Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν θα σου πω κάτι που δεν ξέρεις, αφού σαν τον κάθε καταναλωτή θα έχεις μια εικόνα της αγοράς (όχι απαραίτητα των ηλιακών).

Το να βρεις μεγάλο (200άρι), φτηνό (μέχρι 700-750) και καλό (όχι της πλάκας όπως λες) είναι τόσο πιθανό στον τομέα των ηλιακών όσο με κάθε άλλο καταναλωτικό προϊόν.

Πιστεύεις για παράδειγμα ότι μπορείς να βρεις πχ κλιματιστικό μεγάλο (18άρι-24άρι), φτηνό (πχ 500 ευρώ) και καλό; Αν ναι, τότε βγες έξω στην αγορά και ψάξε γιατί ή είσαι πολύ τυχερός ή ξέρεις "τρύπες" που δεν είναι γνωστές στους άλλους.

Γενικά θα πρέπει να ξέρεις ότι με τα δεδομένα που δίνεις θα πρέπει μοιραία να κάνεις κάποια αβαρία ως προς κάποια από τις παραμέτρους σου.

Δηλαδή:

καλό ηλιακό + 700 ευρώ = μικρότερο σε χωρητικότητα.

μεγάλο ηλιακό + 700 ευρώ = όχι τόσο καλό.

μεγάλο ηλιακό + καλό = 700+++

να ξέρεις το καλό ηλιακό (όχι της πλάκας) δεν φαίνεται στα πρώτα 2-3 χρόνια. Όλα καλά είναι μέχρι τότε.

Φαίνεται μετά.

Καλή επιλογή εύχομαι

μπορεισ να μου προτεινεισ εναν 160?ασ παρω ποιο μικρο αλλα να ειναι καλοσ.

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Φοβάμαι πως όχι.

Σίγουρα εδώ στο φόρουμ υπάρχουν γνώστες που θα μπορούσαν να σε κατευθύνουν καλύτερα (άλλωστε σε προηγούμενα ποστ έχουν δοθεί σχετικές πληροφορίες).

Απλά προσωπικά είμαι του στυλ "το φτηνό κρέας το τρώνε τα σκυλιά" και ειδικά αυτή την εποχή θεωρώ ότι πρέπει τα χρήματά μας να αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο. Το να καταλήξεις σε ένα θερμοσίφωνα που είτε δεν θα αποδίδει όπως πρέπει (και θα πρέπει να το ανάβεις τακτικότερα) είτε δεν θα κρατήσει αρκετά (και άρα θα πρέπει να τον ξαναγοράσεις σε σχετικά σύντομο διάστημα) είναι μάλλον ατυχής επιλογή.

Και όταν μάλιστα δίνουμε 200-300 ευρώ για ένα κινητό (που θα το αλλάξουμε σε 1-2 χρόνια) ή 300-400 για ένα λαπτοπ (που θα κρατήσουμε 3-4) τότε αξίζει κατά τη γνώμη μου να δώσουμε κάτι παραπάνω για ένα ηλιακό ο οποίος να μας κρατήσει 15-20 χρόνια (αν όχι παραπάνω) και στο διάστημα αυτό να χρειάζεται να τον ανάβουμε ελάχιστα

Δημοσ.

Ο Καλπάκ εμένα μου φαίνεται πανάκριβος.

Για το inox, αν και είδα ότι στην ηλιοακμή χρησιμοποιούν 316L 3mm που είναι καλό, στο inox παίζει μεγάλη σημασία η ποιότητα της γραμμής παραγωγής, ειδικά στο θέμα των συγκολλήσεων. Η ηλιοακμή είναι μεγάλη εταιρεία, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι δοκιμασμένη σε αυτό το πεδίο, γιατί δε νομίζω να κατασκεύαζε inox παλιότερα (υποθέτοντας ότι τα κατασκευάζει η ίδια τώρα).

Ας μείνουμε λοιπόν στους glass.

Τον calpack μου τον δίνουν 1100 ευρώ και τον ηλιοακμή 950. Έχει κάποιος εμπειρία από αυτές τις μάρκες; 

Δημοσ.

Αν και έχω τις αντιρρήσεις μου για την Calpak τις οποίες έχω εκφράσει στο παρελθόν (και δεν κρίνω σκόπιμο να γεμίζω τις σελίδες του νήματος ξαναλέγοντας τα ίδια) αν έχεις αποφασίσει να το πάρεις δες και εδώ. Είναι μια προσφορά που δίνεται στα πλαίσια της "πράσινης κίνησης του μήνα" από την τράπεζα Πειραιώς για ηλιακούς θερμοσίφωνες και έχει μέσα και την Calpak που ζητάς.

Δημοσ.

Στα 125 που κοστίζει το μέγιστο το σερβις του calpak τον 3ο, 6ο και 9ο χρόνο περιλαμβάνει τα παρακάτω (ρώτησα με εμαιλ)

Το μέγιστο κόστος για σέρβις στοιχίζει στα 125€ τελική τιμή και συμπεριλαμβάνει αλλαγή των εξής ανταλλακτικών :

ανοδίου, υγρών ΝΟΧ αντιψυκτικών και αντιδιαβρωτικών, ελαστικής φλάντζας, αντεπίστροφης βαλβίδας, ασφαλιστικού, θερμοστάτη και εξωτερικών μονώσεων στο σετ σύνδεσης (μέχρι 4μ). Επίσης συμπεριλαμβάνει εξαέρωση συστήματος και καθαρισμός δεξαμενής και συλλεκτών.

Νομίζω για όλα αυτά είναι λογική τιμή.

Αν και έχω τις αντιρρήσεις μου για την Calpak τις οποίες έχω εκφράσει στο παρελθόν (και δεν κρίνω σκόπιμο να γεμίζω τις σελίδες του νήματος ξαναλέγοντας τα ίδια) αν έχεις αποφασίσει να το πάρεις δες και εδώ. Είναι μια προσφορά που δίνεται στα πλαίσια της "πράσινης κίνησης του μήνα" από την τράπεζα Πειραιώς για ηλιακούς θερμοσίφωνες και έχει μέσα και την Calpak που ζητάς.

Μπορείς να βάλεις λινκ απο το πόστ σου?

Είναι τεράστιο το θέμα και είναι δύσκολο να το βρώ!

Δημοσ.

Για τους ηλιοακμή έχεις άποψη;

Δημοσ.

Στα 125 που κοστίζει το μέγιστο το σερβις του calpak τον 3ο, 6ο και 9ο χρόνο περιλαμβάνει τα παρακάτω (ρώτησα με εμαιλ)

Αν τα περιλαμβάνει όλα αυτά είναι λογική η τιμή, αλλά αν τον πάρεις, κράτησε το email για να τα τσεκάρεις. Γιατί μου φαίνεται απίθανο να τα κάνουν.

Θα σου πει αυτός που θα έρθει ότι δε χρειάζονται όλα (και πράγματι δε χρειάζονται), οπότε το ερώτημα είναι αν θα αφαιρέσει από την τιμή αυτά που δε θα κάνει.

Δημοσ.

Αν τα περιλαμβάνει όλα αυτά είναι λογική η τιμή, αλλά αν τον πάρεις, κράτησε το email για να τα τσεκάρεις. Γιατί μου φαίνεται απίθανο να τα κάνουν.

Θα σου πει αυτός που θα έρθει ότι δε χρειάζονται όλα (και πράγματι δε χρειάζονται), οπότε το ερώτημα είναι αν θα αφαιρέσει από την τιμή αυτά που δε θα κάνει.

Συμφωνώ μαζί σου.

Θα το έκανα ούτως ή άλλως. 

Αυτό θα εκτυπωθεί και θα μπεί στο φάκελο του σπιτιού στην ενότητα θερμο/υδραυλικά :P

Ο αντιπρόσωπος στην περιοχή μου είναι γνωστός γνωστού και αν έχω πρόβλημα μιλάω και με τα κεντρικά τους στην Αθήνα.

Μάλλον κατέληξα!

Δημοσ.

Αν χρεώνουν 125 ευρώ το service είναι υπέρογκο ποσό. Αυτά όλα που περιγράφεις έχουν ένα κόστος 25 ευρώ max. Αν λοιπόν πληρώσεις στα 3 service 375 ευρώ υπολόγισε ότι θα έχεις ξαναπληρώσει ουσιαστικά τον ηλιακό σε αυτούς με το παραπάνω (στο κοστολόγιο τους δηλαδή)

Ακόμα και το μπόιλερ να σου τρυπήσει στα 5 χρόνια σε αυτή την ποιότητα πάει απο 250 έως 350 ευρώ να το αλλάξεις... Οπότε θεωρώ πάααρα πολλά τα 125 ευρώ για service.

Η χρέωση απο τις περισσότερες εταιρείες για συντήρηση είναι απο 45 έως 75 ευρώ πάντως και γίνεται στα 2 με 3 χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Αν χρεώνουν 125 ευρώ το service είναι υπέρογκο ποσό. Αυτά όλα που περιγράφεις έχουν ένα κόστος 25 ευρώ max. Αν λοιπόν πληρώσεις στα 3 service 375 ευρώ υπολόγισε ότι θα έχεις ξαναπληρώσει ουσιαστικά τον ηλιακό σε αυτούς με το παραπάνω (στο κοστολόγιο τους δηλαδή)

Ακόμα και το μπόιλερ να σου τρυπήσει στα 5 χρόνια σε αυτή την ποιότητα πάει απο 250 έως 350 ευρώ να το αλλάξεις... Οπότε θεωρώ πάααρα πολλά τα 125 ευρώ για service.

Η χρέωση απο τις περισσότερες εταιρείες για συντήρηση είναι απο 45 έως 75 ευρώ πάντως και γίνεται στα 2 με 3 χρόνια.

Αντικειμενικά και εμένα μου φαίνεται ακριβό, για αυτό έμαθα να τα κάνω μόνος μου, αλλά είχα μείνει εκεί που έρχεται ο υδραυλικός, σου αλλάζει ανόδιο, προσθέτει υγρά και σου ζητάει ένα 70άρι μαύρο.

Έχει αλλάξει αυτό με τις εταιρείες;

Δημοσ.

Υδραυλικός δεν είμαι αλλά μπορώ να καταλάβω πόσο κοστίζει και πόσο χρόνο χρειάζεται μία εργασία.

Νομίζω εκτίθεσαι...

Να σου δώσω 25 ευρώ να μου στείλεις τα υλικά σπίτι μου με δικά μου μεταφορικά?

Δημοσ.

Υδραυλικός δεν είμαι αλλά μπορώ να καταλάβω πόσο κοστίζει και πόσο χρόνο χρειάζεται μία εργασία.

Νομίζω εκτίθεσαι...

Να σου δώσω 25 ευρώ να μου στείλεις τα υλικά σπίτι μου με δικά μου μεταφορικά?

Εξήγησα ότι αυτό είναι το κόστος των υλικών που αναφέρθηκαν για την εταιρεία. Δεν εκτίθεμαι καθόλου διότι αν πάς σε ένα οποιοδήποτε μαγαζί υδραυλικών ακόμα και ώς ιδιώτης θα τα πάρεις το πολύ 20-30% παραπάνω. Για την καλπάκ όμως το κόστος είναι πολύ λιγότερο. Εκτός κι αν το αντιψυκτικό είναι νέκταρ και η ράβδος μαγνησίου είναι επίχρυση ;-)

Δημοσ.

Για τους ηλιοακμή έχεις άποψη;

Όχι φίλε μου δυστυχώς

Για να ξεκαθαρίσω δεν είμαι ούτε υδραυλικός ούτε εγκαταστάτης.

Ως απλός "κατσαβιδάκιας" στου οποίου το σπίτι σπάνια θα μπει τεχνικός έχω μάθει να ψιλοψάχνομαι και προσπαθώ να "διαβάζω πίσω από τις λέξεις".

Πολλές φορές οι απαντήσεις που ψάχνουμε βρίσκονται μέσα στα διαφημιστικά και τα site των εταιριών. Απλά πρέπει να προσέχουμε τι διαβάζουμε και να μην εντυπωσιαζόμαστε από λέξεις όπως "σουπερ", "υπερ-", κλπ.

........Μπορείς να βάλεις λινκ απο το πόστ σου?

Είναι τεράστιο το θέμα και είναι δύσκολο να το βρώ!

Είχε γίνει μια συζήτηση παλιότερα (δεν ήταν ένα ποστ).

Για να μην πολυλογώ μπορώ να σου πω του "ζουμί" (αν εμπιστεύεσαι να βγάλω εγώ την κεντρική ιδέα).

Λοιπόν η συγκεκριμένη εταιρία, όπως και άλλες στο χώρο, έχει δύο περιόδους στη ζωή της. Τότε που έφερε το λογότυπο της BP και σήμερα.

Και δυστυχώς το σήμερα δεν είναι καλύτερο από το χθες.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή πήρα το χειμώνα μονωτικό για τους σωλήνες (το κλασσικό μαύρο) το 10αρικο έφυγε για πλάκα.

Τιμές ιντερνετ για τα παραπάνω είναι 30 ευρώ.

Σε συνοικιακό μαγαζί τα παίρνεις πάνω απο 40 ευρώ.

Δε χρειάζεται και 1 ώρα εργασία 2 άτομα?

Έχεις καθαρίσει σε ταράτσα με δύσκολη πρόσβαση ηλιακό γεμάτο άλατα?

Η τεχνογνωσία (να μήν καταστρέψουν το εσωτερικό της δεξαμενής) δε πληρώνεται?

Η εγγύηση ότι, ότι κάνουν θα το κάνουν σωστά δε πληρώνεται?

Το ΦΠΑ το υπολογίζεις που είναι άλλα 25 ευρώ?

Τα 100 θα ήταν ιδανικά, αλλά μιλάμε για το ΜΕΓΙΣΤΟ κόστος. 

Προσωπικά καλύφτηκα. 

Η ηλιοακμή δίνει μόνο 5-6 χρόνια.

Δημοσ.

Επειδή πήρα το χειμώνα μονωτικό για τους σωλήνες (το κλασσικό μαύρο) το 10αρικο έφυγε για πλάκα.

Τιμές ιντερνετ για τα παραπάνω είναι 30 ευρώ.

Σε συνοικιακό μαγαζί τα παίρνεις πάνω απο 40 ευρώ.

Δε χρειάζεται και 1 ώρα εργασία 2 άτομα?

Έχεις καθαρίσει σε ταράτσα με δύσκολη πρόσβαση ηλιακό γεμάτο άλατα?

Η τεχνογνωσία (να μήν καταστρέψουν το εσωτερικό της δεξαμενής) δε πληρώνεται?

Η εγγύηση ότι, ότι κάνουν θα το κάνουν σωστά δε πληρώνεται?

Το ΦΠΑ το υπολογίζεις που είναι άλλα 25 ευρώ?

Τα 100 θα ήταν ιδανικά, αλλά μιλάμε για το ΜΕΓΙΣΤΟ κόστος. 

Προσωπικά καλύφτηκα. 

Η ηλιοακμή δίνει μόνο 5-6 χρόνια.

1. Δεν χρειάζονται 2 άνθρωποι για μια συντήρηση ηλιακού.

2. Ο χρόνος που απαιτείτε δεν ξεπερνάει την μία ώρα ακόμα και αν πιείς καφέ.

Το σχόλιο μου είχε εντελώς άλλη έννοια. Ότι οι περισσότερες εταιρείες χρεώνουν σχεδόν τα μισά απο τα 125 ευρώ. Οι οποίες επίσης στέλνουν ειδικό τεχνίτη και αναλαμβάνουν και την όποια ευθύνη. 

Αν εσένα σου φαίνονται ιδανικά ακόμα και τα 100 ευρώ σε κάποιους άλλους φαίνονται σαν 4 μεροκάματα !!!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...