Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κανενα κλιματιστηκο δεν δουλεβη κατο απο τους 4 αν δεν ειναι inverter

ΜΙΑ χαρά δουλευόσουν αλά αλλάζει η απόδοση τούς σε τετοιο  σημείο που συμφέρει περισσότερο να ανάψει το καλοριφέρ του λαδιού 

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ΜΙΑ χαρά δουλευόσουν αλά αλλάζει η απόδοση τούς σε τετοιο  σημείο που συμφέρει περισσότερο να ανάψει το καλοριφέρ του λαδιού

ετσι ακριβως..

Έχουμε θίξει και στο παρελθόν ότι για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες που έχουμε τόσους Έλληνες κατασκευαστες είναι άδικο να αγοράζουμε βουλγάρικα ή κινέζικα κτλ... Πόσο μάλλον όταν η εταιρεία έφυγε απο την Ελλάδα και πήγε Βουλγαρία!!! 

Όσο για το "δοκιμασμένο προιόν" αν διαβάσεις προηγούμενα μηνύματα χρηστών εδώ θα δεις ότι οι νόμπελ δεν έχουν τελικά και την καλύτερη φήμη.

υπαρχει και μελος με θεμα αποδοσης της ηλιοακμης! και τι να λεει.. μιλαμε για τον μεσο ορο. ρωτα και μαστορους που βαζουν καθε μερα ηλιακους να δεις τι θα σου πουν για τους nobel.. αναμφισβητητα ειναι μια απο τις δυνατες εταιριες

Έχουμε θίξει και στο παρελθόν ότι για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες που έχουμε τόσους Έλληνες κατασκευαστες είναι άδικο να αγοράζουμε βουλγάρικα ή κινέζικα κτλ... Πόσο μάλλον όταν η εταιρεία έφυγε απο την Ελλάδα και πήγε Βουλγαρία!!! 

Όσο για το "δοκιμασμένο προιόν" αν διαβάσεις προηγούμενα μηνύματα χρηστών εδώ θα δεις ότι οι νόμπελ δεν έχουν τελικά και την καλύτερη φήμη.

υπαρχει και μελος με θεμα αποδοσης της ηλιοακμης! και τι να λεει.. μιλαμε για τον μεσο ορο. ρωτα και μαστορους που βαζουν καθε μερα ηλιακους να δεις τι θα σου πουν για τους nobel.. αναμφισβητητα ειναι μια απο τις δυνατες εταιριες
Δημοσ.

Καλησπέρα

Μπορεί κάποιος να μου θυμίσει ( το έχω διαβάσει στις προηγούμενες σελίδες αλλά δεν μπορώ να το βρω ) με τί μπορώ να σκεπάσω τους συλλέκτες ( μία πρόχειρη λύση ) ? Τον έχω τοποθετήσει μεν αλλά θα αρχίσω να το χρησιμοποιώ σε περίπου ένα μήνα και νομίζω ότι θα ήταν καλό να τον σκεπάσω.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση, ακόμα και τους -5 η απόδοση (COP) είναι κοντά στους 2, που σημαίνει ότι και τότε καταναλώνει τα μισά από ότι το ηλεκτρικό καλοριφέρ.

Καλησπέρα

Μπορεί κάποιος να μου θυμίσει ( το έχω διαβάσει στις προηγούμενες σελίδες αλλά δεν μπορώ να το βρω ) με τί μπορώ να σκεπάσω τους συλλέκτες ( μία πρόχειρη λύση ) ? Τον έχω τοποθετήσει μεν αλλά θα αρχίσω να το χρησιμοποιώ σε περίπου ένα μήνα και νομίζω ότι θα ήταν καλό να τον σκεπάσω.

Ευχαριστώ

Χαρτόνι, κουβέρτα, κάλυμμα αυτοκινήτου, ψάθα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς, αρκεί να μείνει στη θέση του. Μάλιστα αν του βάλεις κάτι που να περναέι ένα ποσοστό της ακτινοβολίας, δε θα χρειαστεί και να το βγάλεις καν το καλοκαίρι. 

Εννοείται ότι πρέπει να τον σκεπάσεις. Και βέβαια ελπίζω να του έχεις βάλει κανονικά τα υγρά, αλλιώς δε θα προλάβεις να τον χρησιμοποιήσεις.

Δημοσ.

Χαρτόνι, κουβέρτα, κάλυμμα αυτοκινήτου, ψάθα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς, αρκεί να μείνει στη θέση του. Μάλιστα αν του βάλεις κάτι που να περναέι ένα ποσοστό της ακτινοβολίας, δε θα χρειαστεί και να το βγάλεις καν το καλοκαίρι. 

Εννοείται ότι πρέπει να τον σκεπάσεις. Και βέβαια ελπίζω να του έχεις βάλει κανονικά τα υγρά, αλλιώς δε θα προλάβεις να τον χρησιμοποιήσεις.

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση. Οσον αφορά τα υγρά ( δεν ξέρω ποια εννοείς ), αυτό που σίγουρα είδα είναι τους εγκαταστάτες να βάζουν το προπυλ.... (κάτι), και τα 4lt. (πράσινο χρώμα) με επωνυμία Μαλτέζος

Αν ο inox κρατάει τα διπλάσια χρόνια και δεν κοστίζει διπλάσια, μπορεί να συμφέρει. 

Νομίζω έχω μία ένσταση. B)

Παίρνοντας χοντρικά τις τιμές ( αφού δεν τις γνωρίζω με ακρίβεια ) έστω στην περίπτωσή μου ο 200άρης 3πλης glass έχει 1185. Τα 150 περίπου είναι τα έξτρα της τριπλής ενέργειας.Όπότε πέφτουμε στα 1000. Υποθετικά υπολογίζω ότι τα 1000 που μένουν χωρίζονται σε 500 στο boiler και 500 στους συλλέκτες. Η διαφορά του inox ανεφέρεται μόνο στο boiler οπότε τα 500 του συλλέκτη τα αφήνουμε έξω από τους υπολογισμούς. Έχω δώσει 500 για 15 χρόνια (glass) και η εναλλακτική ήταν 1000 για 30 χρόνια ( inox ). Στο ένα έχω απόσβεση 500/15=33 Ευρώ το χρόνο ενώ στον άλλον 1000/30=33 Ευρώ το χρόνο. Άρα μία ή άλλη.

Έχω κάπου λάθος στο σκεπτικό ? :wacko:  :wacko: :wacko:  

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση. Οσον αφορά τα υγρά ( δεν ξέρω ποια εννοείς ), αυτό που σίγουρα είδα είναι τους εγκαταστάτες να βάζουν το προπυλ.... (κάτι), και τα 4lt. (πράσινο χρώμα) με επωνυμία Μαλτέζος

Νομίζω έχω μία ένσταση. B)

Παίρνοντας χοντρικά τις τιμές ( αφού δεν τις γνωρίζω με ακρίβεια ) έστω στην περίπτωσή μου ο 200άρης 3πλης glass έχει 1185. Τα 150 περίπου είναι τα έξτρα της τριπλής ενέργειας.Όπότε πέφτουμε στα 1000. Υποθετικά υπολογίζω ότι τα 1000 που μένουν χωρίζονται σε 500 στο boiler και 500 στους συλλέκτες. Η διαφορά του inox ανεφέρεται μόνο στο boiler οπότε τα 500 του συλλέκτη τα αφήνουμε έξω από τους υπολογισμούς. Έχω δώσει 500 για 15 χρόνια (glass) και η εναλλακτική ήταν 1000 για 30 χρόνια ( inox ). Στο ένα έχω απόσβεση 500/15=33 Ευρώ το χρόνο ενώ στον άλλον 1000/30=33 Ευρώ το χρόνο. Άρα μία ή άλλη.

Έχω κάπου λάθος στο σκεπτικό ? :wacko:  :wacko: :wacko:  

Εννοούσα γενικώς υγρά στο εσωτερικό κύκλωμα (ακόμα και σκέτο νερό). 

Και επίσης, πιστεύω συνδέθηκε στο δίκτυο και γέμισε έτσι;

Φαίνεται πάντως ότι σου τα έβαλαν σωστά τα υγρά του εσωτερικού, έχε το νου σου μην έρθει κανένας υδραυλικός και σου προσθέσει αιθυλενογλυκόλη. Άλλωστε για τα επόμενα 10+ χρόνια, μόνο συμπλήρωμα με νερό χρειάζεται αφού σου έβαλαν 4 λίτρα.

Από περιέργεια, γιατί δεν τον χρησιμοποιείς αμέσως, είναι σε καινούργιο σπίτι;

Για το άλλο που λες, καταρχήν το κόστος δεν είναι 50-50 μεταξύ βαρελιού και συλλέκτη, αλλά περίπου 70-30 υπέρ του βαρελιού.   Σε κάθε περίπτωση, σπάνια κανείς  αλλάζει μόνο βαρέλι στα 15 χρόνια και αφήνει τους παλιούς συλλέκτες. Να αλλάξει μόνο συλλέκτη είναι πιο πιθανό. Οπότε από το βαρέλι κρίνεται κυρίως η διάρκεια ζωής του συστήματος.

Δημοσ.

Εννοούσα γενικώς υγρά στο εσωτερικό κύκλωμα (ακόμα και σκέτο νερό). 

Και επίσης, πιστεύω συνδέθηκε στο δίκτυο και γέμισε έτσι;

Φαίνεται πάντως ότι σου τα έβαλαν σωστά τα υγρά του εσωτερικού, έχε το νου σου μην έρθει κανένας υδραυλικός και σου προσθέσει αιθυλενογλυκόλη. Άλλωστε για τα επόμενα 10+ χρόνια, μόνο συμπλήρωμα με νερό χρειάζεται αφού σου έβαλαν 4 λίτρα.

Από περιέργεια, γιατί δεν τον χρησιμοποιείς αμέσως, είναι σε καινούργιο σπίτι;

Για το άλλο που λες, καταρχήν το κόστος δεν είναι 50-50 μεταξύ βαρελιού και συλλέκτη, αλλά περίπου 70-30 υπέρ του βαρελιού.   Σε κάθε περίπτωση, σπάνια κανείς  αλλάζει μόνο βαρέλι στα 15 χρόνια και αφήνει τους παλιούς συλλέκτες. Να αλλάξει μόνο συλλέκτη είναι πιο πιθανό. Οπότε από το βαρέλι κρίνεται κυρίως η διάρκεια ζωής του συστήματος.

Ναι σε καινούργιο είμαι. Έχω κάποια μαστορέματα ακόμα. Προς το παρόν απλά αφήνω και τρέχει κανά 3λεπτο στο ζεστό για να έχει κάποια ροή και να μην υπερθερμανθεί.Επειδή είμαστε 2  σκέφτομαι μόνιμα τα καλοκαίρια να καλύψω τον ένα συλλέκτη. Σκεφτόμουν επίσης αφού θα έχω περίσσευμα ζεστού νερόυ, μήπως το συνδέσω με το πληντύριο ρούχων.Δυστυχώς από ότι είδα έχει μία είσοδο για νερό και άρα πρέπει να βάλω ένα κιτάκι ( κάπου το διάβασα ). Γνωρίζεις σχετικά ?

Όσο για το άλλο αφού η αναλογία είναι 70-30 πάω πάσο :-D  :-D

Δημοσ.

Αν το πλυντήριο δεν έχει ξεχωριστή είσοδο για ζεστό και άρα δεν είναι σχεδιασμένο για αυτό, μην το κάνεις γιατί θα καταστρέψεις τα ρούχα σου, λίγα αντέχουν πλύση με νερό στους 90 βαθμούς.

Για το κιτάκι που λες, δεν ξέρω τι είναι.

Εγώ έχω συνδέσει το πλυντήριο πιάτων, παρόλο που δεν έχει και αυτό είσοδο ζεστού, αλλά έχω βάλει θερμομικτική βαλβίδα στην έξοδο του θερμοσίφωνα και το νερό δεν ξεπερνάει τους 52-53 βαθμούς. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν το πλυντήριο δεν έχει ξεχωριστή είσοδο για ζεστό και άρα δεν είναι σχεδιασμένο για αυτό, μην το κάνεις γιατί θα καταστρέψεις τα ρούχα σου, λίγα αντέχουν πλύση με νερό στους 90 βαθμούς.

Για το κιτάκι που λες, δεν ξέρω τι είναι.

Εγώ έχω συνδέσει το πλυντήριο πιάτων, παρόλο που δεν έχει και αυτό είσοδο ζεστού, αλλά έχω βάλει θερμομικτική βαλβίδα στην έξοδο του θερμοσίφωνα και το νερό δεν ξεπερνάει τους 52-53 βαθμούς. 

αυτεσ οι θερμοστατικεσ βαλβιδεσ αντεχουν στα αλατα η θα δοσω τσαμπα 100 ευρο και του χρονου θα τα παίξει  

Δημοσ.

αυτεσ οι θερμοστατικεσ βαλβιδεσ αντεχουν στα αλατα η θα δοσω τσαμπα 100 ευρο και του χρονου θα τα παίξει  

Βάλε στην είσοδο του νερού ένα φίλτρο πολυφοσφωρικό (κρυστάλλων) και δεν έχεις θέμα.

Προσοχή το νερό δεν θα είναι πλέον πόσιμο αλλά θα πείς αντίο στα άλατα. Αυτό μπαίνει αν θέλεις και πριν το πλυντήριο... κτλ

Δημοσ.

Εγώ την έχω δύο χρόνια, μια χαρά δουλεύει. Δε μου φαίνεται και κάτι υπερευαίσθητο για να χαλάσει από τα άλατα, εδώ είναι το πώς λειτουργεί:

Γύρω στα 50€ είχα δώσει εγώ, την είχα παραγγείλει απ'έξω.

Ο λόγος που την έβαλα δεν ήταν για το πλυντήριο, αλλά για ασφάλεια, να μη ζεματιστεί καταλάθος το μωρό.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους.
Για πολύ σκληρό νερό τι είδους boiler προτείνεται (inox ή glass);
Βρίσκομαι σε νησί όπου εκτός από σκληρό νερό έχουμε και υγρασία που σπάει κόκκαλα smile.png
Και αν δεν σας κάνει κόπο ...
Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας ηλιακός γενικά για τις προαναφερθείσες εδαφοκλιματικές συνθήκες;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Παιδιά κάποιος να βοηθήσει...

Επεξ/σία από gyrismata
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

για να μην ανοιγω νεο θεμα.. καθε καλοκαιρι καλυπτω τον μισο συλλεκτη για να μην ανεβαζει πιεσεις..

συν οτι δεν χρησιμοποιουμε τοσο ζεστο νερο. Το θεμα ειναι οτι οταν καλυπτω το πανω μερος μειωνεται πολυ περισσοτερο η αποδοση σε σχεση με το σκεπασμα του κατω μερους... Αυτο γιατι συμβαινει? Μπορει να προκαλεσω ζημια?

Δημοσ.

Είχα γράψει και παλιότερα και είχα ρωτήσει (πριν 6 μήνες), δεν πήρα καμιά απάντηση και το παράτησα μιας και είπα να ξαναδοκιμάσω την άνοιξη... καθυστέρησα λίγο αφού πάει να μπει Ιούλιος αλλά κατάφερνα να κάτσω να διαβάσω όλο το θέμα απ τα post του 2010 ως τώρα βλέποντας από σημαντικές πληροφορίες μέχρι διαφημίσεις και ανταγωνισμό.

Απ την μια μπορώ να πω ότι έμαθα πράγματα που ούτε φαντάζομαι και έχω καταλάβει πλήρως τις διαφορές ανάμεσα στους τύπους (Glass, inox, χαλκός, τεχνικές κτλ) αλλά δυστυχώς η τελική επιλογή έγινε πλέον πολύ πιο πολύπλοκη και με κομπιουτεράκια τι συμφέρει (ΑΝ φυσικά αυτά που διαβάζω στην διαφήμιση κάθε ηλιακού ισχύουν)

Η Ηλιοφαν (Αγγελόπουλος) είναι 1-2 στενά απ το σπίτι μου οπότε πετάχτηκα καταρχήν εκεί πριν αρχίσω να διαβάζω και μάθω όλα αυτά που έμαθα, προς χάρην ευκολίας. Είδα τους Ηλιοφαν (950 με εγκατάσταση glass 175 λίτρα επιλεκτικός) και κάτι stark (650 με εγκατάσταση glass 175 λίτρα επιλεκτικός) και έναν focus λίγο ακριβότερο απ τον stark και φτηνότερο απ τον Ηλιοφαν.

Πάνω που ετοιμαζόμουν να το τολμίσω μάλλον για τον stark αλλά ίσως και τον ακριβό, μπήκα εδώ και άλλαξαν όλα. 

Πλέον διάβασα τόσα πολλά που απ την μια ξέρω πως απο έναν καλό glass δεν θα πάρω πάνω απο 15 χρόνια με αλλαγή ανοδίου και συμπλήρωμα αντιψυκτικού κάθε 2 χρόνια οπότε δεν ξέρω πόσο αξίζει με τα καλώδια κτλ να δώσει κάποιος 950+100+... για έναν glass... απ την άλλη κοιτάζοντας για inox εκτός Μαλτέζου (που η ακριβή σειρά inox απ ότι κατάλαβα είναι η καλύτερη... για την FL δεν ξέρω) μήπως και βρω κάτι οικονομικό, είδα διάφορους στο skroutz αλλά κανένας νομίζω δεν έχει αναφερθεί εδώ.

Καθώς λοιπόν για τον inox διάβασα διάφορα για την επεξεργασία για τις κολλήσεις αν είναι καλές για τα 316 και δεν συμμαζεύεται αλλά είδα και κάποιοι να λένε ότι υπάρχουν και 2-3 καλοί inox φτηνότεροι απ του Μαλτέζου αλλά δεν τους λένε (για να μην κάνουν διαφήμιση?) αν είναι δυνατόν σε ένα πμ κάποιος που γνωρίζει ας μου δώσει από 1-2 προτάσεις σε inox και σε glass στα 150-175 λίτρα (2 άτομα με αρκετό νερό ίσως κάποτε 3) που να αξίζουν γιατί έχω πραγματικά μπερδευτεί με όλες αυτές τις μάρκες και ποιος παίρνει φασόν και ποιος όχι, ποιος πιθανόν θα μου δώσει απο αλλού πανελ και απο αλλού καζάνι, ποιος έχει πάει το εργοστάσιο έξω και ποιος είναι Ελλάδα, ποιος λέει ψέμματα και ποιος είναι λαμόγιο κτλ κτλ... Θέλω απλά να πάρω κάτι χωρίς να μου κοστίσει ο κούκος αηδόνι και για 20 χρόνια τουλάχιστον να ξενοιάσω και χωρίς να με ξεζουμίζουν για την συντήρηση .. αν η διαφορά τιμής πάλι είναι τέτοια που δεν αξίζει ε ας ξενοιάσω για 15 χρόνια έστω σαν δεύτερη επιλογή... σίγουρα να μην μου μείνει όμως στο χέρι σε λίγα χρόνια..

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...