takis1964 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δεν κραταει νερο το βραδυ (κρυωνει γρηγορα)καλοκαιρι πρωι εχω κρυο!τον χειμωνα λογω καλοριφερ εχω ζεστο ολη μερα! ακουσα και απο αλλους οτι το προβλημα στον νοβελ εχει να κανει με κακη μονωση οποτε ειπα να βαλω καποιον αλλον και απο τις συζητησεις εδω μεσα εμπιστευομαι την κριση σου! Γιατι αν εμπιστευτω την κριση του γνωστου μου που μου τον πουλησε μαλλον πρεπει το ζεστο νερο του ηλιακου να το νοιωθω κρυο! η να καταναλωνω 200 λιτρα για βραδυνο ντους ωστε μετα να μην με φτανει Λοιπον επανερχομαι στο θεμα! φωναξα υδραυλικο οπου και διαπιστωσε οτι ολα ηταν οκ στον ηλιακο συμφωνα που μ αυτα που ειπε και ο KID! ο υδραυλικος μου ειπε οτι τα συμπτωματα αυτα του νερου που δεν κραταει θερμοκρασια ειναι και απο ραγισμενο κρυσταλο του μποιλερ ! και οτι αν ειναι αυτο στην 5τια θαχει τρυπησει!Και μου ευχηθηκε καλο κουραγιο για το πως θα ξεμπλεξω! Απο τοτε εστειλα εμαιλ στην nobel αλλα ουδεις απαντησε εδω και 2 εβδομαδες! {Εχω αγορασει εναν νοβελ 200λ απο τον Σεπτεμβριο 2006 !Ο ηλιακος αυτος ποτε δεν εχει δουλεψει σωστα! Με λιγα λογια ενω παραγει ζεστο νερο δεν το κραταει!Το βραδυ επαρκει μονο για 2 γρηγορα ντους που στο τελος τους ,κρυωνει και το πρωι χωρις καταναλωση την προηγουμενη εχω πολυ ελαφρυ χλιαρο νερο!Αυτο γινεται και τους καλοκαιρινους μηνες!με το καλοριφερ λογω συχνης λειτουργειας του δεν μπορω να καταλαβω το προβλημα ελειψης!σε επισκψη του τεχνικου σας περσυ την ανοιξη το μετρησε αλλαξε τα υγρα (τα οποια ειχαν μαυρα στιγματα μεσα)κ το βρηκε οκ!ομως μετα απο ψαξιμο σε φορουμ σχετικα με ηλιακους διαπιστωσα οτι επρεπε να ελεγξει κ αλλα σημεια (υπαρξη στοπ στο κρυο νερο-ελεγχος μονωσης-ορθη τοποθετηση εισαγωγης κρυου-ζεστου!Οπου και να ρωταω ακουω 2 πραγματα!1.Η Νοβελ ειναι πολυ καλη εταιρεια!2.Ο ελεγχος που εγινε ηταν ελειπης!Ειμαι στο σταδιο να προβω σε αλλαγη του ηλιακο μου γιατι δεν αντεχω αλλο με τα προβληματα που παρουσιαζει!Παρακαλω ζητω επανελεγχο των παραπανω που δεν εγιναν στην προηγουμενη επισκεψη του τεχνικου σας και ενημερωστε με για το επομενο ραντεβου σας!} Κατοπιν αυτου πηρα προσφορα απο ηλιοσακ με 180ρη με TINOX BLUE στα 1080τοποθετημενο και με τριπλο συστημα! Οι ανθρωποι που με επισκεφτηκαν χθες,πολυ εξυπηρετικοι! Σημερα το πρωι το νερο ζεματαγε! Η χαρα μου απεριγραπτη για το αυτονοητο! ενας ηλιακος που δουλευει σωστα! Γιαυτο παιδια προσοχη στο after sale service στο θεμα του nobel τωρα! η εγγυηση ισχυει εφοσον κανω το service απο τεχνικο της εταιρειας καθε 2 χρονια! μα να πληρωσω για εναν χαλασμενο ηλιακο? ρισκο! αν τρυπησει πριν την 5 ετια προφανως θαχω αντικατασταση! αν μετα!! ας προσεχα! αν ομως πριν την πενταετια και χωρις service τοτε κλαψτα! καμμια συμβουλη απο kid? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilis25 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Kid μηπως θα μπορουσες να βοηθησεις και μενα σε παρακαλω. Εχω ενα boiler 500 litra asus kai θελω να βαλω ηλιακους συλεκτες. Το χρησιμοποιω για 10 ενοικιαζομενα δωματια. Τι συλλεκτες πρεπει να παρω ,ποσα κοματια και περιπου ποσο ειναι το κοστος? Ενας φιλος με ξενοδοχειο πηρε 28 συλλεκτες για ξενοδοχειο διασταση 2χ1 προς 150 ευρω τον ενα.Ειναι καλη τιμη? Μου ειπε οτι εγω χρειαζομαι 10. Απαντησε σε παρακαλω. Ευχαριστω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kid Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 takis χαίρομαι που επιτέλους έχεις ζεστό νερό. Δυστυχώς όμως δε μπορώ να σου προτείνω τι να κάνεις με το νομπελ καθώς ότι και να κάνεις [με κάτι που κάπου πάσχει] είναι ρίσκο ...καλύτερα πάρτο πάνω σου! vasilis25 ο αριθμός των συλλεκτών είναι σχετικός. Προφανώς και υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες [πολύ βασικό] και σίγουρα παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες [απόσταση ταράτσας από boiler, χρήση όλο το χρόνο ή όχι , κ.α.] που δεν τους γνωρίζω για να έχω σοβαρή άποψη. Πάντως με 150 ευρώ τα 2 τ.μ. σίγουρα αγοράζεις από τα κάτω ράφια...όσον αφορά την ποιότητα [και λογικά και την απόδοση] ! Αν παρόλα αυτά ψάχνεις με μοναδικό κριτίριο το όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος τότε νομίζω ότι δε θα βρεις και πολύ φτηνότερα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stigma Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Φίλε μου δυστυχώς είμαι και γω ομοιοπαθής. Έχω την ίδια μάρκα και συνεχώς διαπιστώνω την απαράδεκτη τεχνική υποστήριξη αυτής της εταιρίας. Τελικά σκέφτομαι να τον αλλάξω και βρίσκομαι στην έρευνα αγοράς. έχετε να προτείνετε κάτι για 200 λίτρα τριπλής διαδρομής? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takis1964 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Φίλε μου δυστυχώς είμαι και γω ομοιοπαθής. Έχω την ίδια μάρκα και συνεχώς διαπιστώνω την απαράδεκτη τεχνική υποστήριξη αυτής της εταιρίας. Τελικά σκέφτομαι να τον αλλάξω και βρίσκομαι στην έρευνα αγοράς. έχετε να προτείνετε κάτι για 200 λίτρα τριπλής διαδρομής? Με πηραν απο νοβελ και μου ζητησαν συγνωμη που καθηστερησανε να μου απαντησουνε στα μαιλ μου και μου ζητησαν να μου στειλουν τον γνωστο απο περσυ τεχνικο που μου εβγαλε τον ηλιακο οκ! Παιδια ο ανθρωπος δεν παιζεται! Μολις εμαθε οτι εβαλα επιλεκτικο τινοχ μου ειπε με χαρα οτι συγκρηνω porche με fiat και οτι ο ηλιακος δουλευει Οκ και οτι τζαμπα θαρθει και τετοια! Εγω ματαια να του λεω οτι δεν συγκρινω τους 2 αλλα το γεγονος οτι ο αλλος δεν κραταει το νερο ζεστο! και οτι αφου δουλευει ο καινουργιος σημαινει οτι τα υδραυλικα ηταν οκ! (γιατι περσυ ειχε αφησει υπονοιες)!και αυτος τα ιδια! Στο τελος ειπε οτι θαρθει να μετρησει τον νοβελ το πρωι μετα απο προηγουμενη ηλιολουστη μερα το οποιο επρεπε φυσικα να κανει απο περσυ Θα σας ενημερωσω για οτι προκυψει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takis1964 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 έχετε να προτείνετε κάτι για 200 λίτρα τριπλής διαδρομής? φιλε μου εγω εβαλα απο http://www.iliosak.gr και ειμαι ευχαριστημενος απο την λειτουργεια του ηλιακου