Προς το περιεχόμενο

Ηλιακός θερμοσίφωνας: τι προτείνετε;

CptBill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Οπότε για να θυμηθούμε και ένα παλιό serial του Mega:

ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ!!!:-D

παιδιά ευχαριστώ πολύ.

Εγώ θέλω να αλλάξω μόνο τον συλλέκτη με ένα καινούργιο συλλέκτη επιλεκτικό. δεν πιάνει τόσο κρύο εκεί που είμαι και θα το αφήσω σε ανοιχτού κυκλώματος.

Μπορώ να βάλω οποιοδήποτε συλλέκτη ή πρέπει να προσέξω να ταιριάζει κάτι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε νομίζω ότι θα βρεις στην αγορά επιλεκτικό για ανοικτο κύκλωμα...μπορείς να βάλεις όποιο συλλέκτη θες αρκεί η διαμετρος των σωληνώσεων να είναι μεγάλη..δλδ να μην είναι φ10 που είναι στους συλλέκτες κλειστού κυκλώματος γιατί θα βουλώσει πολύ σύντομα!

φιλε kid να κανω και εγω την ερωτηση μου

http://www.yfantidis-energy.gr/foco-iliakoi.htm

δεν προσεξα αν σε ρωτησε κανεις γι αυτην την εταιρια να εισαι

καλα που μας ανοιγεις τα ματια

ENAS AKOMA όπως έχει αναφερθεί παλιότερα η FOCΟ πρέπει να έχει κλείσει σαν εταιρία.Τουλάχιστον αυτό μου είχαν πει προσωπικά εμένα όταν είχα πάρει τηλέφωνο πριν 2 χρόνια. Πάντως τα compact συστήματα που έβγαζε ήταν πολύ δυνατά και αξιόπιστα. Τώρα δεν ξέρω τι συμβαίνει...

Deathstar αν είσαι αποκλειστικά μεταξύ των δυο μόνο εγώ προτείνω Hλιοακμή. Έχουν γραφτεί πολλά εδώ και για τις δυο εταιρίες πάντως.

Η foco έχω διαβάσει και εγώ σε προηγούμενο post ότι έχει κλείσει. Πρέπει να το ψάξεις καλά πριν το αποφασίσεις για τέτοιο ηλιακό. Νομίζω ότι έχει καταργηθεί και η ιστοσελίδα τους. Στην πολυκατοικία μου πάντως ο ιδιοκτήτης του 6ου ορόφου τοποθέτησε τέτοιο ηλιακό το 2002 και ομολογουμένως φαίνεται πολύ ποιοτικός και κατά τα λεγόμενά του είναι πολύ αποδοτικός.

Ο τρόπος λειτουργίας του συγκεκριμμένου συλλέκτη ελαχιστοποιεί τις απώλειες του συλλέκτη λόγω της λειτουργίας σε συνθήκες υποπίεσης με αποτέλεσμα το ρευστό μέσα στο συλλέκτη να μεταφέρει θερμότητα σε κατάσταση υγρού-ατμού. Ουσιαστικά περικλείει τα προτερήματα των συλλεκτών σωλήνων βρασμού (κενού) με το χαμηλότερο κόστος των τυπικών επίπεδων ηλιακών συλλεκτών.

Γεια + χαρά σε όλους.

Το συγκεκριμένο θέμα είναι το μόνο που μπορεί κάποιος να ενμημερωθεί για ηλιακούς θερμοσίφωνες. Μπράβο για την προσπάθεια όλων και τη διάθεση σας.

Θα ήθελα την βοήθεια σας στην αγορά ηλιακού που πρόκειται να κάνω, καθώς με τον τελευταίο χιονιά χάλασαν οι συλλέκτες σε έναν Romina ανοικτού κυκλώματος που είχα.

Στη γειτονιά έχω βρεί τους εξής ηλιακούς:

1. Advance (http://www.advance-applications.gr/), boiler από γυαλι, επιλεκτικός συλλεκτης, μονός συλλέκτης 2,3 m2, 160 λιτρα, κλειστού κυκλώματος, και με τιμές α) 730ευρώ και β) 850 ευρώ σε διαφορετικά μαγαζιά

2. Elite , boiler από γυαλι, επιλεκτικός συλλεκτης, διπλός συλλέκτης 3 m2, 160 λιτρα, κλειστού κυκλώματος, και με τιμή 780 ευρώ στο μαγαζί β).

Σας παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει τους συγκεκριμένους ηλιακούς και μπορεί να διευκολύνει την επιλογή μου, ας καταγράψει την άποψή του.

Ευχαριστώ

Οσο αναφορα την foco μιλησα με τον εδω υπευθηνο και μου

ειπε οτι την κατασκευη την ανελαβαν ελληνες, διορθωνοντας τα προβληματα του παλιου, φτιαχνωντας τα στην ιδια φιλοσοφια και κοστιζει 1360ευρω στα 150 λιτρα χωρις περαστικα

death star και λοιποι καταναλωτες, εαν ειστε στα προθυρα αγορας ηλιακου Calpak να σας ενημερωσω οτι απο πρωτη του απριλη οι τιμες θα εχουν μια μικρη αυξηση της ταξεως των 5-7% εκτος των μοντέλων των 200 λιτρων και VACUUM που θα εχει μια αντιστοιχη πτώση.

αν σε ενδιαφερει για περισσοτερες πληροφοριες για τουs CALPAK εδώ είμαστε.

οσο για τον φίλο που θελει να αντικαταστησει τον συλλεκτη ανοικτου κυκλωματος να πω πως οι καιροι εχουν αλλαξει, με την κυριολεκτικη εννοια. ποιος θα φανταζοταν πριν δεκα χρονια και, πως καποτε (σημερα) θα ειχαμε απανοτους χειμωνες με χιονια και παγωνιες ακομα και στο κεντρο της αθηνας.

Συμπερασμα : αν ο ηλιακος εχει βγαλει τα λεφτακια του και σου εχει κρατισει και πολλα χρονια αλλαξέ τον με εναν κλειστου κυκλωματος. να αλλαξεις εναν συλλεκτη και να γινει μια στραβη παλι του χρονου τον χειμωνα και να σου τρυπησει....δεν αξιζει. οσο για το κολλημα του χαλκου, επιδιορθωση του συλλεκτη δηλαδη, ρωτα εναν που ξερει να σου πει. ;)

cheers

Καλησπέρα σε όλους.

Μου έφαγε αρκετό χρόνο να διαβάσω όλα τα ποστς και μάλλον το σημαντικό σημείο της ποιότητας των υλικών είναι αδύνατο να ελεγχθεί απο έναν απλό καταναλωτή σε δύο διαφορετικές εταιρείες που παρουσιάζουν τον ίδιο ηλιακό με τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά με διαφορετική τιμή.

Ένα παράδειγμα απο την χθεσινή μου επισκεψη σε έκθεση ΗELLEXPO

http://www.agelopoulos.gr/eshop/product_info.php?cPath=22_23&products_id=1

Ο συγκεκριμένος είναι με επιλεκτικό συλέκτη επιστρωσης τιτανίου η τιμή είναι 1545 εγκατεστημένος.

και η άλλη περίπτωση που είδα με παρόμοια χαρακτηριστικά είναι αυτή η εταιρεία

http://www.solarplus.gr/ πάλι 200 λιτρων inox με επιλεκτικούς συλλέκτες τιτανιου

παραπλήσια κατασκευή πλαισίου χωρίς πριτσίνια 10 χρόνια εγγύηση αλλά η τιμή 1130 εγκατεστημένος και με αφαίρεση του παλιού στην τιμη.

Παρένθεση -ο παλιος είναι solar star ανοιχτού κυκλωματος 8ετίας και σπασμένο συλλέκτη για δεύτερη φορα και πολλή κακή επικοινωνία με αυτούς που λένε οτι έχουν τον συγκεκριμένο ηλιακό γι αυτό μακριά-κλείνει η παρένθεση.

Η ο ένας είναι πολύ ακριβός ή ο άλλος είναι μούφα αλλά ποιός μπορεί να το διακρίνει.

Έχει κανένας εμπειρία?

Ένας καλός τρόπος για να διακρίνεις ποιος απο τους δύο συλλέκτες είναι καλύτερος (πιο αποδοτικός) είναι να δείς και να συγκρίνεις τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Συγκεκριμμένα την καμπύλη απόδοσης τους. Στο δεύτερο link που δίνεις υπάρχει μια καμπύλη απόδοσης απο την οποία προκύπτει ότι η μέγιστη απόδοση του συλλέκτη είναι 80% (στιγμιαία) και οι απώλειες προς το περιβάλλον περίπου 5.71W/m²C. Προφανώς πιο αποδοτικός συλλέκτης είναι αυτός που μεγιστοποιεί την απόδοση και ελαχιστοποιεί τις θερμικές απώλειες προς το περιβάλλον.

Καλημερα και απο εμενα..

Θα ηθελα λιγο τις γνωσεις των ειδικων πανω στο θεμα των ηλιακων..

Στο σπιτι μου εχω εγκατεστημενη αυτονομη θερμανση (λεβητα πετρελαιου με μποιλερ),υπαρχει διακοπτης στον πινακα και για θερμανση του νερου με ηλεκτρικο τροπο και υπαρχει και στην ταρατσα μου και ενας ηλιακος ο οποιος παρεδωσε περυσι το πνευμα του..απο εναν υδραυλικο που ηρθε και τον ειδε,μου ειπε πως εχει σπασει ο συλλεκτης (εσπασε τον χειμωνα απο το κρυο)...

Τωρα αυτο που θελω ειναι να ξαναλειτουργησει ο ηλιακος στο σπιτι μου..Αξιζει τον κοπο να επισκευασω τον παλιο αντικαθιστωντας τον συλλεκτη ή να αγορασω εναν καινουργιο??Φανταζομαι πως δεν υπαρχει αναγκαιοτητα για καινουργιο μποιλερ μιας και υπαρχει ηδη απο την εγκατασταση του πετρολεβητα...ή κανω λαθος και κατι μου διαφευγει??

Επισης,οταν λειτουργουσε ο ηλιακος,για να τον χρησιμοποιησω επρεπε να ανοιξω μια βανα που υπαρχει στο μπανιο και να κλεισω μια αλλη που εκλεινε την παροχη νερου απο τον πετρολεβητα και τον ηλεκτρικο θερμοσιφωνα...Αυτο σημαινει πως ο ηλιακος μου εχει ηδη δικο του μποιλερ??

Λιγη βοηθεια να τα ξεμπλεξω παιδια..

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Γειά σας και μια ερώτηση προς γνώστες. Εχω ενα caldo 15ετίας με άριστη απόδοση.Δυστυχώς τώρα μου έσπασε το γυαλί στον συλλέκτη.Πώς αλλάζει το γυαλί και τι προδιαγραφές χρειάζονται?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...