kid Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 το 90% των εταιριών κατασκευάζει τα ίδια μεγέθη συλλεκτών γι αυτό το εθεσα έτσι απλά... Δεν ξέρω το μέγεθος της ΗΛΙΟΝΑΛ να πω την αλήθεια μου. Γιατί δεν αγοράζεις από αυτούς μια βάση στις μοίρες που τη θες; Ποιος έκανε την τοποθέτηση σε αυτές τις μοίρες; Τραγικό πάντως! τακη να πω την αληθεια δεν είχα ακούσει για άλλες περιπτώσεις κακής μόωσης στην εν λόγω εταιρία. Εσύ που το έχεις ακούσει; Είσαι σίγουρος ότι οι σωλήνες του ζεστού είναι καλά μονωμένες; Είσαι σίγουρος ότι οι συλλέκτες θερμαίνουν καλά σε μια ζεστή μέρα; [για να δούμε αν το πρόβλημα είναι όλου του συστήματος ή μονο του καζανιού] Ο τεχνικός κοίταξε τη μόνωση από μέσα από το περίβλημα; Τι θερμοκρασία είπε ότι είχε το νερό; Πως το δικαιολόγησε το πρόβλημα; [δε μπορεί να είπε όλα καλά μόνο] Ο τεχνικός ήταν από την ίδια την εταιρία "Ξυλινάκης" ή κάποιος αντιπρόσωπος/εγκαταστάτης; [εγώ στα κεντρικά θα απευθυνόμουν μόνο] Υπάρχει περίπτωση να είναι συνδεδεμένη η παροχή του ηλιακού [σε κανα πατάρι] με κάποιο ηλεκτρικό θερμοσιφωνάκι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maqqis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Τραγικό για μένα είναι kid που απο Νοέμβρη μέχρι και Φεφρουάριο δεν υπάρχει ζεστό νερό λόγω καί της μειωμένης ηλιοφάνειας αλλά και της θέσης του ήλιου. Έχω μέτρο σύγκρισης ( δεύτερο ηλιακό 20 ετών 150 λίτρων που ζεματάει κυριολεκτικά) οπότε δέν νομίζω να υπερβάλλω Έχω μιλήσει βέβαια με την εταιρεία και περιμένω την λύση στο πρόβλημα. Η εταιρεία δέν έχει βάση με ρυθμιζόμενη κλίση Χαρακτηριστική διαφορά κλίσης με τον ΝΟBEL δίπλα ακριβώς που και αυτός υπολείπεται κάποιων μοιρών... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takis1964 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Μνο την θερμοκρασια ειδε Δν ειπε ποσο..απλα οτι δουλευει ΟΚ Και οτι δεν ειναι θεμα ηλιακου ,αλλα μπορει αλλων παραγοντων....η ιδεα μου ισως.... δεν κοιταξε τιποτα αλλο και ηταν απο ξυλινακης φιλος μου ρωτησε σε μαγαζι γνωστου του που ομως δεν πουλαει νοβελ οτι τουχε αναφερθει προβλημα μονωσης στον νοβελ...τωρα τι να πω δεν ξερω αν ειναι να τον πληρωσω διπλο σε επισκεψεις υδραυλικων μου ερχεται καλυτερα για καινουργιο! δεν μου αρεσε η αντιμετωπιση του προβληματος και δεν μπορω να αντιδρασω, Οι ωρες βλεπεις που ερχονται οι ειδημονες του εν λογω σερβις ειναι οι ωρες που καιει ο ηλιος και πρεπει ναχεις σοβαρο προβλημα για να φανει με τον τροπο ελενχου που κανουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MixalisX Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Παιδιά χρειάζομαι επιγώντος κανένα ονομα-τηλέφωνο απο κάποιο συνεργείο να έρθει να μου κάνει μιά επι τόπου εκτήμιση για το τί χρειάζομαι και πόσο θα κάνει. Εμφανίστηκε σοβαρό πρόβλημα στα υδραυλικά μας σπίτι και χρειάζομαι σοβαρό συνεργείο γιατι έχω μπλέξει με έναν μάστορα που το μόνο που ξέρει να προτείνει έιναι να καταργήσω εντελώς τους ηλικούς και να βάλω μπόιλερ. 'Ελεος.... Παρακαλώ καποιο καλό συνεργείο στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. thanx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kid Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 maqqis δεν είπα ότι υπερβάλλεις..προτείνω να διεκδικήσεις [για την ακρίβεια να απαιτήσεις] την επιλυση του προβλήματος μέσω της εταιρίας που το αγόρασες γιατί μετά μπορεί να σου πουν ότι εφόσον "κάποιος τρίτος" έβαλε χέρι δεν ισχύει η εγγύηση και κάτι τέτοια..νομίζω ότι το αίτημά σου είναι λογικό και θα σε ακούσουν ώστε να κάνουν την τοποθέτηση στη σωστή κλίση! Έτσι και χρήματα δε θα ξοδέψεις [βάση νέα + μαστορικά περίπου 200 ευρώ] και δε θα έχεις φόβο να χάσεις εγγύηση κτλ. takis1964 εσύ ξέρεις καλύτερα. Απλά σκέφτηκα μπας και γλιτώσεις τα έξοδα μιας νέας αγοράς και στο τέλος αποδειχτεί ότι ίσως μπορούσες να τα γλιτώσεις. Για Θεσσαλονίκη δυστυχώς δεν ξέρω να βοηθήσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maqqis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 maqqis δεν είπα ότι υπερβάλλεις..προτείνω να διεκδικήσεις [για την ακρίβεια να απαιτήσεις] την επιλυση του προβλήματος μέσω της εταιρίας που το αγόρασες γιατί μετά μπορεί να σου πουν ότι εφόσον "κάποιος τρίτος" έβαλε χέρι δεν ισχύει η εγγύηση και κάτι τέτοια..νομίζω ότι το αίτημά σου είναι λογικό και θα σε ακούσουν ώστε να κάνουν την τοποθέτηση στη σωστή κλίση! Έτσι και χρήματα δε θα ξοδέψεις [βάση νέα + μαστορικά περίπου 200 ευρώ] και δε θα έχεις φόβο να χάσεις εγγύηση κτλ. Ευχαριστώ. Περιμένω την επίσκεψη του υδραυλικού μέσω της εταιρείας.είδωμεν.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toulinos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Καλησπέρα σε όλους! Ο Vacuum τελικά τα πάει μια χαρά. Όλες τις μέρες με την ηλιοφάνεια είχε νερό με ατμό. Από τη μέρα που τον τοποθέτησα έχω μόνιμα καυτό νερό. Επίσης κρατάει ζεστό το νερό του μπόιλερ το πρωί. Αύριο θα σας γράψω και πως τα πήγε με τη σημερινή συννεφιά. Kalmik με εντυπωσιάζει η μεγάλη καθυστέρηση παράδοσης! Σε τι μοντέλο αναφέρεσαι και πως το αιτιολόγησε η εταιρεία? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takis1964 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Μνο την θερμοκρασια ειδεΔν ειπε ποσο..απλα οτι δουλευει ΟΚ Και οτι δεν ειναι θεμα ηλιακου ,αλλα μπορει αλλων παραγοντων....η ιδεα μου ισως.... δεν κοιταξε τιποτα αλλο και ηταν απο ξυλινακης φιλος μου ρωτησε σε μαγαζι γνωστου του που ομως δεν πουλαει νοβελ οτι τουχε αναφερθει προβλημα μονωσης στον νοβελ...τωρα τι να πω δεν ξερω αν ειναι να τον πληρωσω διπλο σε επισκεψεις υδραυλικων μου ερχεται καλυτερα για καινουργιο! δεν μου αρεσε η αντιμετωπιση του προβληματος και δεν μπορω να αντιδρασω, Οι ωρες βλεπεις που ερχονται οι ειδημονες του εν λογω σερβις ειναι οι ωρες που καιει ο ηλιος και πρεπει ναχεις σοβαρο προβλημα για να φανει με τον τροπο ελενχου που κανουν Ξεχασα να σας πω οτι ο τεχνικος στην ερωτηση μου οτι γιατι δεν κραταει ζεστο νερο το πρωι το καλοκαιρι μου απαντησε οτι επειδη μενω στην λουτσα εχει υγρασια και χαμηλοτερη θερμοκρασια και γι αυτο συνεβαινε αυτο φταιω και εγω που δεν ειχα μπει σε φορουμ να μαθω 5 πραγματα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toulinos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Χθες ο vacuum δεν κατάφερε να ζεστάνει το νερό πολύ. Ήταν σε τέτοια θερμοκρασία που για να κάνεις ντους έπρεπε να έχεις τη βρύση στο ζεστό (νερό για ένα άτομο δηλαδή). Οι υπόλοιποι πως τα πήγατε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maqqis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Χθες ο vacuum δεν κατάφερε να ζεστάνει το νερό πολύ. Ήταν σε τέτοια θερμοκρασία που για να κάνεις ντους έπρεπε να έχεις τη βρύση στο ζεστό (νερό για ένα άτομο δηλαδή). Οι υπόλοιποι πως τα πήγατε? Δεν υπήρχε καθόλου ηλιοφάνεια στην περιοχή σου? Καλά εμένα μήν με ρωτάς... Εννοείται οτι δέν έχω στις συννεφιασμένες ημέρες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toulinos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Ναι, ήταν μέρα με πολλή συννεφιά και πολύ περιορισμένη ηλιοφάνεια. Μήπως είχα στο μυαλό μου ότι ο ηλιακός κάνει θαύματα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maqqis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Ναι, ήταν μέρα με πολλή συννεφιά και πολύ περιορισμένη ηλιοφάνεια. Μήπως είχα στο μυαλό μου ότι ο ηλιακός κάνει θαύματα? Όχι... προτείνω να ανταλλάξουμε ηλιακούς Εννοείται οτι αφού σου ζέστανε το νερό εισαι οκ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coan Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Πάρα πολύ χρήσιμη πληροφορία σε αυτό το thread. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για την συνεισφορά τους ... Με πόνεσε το κεφάλι μου να διαβάζω τόσες σελίδες αλλά σίγουρα άξιζε τον κόπο. Και τώρα η ερώτησή μου. Έχω έναν ηλιακό διπλής ενέργειας ανοικτού κυκλώματος που γράφει πάνω στον συλλέκτη AMCOR Collector 271, 2.4 SQM, απόδοση 6100kcal/day. Γενικά δεν γνωρίζω πότε μπήκε γιατί τώρα το πήρα το σπίτι και ούτε αν έγινε ποτέ συντήρηση. Τις τελευταίες μέρες δεν κρατιόταν το ζεστό νερό οπότε ανέβηκα στην ταράτσα και παρατήρησα ότι στις σωληνώσεις του συλλέκτη κάτω από το τζάμι χάνει νερό. Απόμόνωσα τον συλλέκτη από το δοχείο κλείνοντας τους διακόπτες που το συνδέουν και τώρα έχω ζεστό νερό μόνο από το ρεύμα. Η ερώτηση λοιπόν είναι τι μου προτείνετε. Να προσπαθήσω να επιδιορθώσω τους σωλήνες; Να τους αλλάξω μήπως ξανατρυπήσουν γιατί μάλλον είναι παλιός; (αλλάζουν αλήθεια οι σωλήνες Kid ή όποιος άλλος γνωρίζει και έχει διάθεση να απαντήσει μπορώ να προμηθευτώ μόνο συλλέκτη (αυτόν τον επιλεκτικό τιτανίου που συστήνεις και να ταιριάξει ακριβώς στο δοχείο που έχει ο amcor ή πρεπει υποχρεωτικά να πάω σε συλλέκτη AMCOR?) Ρωτώ γιατί σκέφτομαι επι την ευκαιρεία μήπως αλλάξω τον συλλέκτη με ένα καινούργιο για καλύτερη απόδοση.... Να είστε καλά Με εκτίμηση. coan Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
acomaedo Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Αν χάνει απο τις σωληνώσεις του συλλέκτη (απορροφητή) τότε, αν και μπορεί να επισκευαστεί, καλό είναι να αρχίσεις να σκέφτεσαι πιθανή αλλαγή του.Ειδικά αφού όπως λές είναι ανοικτού κυκλώματος αντικατέστησε τον με κάποιον κλειστού γιατί σε περίπτωση χαμηλών θερμοκρασιών θα κινδυνεύεις να χάσεις και τον καινούργιο συλλέκτη. Δυστυχώς για να πας σε κλειστού κυκλώματος θα πρέπει να αλλάξεις και τη δεξαμενή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kid Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Συμφωνώ με το φίλο acomaedo . Σε δοχείο ανοικτού κυκλώματος δεν μπορείς να ταιριάξεις συλλέκτη κλειστού. Επομένως ή πας σε αγορά ολόκληρου ηλιακού νέας τεχνολογίας ή επισκευάζεις/αντικαθιστάς μόνο το συλλέκτη ανοικτού με τον κίνδυνο να σπάσει από ένα παγετό ή ακόμα και να χρεαστείς και δοχείο πολύ σύντομα [λογω παλαιότητας]...οπότε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις