armonia Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Αυτό που ενδιαφέρει δεν είναι το πόσο μεγάλος είναι ο συλλέκτης, αλλά πόσες kWh/m2 βγάζει. Πάντως στο λινκ, δεν είδα κάποιο πιστοποιητικό. έχουν πιστοποίηση για παραγωγή νερού χρήσης στους 35 και 40 βαθμούς και ξεπερνάει μάλιστα τα 200 λίτρα ακόμα και στους 40
Manfred Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Το Solar Key Mark, δοκιμάζει για νερό πάνω από τους 45 βαθμούς
armonia Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Το Solar Key Mark, δοκιμάζει για νερό πάνω από τους 45 βαθμούς To solarkeymark στηρίζεται και σε μετρήσεις του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ οι οποίες αφορούν ζεστό νερό χρήσης 35-40... (πληροφοριακά οι 45 βαθμοί είναι απαγορευτικοί για χρήση καθώς δεν είναι νερό χρήσης αυτή η θερμοκρασία αλλά μόνο νερό αποθήκευσης που προορίζεται για ανάμιξη με κρύο) Περισσότερες απο 15 εταιρείες έχουν solarkeymark που βασίζεται στους 40 βαθμούς. Αυτό άλλωστε λέγεται ζεστό νερό χρήσης. (37 έως 39)
haris_216 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Να καταθέσω κι εγώ την (αφελή ίσως) σκέψη μου. Αφού σχεδόν όλοι είμαστε στα σπίτια μας, και άρα θα κάνουμε χρήση ζεστού νερού (μπάνια, κλπ), μετά το απόγευμα δεν νοείται ότι πρέπει να μας ενδιαφέρει το "νερό αποθήκευσης" όπως το αναφέρεις; Στο μυαλό μου έχω ότι θα πρέπει στον ηλιακό μου να έχει αποθηκευθεί επαρκής ποσότητα πολύ ζεστού νερού (καυτού θα προτιμούσα) έτσι ώστε όταν το βραδάκι τραβήξω για το μπάνιο μου (και με δεδομένο ότι θα μπει κρύο μέσα αλλά και ότι ο ήλιος πια είναι ή πολύ ασθενής ή έχει δύσει) η αραίωση που θα γίνει να συνεχίζει να μου δίνει νερό σε θερμοκρασία μπάνιου για μένα και την οικογένεια. Αν έχω ένα σύστημα που απλά θα μου παράγει "νερό χρήσης" των 40 βαθμών (δεν έχω λόγο να αμφισβητώ τις θερμοκρασίες που αναφέρεις) πως θα συμπεριφερθεί κατά την "υποχρεωτική" αραίωση που θα γίνει όταν τραβήξω νερό;
armonia Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Να καταθέσω κι εγώ την (αφελή ίσως) σκέψη μου. Αφού σχεδόν όλοι είμαστε στα σπίτια μας, και άρα θα κάνουμε χρήση ζεστού νερού (μπάνια, κλπ), μετά το απόγευμα δεν νοείται ότι πρέπει να μας ενδιαφέρει το "νερό αποθήκευσης" όπως το αναφέρεις; Στο μυαλό μου έχω ότι θα πρέπει στον ηλιακό μου να έχει αποθηκευθεί επαρκής ποσότητα πολύ ζεστού νερού (καυτού θα προτιμούσα) έτσι ώστε όταν το βραδάκι τραβήξω για το μπάνιο μου (και με δεδομένο ότι θα μπει κρύο μέσα αλλά και ότι ο ήλιος πια είναι ή πολύ ασθενής ή έχει δύσει) η αραίωση που θα γίνει να συνεχίζει να μου δίνει νερό σε θερμοκρασία μπάνιου για μένα και την οικογένεια. Αν έχω ένα σύστημα που απλά θα μου παράγει "νερό χρήσης" των 40 βαθμών (δεν έχω λόγο να αμφισβητώ τις θερμοκρασίες που αναφέρεις) πως θα συμπεριφερθεί κατά την "υποχρεωτική" αραίωση που θα γίνει όταν τραβήξω νερό; Πολύ σωστό. Επειδή λοιπόν οι μετρήσεις γίνονται με αυτόν τον τρόπο και επειδή όσο μεγαλύτερη θερμοκρασία ανεβάζει το ηλιακό τόσο περισσότερο νερό μας "δίνει" και επειδή επίσης υπάρχει ηλιακός (ο mag συγκεκριμένα) που με δοχείο των 20 λίτρων αποδίδει 300 λίτρα και τοποθετείται και σε ξενοδοχεία... Με λίγα λόγια όσο μεγαλύτερη θερμοκρασία αναπτυχθεί, τόσο λιγότερο ζεστό νερό θα χρησιμοποιηθεί και περισσότερο κρύο... Αν λοιπόν χρησιμοποιηθεί περισσότερο κρύο και λιγότερο ζεστό νερό για χρήση τότε θα έχουμε περισσότερες χρήσεις. Άλλωστε τα εργοστάσια κατασκευής κάνουν κάποιες μελέτες πριν βγάλουν στην παραγωγή ένα σύστημα. Γιαυτό τόνισα στην αρχή ότι το ότι ακούμε εξαρτάται απο ποιόν το ακούμε και αν έχει κάνει δοκιμές ή απλά "βαφτήσια" και να συμπληρώσω ότι: (όσοι κατασκευάζουν το γνωρίζουν καλύτερα) αν το θερμοδοχείο είχε "καθαρή χωριτηκότητα και η μόνωση ήταν λεπτότερη τότε το κόστος θα ήταν χαμηλότερο. Η πολυουρεθάνη είναι ακριβότερη απο τη λαμαρίνα!!! Οι ειδικοί μπορούν να το επιβεβαιώσουν.
Manfred Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Οι μετρήσεις του Solar Key Mark, γίνονται τώρα με την δυναμική μέθοδο, η οποία μετράει νερό χρήση 45 βαθμούς. Ο Δημόκριτος είναι υποχρεωμένος να μετράει με την δυναμική μέθοδο, που νομίζω ότι το κάνει. Επίσης σου αναφέρω ότι είμαι στην επιτροπή διαμόρφωσης των προτύπων στη CEN και μπορώ να έχω μια καλύτερη και αρμοδιέστερη άποψη για το θέμα.
armonia Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Οι μετρήσεις του Solar Key Mark, γίνονται τώρα με την δυναμική μέθοδο, η οποία μετράει νερό χρήση 45 βαθμούς. Ο Δημόκριτος είναι υποχρεωμένος να μετράει με την δυναμική μέθοδο, που νομίζω ότι το κάνει. Επίσης σου αναφέρω ότι είμαι στην επιτροπή διαμόρφωσης των προτύπων στη CEN και μπορώ να έχω μια καλύτερη και αρμοδιέστερη άποψη για το θέμα. Απ' ότι αντιλαμβάνομαι έχεις κάποιους ηλιακούς θερμοσίφωνες? Αν ναι μπορείς να μου πείς έστω και με π.μ ποιούς ώστε να διαμορφώσω άποψη με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές?
Manfred Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Είμαι εδώ για να εκθέτω την τεχνική μου άποψη. Νομίζω ότι είναι σωστή αλλά είμαι ανοιχτος και σε κάθε άποψη
armonia Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Είμαι εδώ για να εκθέτω την τεχνική μου άποψη. Νομίζω ότι είναι σωστή αλλά είμαι ανοιχτος και σε κάθε άποψη Εγώ ρώτησα για να μπορέσω να διαμορφώσω άποψη. Αν θέλεις μου λες ποιόν ηλιακό έχεις εσύ ώστε να διαπιστώσω όλα τα αναφερόμενα με χωρητικότητες πιστοποιήσεις και τα σχετικά.
naive Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Είμαι εδώ για να εκθέτω την τεχνική μου άποψη. Νομίζω ότι είναι σωστή αλλά είμαι ανοιχτος και σε κάθε άποψη Πού βασίζεται η τεχνική σου άποψη; (δεν την αμφισβητώ, αλλά βοηθάει να το γνωρίζω). Γιατί έχω παρατηρήσει ότι εκφράζεις κυρίως εμπορική άποψη και όχι τεχνική. Για αυτό σε ρώτησα και αν είσαι μηχανικός. Στην επιτροπή δηλαδή ως τι συμμετέχεις; 1
Manfred Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Η συμμετοχή μου σε αυτό το forum είναι για να εκφράζω την τεχνική μου άποψη και μόνο. Αν κάποιοι αντιδρούν, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι. Δεν διεκδικώ το αλάθητο, αλλά αυτά που γνωρίζω, αυτά και λέω. Προσπαθώ να είναι όσο ποιο τεκμηριωμένα γίνεται. Απλά
naive Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Αν αναφέρεσαι σε εμένα, ποτέ δεν αντέδρασα για κάποια τεχνική άποψη, ίσως να το έκανα για κάποιες εμπορικές (ατεκμηρίωτες τεχνικά) που δε μου φάνηκαν αντικειμενικές. Από εκεί και πέρα, προβληματίζομαι που δεν απαντάς σε αυτό που σε ρώτησα σα να προσβάλλεσαι, ειδικά τη στιγμή που εσύ το ξεκίνησες αναφέροντας για τη συμμετοχή σου στην επιτροπή. Από τη μια πασάρεις τον εαυτό σου ως αυθεντία και από την άλλη αποστασιοποιείσαι από την ακρίβεια αυτών που γράφεις. 1
Manfred Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Αυτή είναι η άποψή μου. Δεν είμαι αυθεντία. Απλά σου λέω την άποψη μου. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα την δεχτούν όλοι. Είναι προφανές ότι θα υπάρχουν και αντίθετες απόψεις. Για ηλιακούς μιλάμε. Δεν καταλαβαίνω, γιατί τέτοιο πάθος. Κάποιος θεωρεί ότι ο άλφα ηλιακός είναι ποιοτικότερος, γιατί θεωρεί κάποια πράγματα καλύτερα, ενώ ο βήτα κάποιον άλλο. Έπειδή έχω σπουδάσει και μάρκετινγκ, η ποιότητα έχει πολλούς ορισμούς για τον καθένα. Άλλος πιστεύει ότι είναι το νερό να έχει άλφα θερμοκρασία, άλλος να μην κάνει συχνά ή καθόλου service κοκ. Δεν ξέρω τι σχέση έχεις με τον κλάδο, αλλά δεν έχει νόημα αυτή η αντιπαράθεση. Δεν βοηθάει τον χρήστη - τελικό καταναλωτή.
naive Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Ποια είναι η αντιπαράθεση; Σε ρώτησα απλώς κάτι, σε συνέχεια αυτού που είπες, γιατί το βρήκα ενδιαφέρον. Δεν καταλαβαίνω γιατί το είδες εχθρικά. Με τον κλάδο, η μόνη σχέση μου είναι ότι έχω ηλιακό. Κατά τα άλλα είμαι μηχανολόγος, αλλά η εξειδίκευσή μου και το αντικείμενο της εργασίας μου είναι εντελώς άσχετο με το αντικείμενο των ηλιακών. Στο φόρουμ εδώ γράφω επειδή από τότε που έψαχνα για ηλιακό και το είχα βρει, έχω ενεργοποιήσει τη συνδρομή στο θέμα και όταν γράφει κάποιος μου το δείχνει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις