kid Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 σας φαίνεται για κατασκευαστής ηλιακών η οικοθερμ; γιατί δεν ψάχνεται κάποιον κατασκευαστή; μόνο κέρδος θα έχετε...
g_kor06 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Ερώτημα κρίσεως... Πόσο στοιχίζει περίπου μια τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα επάνω σε κεραμίδια ??? Πήρα μια προσφορά για ηλιακό και για τοποθέτηση σε κεραμίδια που ζήτησαν περίπου 140 € !!! Πολλά μου φαίνονται ή τόσο πάει το ¨μαλλί" ??? Ευχαριστώ ...
dimitris_sp Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Καλησπέρα σε όλους, Επειδή βρίσκομαι και εγώ στη διαδικασία τοποθέτησης ηλιακού, ο υδραυλικός του κατασκευαστή της πολυκατοικίας, μου πρότεινε να μου τοποθετήσει κάποιο ηλιακό STRAUS. Γνωρίζει κανείς τίποτα για αυτή την εταιρία; Μου έδωσε τελική τιμή με τοποθέτηση και όλα τα υλικά 1700 ? (τριπλής ενέργειας, με ένα συλλέκτη επιλεκτικό, 150lt) Ευχαριστώ
petrosg Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Φιλε kid, τι γνωμη εχεις για τους ηλιακους ΘΕΡΜΥΚ?Εχουν σημανση CE και ασφαλεια αστικης ευθυνης οι μοναδικοι δηλαδη.Νομιζω οτι μαζι με τα Iliosak ειναι τα πιο αξιοπιστα ελληνικα ηλιακα συστηματα.Περιμενω την αποψη σου..Ευχαριστω ΥΓ. Αν και για τα Iliosak η ποιοτητα του αλουμινενιου πλαισιου δεν μου φαινεται και η πλεον καλυτερη.Εχεις επισκεφθει ποτε το εργοστασιο στην καλαματα?Και οι NATUR ξεχασα να προσθεσω ειναι οι δευτεροι της ΘΕΡΜΥΚ.
kid Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 g_kor06 συνήθως είναι μεταξύ 80 και 120 ευρώ απ ότι ξέρω. dimitris_sp θύμα ληστείας θες να πέσεις; Πολλά λεφτα για μια μάρκα που την ακουω πρώτη φορά!! petrosg είναι από τις μάρκες που δεν έχουν πέσει στα χέρια μου. Δεν έχω ακούσει κάτι κακό απλά έτυχε να μην πέσουν ποτέ στα χέρια μου. Δε νομίζω ότι είναι μαζί με τα iliosak τα πιο αξιόπιστα...σίγουρα υπάρχουν και άλλες μάρκες που είναι αξιόπιστες και το ίδιο καλές. Αυτο με το αλουμινένιο πλαίσιο δεν το κατάλαβα. Αλήθεια τι σημαίνει αστική ευθύνη σε ένα ηλιακό; Το πληρώνεις παραπάνω;
dimitris_sp Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Φίλε kid, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, λέει ότι κατασκευάζεται από την ίδια την amcor, είναι βελτιωμένη έκδοση, με λιγότερα προβλήματα, και 10 χρόνια εγγύηση... αυτά μου είπε εμένα..και εγώ το βλέπω με μεγάλη επιφύλαξη. Ευχαριστώ πολύ..
CptBill Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Μετα το χθεσινοβραδυνο χιονια, δεν εχω πια ζεστο νερο. Σημερα παρολο που ειχε ηλιο, το προβλημα παραμενει. Καμια ιδεα? Να υποθεσω πως δεν ειναι καλη ιδεα να ανοιξω boiler (ειναι τριπλης ενεργειας) ή το ρευμα? Παντως στη ταράτσα που ελεγξα δεν ειδα καμια διαρροη. Αυτο που ειδα ομως και με τρόμαξε ειναι πως το καζανι του ηλιακου (δεν ξερω πως στην ευχη λεγεται) ειχε παραμορφωθει! Σαν να ειχε ρουφηχτει προς τα μεσα! Μετα απο καποια ωρα φαινεται να απεκτησε το κανονικο του σχημα.
kid Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 dimitris_sp δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις τους Ισραηλινούς τόσα λεφτά όταν μπορείς να βρεις ελληνικό φτηνότερο και καλύτερο. Γνώμη μου. CptBill καινούργιο είναι το ηλιακό; Τι μάρκα; Αυτό με το "ρούφηγμα" είναι πρόβλημα της μόνωσης και αν είναι καινούργιο πρέπει να δράσεις...εντός εγγύησης! Λογικά θα υπάρχει και διαρροή αν δε ζεσταίνει με τον ήλιο...αλλά με ποιον ήλιο όμως να ζεστάνει αυτές τις μέρες; Ήλιος με 0 βαθμούς Κελσίου είναι μάλλον άχρηστος για ένα ηλιακό.. Λογικά πάλι θα έλεγα ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ρεύμα και καλοριφέρ.
CptBill Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Ειναι howat, εαν θυμασαι η μουφα που χρυσοπληρωσα. Δεν διατυπωσα σωστα το προβλημα μου. Οταν λεω πως δεν εχω ζεστο νερο εννοω πως δεν εχω ροη νερου. Παγωσαν οι σωληνωσεις υποθετω? Τι μπορω να κανω? Το ρουφηγμα (παραμορφωση) του καζανιου συνεβει εχθες για λιγο.
bikey77 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Ούτε κι εγώ έχω ζεστό νερό, δεν τρέχει καθόλου νερό όταν η βρύση είναι γυρισμένη τέρμα αριστερά, δηλ στο ζεστό. Πήγα στην ταράτσα και έριξα λίγο ζεστό νερό στις σωληνώσεις αλλά τίποτα... Καμμιά συμβουλή?
g_kor06 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 σας φαίνεται για κατασκευαστής ηλιακών η οικοθερμ;γιατί δεν ψάχνεται κάποιον κατασκευαστή; μόνο κέρδος θα έχετε... Καλημέρα, Απ'οτι μου είπαν στο κομμάτι τουλάχιστον των ηλιακών χρησιμοποιούν προιοντα της εταιρείας "Cosmosolar" . Τι γνώμη έχετε για τα προιοντα της συγκεκριμένης εταιρείας ??? Ευχαριστώ
CptBill Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Τελικα ανεβηκα ταρατσα και στο δωμα που ειναι ο ηλιακος (γαμω την υψοφοβια μου μεσα) και διαπιστωσα πως οι σωληνες ειναι θαμενοι στο χιονι. Τους ξεχιονισα, εριξα και λιγο χλιαρο-ζεστο νερο και μετα απο καμια ωρα επιτελους αρχισα να εχω νερο. Πρωτη ανησυχια: το νερο που περασε ηταν ζεστο εως καυτο. Ελπιζω να μην σπασει κανενας σωληνας Ανησυχια 2: το ρουφηγμα παραμενει. Θα ανεβασω και φωτος προς το βραδακι. Kid τον ηλιακο τον εχω περιπου 2 χρόνια. Το ρουφηγμα το παρατηρησα για πρωτη φωρα εχθες. Παντως σε μια συντομη ματια που εριξα στο ρολοι της ΕΥΔΑΠ δεν φαινεται να εχω καποια διαρροη.
kid Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 CptBill ρούφηγμα ίσον πρόβλημα πολυουρεθάνης [μόνωσης] που σημαίνει ότι εκτός του αισθητικού μέρους θα έχεις και απώλειες στη διατήρηση του ζεστού νερού σου. Δυο χρόνια; Ζήτα αντικατάσταση χθες. Βγάλε φωτογραφία για να χεις αποδεικτικό γιατί και να ρθει στη θέση του το πρόβλημα μέσα θα παραμείνει. Για το ότι δεν έχετε ροή σημαίνει ότι κάποια σωλήνα [κρύου ή ζεστού] που πηγαίνει στον ηλιακό έχει παγώσει. Αν βρείτε τη σωλήνα να κάνετε αυτό που έκανα ο CptBill [όχι με καυτό νερό όμως]. Αν έχετε ρεύμα ανοίξτε το για λίγο [5 λεπτα] και επαναλάβετε 2-3 φορές με κενά των 10 λεπτών [αυτό με το ρεύμα σε περίπτωση που έχει παγώσει η "ζεστή"]. Πάντως κάποιος σωλήνας έχει παγώσει οπότε η ανεύρεσή του είναι μονόδρομος. g_kor06 οικοθερμ = κοσμοσολαρ= skyland δλδ..αυτό λες. αν είναι έτσι γιατί δεν αγοράζεις κατευθείαν από κοσμοσόλαρ που τα κατασκευάζει; εγώ αυτό θα έκανα αν αυτό επέλεγα για να έχω επικοινωνία με τον κατασκευαστή. Τα κοσμοσολαρ εμένα μου αρέσουν [είναι πολύ καλύτερα από τα skyland] αλλά είναι ακριβά για μένα. Αν έχεις τα χρήματα πιστεύω είναι καλή επιλογή. Κάποια φίλη είχε γράψει τιμές στην προηγούμενη σελίδα νομίζω. Τσέκαρε.
CptBill Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Φωτο με τη παραμόρφωση: http://mesametaforas.gr/howat/P1010230.JPG Ηρθε τεχνικος σημερα απο τη howat και ειδε τον ηλιακο. Μου ειπε πως θα γινει αντικασταση του καζανιού και πως εχουν παθει και αλλοι ηλιακοι το ιδιο γιατι καποια παρτιδα καζανιων ειχαν κακη αναλογια στη μονωση (κατι τετοιο). Αναμενω λοιπον ραντεβου για αντικατασταση του καζανιού.
toulinos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 CptBill, έχω δει και σε άλλα σου ποστς ότι έχεις ταλαιπωρηθεί πολύ με αυτό τον ηλιακό! Τι να πω? Κουράγιο, ελπίζω με την αντικατάσταση του μπόιλερ να βελτιωθεί και η απόδοση του. Δυστυχώς οι περισσότεροι κατασκευαστές κάνουν οικονομία στη μόνωση για μείωση του κόστους. Εγώ έχω σχεδόν αποφασίσει να βάλω τον Calpak (Vacuum 160/14) με την προσφορά της έκθεσης (1200 από 1600 ευρώ). Οι λόγοι που με έκαναν να αποφασίσω για αυτό τον ηλιακό είναι: 1. η διαφορά της απόδοσης του συλλέκτη σε σχέση με τους επιλεκτικούς (ειδικά τους χειμερινούς μήνες) 2. το κύρος της εταιρίας 3. η συχνότητα των σέρβις (κάθε 4 χρόνια) 4. η εμφάνιση Ελπίζω να κάνω καλή επιλογή, θα το δείξει η ιστορία...
Προτεινόμενες αναρτήσεις