haris_216 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Όχι, το κατάλαβα ότι δεν τα έβαλες με σειρά προτίμησης. Μάλλον με σειρά κόστους μου φάνηκε. Απλά ανέφερα το πρώτο στη λίστα. Για να είμαι βέβαια ειλικρινής κι εγώ έχω καταλάβει ότι πρόκειται για καλό ηλιακό (μάλιστα παλιότερα στο ψάξιμό μου σε κάποιες εταιρίες μου είπανε "είναι σαν του Μαλτέζου" που εμένα στο μυαλό μου μεταφράζεται ότι αναγνώριζαν ότι είναι αξιόλογο.) Εύχομαι να καταλήξεις σε μια καλή επιλογή με διάρκεια και απόδοση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Για Μαλτεζο ελεγα αλλα ειναι λιγα τα καταστηματα που τον πουλανε και οι πιθανοτητες να τον παρω με δανειοδοτηση ειναι περιορισμενες για αυτο ζητησα και αλλες μαρκες για να πω... Οκ δεν καταφερα να παρω Μαλτεζος για να χτυπησω πορτες καταστηματων για τον Α τον Β τον Γ κλπ. Κατι που μου φανηκε παραξενο ειναι οτι στο Skroutz αντε να πουλανε Μαλτεζο 5-7 καταστηματα ενω σε αντιθεση με τους Calpak που μου ειπαν οτι και ακριβοι ειναι και πλεον εχει πεσει η ποιοτητα τους βλεπεις σε πανω απο 40 καταστηματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Ενα που εμαθα σημερα και δεν το ηξερα γιατι θα το ειχα κανει εδω και 6 χρονια που ειμαι παντρεμενος οτι μπορω να βαλω ρυθμιστη και να δωσω στο πλυντηριο ζεστο νερο και ετσι να εχω οικονομια στο ρευμα. Το εμαθα τωρα που κλαταρε ο ηλιακος και ψαχνω να παρω καινουριο. Για πλυντήριο ρούχων μην το κάνεις, θα χαλάσεις τα ρούχα. Για πλυντήριο πιάτων με κάποιο ρίσκο και κάτω από 50 βαθμούς. (στην περίπτωση πάντα που δεν έχει διπλή εισαγωγή από μόνο του). Επίσης, γιατί δε βγάζεις μια πιστωτική; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Γιατι εγω δηλωνω ανεργος η γυναικα μου ξεπληρωνει ηδη μια πιστωτικη που την εχουν μαυρισει και ο πεθερος που θελει να βοηθησει ειχε 3 και τις εκοψε και δεν θελει να ξανακουσει για καρτα. Συν οτι πλεον ποιο ευκολα κερδιζεις το τζοκερ παρα βγαζεις πιστωτικη. Για το πλυντηριο διαβασα οτι βαζεις ενα μηχανημα που τραβαει και ζεστο και κρυο και του βαζεις εσυ ποσο θελεις 30-40 βαθμους. Δεν ελεγα να του βαλω καφτο οπως το βγαζει ο ηλιακος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Γιατι εγω δηλωνω ανεργος η γυναικα μου ξεπληρωνει ηδη μια πιστωτικη που την εχουν μαυρισει και ο πεθερος που θελει να βοηθησει ειχε 3 και τις εκοψε και δεν θελει να ξανακουσει για καρτα. Συν οτι πλεον ποιο ευκολα κερδιζεις το τζοκερ παρα βγαζεις πιστωτικη. Για το πλυντηριο διαβασα οτι βαζεις ενα μηχανημα που τραβαει και ζεστο και κρυο και του βαζεις εσυ ποσο θελεις 30-40 βαθμους. Δεν ελεγα να του βαλω καφτο οπως το βγαζει ο ηλιακος. Θερμομικτική βαλβίδα πρέπει να λες. Τέτοια εγώ έχω στην έξοδο του ηλιακού για να μην έρχεται γενικώς πάνω από 55 βαθμούς νερό στο σπίτι, για να μην καεί κανένα μικρό. Και πάλι σου λέω ότι μόνο για το πλυντήριο πιάτων να το σκεφτείς. Εγώ σε ένα παλιό που είχα το είχα συνδέσει με το ζεστό (μεχρι 50 βαθμούς) και δεν έπαθε τίποτα. Ωστόσο δεν είμαι σίγουρος ότι τα εξαρτήματα της εισαγωγής είναι φτιαγμένα να αντέχουν τόσο ζεστό νερό και το καινούργιο που πήρα το σύνδεσα στο κρύο. Άλλωστε έχουν εξελιχθεί τώρα τα πλυντήρια και ξοδεύουν έτσι και αλλιώς πολύ λίγο ρεύμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
D.PAT Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Ενας ασχετος ομως οπως εγω πως μπορει να ξερει οτι ο Α inox εχει καλες κολλησεις η ο B glass ειναι διπλης επιστρωσης; Ενας ομως που ξερει μπορει να μου πει Λευτερη μην παρεις αυτες τις 5-10 μαρκες γιατι γραφουν double glass αλλα δεν ειναι η μην παρεις αυτες τις 5-8 μαρκες γιατι λενε inox και ειναι κατσαρολα ντενεκες. Διαβασα καποια πραγματα για αξιολογησεις κλπ ηλιακων θερμοσιφωνων αλλα αρχισα να τρωω ρυζι γιατι μου φανηκαν Κινεζικα αυτα που διαβαζα. Το μονο που καταλαβα οτι οι 10-15-20 χρονια και βαλε εγγυησεις εχουν ψιλα γραμματα που σου λενε για να εχεις την εγγυηση θα πληρωσεις τουλαχιστον την μιση αξια του ηλιακου. Ακομα τελικα δεν εχω κατασταλαξει αν θα πρεπει να παρω inox η glass η αν ο 160 λιτρα πρεπει να εχει 2TM η 3ΤΜ συλλεκτες. Το να πει καποιος σε καποιον εδω μεσα παρε μια απο αυτες τις 4-5 μαρκες η να αποφυγεις αυτες τις 4-5 μαρκες δεν πιστευω πως αποτελει ουτε διαφημιση ουτε κατευθυνση. Ενα που εμαθα σημερα και δεν το ηξερα γιατι θα το ειχα κανει εδω και 6 χρονια που ειμαι παντρεμενος οτι μπορω να βαλω ρυθμιστη και να δωσω στο πλυντηριο ζεστο νερο και ετσι να εχω οικονομια στο ρευμα. Το εμαθα τωρα που κλαταρε ο ηλιακος και ψαχνω να παρω καινουριο. Οπα φιλαρακη γραφης ότι εχης ηλιακο και κλαταρε? όταν λες κλαταρε τριπισε το καζανη? τη συλλεκτες εχεις? τη ζημια επαθε? δοσε μου εικονα του ηλιακου για να τα πουμαι. Και αυτά περι δυπλης επιστροσης glass είναι παραμιθια της χαλιμας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Το σπιτι που μενω ειναι του πεθερου και τον ηλιακο τον βρηκα εδω και εκτος απο οτι εβγαζε νερα απο πανω τις δυο ταπες και δεν εχανε απο τις ταπες αλλα απο μεσα την μονωση και ο ενας συλεκτης ειχε υδρατμους δηλαδη καπου εχανε. Να σκεφτεις ειχα σκοπο και πριν χαλασει να τον αλλαξω καποια στιγμη γιατι τον Χειμωνα ουτε χλυαρο δεν ειχε να πλυνεις τα πιατα και για λυση ειχα βαλει εναν απλο θερμοσιφωνα 80 λιτρα με επιλογεα για να επιλεγω αν θα παιρνω νερο απο τον ηλιακο η τον απλο θερμοσιφωνα. Πριν τον πεταξω ελυσα το μποϊλερ καζανι για να δω μηπως και το κολλησουμε εκει που χανει αλλα οταν ειδα οτι ο τιτανικος εχει λιγοτερη σκουρια απο τον 20 ετων ηλιακο τον ελυσα τον κατεβασα κατω και τον πηραν οι ρομα για σιδερα. Για να καταλλαβεις ποσο παλιος ηταν το καπακι που εχει την αντισταση βιδωνε με ενα παξιμαδι μονο και ειχε οβαλ σχημα το καπακι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
D.PAT Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Πεταξες και τους συλλεκτες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zeys13 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Προσωπικά αυτό με την πολυουρεθάνη στο συλλέκτη δεν το έχω ξανακούσει. Αφού όμως αναφέρθηκε είναι ευκαιρία να μάθουμε και τα υπέρ/κατά του. Έριξα μια ματιά στο link που παρέθεσες. Θα χαρακτήριζα το site σαν διαφορετικο (με την καλή έννοια) αισθητικά αλλά δεν βλέπω να λέει και πολλά πράγματα σε πρακτικό επίπεδο. Μάλιστα επικεντρώνεται στους συλλέκτες και για καζάνι δεν βλέπω τίποτα (εκτός πια αν εγώ είδα λάθος) πράγμα αρκετά περίεργο. Ακόμα και στα downloads που έχει τα διάφορα φυλλάδια και πιστοποιήσεις, καζάνι γιοκ. Μήπως δεν φτιάχνει καζάνια; Τώρα αν θες να πας εκεί λόγω εντοπιότητας όπως είπες αυτό είναι προς τιμήν σου. Καλό είναι πάντα να υποστηρίζουμε τις τοπικές αγορές. Αρκεί βέβαια και ο αντίστοιχος (ντόπιος) επαγγελματίας να το βλέπει και να σέβεται τον (ντόπιο) πελάτη του. Όχι δεν φτιάχνει καζάνια ο ίδιος (παλιότερα το έκανε), όμως υποστηρίζει τα προιόντα του πολύ καλά, και υπάρχει και το κριτήριο το τι ηλιακούς βλέπεις στις ταράτσες στη περιοχή. Μπορείς να παραθέσεις πηγές για αυτό με την πολυουρεθάνη στους συλλέκτες; Θυμάμαι όταν έψαχνα τις μονώσεις για κάποια άλλη χρήση, είχα βρει ότι η πολυουρεθάνη δεν αντέχει πάνω από τους 120 βαθμούς και υποθέτω ότι για αυτό δε χρησιμοποιείται στους συλλέκτες, γιατί οι 120 βαθμοί είναι εύκολο να ξεπεραστούν εκεί. Επανέρχομαι και πλεόν βρίσκω μόνο 1 εταιρία Site: αυτήν , πρίν απο λίγο καιρό που κοίταγα είχα δει ότι είχε και η Calpak που τώρα δεν βλέπω να έχει (είχα δει πριν κανα 4μήνο σίγουρα), και είχε 4 διαφορετικά μοντέλα στις επιλογές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Πεταξες και τους συλλεκτες? Ναι ηταν απλοι και οπως σου ειπα ο ενας εβγαζε ατμους στο τζαμι. Αν ηταν καλοι και τιποτα επιλεκτικοι κλπ θα επαιρνα ενα μποϊλερ μονο και θα εβαζα αλλα και οι συλεκτες ηταν στο μαυρο χαλι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
D.PAT Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Τοτε μην το τραβαμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CaLua Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Ακριβώς ότι λέει ο naive. Η κεντρική ιδέα του νήματος είναι (ή θα έπρεπε να είναι) να μάθουμε κάποιες γενικές πληροφορίες. Το να προταθούν συγκεκριμένες μάρκες ενέχει παντα τον "κίνδυνο" της παραπληροφόρησης (είτε αθώας από κάποιον που ίσως δεν έχει επαρκείς γνώσεις ή έχει έντονα υποκειμενικές απόψεις, είτε λίγοτερο αθώας από κάποιον κατασκευαστή ή πωλητή). Δυστυχώς συνέχεια γίνονται ερωταποκρίσεις για συγκεκριμένους ηλιακούς με αποτέλεσμα το νήμα να έχει φτάσει στα 3500 post και να έχει καταντήσει αρκετά μεγάλο για να όσο εξυπηρετικό θα μπρούσε. Συνεχίζοντας το σκεπτικό μου να σου πω ποιο, κατά τη γνώμη μου, είναι το λάθος σε αυτή την προσέγγιση γενικότερα αλλά και στο post σου ειδικά. Έχεις βάλει ένα κατεβατό από 8 ηλιακούς. Ένας απλός ιδιώτης αποκλείεται να έχει άποψη όσο και αν το έχει ψάξει. Άντε να ξέρει για 2-3 αφού μπορεί να έχει έναν αυτός, έναν η μάνα του κι έναν ο μπατζανάκης του. Και παλι εφόσον δεν θα χρησιμοποιεί και τους 3 θα ξέρει ότι του είπαν οι άλλοι. Από την άλλη κάποιος που θα μπορούσε να σου απαντήσει έστω και για τους μισούς (τους 4) ξεκάθαρα και με στοιχεία θα σήμαινε ότι είναι επαγγελματίας του χώρου (κατασκευαστής, υδραυλικός, κλπ). Πόσο μπορείς να εμπιστευθείς κάτι τέτοιο αφού δεν ξέρεις τι σχέση μπορεί να έχει με την Χ ή την Ψ εταιρία; Ενώ αν σου πει απλά γενικές τεχνικές πληροφορίες για μέταλλα, κλπ είναι κάτι που μπορεί να διασταυρωθεί και από άλλες πηγές. (προσωπικά και χωρίς να θέλω να προσβάλω κανένα, μόνο τον D.PAT εμπιστεύομαι με "κλειστά τα μάτια". Ο άνθρωπος πέρα από το ότι έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι είναι κατασκευαστής, μας έχει δώσει πάρα πολλές τεχνικές πληροφορίες και πουθενά δεν αισθάνθηκα (προς τιμήν του) ότι "κατευθύνει" κανέναν προς τα δικά του ηλιακα) Λοιπόν επειδή διάβασα όλα τα ποστ σας λέω ότι ο μόνος λόγος που έγραψα 8 μάρκες και τιμές , και σε αυτές πρέπει να προσθέσω ακόμα τις HoWat , Samler να γίνουν 10 ! Τις έγραψα όχι γιατί περιμένω κάποια απάντηση , πάρε αυτό η εκείνο αλλά γιατί από γενική ομολογία βάση εμπειρίας πελατών , υδραυλικών και τεχνικών αλλά και του πολύ προχωρημένου φόρουμ εδώ μέσα, είναι οι πιο αξιόπιστες και γενικά value for Money. Ετσι λοιπόν αφού με έπεισαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτών των 10 μαρκών θεώρησα σωστό να αναφέρω τιμές σε συγκεκριμένο ηλιακό από όλες τις εταιρίες γιατί και η τιμή μπορεί να μην είναι τεχνικό χαρακτηριστικό αλλά σίγουρα είναι το ποιο βασικό χαρακτηριστικό .. Οποια και να επιλέξεις από τις 10 είσαι κερδισμένος και δεν σε έχουν κοροιδέψει στην αγορά του ηλιακού . Κάποιος που θέλει ηλιακό δεν χρειάζεται να διαβάσει τι γράφατε εσείς από το 2006 ή πόσο είναι το a και το g , τι κάνει το κράμα σε θερμοκρασία 900 βαθμούς ή να μάθει να ερμηνεύει τις αξιολογήσεις και τις πιστοποιήσεις κάθε ηλιακού από τον Δημόκριτο ! Ο κόσμος έχει τα αγγούρια του κύριοι... Και μην ξεχνάτε πως σήμερα είναι 2015!!! ΗΕLLO!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Τελικα βρηκα καταστημα (δεν το γραφω για λογους διαφημησης) που μου δινει τον Nobel Classic σε 12 δοσεις χωρις προκαταβολη χωρις πιστωτικη και δανειο απο την τραπεζα απλα με γραμματια. Απλα θελει την ταυτοτητα μου και το εκκαθαριστικο και το μονο που μου ζητησε σαν εγγυηση να τον φερουν αυτοι σπιτι μου να κανουν την εγκατασταση με κοστος 60 ευρω. Να πω την αληθεια μου βγηκε η Παναγια να κατεβασω μονος μου τον παλιο απο την ταρατσα 3ος οροφος δεν ξερω αν θα μπορουσα να τον ανεβασω και να κανω σωστα την εγκατασταση οποτε χαλαλι τα 60 ευρω. Ειναι 12 δοσεις των 64 ευρω συνολο 768 ευρω αλλα ειμαι υπο σκεψη μηπως δωσω τα 168 ευρω οποτε να μου ερθει η δοση στα 50 ευρω. http://www.skroutz.gr/s/2797240/Nobel-Classic-160lt-3m2-Glass.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Λοιπόν επειδή διάβασα όλα τα ποστ σας λέω ότι ο μόνος λόγος που έγραψα 8 μάρκες και τιμές , και σε αυτές πρέπει να προσθέσω ακόμα τις HoWat , Samler να γίνουν 10 ! Τις έγραψα όχι γιατί περιμένω κάποια απάντηση , πάρε αυτό η εκείνο αλλά γιατί από γενική ομολογία βάση εμπειρίας πελατών , υδραυλικών και τεχνικών αλλά και του πολύ προχωρημένου φόρουμ εδώ μέσα, είναι οι πιο αξιόπιστες και γενικά value for Money. Ετσι λοιπόν αφού με έπεισαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτών των 10 μαρκών θεώρησα σωστό να αναφέρω τιμές σε συγκεκριμένο ηλιακό από όλες τις εταιρίες γιατί και η τιμή μπορεί να μην είναι τεχνικό χαρακτηριστικό αλλά σίγουρα είναι το ποιο βασικό χαρακτηριστικό .. Οποια και να επιλέξεις από τις 10 είσαι κερδισμένος και δεν σε έχουν κοροιδέψει στην αγορά του ηλιακού . Κάποιος που θέλει ηλιακό δεν χρειάζεται να διαβάσει τι γράφατε εσείς από το 2006 ή πόσο είναι το a και το g , τι κάνει το κράμα σε θερμοκρασία 900 βαθμούς ή να μάθει να ερμηνεύει τις αξιολογήσεις και τις πιστοποιήσεις κάθε ηλιακού από τον Δημόκριτο ! Ο κόσμος έχει τα αγγούρια του κύριοι... Και μην ξεχνάτε πως σήμερα είναι 2015!!! ΗΕLLO!!! Επέτρεψέ μου, αν και έγινες λίγο εριστικός, να σου απαντήσω. Όχι σαν κάποιος γνώστης ή ότι άλλο βαρύγδουπο αλλά απλά σαν άνθρωπος που παρακολουθεί το συγκεκριμένο νήμα αρκετά χρόνια κι έχει δει διάφορα. Παλιά σε αυτό το νήμα απαντούσαν πολύ περισσότερα άτομα που έδειχναν να γνωρίζουν. Με τα χρόνια όμως και αφού έβλεπαν ότι κάθε λίγο έπρεπε να επαναλαμβάνονται πολύ απλά σταμάτησαν. Ποιος άραγε οφελήθηκε από αυτό; Η εύκολη λύση είναι ο καθένας να μπει και να ρωτήσει για το θέμα του χωρίς να κάνει τον κόπο να το ψάξει σε προηγούμενα post. Ναι είναι πολλά. Αλλά είναι πολλά γιατί ακριβώς γίνονται ξανά και ξανά οι ίδιες ερωτήσεις. Επειδή έχω και άλλα ενδιαφέροντα και παρακαλουθώ και άλλα φόρουμ να είσαι σίγουρος ότι σε πολλά πέφτει χοντρή "γιούχα" σε αυτόν που φαίνεται ότι ζητάει πληροφορίες "στο πιάτο" χωρίς να κάνει τον κόπο να ψάξει λίγο αυτά που ήδη έχουν γραφεί. Σταματώ λοιπόν εδώ (ως προς εσένα). Ίσως να επανέρθω αν κρίνω ότι κάποιο μέλος ρωτήσει κάτι που έχει να προσφέρει κάτι στο θέμα κι ενδεχομένως να το γνωρίζω. Σου εύχομαι να κάνεις μια καλή επιλογή και να έχεις όλη την βοήθεια που χρειάζεσαι από ανθρώπους πιο εξυπηρετικούς και λιγότερο παράξενους από εμένα (ίσως και να φταίει η ηλικία μου) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stelakis1914 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Ένα Site: άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα για την εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις