stigma Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 φίλε μου το ξέρω ότι δεν το έχεις τοποθετήσει..λέω μήπως είχες σε φωτό από φυλλάδιο ή κάτι τέτοιο αυτό που περιέγραψες [με το μπλε χρώμα κτλ]. Στο site τους δε βρήκα αυτό που λες..Όσον αφορά την εγγύηση πίστεψέ με δεν είναι τόσο απλά και αγνά όσο τα παρουσιάζεις. Και βεβαίως δε θεωρώ "καθαρές κουβέντες" το "αγόρασέ το και θα είμαι για πάντα εδώ να σου εξασφαλίζω ότι θα λειτουργεί χωρίς να με πληρώνεις". Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η δουλειά μου και ξέρω από "αστεράκια" και προβλήματα που βγάζουν οι ηλιακοί. Δε θέλω να κάνω τον κακό αλλά να βοηθήσω. Anyway...Δεν απαντησες σε αυτά που σε ρωτησα...κάθε πότε σε αναγκάζουν να κάνεις συντήρηση, τι περιλαμβάνει και πόσο κοστίζει; επίσης ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά ; Αν είναι εύκολο απάντησέ μου σε παρακαλώ. Το ότι όλοι οι ηλιακοί χρειάζονται service είναι τόσο δεδομένο όσο ότι κανένας δεν αντέχει για πάντα! καλο σαββατοκύριακο Φιλε kid καταρχήν δεν νομίζω να με αναγκάσει κανεις να κάνω συντήρηση (να μπει δηλαδη με όπλο στο σπίτι μου και βαζοντάς το μου στον κρόταφο να μου πει: "ή κάνεις συντήρηση ή στην άναψα") Αστειεύομαι βεβαίως διότι απλώς έρχεται η ώρα να πάω να δώ τα παιδάκια μου μέχρι την Δευτέρα. όσον αφορά το γεγονός ότι επέλεξα έναν ηλιακό που δείχνει να είναι καλός ποιοτηκά απο μιά μεγάλη εταιρία... αυτο που θα με πείραζε είναι ότι μου δίνουν μεγάλη εγγύηση? (Άλλωστε οι άνθρωποι είχαν και με 750 ευρώ να μου δώσουν) Σκέψου όμως ότι με τα ίδια χρήματα που θα έπαιρνα και ένα οποιοδήποτε άλλο κουκουρούκου ηλιακό πήρα ένα επώνυμο (από έκθεση που αφορά την ενέργεια) και μάλιστα χωρις να δώσω χρήματα. Θα το εξοφλήσω σε 3 χρόνια με 40 ευρώ το μήνα. Ε δεν είναι και πυρηνική φυσική βρε kid η επιλογή ενός ηλιακού. Κι αυτό γιατί τον προηγούμενο ένας υδραυλικός μου τον είχε φέρει και δυστηχώς άλλαξε τηλέφωνο για να τον βρίσω. Πέρα απο αυτό, το link για να δεις στο site τις foto ειναι εδώ Θα ήθελα όμως να μου πείς τι θα πρότεινες εσύ γιατί μιλάμε, μιλάμε, και τίποτα δεν λέμε μάλλον. Πραγματικά δεν θέλω να το γρουσουζευω μην στραβώσει τελικά τίποτα και στεναχωρηθώ πάλι. Πάντως το λέω και πάλι ότι εμένα μου έκανε καλή εντύπωση το προιόν και η εταιρία. Επίσης το site τους έχει και τεχνικά χαρακτηριστικά και φωτογραφίες. (Σου προτείνω να δεις αυτές απο εκθέσεις... έχει κάτι μανούλια...) Τέλος πάντων, καιρός να πούμε καλό σ/κ θα τα πούμε απο Δευτέρα. να είμαστε καλά πρώτα ο θεός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tmanos Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 φίλε stigma ο kid έχει κάποιο δίκιο, όσες έταιρίες είναι μέλοι τοι ΕΒΗΕ την ένωση των κατασκευαστών ηλιακών θερμοσιφώνων που είναι μια εγγύηση κατα κάποιο τρόπο για την ποιότητα της εταιρίας, μπορούν να δώσουν εγγύηση για 5 χρόνια μόνο ,ακόμα κι αν οι ηλιακοί τους μπορούν να αντέξουν για χίλια όποιος δίνει παραπάνω δεν είναι μέλος του ΕΒΗΕ.αυτόν τον ηλιακό το είδα κι εγώ στην έκθεση και κάπου έχω τα φυλλάδιο να το κοιτάξω είναι νέο μοντέλο τα απλά του πάντος τα παλία δεν είχαν καλή φήμη από την άλλη πάντοσ ένα ηλιακό είναι δεν αγοράζει δα και σπίτι 200.000€ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stigma Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 φίλε stigma ο kid έχει κάποιο δίκιο, όσες έταιρίες είναι μέλοι τοι ΕΒΗΕ την ένωση των κατασκευαστών ηλιακών θερμοσιφώνων που είναι μια εγγύηση κατα κάποιο τρόπο για την ποιότητα της εταιρίας, μπορούν να δώσουν εγγύηση για 5 χρόνια μόνο ,ακόμα κι αν οι ηλιακοί τους μπορούν να αντέξουν για χίλια όποιος δίνει παραπάνω δεν είναι μέλος του ΕΒΗΕ.αυτόν τον ηλιακό το είδα κι εγώ στην έκθεση και κάπου έχω τα φυλλάδιο να το κοιτάξω είναι νέο μοντέλο τα απλά του πάντος τα παλία δεν είχαν καλή φήμη από την άλλη πάντοσ ένα ηλιακό είναι δεν αγοράζει δα και σπίτι 200.000€ Δίκιο έχεις όσον αφορά οτι δεν αγοράζεις σπίτι. Αυτό για την ΕΒΗΕ δεν το ξέρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kid Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Ε τότε δεν έχει και νόημα να συζητάμε για ηλιακούς αλλά μόνο για σπίτια.. Anyway φίλε stigma δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε τη συζήτηση. Να σαι καλά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stigma Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Ε τότε δεν έχει και νόημα να συζητάμε για ηλιακούς αλλά μόνο για σπίτια..Anyway φίλε stigma δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε τη συζήτηση. Να σαι καλά! Φίλε kid δεν μίλησα εγώ για σπίτια, συμφώνησα απλώς με την άποψη του φίλου μας που αναφέρθηκε σε αυτό. Αν όμως θέλεις την άποψή μου δεν νομίζω ότι ο χώρος εδώ είναι "καβατζωμένος" απαγορεύοντας να έχει άποψη ο υπόλοιπος κόσμος. Εμένα μου άρεσε το γεγονός της φιλικής αντιπαράθεσης. Αν και ακόμα περιμένω την άποψή σου για το ποιό ηλιακό θα πρότεινες εσύ σε συνδιασμό αξιοπιστίας, τιμής και τρόπου πληρωμής. Το ότι έκανα μια επιλογή που δεν συμπίπτει με αυτό που εμπορεύεσαι, (αν κατάλαβα καλά απο τα λεγόμενά σου συνεργάζεσαι με κάποια εταιρία) δεν σημαίνει ότι είναι και λάθος. Anyway φίλε kid οι αντιπαραθέσεις πολλές φορές είναι ο πιο υγιείς διάλογος. (Στον διάλογο και την ελέυθερη σκέψη βασίζεται και η δημοκρατία) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Houston Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 ελεος ρε παιδιά μ αυτούς τους θερμοσίφωνες ακόμη να επιλέξετε ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stigma Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 φίλε stigma ο kid έχει κάποιο δίκιο, όσες έταιρίες είναι μέλοι τοι ΕΒΗΕ την ένωση των κατασκευαστών ηλιακών θερμοσιφώνων που είναι μια εγγύηση κατα κάποιο τρόπο για την ποιότητα της εταιρίας, μπορούν να δώσουν εγγύηση για 5 χρόνια μόνο ,ακόμα κι αν οι ηλιακοί τους μπορούν να αντέξουν για χίλια όποιος δίνει παραπάνω δεν είναι μέλος του ΕΒΗΕ.αυτόν τον ηλιακό το είδα κι εγώ στην έκθεση και κάπου έχω τα φυλλάδιο να το κοιτάξω είναι νέο μοντέλο τα απλά του πάντος τα παλία δεν είχαν καλή φήμη από την άλλη πάντοσ ένα ηλιακό είναι δεν αγοράζει δα και σπίτι 200.000€ Τελικά πολύ παραπληροφόρηση υπάρχει ρε παιδιά. Ποιος είπε ότι όσοι είναι στην ΕΒΗΕ δίνουν πέντε χρόνια εγγύηση και αυτό τους καθιστά μάλιστα περισσότερο αξιόπιστους? Βρήκα πάρα πολλές εταιρίες που ανήκουν στην ΕΒΗΕ και δίνουν από 5, 10 ,12, 15, 20, 30 ακόμα και 50 χρόνια εγγύηση!!! Αν δείτε το SONNE πενήντα χρόνια εγγύηση δίνει και ας βρίσκεται στην ΕΒΗΕ. Μάλιστα ενώ δήθεν δεν χρειάζεται service τηλεφωνεί στους πελάτες τρομοκρατώντας τους ότι αν δεν κάνουν πλήρωση φρέον και τέτοια θα σπάσει. Κατά τα άλλα δεν θέλει συντήρηση. Από την άλλη μεριά δηλαδή όποιος ανήκει σε ένα σωματείο είναι αξιόπιστος ενώ οι υπόλοιποι όχι? Δηλαδή η Mercedes που δεν ανήκει σε κανένα σωματείο του κλάδου της είναι… ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ? Για μένα αξιόπιστος είναι αυτός που στέκεται στην αγορά και λέει καθαρές κουβέντες. Άκουσα κατά καιρούς στον χώρο μου όταν πρωτοήρθαν στην αγορά μας οι KIA, DAEWOO, HYUNDAI κ.τ.λ ότι είναι αναξιόπιστες και ότι δεν μπορεί να πάρουν μερίδιο της αγοράς. Δεν κάνουμε μια βόλτα να δούμε πόσα από αυτά τα «αναξιόπιστα» αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόμους ? Επίσης από τότε που έγινε ελεύθερη η εισαγωγή των αυτοκινήτων από οποιοδήποτε έμπορο και όχι από εξουσιοδοτημένους μόνο, έπεσαν οι τιμές και ανέβηκαν οι προσφορές. Τα μονοπώλια δεν συμφέρουν κανέναν καταναλωτή και καλό θα είναι να το λάβουμε υπ όψιν μας. Και κάτι ακόμα, ψάχνοντας ανακάλυψα σοβαρούς και επώνυμους κατασκευαστές ηλιακών που ενώ εξάγουν τα προϊόντα τους ΔΕΝ είναι μέλη καμίας ΕΒΗΕ. Από τα μέλη πάντως υπάρχουν και εταιρίες που φαίνονται αξιόλογες. (Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση η ΗΛΙΟΑΚΜΗ) Καλημέρα μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos09 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Οι ηλιακοί κατασκευάζονται με υλικά που θεωρητικά έχουν μηδαμινή φθορά στον χρόνο (χαλκός, αλουμίνιο, γυαλί, εμαγιέ επίστρωση, κλπ.) και κανονικά πρέπει να αντέξουν 20-30 χρόνια άνετα. Συνήθως χαλάνε λόγω κακής σχεδίασης, τοποθέτησης, ή κατασκευής (άρα η ζημιά δεν έχει να κάνει με το αν είναι 2 ή 50 ετών) ή έλλειψη συντήρησης. Η συντήρηση που θέλουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΛΙΑΚΟΙ είναι πολλή απλή αλλά ΚΑΝΕΙΣ δεν το κάνει. 1. Αλλαγή κάθε μερικά χρόνια του αντιψυκτικού (όχι φρέον) γιατί με τον καιρό χάνει τις ιδιότητες του. 2. Μια φορά τον χρόνο έλεγχος, και αλλαγή αν χρειάζεται το ανόδιο που τους προστατεύει απο την διάβρωση. 3. Μια φορά την 5ετία έλεγχος, και αλλαγή αν χρειάζεται ή μόνωση στους σωλήνες γιατί την καίει ο ήλιος. Επίσης η παροχή στο μπόιλερ του ηλιακού (αλλά και κάθε μπόιλερ) θα πρέπει να έχει πάντα ρυθμιστή πίεσης με ανεπίστροφη, και δοχείο διαστολής. Αν βρείτε κανέναν να τα βάζει να πάρετε φωτογραφία... Πιστεύω και εγώ ότι εγγυήσεις 150 χρόνια είναι μπούρδες για τους καταναλωτές που τους "αρέσει να το ακούνε". Ο κατασκευαστής ξέρει ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ηλιακός δεν συντηρείται όπως πρέπει άρα πρακτικά μπορεί να ισχυριστεί ότι η εγγύηση δεν ισχύει! Επίσης ξέρουν πολλές άλλες δικαιολογίες που ο απλός καταναλωτής δεν μπορεί να αντικρούσει. Το κριτήριο θα πρέπει να είναι καλή ποιότητα, σωστή τοποθέτηση σύμφωνα με τις οδηγίες, και μετά ο καταναλωτής να εφαρμόζει την ελάχιστη συντήριση που χρειάζεται. Οι ηλιακοί είναι η καλύτερη τεχνολογία ΑΠΕ που έχουμε στην χώρα μας και δυστηχώς την αμελούμε όλοι σε κάθε επίπεδο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stigma Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Σήμερα πάντως περιμένω να έρθουν για την τοποθέτηση απο την ΗΛΙΟΦΑΝ. Μας έχουν κλείσει ραντεβού 12:00-16:00. Θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη της αγοράς μου στην συνέχεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stigma Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Χθές έγινε η τοποθέτηση του ηλιακού, όλα καλά εκτός απο μιά καθυστέρηση των τεχνικών. (Ήρθαν στις 14:20 ενώ τους περιμέναμε απο τις 12) Νερό σήμερα είχαμε ικανοποιητικό πάντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CptBill Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 CptBill, έχω δει και σε άλλα σου ποστς ότι έχεις ταλαιπωρηθεί πολύ με αυτό τον ηλιακό! Τι να πω? Κουράγιο, ελπίζω με την αντικατάσταση του μπόιλερ να βελτιωθεί και η απόδοση του. Δυστυχώς οι περισσότεροι κατασκευαστές κάνουν οικονομία στη μόνωση για μείωση του κόστους.Εγώ έχω σχεδόν αποφασίσει να βάλω τον Calpak (Vacuum 160/14) με την προσφορά της έκθεσης (1200 από 1600 ευρώ). Οι λόγοι που με έκαναν να αποφασίσω για αυτό τον ηλιακό είναι: 1. η διαφορά της απόδοσης του συλλέκτη σε σχέση με τους επιλεκτικούς (ειδικά τους χειμερινούς μήνες) 2. το κύρος της εταιρίας 3. η συχνότητα των σέρβις (κάθε 4 χρόνια) 4. η εμφάνιση Ελπίζω να κάνω καλή επιλογή, θα το δείξει η ιστορία... Να σαι καλα. Και ναι λοιπον, πριν μια εβδομαδα αλλαχθηκε το καζανι. Μετα απο απειρα τηλεφωνα στη howat ηρθαν για την αλλαγη. Ανεβηκαν στη ταρατσα, εφεραν το σφραγισμενο νεο καζανι, εκαναν την αλλαγη και μετα έφυγαν. Δεν ζητησαν ουτε αποδειξη αγορας, ουτε μου εδωσαν καποιο εντυπο. Χεχ. Μακρια απο howat. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIANASH Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Καλησπέρα, Τυχαίνει να ειμαι κατασκευαστής ηλιακών θερμοσιφώνων με έδρα τη χαλκίδα. Το όνομα της εταιρίας είναι το ίδιο με αυτό που έχω σαν όνομα εδώ. Διάβασα πολλά και στις 36 σελίδες μέχρι τώρα και οφείλω να ομολογίσω οτι πολλά με έκαναν να τραβάω τα μαλιά μου!!! Είδα πολύ να θίγετε το θέμα ΕΒΗΕ. Αλήθεια πόσοι απο εσάς ξέρετε τι σημαίνουν τα αυτά τα αρχικά; Και ακόμη περισσότερο τι χρειάζεται για να γίνει κανείς μέλος της ΕΒΗΕ; Μάθετε οτι είναι ένωση με παγκόσμια αναγνώριση και για να γίνει κανείς μέλος πρέπει οποσδήποτε: Να φέρει σήμα CE, Να έχει πιστοποιήσεις (Δημόκριτος ή άλλα ερευνιτικά κέντρα) και πάνω απ'όλα να είναι καλός συνεργάτης με τα ήδη μέλη. Είδα επίσης να αναφέρετε κάποιον ηλιακό κορυφαίο. Σας πληροφορώ ότι η εταιρεία αυτή έχει κλείσει εδω και χρόνια. Το ξέρατε αυτό; Πώς λοιπόν πουλάει μέχρι σήμερα; Να σας ενημερώσω επίσης οτι η ηλεκτρόλυση είναι αυτή που καταστρέφει τα ηλιακά και ναι το σέρβις ανα διετία είναι απαραίτητο. Το ανόδιο είναι αυτό που προστατεύει από την ηλεκτρόλυση. Αλήθεια θα χαρώ να σας βοηθήσω σε οποιαδήποτε απορία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CptBill Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Πια εταιρια εχει κλεισει εδω και καιρο και αναφερεται ως κορυφαια? Δεν ειναι κακο να αναφερουμε ονοματα, δεν νομιζω να κανουμε διαφήμιση, ο καθενας (εστω και αυτοι που ασχολούνται επαγγελματικα) τις αποψεις τους εκφραζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIANASH Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Κοίταξε... επέιδή είμαι του επαγγέλματος δέν θα ήθελα να αναφέρω. ψάξε κάπου στην αρχή. κάποιος την αναφέρει ως κορυφαία!! Η μητρική έχει κλείσει εδώ και καιρό. Δέν ξέρω ποιος πουλάει ακόμα την φίρμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papg Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 σήμερα παρήγγελα αυτόν http://www.iliosak.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=37 τον έχει αγοράση κανένας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις