SOLAR Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Χαιρετώ τους χρήστες αυτου του φόρουμ. είναι το πρώτο μου μύνημα. με λένε Μιχάλη και ασχολούμαι με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. θα προσπαθήσω να βοηθήσω τους χρήστες του φόρουμ για την αγορά και συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα. εμπορεύομαι τους ηλιακούς Calpak εδω και 25 χρόνια και τους ηλιακούς WARMESOL τα τελευτέα 15 χρόνια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maqqis Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Καλησπέρα Πρίν 1 χρόνο περίπου εγκαταστάθηκε ένας ηλιακός τριπλής ενέργειας HELIONAL ( με τους απλούς συλλέκτες ) 150 λτρ. σε κεραμοσκεπή διόροφης οικοδομής. Τώρα που έχει περάσει σχεδόν 1 έτος και κάλυψα όλες τις εποχές και θερμοκρασίες, μόνο αρνητικά έχω να πω για τον συγκεκριμένο. Ζεστό νερό ( όχι καυτο ) είχα μόνο το καλοκαίρι στις περιόδους έντονης ηλιοφάνειας δηλαδή. Έχω κάποιες ερωτήσεις για τους περισσότερο γνώστες του αντικειμένου σχετικά με την εγκατάσταση 1.Οι διπλής ενέργειας γίνονται τριπλής με την προσθήκη μιας σερπατίνας( αυτό έγινε με μένα) - αυτό κατα πόσο επηρεάζει την απόδοση ή τί άλλο μπορεί να επηρεάσει? 2.Έχω την εντύπωση οτι η κλίση - μοίρες είναι απολύτως λάθος. με ένα απλό ψάξιμο είδα οτι υπάρχουν βάσεις με μοίρες και ειδικές για τις κεραμοσκεπές.Η δικιά μου βάση είναι παράλληλη με τα κεραμίδια και η ίδια η εταιρεία δέν έχει άλλη βάση παρα μόνο αυτή !!! http://www.helional.gr/popup.asp?pic=dbimg/318_bnew2.jpg# ( κάπως έτσι στέκεται και ο δικός μου) Ποιές είναι οι μοίρες τοποθέτησης στην περιοχή μου? μήπως όλα οφείλονται στη λάθος κλίση? Άν μπορέσω άυριο θα ανεβάσω φωτο απο την εγκατάσταση Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MixalisX Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 γεια και χαρά σας κυριοι. Ενδιαφέρομαι άμεσα να αλλάξω και εγώ τους ηλιακούς μου θερμοσίφωνες. Θα θελα φρεσκάροντας λίγο και το συγκεκριμένο τόπικ να ρωτήσω για προτάσεις για ποιές εταιρίες σας αφήσαν ευχαριστημένους. Επείσης ψάχνοντας έπεσε το μάτι μου στους συλέκτες κενού αέρος της Calpak (Calpak Vacuum). Ξέρω ότι είναι κάτι καινούριο και διαφορετικό αλλά έτυχε να τους δώ απο κοντά σε πρόσφατη έκθεση και μου τράβηξαν το ενδιαφέρον. Θα το εκτιμούσα πολύ να μου πεί κάποιος εάν ξέρει τι παίζει με αυτούς. Ευχαριστώ πολυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 offtopic: είναι απίστευτη η πέραση αυτού του thread... πάει για sticky! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
voltage Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 οτι αποφαση και να παρεις σκεψου την ποιοητα κατασκευης .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fcmykonos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ http://www.katoikianet.gr και πιο συγκεκριμένα εδώ : http://www.katoikianet.gr/index.php?l=product_list&c=58 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soukaki Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙΓΟΜΑΙ ΜΕΝΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΣΤΟΡΙΑ ΜΟΝΟ ΕΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ SOLAR STAR 160 MONO TO MPOILER 500 E TOPOΘETHSH100 Ο ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΜΟΥ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΟΚ ΙΝΟΧ ΤΟ ΜΠΟΙΛΕΡ ΤΙ ΛΕΤΕ; ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΔΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΡΚΑ;Η ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soukaki Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 μονο μποιλερ σολαρ σταρ 500 ε και 100 ε τοποθετηση ινοχ ειναι καλος η με δουλευουν επειδη ειμαι γυναικα ;σας παρακαλω απαντηστε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toulinos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 soukaki, χαλάρωσε, πρέπει να αποφασίσεις τόσο άμεσα? Έχεις διαβάσει καθόλου τα προηγούμενα ποστς? Προσωπικά εγώ έχω καεί από Solar Star και δεν θα τους πρότεινα ποτέ σε κανέναν. Συγκεκριμένα το μπόιλερ του ήταν άχρηστο, η μόνωσή του ανύπαρκτη με αποτέλεσμα να μη διατηρεί το νερό ζεστό. Επίσης πιστεύω ότι την ίδια άποψη έχουν και άλλοι που κατά καιρούς έχουν απαντήσει σε αυτό το θέμα και μάλιστα είμαι σίγουρη ότι κάποιοι θα σου απαντήσουν. Επίσης γιατί θέλεις να αγοράσεις μόνο μπόιλερ? Μήπως ο συλλέκτης σου λόγω ηλικίας και παλαιάς τεχνολογίας δεν έχει την επιθυμητή απόδοση? Από την έρευνα αγοράς που έχω κάνει μέχρι τώρα και από την παρακολούθηση του θέματος εδώ, σου προτείνω να κοιτάξεις τις εξής εταιρίες: Nobel, Calpak, Ηλιοακμή, Maltezos, Elco και Iliosak. Η τελευταία μου ήταν και εμένα άγνωστη πριν μπω στο φόρουμ αλλά μη σε προβληματίζει αυτό, από το site τους θα καταλάβεις ότι είναι εξίσου αξιόπιστη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SOLAR Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 μιχάλη οι συλλέκτες "κενού" δεν είναι κάτι καινούριο.χρονολογουνται απο τις αρχες του 80'.είναι πολύ αποδοτικοί συλλεκτες και χρησημοποιουνται χρόνια σε χώρες τις βόρειας ευρώπης κυρίως (δύσκολες καιρικές συνθήκες) για κεντρικες εγκαταστασεις (θερμανση χώρου,νερού). η CALPAK τους λανσαρει εδώ και 7-8 χρόνια περίπου. δοκίμασε και το site της calpak για περισσοτερες πληροφορίες. http://www.calpak.gr soukaki για να συνδιασεις αλλης μάρκας δεξαμενή με αλλης μαρκας συλλεκτη πρεπει να ξέρεις δυο βασικά πράγματα. αν οι συλλέκτες σου ειναι κλειστού ή ανοικτου κυκλώματος και δεύτερον αν ταιριάζει η καυνουρια δεξαμενή στις παλιές βάσεις. επειδή το δευτερο ομως το γνωρίζουν μονο οι τεχνικοι που εχουν κανει τετοιες αντικαταστασεις, προτεινω να ζητήσεις απο το καταστημα που θα παραγγειλεις την δεξαμενη μια επισκεψη για να τσεκαρει το συστημα σου. απο την επισκεψη μπορει να προκυψουν διαφορα πραγματα που καλο θα ειναι να τα ξερουν οι τεχνικοι πριν την εγκατασταση. κατασταση συλλεκτων,κατασταση σωληνωσεων και λοιπων εξαρτηματων συνδεσης κ.τ.λ. αυτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maqqis Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Επειδή το πρόβλημα είναι σίγουρα η κλίση στην τοποθέτηση, ξέρει κάποιος άν υπάρχουν βάσεις απο άλλη εταιρεία συμβατές με τον ηλιονάλ για να μπορέσω να ανεβάσω την κλίση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toulinos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Καλησπέρα σε όλους! Επιτέλους χθες τοποθέτησα το νέο μου ηλιακό. Τελικά κατέληξα στον Calpak Vacuum 160/14 VTN. Τα αποτελέσματα από την πρώτη μέρα ήταν πολύ ικανοποιητικά αλλά μη ξεχνάμε ότι ήταν μια μέρα με μεγάλη ηλιοφάνεια. Περιμένω να τον δω και στα δύσκολα και θα σας ενημερώσω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MixalisX Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Καλησπέρα σε όλους!Επιτέλους χθες τοποθέτησα το νέο μου ηλιακό. Τελικά κατέληξα στον Calpak Vacuum 160/14 VTN. Τα αποτελέσματα από την πρώτη μέρα ήταν πολύ ικανοποιητικά αλλά μη ξεχνάμε ότι ήταν μια μέρα με μεγάλη ηλιοφάνεια. Περιμένω να τον δω και στα δύσκολα και θα σας ενημερώσω! καλορίζικοι φιλε μου. Αν είναι εύκολο πες μας σε παρακαλώ πόσο σου κόστισαν, απο πού τα πήρες και πόσο η εγκατάσταση? Ενδιαφέρομαι και εγώ για τους ίδιους ακριβώς. ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tili66 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 toulinos στειλε κανα στοιχειο (τιμες κ.τ.λ.). Αντε με το καλο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kalmik Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Παρακολούθησα όσο μπόρεσα το thread και δεν βρήκα στοιχεία για τους Nobel. Aπό ένα φυλλάδιο που έπεσε στα χερια μου φαίνονται πολύ καλής κατασκευής και μου έκανε εντύηπωση η χαμηλή τιμή 650 ευρώ glass 160 λίτρα διπλής ενέργειας. Εχει κάποιος εμπειρία από εγκατεστημένο τέτοιο θερμοσίφωνα. Το λέω γιατί οι τιμές στην αγορά είναι μάλλον τσιμπημένες. Παραθέτω από μια πρόχειρη έρευνα αγοράς την περασμένη εβδομάδα πάντα για 160 λίτρα διπλής ενέργειας Μαλτέζος 1400 ευρώ Sonne xάλκινος με επιλεκτικό και 50 χρόνια εγγύηση 1150 ευρώ Howatt 660 ευρώ Ηλιοακμή glass με επιλεκτικό 960 ευρώ Calpak 1200 euros με ένα μήνα παράδοση (!) Ιliosak έχει κάποια προσφορά βλ. site http://www.iliosak.gr αλλά δεν γωνρίζω αν στην τιμή περιλαμβάνονται τα μεταφορικά;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις