τις ζημιές) Πρώτα από όλα η προσωπική μας ασφάλεια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...