για την 1 εβδομαδα που τον εχω! Επιλεκτικος τιτανιου tinοχ blue τριπλης 180 λιτρα τοποθετημενος 1080 Για 200 ρη μου ειχαν πει τοποθετημενο 1330 νομιζω αλλα δεν χωραγε σε μενα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stigma Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Σήμερα ή αύριο έχω σκοπό να πάω στην έκθεση που γίνεται στο Ανατολικό αεροδρόμιο ENERGYRES να δω τι παίζει με τα ηλιακά και να προχωρήσω στην αντικατάστασή του νομπελ. Δεν πάει άλλο η κοροιδία τελικά. Υπάρχει κάποιος να προτείνει κάτι που να αντέχει στο χρόνο και να ζεσταίνει το νεράκι τελικα? Είμαι ανάμεσα στο ΜΑΛΤΕΖΟ ο οποίος όμως παραείναι ακριβός (ειδικά με τοποθέτηση και αποξήλωση του παλιού νόμπελ) και στον SKYLAND που όμως οι τιμές του είναι διαφορέτικες απο κατάστημα σε κατάστημα που ρώτησα καθώς και σε έκθεση που το είδα. Αν πάλι δεν επιλέξω ανοξείδωτο σκέφτομαι για ROMINA. Είναι καλή σαν επιλογή? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos09 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Kid μηπως θα μπορουσες να βοηθησεις και μενα σε παρακαλω.Εχω ενα boiler 500 litra asus kai θελω να βαλω ηλιακους συλεκτες. Το χρησιμοποιω για 10 ενοικιαζομενα δωματια. Τι συλλεκτες πρεπει να παρω ,ποσα κοματια και περιπου ποσο ειναι το κοστος? Ενας φιλος με ξενοδοχειο πηρε 28 συλλεκτες για ξενοδοχειο διασταση 2χ1 προς 150 ευρω τον ενα.Ειναι καλη τιμη? Μου ειπε οτι εγω χρειαζομαι 10. Απαντησε σε παρακαλω. Ευχαριστω. Πρέπει να γίνει μελέτη λαμβάνοντας υπόψη διάφορους παράγοντες (χρήση ΖΝΧ, πληρότητα μονάδας, τοποθεσία, κλπ.). Με 150 ευρώ αγοράζεις συλλέκτες πολύ χαμηλής ποιότητας, που παρουσιάζουν προβλήματα, και μετά βγαίνουν φήμες οτι "τα ηλιακά δεν δουλεύουν, κλπ." Για να μπορεί να δουλέψει το μπόιλερ πρέπει να έχει 2 εναλλάκτες, έναν για τα ηλιακά, και έναν για τον λέβητα. Εμείς τα 500άρια τα συνδέουμε με 4 συλλέκτες επιλεκτικούς με επιφάνεια περίπου 2 μ2 ο καθένας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos09 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Γειά σας και μια ερώτηση προς γνώστες. Εχω ενα caldo 15ετίας με άριστη απόδοση.Δυστυχώς τώρα μου έσπασε το γυαλί στον συλλέκτη.Πώς αλλάζει το γυαλί και τι προδιαγραφές χρειάζονται? Συνήθως το γυαλί δεν μπορεί να αλλαχτεί λόγω τρόπου κατασκευής του πλαισίου. Το γυαλί κανονικα πρέπει να είναι ασφαλείας, με υψηλή διαπερατότητα και ειδικό για ηλιακές εφαρμογές. Βέβαια πολλοί ηλιακοί Μήτσος Σόλαρ έχουν κοινό τζάμι και μετά από μερικά χρόνια κοσμούνε τις ταράτσες σπασμένοι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stigma Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 Τελικά πήγα χθές στην έκθεση ENERGYRES και βρήκα μία εταιρία ΗΛΙΟΦΑΝ ( http://www.solars.gr ) με αρκετά αξιόπιστο προιον TITANIUM το ονομάζουν και καλή τιμή στα 200 λίτρα (1545 ευρώ με τοποθέτηση, και 36 άτοκες, 40 ευρώ το μήνα δηλαδη !!!) Το παράγγειλα και μου είπαν ότι θα τοποθετηθεί σε 4 εργάσιμες. Μεταξύ μας αν μου έδιναν και το μοντέλο που είχαν εκεί δεν θα με χάλαγε. (Την κοπέλα εννοω) Θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη και ελπίζω να είναι θετική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kid Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λέει ο φίλος panos09. stigma μπορείς να μας δώσεις τεχνικά για το προϊόν που αγόρασες; Tι εγγύηση δίνουν; Απο περιέργεια τι σε έκανε να αγοράσεις το συγκεκριμένο ηλιακό σε αυτή την τιμή; Με πιστωτική σου κάνουν τόσες "άτοκες" ή με κάποιο άλλο τρόπο; Μεσολαβεί τράπεζα και αν ναι ποια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stigma Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λέει ο φίλος panos09.stigma μπορείς να μας δώσεις τεχνικά για το προϊόν που αγόρασες; Tι εγγύηση δίνουν; Απο περιέργεια τι σε έκανε να αγοράσεις το συγκεκριμένο ηλιακό σε αυτή την τιμή; Με πιστωτική σου κάνουν τόσες "άτοκες" ή με κάποιο άλλο τρόπο; Μεσολαβεί τράπεζα και αν ναι ποια; kid Εδώ και μήνες ταλαιπωρήθηκα αρκετά όπως είχα πεί γιατί ψάχνοντας, ο ένας κατηγορούσε τον άλλον. Στην έκθεση η συγκεκριμένη εταιρία συμμετείχε με φωτοβολταικα συστηματα και ηλιακους που πραγματικά σαν εμφάνιση με εντυπωσίασαν. Είναι μπλέ γύρω γύρω και μέσα ο συλλέκτης μπλέ (τιτάνιο), Και το καζάνι είναι με καπάκια μπλέ πρεσαριστά που γράφουν επάνω ΗΛΙΟΦΑΝ, μια πολύ καλή κατασκευή. Δίνουν εγγύηση εφ' όρου ζωής αλλά μου διευκρίνησαν ότι πρέπει να κάνω service για να ισχύει. Το ζήτημα όμως είναι ότι με άγγιξε ο τρόπος που πλασάρουν τα προιόντα τους. Ήταν κυριολεκτικά κύριος ο πωλητής και με ενημέρωσε χωρίς να κατηγορήσει τους υπόλοιπους. (Πράγμα που τον τελευταίο καιρο ψάχνοντας το έχω βιώσει.) Είχαν και με 750 ευρώ στα΄ίδια λίτρα αλλά ήταν σαν αυτό που θα πετάξω. Απο την άλλη μεριά μια εταιρία που διαθέτει τόσα καταστήματα και αναλαμβάνουν οι ίδιοι τοποθέτηση κ.τ.λ είναι αξιόπιστη και πιστεύω ότι έκανα καλή επιλογή. όσο για τις δόσεις είναι με πιστωτική. Αλλά επειδή είμουν έτοιμος να πάρω ΜΑΛΤΕΖΟ (με 250 παραπάνω μαζι με τοποθέτηση) ή ROMINA (στην ίδια τιμή) Αν δείς εξωτερικά και μόνο το προιόν θα διαπιστώσεις την υπεροχή του. Φυσικά δεν ξέρω αν πραγματικά ισχύουν όλα αυτά περί τοποθέτησης άμεσα κ.τ.λ αλλα αυτό θα το ξέρω μέσα στην άλλη εβδομάδα. Το ζήτημα είναι να έχω ζεστό νεράκι επιτέλους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kid Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 οκ όλα αυτά που λες...αλλά εκτός από εμφάνιση κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά μπορείς να μας πεις; πχ το καζάνι από τι είναι μέσα και έξω;επιλεκτικός τιτανίου; η εγγύηση που λενε...εφ όρου ζωής ή 50 χρόνια [άλλες εταιρίες] εμένα δε μου αρέσει καθόλου. Όπως έχει συζητηθεί πολλές πολλές φορές και εδώ ..είναι αφύσικο αν όχι παράλογο ένα προϊόν [οποιοδήποτε προϊόν] να αντέξει ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ και παραπάνω! Κάθε πότε σε αναγκάζουν να κάνεις συντήρηση, τι περιλαμβάνει και πόσο κοστίζει την κάθε φορά; αλήθεια έχεις κάποια φωτογραφία να μας δείξεις; σου εύχομαι να πάνε όλα καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stigma Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 οκ όλα αυτά που λες...αλλά εκτός από εμφάνιση κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά μπορείς να μας πεις; πχ το καζάνι από τι είναι μέσα και έξω;επιλεκτικός τιτανίου;η εγγύηση που λενε...εφ όρου ζωής ή 50 χρόνια [άλλες εταιρίες] εμένα δε μου αρέσει καθόλου. Όπως έχει συζητηθεί πολλές πολλές φορές και εδώ ..είναι αφύσικο αν όχι παράλογο ένα προϊόν [οποιοδήποτε προϊόν] να αντέξει ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ και παραπάνω! Κάθε πότε σε αναγκάζουν να κάνεις συντήρηση, τι περιλαμβάνει και πόσο κοστίζει την κάθε φορά; αλήθεια έχεις κάποια φωτογραφία να μας δείξεις; σου εύχομαι να πάνε όλα καλά. kid Δυστηχώς δεν έχω φωτογραφία αφου ακόμα δεν τοποθετήθηκε. Έχει όμως κάποιες στο site της AGELOPOULOS (ΗΛΙΟΦΑΝ είναι η μάρκα, η εταιρία είναι agelopoulos) : http://www.solars.gr Γιά την εγγύηση δεν μου είπαν ότι θα αντέξει μισό αιώνα, αλλά οτι είναι υπεύθυνοι ευ' όρου ζωής για ότι και να πάθει εκείνοι. Αυτό δεν είναι αρκετό? Μία εταιρία να σου υπόσχεται γραπτώς ότι αναλαμβάνει την εγγύηση του προιόντος που σου πουλάει για πάντα? Άλλωστε υπάρχουν πολλά επώνυμα προιόντα που δίνουν εγγύηση ευ' όρου ζωής. (ακόμα και η 3Μ δίνει για τις μεμβράνες τις, επειδή έχω άμεση σχεση με τα είδη αυτοκινήτου.) Όσον αφορά την συντήρηση, νομίζω όλοι χρειάζονται. Μάλιστα ο κουμπάρος μου έχει αγοράσει ένα που λέγεται SONNE και ενώ του είχανε πει ότι δεν θέλει συντήρηση, τον καλούνε κάθε τρείς και λίγο και του υπενθιμίζουν ότι πρέπει να πάει τεχνικός για συμπληρωμα στο φρεον αλλιώς θα σπάσει. Καλύτερα λοιπόν καθαρές κουβέντες παρά μισόλογα πιστεύω. Πάντως σε ευχαριστώ για την ευχή να πανε όλα καλά. (Το ίδιο θέλω και γώ) Ας δουλέψει καλά για καμιά 15αριά χρόνια, να κάνω και το παλιό ψησταριά να μην πάει χαμένο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kid Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 φίλε μου το ξέρω ότι δεν το έχεις τοποθετήσει..λέω μήπως είχες σε φωτό από φυλλάδιο ή κάτι τέτοιο αυτό που περιέγραψες [με το μπλε χρώμα κτλ]. Στο site τους δε βρήκα αυτό που λες.. Όσον αφορά την εγγύηση πίστεψέ με δεν είναι τόσο απλά και αγνά όσο τα παρουσιάζεις. Και βεβαίως δε θεωρώ "καθαρές κουβέντες" το "αγόρασέ το και θα είμαι για πάντα εδώ να σου εξασφαλίζω ότι θα λειτουργεί χωρίς να με πληρώνεις". Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η δουλειά μου και ξέρω από "αστεράκια" και προβλήματα που βγάζουν οι ηλιακοί. Δε θέλω να κάνω τον κακό αλλά να βοηθήσω. Anyway...Δεν απαντησες σε αυτά που σε ρωτησα...κάθε πότε σε αναγκάζουν να κάνεις συντήρηση, τι περιλαμβάνει και πόσο κοστίζει; επίσης ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά ; Αν είναι εύκολο απάντησέ μου σε παρακαλώ. Το ότι όλοι οι ηλιακοί χρειάζονται service είναι τόσο δεδομένο όσο ότι κανένας δεν αντέχει για πάντα! καλο σαββατοκύριακο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις