papaki1976 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Θα μπορουσα να εχω την γνωμη σας για τους solar star ή εντυπωσεις απο καποιους που τους εχουν χρησιμοποιησει πριν τον αγορασω? Δες και αυτούς που είναι σε καλή τιμή αλλά και σε ποιότητα http://www.cronius.gr/
D.PAT Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Βλέπω έχασα αρκετά επεισόδια λόγο απουσίας μου. Φίλε μου Mnferd αν εννοείς αυτόν που καταλήγει σε Therm ναι δουλεύει μέσα 2,5 γαλβάνιζε 38 διάμετρο βγαίνει ο κορμός 113 λίτρα + τα καπάκια, ηλεκτροστατική βαφή με όλα οχ βρε αδερφέ. Τώρα μην σχολιάσουμε και το 200ρι. Πέρα το ότι ορισμένη πρέπει να πάνε φυλακή διότι κολλάνε σημάνσεις για πιστοποιήσεις που δεν έχουν. Έλα τώρα φτάνουν η κακίες. Manfred, on 05 Apr 2014 - 09:44 AM, said: D.PAT να σε ρωτήσω κάτι αν το ξέρεις. Αληθεύει ότι τηλεοπτικό ηλιακό έχει αντί για κανονικό εναλλάκτη, σπείρα, πάχος λαμαρίνας 1.5 χιλιοστά και χωρητικότητα 120 λίτρα αντι για 150 όπως αναφέρει? Σε ευχαριστώ. dimisgv, on 06 Apr 2014 - 02:25 AM, said:Θα μπορουσα να εχω την γνωμη σας για τους solar star ή εντυπωσεις απο καποιους που τους εχουν χρησιμοποιησει πριν τον αγορασω? ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥΥΥΥΥΥ Μου έκανε εντλυπωση η δεκαετη εγγύηση τους... ΚΑΛΑ Βλέπω έχασα αρκετά επεισόδια λόγο απουσίας μου. Φίλε μου Mnferd αν εννοείς αυτόν που καταλήγει σε Therm ναι δουλεύει μέσα 2,5 γαλβάνιζε 38 διάμετρο βγαίνει ο κορμός 113 λίτρα + τα καπάκια, ηλεκτροστατική βαφή με όλα οχ βρε αδερφέ. Τώρα μην σχολιάσουμε και το 200ρι. Πέρα το ότι ορισμένη πρέπει να πάνε φυλακή διότι κολλάνε σημάνσεις για πιστοποιήσεις που δεν έχουν. Έλα τώρα φτάνουν η κακίες. D.PAT να σε ρωτήσω κάτι αν το ξέρεις. Αληθεύει ότι τηλεοπτικό ηλιακό έχει αντί για κανονικό εναλλάκτη, σπείρα, πάχος λαμαρίνας 1.5 χιλιοστά και χωρητικότητα 120 λίτρα αντι για 150 όπως αναφέρει? Σε ευχαριστώ. Νομίζω τα έκανα σκατά με της παραθέσεις. Συγγνώμη. Καζάνι Σκόπια Συλλέκτης Παπαμανόλης έτσι τον λέω εγώ τον Χρήστο. Βάσης μέχρι τελευταία από BAUER, τώρα από Σταματιάδη. Της κεραμοσκεπης μόνο παίρνει ακόμα από BAUER Νομίζω το solar star είναι από τα Σκόπια
gia_nnis Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 200lt με 4m2 επιλεκτικο συλλεκτη 560ευρω...αλλα μαλλον θα το ψαξω λιγο ακομα... Εχεις δίκιο...δεν ξέρω καν αν είναι κατασκευαστες όπως παρουσιαζονται ή απλα περνουν χαμηλης ποιότητας φασόν προιοντα και κολλανε το αυτοκολλητο τους...Μου έκανε εντλυπωση η δεκαετη εγγύηση τους... για κοιτα και αυτον http://energylife.skroutzstore.gr/p.Iliakos-THermosifonas-energyLIFE-Glass-200lt-Epilektikos-me-4m2-Syllektes-Diplis-Energeias.843808.htmlκαι οποιος ξερει κατι ας τον σχολιασει..
D.PAT Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Το σωστό να λέγεται χωρίς καμία διάθεση διαφήμισης. Μερικές φορές είπα και κάποιες κακίες για ορισμένες εταιρίες, δυστυχώς εκεί μου βγαίνει αυθόρμητα χωρίς καμία κακοήθεια. Πράγματι ο Μαλτεζος κάνη καλή δουλειά στο ανοξείδωτο δουλεύει το 316L. Με τον καλύτερο τρόπο συγκόλλησης για ευγενή μέταλλα. Αυτό ώμος το κάνουν μερικές ακόμα εταιρίες, λίγες? Ναι, ώμος το κάνουν. Δεν θα σχολιάσουμε άλλες που δουλεύουν 304 και το κολλάνε με σύρμα. (απαράδεκτο). Τώρα κάποιος που έγραψε στο monacho (Φόρουμ) λέει ότι στην συγκεκριμένη εταιρία που δουλεύει συγκολλητής ότι δουλεύει ανοξείδωτο, είναι γεγονός είναι και αυτή μια από της εταιρίες που δουλεύουν ανοξείδωτο με την σωστή μέθοδο. Ο συγκεκριμένως ώμος που το έγραψε δεν πρέπει να λέει ότι είναι συγκολλητής, απλά έμαθε να κολλάει, και τίποτα παραπέρα. Τώρα όσον αφορά το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης. Ναι παρατηρείτε και στα glass, μην ξεχνάμε ότι το μείγμα του σμάλτου έχει και μεταλλικά ρινίσματα? Η ηλεκτροχημικές συγγένειες μετάλλων που λέγομαι παλιότερα! Τώρα για τους συναδέλφους που εδρεύουν στην Κατερίνη, παλιά δουλεύανε σάντουιτς (λαμαρινιενιους ) συλλέκτες όπως και αρκετή άλλοι, όχι χάλκινους, γι αυτό τα καζάνια κρατάνε τόσα χρόνια. Ηλεκτρόλυση μηδέν. Ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα (αρνητικά) από το ότι μόνο ο Μαλτέζος κατασκευάζει ανοξείδωτο, γιατί κυκλοφορούν και ένα σωρό άλλες μάρκες. Όλοι αυτοί λοιπον είναι εισαγόμενοι; Ας μας βοηθήσουν οι συμφορουμίτες που είναι του χώρου. Επίσης, δε μπορώ να μη διακρίνω την προώθηση του Μαλτέζου, ελπίζω να είναι αντικειμενική. Αυτό πάντως που λέει ότι κάποιοι πλασάρουν ως ανοξείδωτο το θερμοσίφωνα λόγω του εξωτερικού περιβλήματος, το έχω συναντήσει και εγώ. Για την ερώτησή σου: Κατά τη διαδικασία της επισμάλτωσης, δημιουργούνται ατέλειες (πόροι) στο στρώμα της προστατευτικής επικάλυψης, λόγω φυσαλίδων που παράγουν τα υλικά της κατά τη διαδικασία. Επίσης, λόγω της θερμικής κόπωσης (συνεχείς θερμοκρασιακές μεταβολές) κατά την λειτουργία του θερμοσίφωνα, δημιουργούνται μικρορωγματώσεις στο στρώμα του σμάλτου. Έτσι, σημειακά το υπόστρωμα εκτίθεται στην ηλεκτρόλυση, και επειδή το χαλυβδοέλασμα που χρησιμοποιείται εκεί δεν είναι πολύ ανθεκτικό, η διάβρωση προχωρά γρήγορα με αποτέλεσμα τη δημιουργία τρύπας στο σημείο. Για αυτό είναι πολύ σημαντική η επιπλέον ανοδική προστασία. για κοιτα και αυτον http://energylife.skroutzstore.gr/p.Iliakos-THermosifonas-energyLIFE-Glass-200lt-Epilektikos-me-4m2-Syllektes-Diplis-Energeias.843808.htmlκαι οποιος ξερει κατι ας τον σχολιασει.. Δοχείο διαστολής. Βαλβίδα ασφαλείας κλειστού κυκλώματος. 100% ποιοτικός έλεγχος με υδραυλική δοκιμή στα 15 BAR. Ο εναλλάκτης ελέγχεται με τη χρήση μίγματος H2, N2 με υψηλής ακρίβειας ηλεκτρονικών συσκευών. Πλαίσιο συλλέκτη από αλουμίνιο (powder coated). Πλάτη συλλέκτη από Aluzinc πάχους 0,4mm. Επιλεκτική απορροφητική επιφάνεια high selective PVD coating με συντελεστή απορρόφησης α=0,95 +-0,02 και συντελεστή εκπομπής ε-0,05 +-0,02. Συγκόλληση με τεχνολογία laser για βελτίωση της απόδοσης. Ειδικά με αυτά εντυπωσιάστηκα. Γίνονται αυτά τα πράματα στην Ελλάδα βρε παιδιά?
gia_nnis Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 [/size] Δοχείο διαστολής. Βαλβίδα ασφαλείας κλειστού κυκλώματος. 100% ποιοτικός έλεγχος με υδραυλική δοκιμή στα 15 BAR. Ο εναλλάκτης ελέγχεται με τη χρήση μίγματος H2, N2 με υψηλής ακρίβειας ηλεκτρονικών συσκευών. Πλαίσιο συλλέκτη από αλουμίνιο (powder coated). Πλάτη συλλέκτη από Aluzinc πάχους 0,4mm. Επιλεκτική απορροφητική επιφάνεια high selective PVD coating με συντελεστή απορρόφησης α=0,95 +-0,02 και συντελεστή εκπομπής ε-0,05 +-0,02. Συγκόλληση με τεχνολογία laser για βελτίωση της απόδοσης. Ειδικά με αυτά εντυπωσιάστηκα. Γίνονται αυτά τα πράματα στην Ελλάδα βρε παιδιά? δηλαδη βραζει στο ιδιο καζανι με τον solar star..???
naive Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Τώρα όσον αφορά το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης. Ναι παρατηρείτε και στα glass, μην ξεχνάμε ότι το μείγμα του σμάλτου έχει και μεταλλικά ρινίσματα? Η ηλεκτροχημικές συγγένειες μετάλλων που λέγομαι παλιότερα! Με βάζετε στη διαδικασία να ανοίγω αραχνιασμένα βιβλία! Λοιπόν, ρινίσματα δεν υπάρχουν στο φριτ του σμάλτου, αλλά υπάρχουν οξείδια μετάλλων για να βοηθούν στην πρόσφυση. (Το "εμαγιέ" είπαμε είναι κυρίως οξείδιο του πυριτίου, εξ'ου και το όνομα "glass") Στους θερμοσίφωνες δε γνωρίζω ποια ακριβώς οξείδια μπαίνουν, συνήθη είναι του νικελίου και του κοβαλτίου (και μάλλον του τιτανίου, μιας και κάποιοι το διαφημίζουν). Αυτά όμως επειδή είναι σε μορφή οξειδίου, δε διαβρώνονται παραπέρα, έχουν φτάσει στο φυσικό προορισμό τους. Δηλαδή η σκουριά δε σκουριάζει. Για αυτό δεν επηρεάζεται το σμάλτο από την ηλεκτρόλυση πρωτογενώς, αλλά το μέταλλο από κάτω εκεί που θα εκτεθεί όπως είπα πιο πριν.
D.PAT Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Με βάζετε στη διαδικασία να ανοίγω αραχνιασμένα βιβλία! Λοιπόν, ρινίσματα δεν υπάρχουν στο φριτ του σμάλτου, αλλά υπάρχουν οξείδια μετάλλων για να βοηθούν στην πρόσφυση. (Το "εμαγιέ" είπαμε είναι κυρίως οξείδιο του πυριτίου, εξ'ου και το όνομα "glass") Στους θερμοσίφωνες δε γνωρίζω ποια ακριβώς οξείδια μπαίνουν, συνήθη είναι του νικελίου και του κοβαλτίου (και μάλλον του τιτανίου, μιας και κάποιοι το διαφημίζουν). Αυτά όμως επειδή είναι σε μορφή οξειδίου, δε διαβρώνονται παραπέρα, έχουν φτάσει στο φυσικό προορισμό τους. Δηλαδή η σκουριά δε σκουριάζει. Για αυτό δεν επηρεάζεται το σμάλτο από την ηλεκτρόλυση πρωτογενώς, αλλά το μέταλλο από κάτω εκεί που θα εκτεθεί όπως είπα πιο πριν. Το σμάλτο σαν σμάλτο σαφώς δεν επηρεάζετε. Δεν εμποδίζει ώμος την μεταφορά φορτίων. Αυτό με τα ρινίσματα τιτανίου είναι γεγονός, Τουλάχιστον ατού Λάσκαρη.
iron_dk Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Καλό είναι σου φέρει πληροφορίες για την εταιρεία κατασκευής, για να δούμε αν έχει σχέση με αυτό που γράφει επάνω. Να είναι ελληνικός είναι πιθανό, ωστόσο αν καταφέρεις να μάθεις ακριβώς τα εργοστάσια κατασκευής μπόιλερ και συλλέκτη, οι συμφορουμίτες εδώ που είναι επαγγελματίες του χώρου ίσως να σου δώσουν μια πληρέστερη γνώμη. ... Στα 800€ που υπολογίζεις βρίσκεις πλέον επώνυμο τύπου glass, ο οποίος αλλάζοντας το ανόδιο τακτικά θα σου κρατήσει άνετα 15 χρόνια. Μετά από αρκετή είναι η αλήθεια καθυστέρηση ο υδραυλικός μου είπε οτι ο ηλιακός του post 2842 είναι από το εργοστάσιο LATO στην Θεσσαλονίκη. Τι γνωρίζουμε γι'αυτόν; Επισυνάπτω κάποια στοιχεία που υπάρχουν στο site. Κάποια πρόταση για επώνυμο αλλά οικονομικό (~800€); Ευχαριστώ συλλεκτης1.pdf συλλεκτης2.pdf boiler.pdf
user789 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 για να παρακολουθησουμε καποια σχολια θα πρεπει να μαθουμε χημεια τωρα στα γεραματα!
D.PAT Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Μετά από αρκετή είναι η αλήθεια καθυστέρηση ο υδραυλικός μου είπε οτι ο ηλιακός του post 2842 είναι από το εργοστάσιο LATO στην Θεσσαλονίκη. Τι γνωρίζουμε γι'αυτόν; Επισυνάπτω κάποια στοιχεία που υπάρχουν στο site. Κάποια πρόταση για επώνυμο αλλά οικονομικό (~800€); Ευχαριστώ 150L 200L Εσωτερική Διάσταση Κυλίνδρου (L''W in mm) Φ 40 Φ 40 Φ 40 Φ 48 Φ 48 Φ 48 Διαστάσεις Εναλλακτών Θερμότητας (L''W in mm) 350Χ1230Χ1,5 550Χ1230Χ1,5 150L 200L 750Χ1230Χ1,5 670Χ1500Χ1,5 820Χ1500Χ1,5 100Χ1500Χ1,5 είναι δυνατόν στην διάμετρο του χιτωνίου (εναλακτη) που είναι Φ39 να χωράει το Φ40 του κορμού στα 150 Λίτρα? Και τη κενό αφήνει? Όπως και στο 200αρη. Το 1500 μας δίνη διάμετρο Φ48 άρα το εσωτερικό είναι μικρότερο. Μήπως έκανε λάθος ο Σκοπιανός στην διαστασιολογηση? Λέω μήπως.
Manfred Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 DPAT, Εννοώ ενός παλαιού στο χώρο. Άσπρο με μαύρη λωρίδα. Ο EnergyLife έπαιρνε τα μπόιλερ από εμάς (Sammler) που κάνουμε αυτά τα πράγματα. Τώρα δεν τα παίρνει. Ο συλλέκτης είναι από όπουδήποτε
D.PAT Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 DPAT, Εννοώ ενός παλαιού στο χώρο. Άσπρο με μαύρη λωρίδα. Ο EnergyLife έπαιρνε τα μπόιλερ από εμάς (Sammler) που κάνουμε αυτά τα πράγματα. Τώρα δεν τα παίρνει. Ο συλλέκτης είναι από όπουδήποτε Δουλεύει και glass και γαλβάνη ηλεκτροστατική με τούμπο μέσα 3 ίντσες. Όχι χιτώνιο.
adi32 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Αυτο το τελευταιο με ανησυχησε που ειπες Εβγαλα καποιες φωτο που φαινεται μεσα υγρασια και εχει και μουχλα πιασει Εξω δεν εχω δει να τρεχει κατι Ενας μαστορας της κακιας ωρας που ειχε ερθει προσθεσε υγρο και μου πηρε και 50ε και ειπε απλα να προσεξω αν τρεχει εξω υγρο Αυτο που φαινεται ειναι υγρασια νερο ή το αντιψυκτικο ? τελικα το προβλημα ηταν στον διακοπτη του ηλεκτρολογικου πινακα τον ααλλαξα και ειναι οκ τωρα με το ρευμα Το θεμα ειναι ομως οτι χανει πολλα υγρα και εχει πολυ υγρασια μεσα στον καθρεπτη συμφερει να αλλαξω μονο καθρεπτη ή να παρω καινουριο ολοκληρο συστημα ?
D.PAT Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 DPAT, Εννοώ ενός παλαιού στο χώρο. Άσπρο με μαύρη λωρίδα. Ο EnergyLife έπαιρνε τα μπόιλερ από εμάς (Sammler) που κάνουμε αυτά τα πράγματα. Τώρα δεν τα παίρνει. Ο συλλέκτης είναι από όπουδήποτε διαφήμιση? διαφήμιση? για να παρακολουθησουμε καποια σχολια θα πρεπει να μαθουμε χημεια τωρα στα γεραματα! έλα γκρινιάρη.
naive Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Μετά από αρκετή είναι η αλήθεια καθυστέρηση ο υδραυλικός μου είπε οτι ο ηλιακός του post 2842 είναι από το εργοστάσιο LATO στην Θεσσαλονίκη. Τι γνωρίζουμε γι'αυτόν; Επισυνάπτω κάποια στοιχεία που υπάρχουν στο site. Κάποια πρόταση για επώνυμο αλλά οικονομικό (~800€); Ευχαριστώ Όπως τα γράφει στο site φαίνεται τίμιος ηλιακός. Βέβαια η τιμή όπως σου ξαναείπα θα μπορούσε να είναι χαμηλότερη, με τα σημερινά δεδομένα. Γιατί δε γράφει επάνω ΛΑΤΟ όμως και γράφει comfort αυτός που σου πρότειναν; Κατά τα άλλα, παρατήρησα ότι στο site λέει ότι η μόνωση του δοχείου είναι 6εκ, ενώ στους πίνακες που έβαλες λέει 5. Επίσης να πάρεις τον επιλεκτικό συλλέκτη, αν πας σε αυτόν τελικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις